Végülis bármilyen cég-reformot amely a tulajdonos felé menne pozitív irányba (igen, a pénz kereseti lehetőséget illetően) annyira kár is közvéleménykutatásnak ki tenni, mivel, ha arról merül fel a főtéma, hogy Zancudo területén mennyi vaddisznó van és jó lenne pár kacsa is, akkor is a történet vége az, hogy a kamionosok a sátánok, keresztre kell feszíteni őket, stb.
Egyet nem ért meg senki. Ha ezt szeretnék csinálni bizonyos emberek, mert kikapcsolja Őket egy fárasztó nap után, akkor ha ezer szankcióval, lehetőség elvétellel vagy bármivel is sújtod, akkor is ezt fogja csinálni ELSŐSORBAN, de nem utolsósorban! Ettől még fog erpézni', el fog menni közösségbe, de valahol levezeti a napi/heti, akármilyen frusztrációit úgy, hogy igen... bármily ördögtőlvalónak gondoljátok, de úgy, hogy pénzt is keres. Építve a gazdasági egzisztenciáját, mert lehet épp szeretne egy bizonyos szintet elérni és csókolom...
Noha feltételezem IRL is az a fontos, hogy egy vállalkozás-, vagy cégvezető deficites legyen, a munkavállalói keressék "milliomosra" magukat. Persze...
Pénzfarmolásra vinné az embereket? Kiket, mikor, ha 50% a munkavállaló részesedése? Őket nem!
Tulajt? Ha csökken is bérlés mondjuk 25%-kal, attól még:
- kell bérleti díjat fizetni
- kell napi szinten adózni (munkavállaló keresete után is...legyen akármennyi)
- korrektséget nézzük, ha nem kötelező, de azért általában a szállítmányozásban irl is kártyát vagy hozzájárulás kapnak a tankoláshoz a melósok...
- szereltetni kell, nyilván, ha balfék valaki és összetöri az a saját problémája, de mondjuk egy generál is 150k és igen, időnként becsúszik.. nekem jelenleg 2 is!
....és akkor mindezek után vagyunk ott, hogy grindel valaki, igaz? Nem tudom!
Továbbra is tartom, hogy lehet mondani akármit vagy szankcionálni (tudom nem történt ilyen!!) vagy ellene cselekedni, az nem azt fogja elérni, hogy rp-re csábítja az embert, hanem megfosztja egyfajta módon a "szabadságérzetétől" amit adhat pont a szerver és máris látjuk AZ EGYIK okát (mielőtt kitalálná valaki, hogy fő okát...), hogy lelépnek.
Múltkor mikor jó ideig 30-55 player között mozgott a szerver, jó pár telephelyet láttam szabadon... feladva. Régebben meg úgy harcoltak egyért is (velem is b@sztak ki, hogy elfelejtettem bérelni azt vehettem vissza x összegért..de sebaj), mint Kossuth a hazáért!
Én azt mondom teret kell adni! Aki fogékony az rp szituációk kialakítására, vagy épp random belecsöppenésére azáltal, hogy KERESI ÖNSZÁNTÁBÓL a lehetőséget rá az úgy is értékes részét fogja képezni a szervernek!
Aki pedig másban leli örömét, hiszem... magamból ki indulva, hogy szint úgy fenn tud tartani egy egészséges egyensúlyt, hogy semmi ne menjen, semmi ÉRTÉKES róvására!