Üzenetek:59
Darnell Malloy
Sziasztok!
Ezt a topicot egyfajta kibeszélőnek szánom, ahol a szerver jelenlegi illegál-legál dinamikáját szeretném kicsit körbejárni, mindkét oldal tapasztalatait felhasználva. Nem panaszkodni jöttem, és nem is azt várom, hogy bárki "leosztályozza" a másik oldalt, pusztán kíváncsi vagyok, ti hogy látjátok a dolgokat.
Sok év illegális szerveres élet után kerültem át a PD-be körülbelül egy hónapja. Ezzel a váltással rengeteg olyan dolog vált láthatóvá a rendőrség oldaláról, amiket korábban, csibész bűnözőként talán észre sem vettem, vagy nem tartottam ennyire kritikusnak.
Néhány konkrét pont, ami megfogalmazódott bennem az elmúlt időszakban:
Kérlek benneteket, hogy a válaszaitokban kerüljétek a személyeskedést. Az lenne a cél, hogy közösen lássuk át, hogyan lehetne élhetőbbé, izgalmasabbá tenni a rendvédelmi és a bűnözői RP-t anélkül, hogy csak a "kinek van több lóereje (és pénze)" kérdése döntene.
Ti hogy látjátok ezt az elmúlt hónapok tükrében?
Ezt a topicot egyfajta kibeszélőnek szánom, ahol a szerver jelenlegi illegál-legál dinamikáját szeretném kicsit körbejárni, mindkét oldal tapasztalatait felhasználva. Nem panaszkodni jöttem, és nem is azt várom, hogy bárki "leosztályozza" a másik oldalt, pusztán kíváncsi vagyok, ti hogy látjátok a dolgokat.
Sok év illegális szerveres élet után kerültem át a PD-be körülbelül egy hónapja. Ezzel a váltással rengeteg olyan dolog vált láthatóvá a rendőrség oldaláról, amiket korábban, csibész bűnözőként talán észre sem vettem, vagy nem tartottam ennyire kritikusnak.
Néhány konkrét pont, ami megfogalmazódott bennem az elmúlt időszakban:
- Játékegyensúly és "túlzások": Úgy látom, mintha a teljesítmény és a "grind" háttérbe szorítaná a minőségi szerepjátékot. A boltrablások és autólopások gyakorisága, illetve az ezekhez használt járművek (pl. tuningolt SXT, Seraph, Arbiter GT újfent, stb-stb) sebessége sokszor felborítja az egyensúlyt. Még 10-15 egységgel is esélytelennek tűnik az üldözés, ha a menekülő fél a szerver top járműveivel autópályán vagy a városban cikázik.
- FearRP és hozzáállás: Többször tapasztalom, hogy az "unfair" játékstílus (nulla fearRP, PG határait súroló menekülések) teljesen kiöli a rendvédelemből a motivációt, és szerintem az illegálos oldalon is elvész így a sikerélmény, mert nem az RP-n, hanem a mechanikán múlik minden.
- A "grind" árnyoldala (talán): Én is voltam a másik oldalon, tudom milyen a "haverokkal nyomni", de mintha a RP-s vonal (nyomhagyás, tervezés, interakció) kezdené átadni a helyét a maximális grindnak és annak, hogy mindenképpen sikerrel menjen végbe egy pitiáner boltrablás is. | Itt perpillanat az újfent elfelejtett placedo-t is értem, melyet a boltoknál keresünk, csak sosem találunk úgy egy hete kábé.
Kérlek benneteket, hogy a válaszaitokban kerüljétek a személyeskedést. Az lenne a cél, hogy közösen lássuk át, hogyan lehetne élhetőbbé, izgalmasabbá tenni a rendvédelmi és a bűnözői RP-t anélkül, hogy csak a "kinek van több lóereje (és pénze)" kérdése döntene.
Ti hogy látjátok ezt az elmúlt hónapok tükrében?