Ki mondta, hogy az illegálnak tudnia kéne a szállításokról előre?
Miért ne lehetne tudnia róla? Ez is egy plusz pont lenne az illegálnak, nem kell mindent hivatalosan bejelenteni.
Ha te itt most arra gondolsz, hogy igenis hadd vigye buffaloval a duty itemeket a rendvédelem, mert a stockadet túl egyszerű kirabolni, akkor borzasztóan távol állunk a valóságtól.
Nem azt mondom, hogy valósághű az, ha ilyet csinálnak, azonban a topic azzal jött létre, hogy korlátozzuk le egy járműre a szállítást. Miért ne lehetne kevésbé "életképtelen" a rendvédelem ahhoz, hogy ilyet kitaláljon, mondjuk egy másik páncélozott autóval?
Először megpróbáltátok kötelezővé tenni a scriptes rablásokat az illegál frakcióknak, most pedig az a probléma, hogy rabolnak az illegálosok, netalántán nyernek is?
Nem mi akartuk a scriptes rablásokat, hanem a BCSO akkori vezetősége keresett fel minket, hogy mit szólnánk hozzá. Mondtuk, hogy nekünk mindegy, benne vagyunk. Lacával beszéltem este és mondta, hogy nem biztos, hogy jó ötlet és az illegálnak se fog tetszeni, mire válaszoltam neki, hogy ha nem akarják, akkor nem lesz korlátozás, ennyire egyszerű. Nem kell foggal körömmel kapaszkodni valamibe. Élvezhető legyen mindenkinek a játék...
Nem tudom miért van ennyire pocsék tapasztalatod a rendvédelmekkel kapcsolatban, de én amióta magas pozíciót töltök be, azóta azt szajkózom, hogy a rendvédelem sose veszít... és ezt mindig elmondom nekik. Nekünk nem kell harcolni az új fegyverekért, nekünk scriptesen adott minden, aki veszíthet az egyedül az illegál, szóval nem baj, ha lehetőséget adunk nekik, ahogy az sem, ha nyertesként jönnek ki a szituból. Nem kell vérszemet kapni azért, mert nem mi nyertünk... mai napig próbálom nekik a másik oldalt is bemutatni ezzel. Ez a szállítás se miattunk jött létre, hiszen annó le lett szavazva, hogy legyen ilyen, hanem az illegál miatt.
Esetleg az van sérelmezve, hogy már nem lehet kimenni mindenhova XRAY-el?
Nem tetszik se nekem, se a PD javarészének, de Lacáék elmagyarázták, hogy mi a szitu és miért kellett. Megértettük. Én főleg XRAYeztem, de ez a módosítás miatt nem igazán megyek már akciókra sem. (amúgy se lenne túl reális Commanderként)
Akkor ugyanaz a kérdésem megint, akarjátok, hogy raboljon az illegál, vagy nem? Mert ha ti mindenképp OPk akartok maradni, akkor ne csodálkozzatok, ha senki sem használja ki a script adta lehetőségeket.
Lehet, hogy nem nerfelni kéne a PD-t (mert így jön le a tagoknak, hiába próbálunk magyarázatot adni mindenre nekik) hanem az illegált kéne boostolni, hogy ők nekik is legyen lehetőségük felvenni a harcot a rendvédelemmel szemben.
Véleményem szerint ha a PD valósághoz hűen rendesen, intenzíven és hatékonyan gyakorlatozna,
Rengetegen dolgoznak és elfoglaltak... Tarthatnánk napi 2 időpontban ugyan olyan képzést, mert egy része a PDnek sose érne rá, összeegyeztethetetlen lenne a megadott időpont és a kiképzőknek az idejük is véges. Van olyan alosztály, ami szokott gyakorlatozni, nem is kis adagban.
Kiérkezik az első (kettő) egység, és lényegében kilöveti saját magát, mert a raktár utcájában 30-al gurul annak ellenére,
Van benne igazság, nem tagadom, azonban lehetséges, hogy az ilyen tagok nem annak az alosztálynak a tagjai, akik tanulják a megközelítését is. Arról pedig nem is beszéltem még, hogy egy útzárat nem tudunk letenni, pedig az lenne kb az első, mert egyből kilövik az embereinket a raktár körül. (még ha az utca végén vannak, és nem közvetlen a bejárat mellett...)
Itt még megemlíteném azt, mennyire sportszerűtlen az XRAY-es helikopterrel telibe a rablók fölé emelkedni,
Erről nem tudok nyilatkozni, nem hallottam még azt, hogy az XRAYesek szándékosan csinálnak ilyet. Emellett az XRAY könnyen kilőhető, mivel pár golyó, 900 alá esik a HP és már füstöl, tehát ott kell hagyni a helyszínt.. azt pedig meg se említem, hogy a lábunk szanaszét vérzik, mert néha a modellből is kibugol a karakter talpa és azt lövik. (állítások szerint)
De a lényeg, ha nincs "egyszerűsítve" (=kiegyensúlyozva) az illegál számára a mérleg nyelve, akkor NEM LESZ aki scriptes rablásokat hajtson végre,
Nem rád, vagy rátok gondolok, hanem arra a rétegre akik az ötletekkel már csak-csak azt érik el, hogy a rendvédelem fegyver nélkül lépjen, hogy legyen az illegálosoknak esélyük... De ahogy mondtam, a kiegyensúlyozás addig nem a legjobb, amíg erős nerfet kap a rendvédelem ahelyett, hogy az illegál fejlődne scriptesen a szintükre.
Megkell tanulni veszíteni mindenkinek (mindkét oldalon), de főként azoknak, akik picsognak amiért az illegálnak is lett kedvezve az elmúlt szabályváltoztatásokban.
Úgy gondolom a PDsek többsége elég érett felfogással rendelkezik ahhoz, hogy felfogja mi a fairplay és tudjon veszíteni is. Csak ha már volt valamid, amit használtál és bevállt, utána megtiltják nem egyszerű lenyelned és máshogy csinálni a dolgokat. Szóval szerintem részben jogos a felháborodás a PDsek részéről ha úgy érzik, hogy korlátozva vannak, de erről naphosszakat lehetne vitatkozni, hiszen nem látjuk úgy a másik oldalt mint ti.