Illegál - Rendvédelem beszélgető vol2.0

Yungsetta

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:61
Darnell Malloy
Sziasztok!

Ezt a topicot egyfajta kibeszélőnek szánom, ahol a szerver jelenlegi illegál-legál dinamikáját szeretném kicsit körbejárni, mindkét oldal tapasztalatait felhasználva. Nem panaszkodni jöttem, és nem is azt várom, hogy bárki "leosztályozza" a másik oldalt, pusztán kíváncsi vagyok, ti hogy látjátok a dolgokat.

Sok év illegális szerveres élet után kerültem át a PD-be körülbelül egy hónapja. Ezzel a váltással rengeteg olyan dolog vált láthatóvá a rendőrség oldaláról, amiket korábban, csibész bűnözőként talán észre sem vettem, vagy nem tartottam ennyire kritikusnak.

Néhány konkrét pont, ami megfogalmazódott bennem az elmúlt időszakban:

• Játékegyensúly és "túlzások": Úgy látom, mintha a teljesítmény és a "grind" háttérbe szorítaná a minőségi szerepjátékot. A boltrablások és autólopások gyakorisága, illetve az ezekhez használt járművek (pl. tuningolt SXT, Seraph, Arbiter GT újfent, stb-stb) sebessége sokszor felborítja az egyensúlyt. Még 10-15 egységgel is esélytelennek tűnik az üldözés, ha a menekülő fél a szerver top járműveivel autópályán vagy a városban cikázik.
  • FearRP és hozzáállás: Többször tapasztalom, hogy az "unfair" játékstílus (nulla fearRP, PG határait súroló menekülések) teljesen kiöli a rendvédelemből a motivációt, és szerintem az illegálos oldalon is elvész így a sikerélmény, mert nem az RP-n, hanem a mechanikán múlik minden.
  • A "grind" árnyoldala (talán): Én is voltam a másik oldalon, tudom milyen a "haverokkal nyomni", de mintha a RP-s vonal (nyomhagyás, tervezés, interakció) kezdené átadni a helyét a maximális grindnak és annak, hogy mindenképpen sikerrel menjen végbe egy pitiáner boltrablás is. | Itt perpillanat az újfent elfelejtett placedo-t is értem, melyet a boltoknál keresünk, csak sosem találunk úgy egy hete kábé.
A célom ezzel a topiccal: Szeretnék egy olyan topicot, ahol mindkét oldal (illegál és legál) kulturáltan le tudja írni a saját észrevételeit. Azt látom, hogy sokan kiégnek, és talán pont az ilyen őszinte diskurzusok segíthetnek abban, hogy a vezetőség vagy a játékosközösség észrevegye, hol csúsznak el a dolgok.

Kérlek benneteket, hogy a válaszaitokban kerüljétek a személyeskedést. Az lenne a cél, hogy közösen lássuk át, hogyan lehetne élhetőbbé, izgalmasabbá tenni a rendvédelmi és a bűnözői RP-t anélkül, hogy csak a "kinek van több lóereje (és pénze)" kérdése döntene.

Ti hogy látjátok ezt az elmúlt hónapok tükrében?

krekor

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:1,295
Minden tisztelettel szeretném kérdésem feléd, téma nyitó felé címezni: Megéri pár havonta párbeszédet kezdeményezni erről a témáról, ha minden párbeszédben hasonló hibák merülnek fel, mint amit Te is leírtál? Már ez nem is hiba, hanem egy veleszületett járandóság. Mely különféle szabályzatban foglalt korlátozásokkal igyekszik kordában tartani a játékosokat, kevesebb sikerrel.

Nekem úgy tűnik, jó erről beszélni. Kívánt eredményt egy párbeszéd sem hozott el.

Utoljára szerkesztve:

Yungsetta

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Darnell Malloy
Minden tisztelettel szeretném kérdésem feléd, téma nyitó felé, címezni: Megéri pár havonta párbeszédet kezdeményezni erről a témáról, ha minden párbeszédben hasonló hibák merülnek fel, mint amit Te is leírtál? Már ez nem is hiba, hanem egy veleszületett járandóság. Mely különféle szabályzatban foglalt korlátozásokkal igyekszik kordában tartani a játékosokat, kevesebb sikerrel.

Nekem úgy tűnik, jó erről beszélni. Kívánt eredményt egy párbeszéd sem hozott el.
Csáó!
Részemről mindenképpen megéri, hiszen az előző ugyanilyen posztnál is történt némi változás, melyet biztosan láthattál, ha követed az ilyesfajta/jellegű posztokat; https://forum.onerp.hu/threads/illegál-rendvédelem-beszélgető.31664/post-94874

Elkerülve a panaszkönyv írását próbáltam volna itt ezt a témát újra megindítani és vesézgetni kicsit, hogy jobban megismerjem a jelenlegi gondolkodásmódot, amely számomra eléggé érthetetlen. A korábbi, ugyanezzel a címmel és tartalommal megnyitott topichoz képest itt érdemleges komment bár nem érkezett, azért van még egy kis reményem, hogy beindul egy kis diskurzus, melyből talán kiderülnek a jelenlegi mentalitás mögött álló dolgok és gondolatok.

Cartel

Pletykafészek
Játékos
Üzenetek:128
Anthony Deeks
A "grind" árnyoldala (talán)-nál a placedo használata kitérve sokszor ha az illegál használja akkor csak annyit írnak bele hogy pl: "fekete Seraph 2 ember ment be a boltba" Rendvédelemben tevékenykedek és sokszor eléggé illuzió romboló hogy ennyi van írva azt mi szépen szólva kitudjuk vele törölni a fenekünket, azon kellene változtatni hogy bármiféle hintet kaphassunk akár pár rendszámon lévő betű vagy bármi olyan ami a rendvédelemben az RP-t színesítené sokszor már ezért se akarok nagyon kimenni boltra mert két vég lehet már A opció: ezek a Placedo-k azt csók nézünk mint hal a szatyorba vagy B opció: üldözés aztán Dara lesz a vége oké kell az is de én jobban preferálom az RP-sebb oldalát ennek.

Alibi839

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Két fél között már soha nem lesz egyensúly, egyik fél sem kíváncsi nagyon a másik fél RPjére, max az adminok nézik hogy mik mennek és egymás között beszélik ki a lövöldözést vagy egy ütközést, mint egy focimeccset. Ha az Illegál RPzik a PDnek csak az kell ami hasznos és instant egy körözést lehet vágni a másik félre vagy egy megfigyelést, az illegál meg hanem adja a totál hülyét nyilván nem lesznek nagy RP egy helyszineléskor(Ujjlenyomatot akkor vesznek ha a Script írja is hogy van), csak ki kell várni ameddig a szerencsétlen Coronerek ameddig feltakarítják az NPCket. Az illegál meg rablásokor nem mer RPzni mert bármikor hátba vagy futás közben kis kaliber pisztoly távolságból leküldik a földre Beannel. És megy utána monoton RP amit mondhatni egy Doval is ellehetne rendezni. Mert már lassan mindneki tudja a forgatókönyvet és eltérés nem nagyon szokott lenni.

UI.: Lassan nem mi alakítjuk a szerveren a karakterünk történetét hanem a szerver szabályzat.

Utoljára szerkesztve:

Yungsetta

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Darnell Malloy
Két fél között már soha nem lesz egyensúly, egyik fél sem kíváncsi nagyon a másik fél RPjére, max az adminok nézik hogy mik mennek és egymás között beszélik ki a lövöldözést vagy egy ütközést, mint egy focimeccset. Ha az Illegál RPzik a PDnek csak az kell ami hasznos és instant egy körözést lehet vágni a másik félre vagy egy megfigyelést, az illegál meg hanem adja a totál hülyét nyilván nem lesznek nagy RP egy helyszineléskor(Ujjlenyomatot akkor vesznek ha a Script írja is hogy van), csak ki kell várni ameddig a szerencsétlen Coronerek ameddig feltakarítják az NPCket. Az illegál meg rablásokor nem mer RPzni mert bármikor hátba vagy futás közben kis kaliber pisztoly távolságból leküldik a földre Beannel. És megy utána monoton RP amit mondhatni egy Doval is ellehetne rendezni. Mert már lassan mindneki tudja a forgatókönyvet és eltérés nem nagyon szokott lenni.

UI.: Lassan nem mi alakítjuk a szerveren a karakterünk történetét hanem a szerver szabályzat.
Korábbi illegálosként írom, hogy /személyszerint/, és igazából beszélhetek a korábban velem együtt illegál frakcióban lévő 8-15 ember nevében is... igaz nem mindenkivel, de a rendvédelem nagy százalékával mindig, kivétel nélkül jókat tudtunk játszani. Futva raboltunk boltot 10 fővel, biciklikkel, robogókkal, ami éppen kéznél volt. Számtalanszor elhoztuk ígyis. Amikor pedig nem, akkor sem lettünk hátbalőve beanbaggel és/vagy sokkolóval.
Az egész helyzet és szituáció mindössze csak azon múlik, hogy ki-mennyire akar fair maradni abban az esetben, amelyből éppen ki akar, vagy ellenkezőleg, bele akar mászni.

Megbeszélés és a másikhoz való viszonyulás kérdése az, hogy hogyan is zajlódhat le az adott szituáció. Laza karaktert alakítok a PD-ben jelenleg, egyáltalán nem élem a robot / terminátor vonalat, a karakterem is egy korrupt naplopó(nak mondható). Számtalanszor próbáltam, főleg a csatlakozásomat követő 1 hónapban valamiféle fasza, esetleg egy korrupt, vagy lazább megközelítéssel "kezelni" az illegál karaktereket a szerveren. Mindez sajnálatosan sikertelen volt, hiszen ahogy észrevettem, nem éppen akar nyitni senki - senki és semmi felé.
Talán lehet tényleg az van, amit fentebb is írtál / írtatok, ugyanúgy a korábbi beszélgető alatt, hogy mindenki a saját szekerére hajt, és egyáltalán nincs olyan tervben, hogy akkor adunk a másiknak egy kis élményt, lehetőséget és egy "win-szituációt".

UI.: Nem szabályzatmódosítás a cél ezzel a poszttal, szimplán csak kiváncsi voltam / vagyok egyaránt az illegál és a legál oldal véleményeire, tapasztalataira is.

Reingord

Újonc
Játékos
Üzenetek:4
Amy Baker
Én még másik szerverről tapasztaltam (Ha nem illik ide más szerveri tapasztalat akkor törlöm ha jelzitek felém.), hogy a két oldal mennyire nem akar soha együttműkődni. Én karakterem forrófejű, öntörvényű volt, de mivel az akkori leader a robotot erőltette hamar felejtővé vált, hogy milyen személységű vagyok IC. Ha nem naponta akkor legalább hetente 2x volt adminügy egy szimpla RP-ből is ahol az illegál mindig azt állította, hogy NonRP-zünk pedig volt, hogy azért hívtak ki, hogy szét DM-jenek minket mert hogy ők IC gyűlőlik a zsarukat (szerintem lehetett volna jobb levezetése ennek). Én legfőképp RP-zés célból jelentkeztem oda PD-be, egy darab olyan tag volt akivel tudtam normálisan RP-zni, IC még járni is kezdtem vele. De az IC kapcsolat nem volt hosszú életű, OOC egyeztük meg a szakítással mivel az IC kapcsolat mérgező volt. Sokan úgy vélték úgy nem jó ha valaki tudja mi lesz az RP szöveg, bár én nekem úgy könnyebb volt ha tudtam a forgatókönyvet, mert ez így nekem olyan volt mintha egy szerepet kéne eljátszani vakon. Mondjuk a két oldal 70%-a MG-re használta volna fel így megértem, hogy ilyen anyagot nem voltak hajlandók megosztani.

UI: Jelenleg nem tervezek egyik oldalra se csatlakozni, plussz az aktuális karakterem miatt szereptévesztés lenne.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó