A bőség zavarában - beszélgető topic.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Demzsi

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:449
Lack Elek
Sokat gondolkodtunk rajta, hogyan fogalmazzuk meg ezt a topicot. Azon is egyáltalán megcsináljuk-e. De itt, mint off topic, csak nem lesz belőle semmi probléma. A téma nem más, mint a hatalmas és túlnyomó fegyver és drog bőség. Próbáljuk úgy megfogalmazni a dolgot, hogy mindenki számára átjöjjön a dolog.

1. Fegyverek

Úszunk a fegyverekben. Annyi de annyi beszerzési mód van rá, hogy a kereskedelem értelmét veszti. De honnan is lehet ezeket beszerezni?​
  1. Hajó​
  2. Fegyverraktár​
  3. Craftolás​
  4. Terület berendelés (leg OP-bb szerintünk)​
Többször is felmerülő dolog volt már ötletek alatt - leginkább mi remegtünk rá -, hogy olyan szintű fegyverarzenál áll a játékosok rendelkezésére, ami már teljes mértékben elöli a kereskedelmet, fegyverekre jelen pillanatban a szerveren nincs igény. Amennyiben illegális frakció tagja vagy, bármiféle erőfeszítés nélkül tudsz fegyvert szerezni. A nagyobb kalibereknek sincsen semmi értéke, a kicsi kilenc milis fegyverekről nem is beszélünk. Mindemellett nem rendelkezünk olyan rendszerrel, ami kivezetné ezeket a fegyvereket a szerverről. Állnak a kocsiban, széfben, szekrényben és vannak. Lett már feldobva ötlet, miszerint ezek a fegyverek folyamatosan veszítsenek értékükből, ám ezt a szerveren még nem láttuk. Halál esetén a fegyver veszít értékéből - de ez gyakorlatilag senkit nem érdekel, mivel a helyére kettőt rendelsz be területről.

Hallottuk már erről-arról, hogy a különböző scriptes rablások végett ezeknek az eszközöknek a száma mennyire kopik (halál stb stb), de még ennek ellenére is sok van belőle. -Itt személyes megjegyzésemet fűzném be a dologba. Ha valóban annyira kopna a dolog, és annyit veszítenének az emberek, akkor lenne igény fegyverre. De nincs! A legkisebb digasteres üzemanyag szállító is biztos vagyok benne, hogy Colt Scampel szaladgál.

Hallottam urban legendeket, miszerint a tapasztaltabb fegyver raktár használók akár 5-8 perc alatt is képesek kiforgatni a raktárat. Lövések nélkül is akár.
Itt most nem fogunk elkezdeni ötletelni. Ez a topic nem arról szól.


2. Drogok

Kényes téma. Nagyon-nagyon sokszor fel lett már hozva és az is el lett mondva, hogy semmi változtatás nem lesz. Elfogadtuk, lenyeltük. De! Jelen pillanatban a füvön kívül - ami fele továbbra sincs nagy érdeklődés, de van legalább - nulla piaca van a drogoknak. A jelenlegi helyzetben területet foglalva, gépet szerelve munkásokkal megy a nagyipari meth gyártás. Az van rusholva, ad elég armort, ha action van, valamint az fizet a legtöbbet, bármiféle kontaktálás nélkül más játékosokkal. Szimplán az éri meg, mert crack/kokó után paktálni kéne a banda scriptesekkel. Akkor már jobban megéri egész álló nap a methet tolni és kinyomni egy nap 40-50 darabot. De akár többet is. (személyes példa: nekünk sikerült 1 munkással egy nap alatt kinyomni 50 LSD bélyeget. 50x5000=250.000 és itt nem operáltunk fullos munkás osztaggal, valamint csak egy területen űztük az ipart) Ezek irdatlan mennyiségű pénzek. Nagyon sok. Olvastam valahol fórumon, hogy ezek az NPC-k, mint utolsó lehetőség működnek a szerveren. Feltenném akkor a kérdést: Ilyen pénzösszegek mellett van szükség másra? Van szükség zargatni a playereket, hogy amúgy szia, van kedved drogot venni? Mert szerintem nincs. Egyszerűbb gyorshívóra tenni a 45367-et. Kamionok vannak telepakolva methel, többet gyártanak, mint amennyit az NPC el tud adni.​

Designer drogok, partydrogok.

Kicsit rugaszkodjunk el a talajtól. Tegyük félre, hogy nulla a piac, nulla az érdeklődés, hogy mindenki saját manufaktúra alapon önti ki magából a drogot az NPC-nek.
Ha mindezt félre dobjuk és szemügyre vesszük a drogokat, melyek rendelkezésünkre állnak, megláthatjuk, hogy tele vagyunk kemény drogokkal. Meth, Heroin (mondjuk ilyet, mióta bent van egyetlen egyszer sem láttunk, de még csak itemet sem), Crack, Kristály Meth, Kokain. Sehol egy partydrog. (pl:MDMA/ecstasy) Olyan könnyebb drogok, melyek bele tudnának simulni a szerver éjszakáiba.

Talán még igény is lenne rá, ha nem okoz függőséget. (Mondjuk ez nem releváns, mivel a szerver 2/3-a nem rpzi a függőségét, sokan inkább meghalnak, hogy a hatás véget érjen) Ezen lehet megint kattogni, hogy akkor a függőség marad vagy eltűnik a szerverről. Ha marad, akkor lehetne kicsit boostolni a dolgokat. Tegyük fel 1-2 hét folyamatos függőség után legyen több a hp-d száznál. A játékosok nem veszik, de sose vették igazából. Nem akarnak függők lenni.
Amikor ide kerültem a szerverre, mikor megtudtam, hogy van függőség rendszer nagyon örültem a dolognak, de... Következő soraimmal senkit nem szeretnék megbántani. A magyar roleplay közösség még sajnos nem áll készen arra, hogy ilyen dolgokkal éljen együtt. Jelen pillanatban sokkal divatosabb a light rp attitűd, amibe ez sajnos nem fér bele. Akármennyire is akarjuk a dolgot, összességében még nem tartunk ott, hogy ilyen rendszereket élvezni tudjunk. Addig nem, még keressük a kiskapukat. (haljunk meg inkább, mintsem rpzzük a függőséget)
De fölösleges most erre kitérni, nem ezért vagyunk itt.

3. Összefoglalva a szituáció

Nagyon nagyon sokszor volt hangoztatva, és nem tudom elégszer ismételni magam. MINDENKINEK MEGVAN MINDENE A SZERVEREN. NINCS KERESLET, MERT TÚL KÖNNYŰ BESZEREZNI A RENDSZERTŐL.

  • Fegyver kell? -Terület/raktár/hajó/craftolás
  • Drog kell? - Nem kell, toljuk a methet. Eladjuk drágán az NPC-nek.
  • Könyv kell bármelyikhez, ha még esetleg nem lenne maxos a skill? - Hajón megvesszük olcsón és már nyomjuk is.
Pereg le a szalagsorról a drog a fegyver és minden. Mit tudunk tenni ellene? Próbálunk fiktív rp-ket tolni és megtalálni azokat az embereket, akik vevők rá. (sajnos nagyon kevés :c) De ezt hosszú távon nem mindig lehet csinálni, belefárad az ember. Jelen pillanatban a szerver nagyon széles palettán kínálja a lehetőségeket azoknak a játékosoknak, akik élvezik a script által kínált különböző illegális tevékenységeket. Legyen itt szó hajóról, autókerről, raktárról stb stb. De van egy jelentősen kisebb réteg is, akik más utakon próbálnák meg játszani a játékot. A mi lehetőségeink nagyon nagyon kötöttek. @Attesz -al számos ötlettel bombáztuk már meg a fórumot, hogyan tudnánk a "mi oldalunkat" is megpörgetni egy kicsit. De ez a bőség dolog, még ha mi nem is mindig élünk a rendszer által kínált opciókkal, akaratlan kihat ránk is. Próbálunk időről időre kontaktálni játékostársainkal IC.


Valamennyien ismerhettek minket. Tudjátok kik vagyunk és mit csinálunk. Próbálunk nektek újat, szokatlant nyújtani. De sokszor üres fülekre találunk és nincsen semmi érdeklődés. Mert miért legyen, ha a rendszer tálcán kínálja az összes eszközt. Semmiért nem kell megküzdeni.


Köszönjük, hogy végig olvastad ezt a hatalmas novellát. Remélem a dologból azért átjött valamennyi, bízom benne sikerült megvilágítanom a "problémát". Örülnénk neki, ha kifejtenétek a véleményeteket. De ezt kúltúráltan tegyétek meg, tartstátok tiszteletbetben egymás véleményét, vagy lezárják a topicot. Pusz!
 

Klicsko

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Üzenetek:95
Szevasz Demzsi. Kicsit akkor én is kifejtem a véleményem a fentebbi dolgokról.

Kezdjük akkor itt is a fegyverekkel. Amit leírtál az részben igaz is meg nem is. Ha meghalsz akkor valóban veszít a fegyver az értékéből, ellenben ha nincs valakid ott, hogy fel is vegye akkor veszik az egész fegyver ugyebár. A fegyverhajót illetően amióta meg van frakciónk(lassan 2 hónapja). Rajtunk kívül talán 1-2x láttam másik frakciót csinálni azt (Lehet, hogy csinálták csak nem voltam online). Hogy vásárolhass a hajón azthiszem legalább 2 ládát de az is lehet mind a 3-at ki kell fúrni. Oda kell 3 fúró amihez kell 3 csatlakozó és 3 áramkör is, azonkívül kell 9 gyémánt fúrószár és 3 vas. Oké, hogy válaszul erre azt kapja az ember, hogy meglehet venni hirdetésből.. De ritka. Ezeket ha másképp nem el kell menni alapmunkázni és a bányába lecraftolni. Ezek mind idő és bele fektetett energiát igényelnek az egészbe tehát nem teljesen " ingyen és könnyen " jönnek be.

A fentiekhez kapcsolódóan ugrok a skill rendszerekre kicsit. Ha nincs maxos gépész skilled ami kell a fúrók elkészítéshez akkor meg van az esélye, hogy nem craftolja le és akkor mehetsz vissza, veszett az alkatrész. A nagykaliberekkel is ugyan ez a helyzet van, ha nem maxos a nehézfegyver skilled akkor ott is bebukhatod az alkatrészeket. Kicsit számoljuk akkor.. 205 darab Nehéz fegyverek készségkönyv kell ahhoz, hogy maxos skilled legyen. Ha a hajón lévő árakat nézzük akkor egy könyv ott 8.000 dollárba és 2 heroinba kerül. Ha 205-el számolsz akkor máris megkapod, hogy ez 1.640.000 dollár és 410 heroin. A heroin ára olyan 4.000 dollár/db. Ha össze szorzod ezt is akkor megkapod, hogy 1.640.000 dollár ez is. Tehát ahhoz, hogy gondtalanul és nem tartva attól, hogy alkatrészt veszítesz akarsz nagykalibert craftolni akkor 3.280.000 dollárt kell bele tegyél az egészbe. ( És még fegyver sincs a kezedbe ).

Vissza ugrok a fegyverraktárra. Az sem valami nagy durranás.. Kapsz belőle 2 fegyver ládát átlagba 3 kellékest és 3 alkatrészest. Ezekből kapsz 1-2 kevlárt ha szerencséd van egy bilincset és random fegyvereket. Ezek a random fegyverek általában kiskaliberek vagy valami gyengébb nagykaliber.

Terület. A ti esetetekben a terült lehet kicsit OP mert apró pontokért tudtok berendelni mindenféle kiskalibert. Lásd : Ha van területetek 3 órán át az 300 frakció pont és bumm ott van tudsz rendelni egy kiskalibert bármilyen erőfeszítés nélkül. Ezen lehet ténylegesen lehetne változtatni nemtudom nem akarok bele szólni ebbe a felébe. Mi sosem szoktunk rendelni fegyvereket a dealertől.

A drogok. Volt ebből régen is vita amit láttam én is. A methnek a " craftolási " ideje meg lett növelve 200 percel a régihez képest ami volt olyan 3-4 hónapja. Szerintem ez így mostmár eléggé ki lett ezzel egyensúlyozva mert konkrétan a termelést ezzel a felére csökkentették.

Az rp és interaktálások másokkal. Igen sokan nem vevők a drogokra ezt mi is tudjuk. Viszont mi majdnem napi szinten üzletelünk más frakcióval. Adjuk-vesszük-cseréljük egymás között és nagyon jól megy.
Máskülönben átjött a fent leírt témádnak az üzenete de szerintem összességében ahogy vannak most a dolgok úgy jó. Hidd el nekem azért van dolog mindennel. Sokan közülünk nem tudnak napi 7-8 vagy 10 órákat tölteni a gép előtt. Lehet csak 2-3 at délután ezt is nem azzal szeretné tölteni senki, hogy bányába megy craftolni fúrókat vagy bármiféle hasonló tevékenységet végezni.
 

Az Elisz

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:394
Yana Timurovna
Sziasztok, én ehhez annyit tudok hozzáfűzni, hogy:


Anno a Metal Ratssel volt területünk, talán 3-4 alkalommal is kifizettük nagy nehezen, de amikor volt, hirtelen, craft nélkül dúskáltunka kiskaliban.
Hangyányit pislogtunk, hogy kábé 2 heti bérlés alatt + a búvárkodásunkkal több tárolót raktunk tele fegyverrel és alkatrésszel mindezt egy olyan frakcióként, ami nem is használ kábé fegyvert.. Ha használtuk volna, elment volna a fraki imázsa Narniába és a feeling is oda, de ez részletkérdés, a lényeg, hogy rém egyszerű volt telerakni storaget kiskalikkal, s ha nagyon erőlködtünk volna nagykaliért, azt is tudtunk volna szerválni, a kiskaliból marha sok van, de valamilyen érthetetlen oknál fogva azok miatt az emberek miatt, akik a gazdaság tönkretételén fáradoznak nap mint nap azóta is (ergo, akik meg se próbálják lejjebb vinni az árakat, ugyanis ez rajtuk múlik, nem máson), még a Rat MC-ben olyanokat hallunk, hogy nemtom, talán 40k egy szimpla stukker.. az eszem megáll emberek, van belőle 20000 a szeveren és 40k.
Amit szinte semmi pontért tizesével tudnak akár beszerezni területtel rendelkezők, konkrétan ingyen pénz még ha 20k-t, 10k-t kérsz érte, akkor is.
A nagykaliról nem tudok így vélekedni, gondolom azóta nehezebb beszerezni, de a kiskali ténylegesen konkrétan ingyen cucc. (kis időbefektetéssel a lőszer sem túl bonyi)

Dróg:

Bár csak !egy! embertől láttam terjesztési szándékot, valamint úgy 5-6 embernél láttam használatot (csak chaten, MG lett volna, nem is reagáltam rá, örömmel néztem végig), ez kissé kevés.
Ha tényleg annyi van belőle, amennyit elmondtatok, főleg az egyszerűbb cuccokból, miért csak egy ember jött oda hozzám partyn, hogy próbálja rámsózni? (Karim nem drogozik, de eskü örültem, hogy megpróbálta..)
Ha az emberek egy kicsit jobban el tudnák engedni magukat, és ténylegesen kihasználni a szabályzat nyújtotta lehetőségeket, már a drogozást tekintve, kicsit színesíthetnék a játékukat azzal, hogy mondjuk X, egyszerűbb, talán nem épp gyorsan a karit kinyíró függőséget vállalnak, interaktálnak a dílerükkel, hisz még X legál frakisok is megtehetnék, hogy használókká válnak, a fizuból pedig ne mondjuk, hogy nem jön ki. Ha nem is függőt, de legalább egy füvest nyugodtan lehet RPzni, ha legálos vagy, okosan csinálod, még vicces is az erpe, hogy bemész a klotyóba és felszívod a kis adagocskádat.

Gond nem lesz belőle és a dealert RPzőnek is lesz egy jópár kellemes élménye azzal, hogy nem egy NPCvel kell RPznie, hanem !veled!, egy játékossal.
Nem is kell drágán adnod, a nagyobb rész úgyis elmegy az NPCnek, nem? :)
 

Attesz

Fórum Császár
Játékos
Üzenetek:211
babdolj ki
Máskülönben átjött a fent leírt témádnak az üzenete
Nekem nem úgy tűnik, hogy sikerült a lényeget megfogni. Szép, hogy felvázoltad nagy számokkal (Bár a legtöbb illegálos farmozik,kamionozik,drogozik NPC-nek és kétlem hogy egy hétnél tovább tartana az a 3 milla, már no offense) és végig nézhettük a teljes folyamatot. DE NEM, mi se akarjuk, hogy 10 órát robotolj a bányában. Nem is értem ez miként jött fel.

Pont ez a lényeg, hogy az egész rendszer erre van kihegyezve. Hogy robotolj, kapálj, majd lepacsizz a 45367-el. Pont ezt szeretnénk elérni, hogy ne ez legyen. "RP-sebb alternatívát keresünk".

A ti esetetekben a terült lehet kicsit OP mert apró pontokért tudtok berendelni mindenféle kiskalibert
Hát ja, kiskalibert pedig nem sok ember fog a kezében. Már ha az SMG-ket nem oda nézem. De az is fact, hogy lerendelsz egy nap 200 stukkert ha akarod.


Tehát összegezve: Alapból nonszensz és elavult dolog mind a hajó és a craft rendszer. Sőt a terület is, jelenlegi formájában főleg. A drogrendszer egy elavult élvezhetetlen katyvasz, a folyamatát élvezni lehetetlen. Bányászol, töközöl az alapanyagért ---> elrakod egy NPC-nek egy számodra totál fölösleges "Területi pincében" ---> X idő után kiveszel rengeteg drogot, tonna számra gyártod ---> nagy eséllyel a 45367hez fogsz nyúlni. Ez bullshit. Azért dobtuk fel a témát, hogy hátha lesz változás és érdeklődés egy - reálisabb, élhetőbb, élvezetesebb és rpsebb irányba -. Mert jelenleg rengeteg alternatíva van olyan frakcióknak akik szeretnek a lövöldözősebb scriptekre járni (nincs gond vele, nyomja). Ellenben a másik oldal, akinek alap pillére lehetne a drog-fegyver kereskedelem, az meg nem kap semmit. (Mellesleg sok más dolog is lehetne.)
 

Tiiskid94

Kritikus
Játékos
Üzenetek:278
Sorry for drips
Láttam egy rendszert egy FiveM szerveren (tuti megleszek szólva, hogy jajj Fivem!!) na de mindegy is.

Szóval ott alapvetően úgy volt megoldva a rendszer, hogy egyes drogok, közelharci és távoli fegyverek, fúrók és ami a rablásokhoz kellettek külön frakciókra voltak bontva. Mindenki mást tudott craftolni, elkészíteni, így igazából ha a frakciók hozzá akartak jutni egy droghoz, csak interakció és üzletek által tudták hozzá jutni. Mindenképp kapcsolatba kellett kerülni egy másik frakcióval annak érdekében, hogy legyen fegyvered, drogot, golyóálló mellényed. Nyilván nem volt monopólium, általában hasonló dolgokat kettő-három frakció is le tudott gyártani. Így nem volt az hogy ha valakivel fasírtban vagy akkor megállt az élet. Ott voltam egy frakcióban és naponta mentek az üzletelések egymás között, a behúzások és az interakció, így mindig kapcsolatban voltak egymással az emberek, plusz emiatt a viaskodás is kialakult, hogy éppen ki mennyiért árulja és hogyan "lehetetlenítse" el a másik üzletét, hogy inkább tőle vásároljanak. Szerettem ezt a rendszert. Szerintem érdemes lehet el gondolkodni ezen.

Civilek a drogokat általában azért nem veszik mert a függőségtől folyamatosan megy le az életed és bár egy ideje nem tudom volt e ebben újítás de volt hogy 1 csíktól függő lettem, ami hát abszurd, hogy 1 csík elszivása után én csak úgy tudok lejönni a cuccról ha orvoshoz fordulok, legyen egy intenzív egy hét használat és akkor érthető. Mert amúgy jó cucli ez a függőség, csak emiatt, hogy már azonnal be kattogsz, az elég rossz. Akkor inkább RP-zi mindenki drog nélkül, hogy narkózik. Akkor meg minek vegye meg? És itt kezdődik a probléma.
 

charlieka

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:72
Sarah Chiyong
Hali, ami azt illeti itthon, ebben a csodálatos országban is megtörtént velem is, hogy várakoztam a keletiben aztán próbálták eladni nekem a vackukat.
Akkor gondolom LA-ben (azaz LS-ben) nem fordul elő, hogy a drogárus terít, mint az állat?
Dehogynem, néha lefülelik a dealert? Sure! Naná, hogy lefülelik, de gondolom sokkal jobb az érinthetetlen RP, hogy sose kapnak el, meg stb.
Nézd meg az F13-mat pl. Jó, rendben, tudom mi az argument, ők utcai banda. De egyszer nem láttam olyat, hogy érinthetetlenek próbáltak maradni :D

Van a kartellnek is "feláldozható" vacak dealere, ebben biztos vagyok. Aki nem tud semmit, csak hogy egy bandanás katonai ruhás batár állat átad neki egy adag cuccot, hogy menjen teríteni :D
Igen az reàlis lenne hogy az f13 terít de meglátásom szerint az nem hogy mi terítünk. De biztosan van aki jobban képben van ezzel. Vannak feláldozható embereink, de nem a terítéssel áldoznàm fel őket

Szó szerint 0 percem van bármilyen olyan cégben, ami pénz farmolására szolgál. Ez a kifogásod? Kamión rósz drógos npc lyó? Nem érted mi a pontom, egyáltalán nem érted. Állítgatod az igazad, de nem akarod meglátni azt, amit a másik mond.
De meglàtom, igazad van hogy a rendszer nem jó mert “sok” pénzhez jutsz 0 interakcióval.
 

Diablo

Pletykafészek
Játékos
Üzenetek:128
Gabriel Corryder
Ellenben a másik oldal, akinek alap pillére lehetne a drog-fegyver kereskedelem, az meg nem kap semmit.
Ha a kartelt nem ide sorolod akinek ez az alap pillére akkor melyik másik frakciónak a tevékenységi körènek kéne lennie a fegyver és drogkereskedelemnek?
 
Utoljára szerkesztve:

Attesz

Fórum Császár
Játékos
Üzenetek:211
babdolj ki
Ha a kartelt nem ide sorolod akinek ez lenne az alap pillére akkor kinek lenne?
Én eztet nem értem elnézést szia. Szóval csak annyit mondok hogy:

Well, I won't back down
No I won't back down!

NEVER BACK DOWN NEVER WHAT?! NEVER GIVE UP!

adPmzxU.png
 

Demzsi

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:449
Lack Elek
Ha a kartelt nem ide sorolod akinek ez az alap pillére akkor melyik másik frakciónak a tevékenységi körènek kéne lennie a fegyver és drogkereskedelemnek?
Csak, hogy tisztázzuk, az NPC drogkereskedelem most kereskedelemnek számít? Csak, hogy értsük egymást. Szerintem nem. Drogkereskedelemről akkor beszélhetünk, ha az interakció játékos és játékos között történik.

Én nem tudom, 2 kézemen megszámolom, hányszor hívtam. Szar a szerződésem a telefonos vállalattal, nagyon drágán hívom a 45367-et.
 

Diablo

Pletykafészek
Játékos
Üzenetek:128
Gabriel Corryder
Megértelek, ahogy leírta klicskó is, mi interaktàlunk más szervezetekkel, de szerintem nem nekünk kéne felkeresni mást hogy nem akartok tőlünk nagykalibert venni vagy drogot? Vagy a mi embereink àlljanak ki az utcára teríteni? Hozzàteszem több mind 2 hónapja megy a frakció mert én 3 hónapja vagyok bent, de egyszer nem keresett meg senki se drog se fegyver miatt, sem civil sem illegálos. Itt azzal van a probléma hogy nincs piaca a drognak mivel nincs felhasználàs. Ez az én meglàtásom
 

Diablo

Pletykafészek
Játékos
Üzenetek:128
Gabriel Corryder
Biztos voltál már szórakozni, hogy szoktak az emberek cuccot szerezni ha nincs nàluk?
 

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:6,387
-
Nem úgy, hogy "szia van nálad nagykali"? Azért ne várjátok már el egy scriptelt frakcióként, hogy a civilek sorban fognak állni előttetek meg térden állva.
 
Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó