Üzenetek:456
Lack Elek
Sokat gondolkodtunk rajta, hogyan fogalmazzuk meg ezt a topicot. Azon is egyáltalán megcsináljuk-e. De itt, mint off topic, csak nem lesz belőle semmi probléma. A téma nem más, mint a hatalmas és túlnyomó fegyver és drog bőség. Próbáljuk úgy megfogalmazni a dolgot, hogy mindenki számára átjöjjön a dolog.
1. Fegyverek
Úszunk a fegyverekben. Annyi de annyi beszerzési mód van rá, hogy a kereskedelem értelmét veszti. De honnan is lehet ezeket beszerezni?
1. Fegyverek
Úszunk a fegyverekben. Annyi de annyi beszerzési mód van rá, hogy a kereskedelem értelmét veszti. De honnan is lehet ezeket beszerezni?
- Hajó
- Fegyverraktár
- Craftolás
- Terület berendelés (leg OP-bb szerintünk)
Többször is felmerülő dolog volt már ötletek alatt - leginkább mi remegtünk rá -, hogy olyan szintű fegyverarzenál áll a játékosok rendelkezésére, ami már teljes mértékben elöli a kereskedelmet, fegyverekre jelen pillanatban a szerveren nincs igény. Amennyiben illegális frakció tagja vagy, bármiféle erőfeszítés nélkül tudsz fegyvert szerezni. A nagyobb kalibereknek sincsen semmi értéke, a kicsi kilenc milis fegyverekről nem is beszélünk. Mindemellett nem rendelkezünk olyan rendszerrel, ami kivezetné ezeket a fegyvereket a szerverről. Állnak a kocsiban, széfben, szekrényben és vannak. Lett már feldobva ötlet, miszerint ezek a fegyverek folyamatosan veszítsenek értékükből, ám ezt a szerveren még nem láttuk. Halál esetén a fegyver veszít értékéből - de ez gyakorlatilag senkit nem érdekel, mivel a helyére kettőt rendelsz be területről.
Hallottuk már erről-arról, hogy a különböző scriptes rablások végett ezeknek az eszközöknek a száma mennyire kopik (halál stb stb), de még ennek ellenére is sok van belőle. -Itt személyes megjegyzésemet fűzném be a dologba. Ha valóban annyira kopna a dolog, és annyit veszítenének az emberek, akkor lenne igény fegyverre. De nincs! A legkisebb digasteres üzemanyag szállító is biztos vagyok benne, hogy Colt Scampel szaladgál.
Hallottam urban legendeket, miszerint a tapasztaltabb fegyver raktár használók akár 5-8 perc alatt is képesek kiforgatni a raktárat. Lövések nélkül is akár.
Itt most nem fogunk elkezdeni ötletelni. Ez a topic nem arról szól.
2. Drogok
Kényes téma. Nagyon-nagyon sokszor fel lett már hozva és az is el lett mondva, hogy semmi változtatás nem lesz. Elfogadtuk, lenyeltük. De! Jelen pillanatban a füvön kívül - ami fele továbbra sincs nagy érdeklődés, de van legalább - nulla piaca van a drogoknak. A jelenlegi helyzetben területet foglalva, gépet szerelve munkásokkal megy a nagyipari meth gyártás. Az van rusholva, ad elég armort, ha action van, valamint az fizet a legtöbbet, bármiféle kontaktálás nélkül más játékosokkal. Szimplán az éri meg, mert crack/kokó után paktálni kéne a banda scriptesekkel. Akkor már jobban megéri egész álló nap a methet tolni és kinyomni egy nap 40-50 darabot. De akár többet is. (személyes példa: nekünk sikerült 1 munkással egy nap alatt kinyomni 50 LSD bélyeget. 50x5000=250.000 és itt nem operáltunk fullos munkás osztaggal, valamint csak egy területen űztük az ipart) Ezek irdatlan mennyiségű pénzek. Nagyon sok. Olvastam valahol fórumon, hogy ezek az NPC-k, mint utolsó lehetőség működnek a szerveren. Feltenném akkor a kérdést: Ilyen pénzösszegek mellett van szükség másra? Van szükség zargatni a playereket, hogy amúgy szia, van kedved drogot venni? Mert szerintem nincs. Egyszerűbb gyorshívóra tenni a 45367-et. Kamionok vannak telepakolva methel, többet gyártanak, mint amennyit az NPC el tud adni.
Hallottuk már erről-arról, hogy a különböző scriptes rablások végett ezeknek az eszközöknek a száma mennyire kopik (halál stb stb), de még ennek ellenére is sok van belőle. -Itt személyes megjegyzésemet fűzném be a dologba. Ha valóban annyira kopna a dolog, és annyit veszítenének az emberek, akkor lenne igény fegyverre. De nincs! A legkisebb digasteres üzemanyag szállító is biztos vagyok benne, hogy Colt Scampel szaladgál.
Hallottam urban legendeket, miszerint a tapasztaltabb fegyver raktár használók akár 5-8 perc alatt is képesek kiforgatni a raktárat. Lövések nélkül is akár.
Itt most nem fogunk elkezdeni ötletelni. Ez a topic nem arról szól.
2. Drogok
Kényes téma. Nagyon-nagyon sokszor fel lett már hozva és az is el lett mondva, hogy semmi változtatás nem lesz. Elfogadtuk, lenyeltük. De! Jelen pillanatban a füvön kívül - ami fele továbbra sincs nagy érdeklődés, de van legalább - nulla piaca van a drogoknak. A jelenlegi helyzetben területet foglalva, gépet szerelve munkásokkal megy a nagyipari meth gyártás. Az van rusholva, ad elég armort, ha action van, valamint az fizet a legtöbbet, bármiféle kontaktálás nélkül más játékosokkal. Szimplán az éri meg, mert crack/kokó után paktálni kéne a banda scriptesekkel. Akkor már jobban megéri egész álló nap a methet tolni és kinyomni egy nap 40-50 darabot. De akár többet is. (személyes példa: nekünk sikerült 1 munkással egy nap alatt kinyomni 50 LSD bélyeget. 50x5000=250.000 és itt nem operáltunk fullos munkás osztaggal, valamint csak egy területen űztük az ipart) Ezek irdatlan mennyiségű pénzek. Nagyon sok. Olvastam valahol fórumon, hogy ezek az NPC-k, mint utolsó lehetőség működnek a szerveren. Feltenném akkor a kérdést: Ilyen pénzösszegek mellett van szükség másra? Van szükség zargatni a playereket, hogy amúgy szia, van kedved drogot venni? Mert szerintem nincs. Egyszerűbb gyorshívóra tenni a 45367-et. Kamionok vannak telepakolva methel, többet gyártanak, mint amennyit az NPC el tud adni.
Designer drogok, partydrogok.
Kicsit rugaszkodjunk el a talajtól. Tegyük félre, hogy nulla a piac, nulla az érdeklődés, hogy mindenki saját manufaktúra alapon önti ki magából a drogot az NPC-nek.
Ha mindezt félre dobjuk és szemügyre vesszük a drogokat, melyek rendelkezésünkre állnak, megláthatjuk, hogy tele vagyunk kemény drogokkal. Meth, Heroin (mondjuk ilyet, mióta bent van egyetlen egyszer sem láttunk, de még csak itemet sem), Crack, Kristály Meth, Kokain. Sehol egy partydrog. (pl:MDMA/ecstasy) Olyan könnyebb drogok, melyek bele tudnának simulni a szerver éjszakáiba.
Talán még igény is lenne rá, ha nem okoz függőséget. (Mondjuk ez nem releváns, mivel a szerver 2/3-a nem rpzi a függőségét, sokan inkább meghalnak, hogy a hatás véget érjen) Ezen lehet megint kattogni, hogy akkor a függőség marad vagy eltűnik a szerverről. Ha marad, akkor lehetne kicsit boostolni a dolgokat. Tegyük fel 1-2 hét folyamatos függőség után legyen több a hp-d száznál. A játékosok nem veszik, de sose vették igazából. Nem akarnak függők lenni.
Amikor ide kerültem a szerverre, mikor megtudtam, hogy van függőség rendszer nagyon örültem a dolognak, de... Következő soraimmal senkit nem szeretnék megbántani. A magyar roleplay közösség még sajnos nem áll készen arra, hogy ilyen dolgokkal éljen együtt. Jelen pillanatban sokkal divatosabb a light rp attitűd, amibe ez sajnos nem fér bele. Akármennyire is akarjuk a dolgot, összességében még nem tartunk ott, hogy ilyen rendszereket élvezni tudjunk. Addig nem, még keressük a kiskapukat. (haljunk meg inkább, mintsem rpzzük a függőséget)
De fölösleges most erre kitérni, nem ezért vagyunk itt.
3. Összefoglalva a szituáció
Nagyon nagyon sokszor volt hangoztatva, és nem tudom elégszer ismételni magam. MINDENKINEK MEGVAN MINDENE A SZERVEREN. NINCS KERESLET, MERT TÚL KÖNNYŰ BESZEREZNI A RENDSZERTŐL.
- Fegyver kell? -Terület/raktár/hajó/craftolás
- Drog kell? - Nem kell, toljuk a methet. Eladjuk drágán az NPC-nek.
- Könyv kell bármelyikhez, ha még esetleg nem lenne maxos a skill? - Hajón megvesszük olcsón és már nyomjuk is.
Valamennyien ismerhettek minket. Tudjátok kik vagyunk és mit csinálunk. Próbálunk nektek újat, szokatlant nyújtani. De sokszor üres fülekre találunk és nincsen semmi érdeklődés. Mert miért legyen, ha a rendszer tálcán kínálja az összes eszközt. Semmiért nem kell megküzdeni.
Köszönjük, hogy végig olvastad ezt a hatalmas novellát. Remélem a dologból azért átjött valamennyi, bízom benne sikerült megvilágítanom a "problémát". Örülnénk neki, ha kifejtenétek a véleményeteket. De ezt kúltúráltan tegyétek meg, tartstátok tiszteletbetben egymás véleményét,