Illegál - Rendvédelem beszélgető vol2.0

Yungsetta

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:60
Darnell Malloy
Sziasztok!

Ezt a topicot egyfajta kibeszélőnek szánom, ahol a szerver jelenlegi illegál-legál dinamikáját szeretném kicsit körbejárni, mindkét oldal tapasztalatait felhasználva. Nem panaszkodni jöttem, és nem is azt várom, hogy bárki "leosztályozza" a másik oldalt, pusztán kíváncsi vagyok, ti hogy látjátok a dolgokat.

Sok év illegális szerveres élet után kerültem át a PD-be körülbelül egy hónapja. Ezzel a váltással rengeteg olyan dolog vált láthatóvá a rendőrség oldaláról, amiket korábban, csibész bűnözőként talán észre sem vettem, vagy nem tartottam ennyire kritikusnak.

Néhány konkrét pont, ami megfogalmazódott bennem az elmúlt időszakban:

• Játékegyensúly és "túlzások": Úgy látom, mintha a teljesítmény és a "grind" háttérbe szorítaná a minőségi szerepjátékot. A boltrablások és autólopások gyakorisága, illetve az ezekhez használt járművek (pl. tuningolt SXT, Seraph, Arbiter GT újfent, stb-stb) sebessége sokszor felborítja az egyensúlyt. Még 10-15 egységgel is esélytelennek tűnik az üldözés, ha a menekülő fél a szerver top járműveivel autópályán vagy a városban cikázik.
  • FearRP és hozzáállás: Többször tapasztalom, hogy az "unfair" játékstílus (nulla fearRP, PG határait súroló menekülések) teljesen kiöli a rendvédelemből a motivációt, és szerintem az illegálos oldalon is elvész így a sikerélmény, mert nem az RP-n, hanem a mechanikán múlik minden.
  • A "grind" árnyoldala (talán): Én is voltam a másik oldalon, tudom milyen a "haverokkal nyomni", de mintha a RP-s vonal (nyomhagyás, tervezés, interakció) kezdené átadni a helyét a maximális grindnak és annak, hogy mindenképpen sikerrel menjen végbe egy pitiáner boltrablás is. | Itt perpillanat az újfent elfelejtett placedo-t is értem, melyet a boltoknál keresünk, csak sosem találunk úgy egy hete kábé.
A célom ezzel a topiccal: Szeretnék egy olyan topicot, ahol mindkét oldal (illegál és legál) kulturáltan le tudja írni a saját észrevételeit. Azt látom, hogy sokan kiégnek, és talán pont az ilyen őszinte diskurzusok segíthetnek abban, hogy a vezetőség vagy a játékosközösség észrevegye, hol csúsznak el a dolgok.

Kérlek benneteket, hogy a válaszaitokban kerüljétek a személyeskedést. Az lenne a cél, hogy közösen lássuk át, hogyan lehetne élhetőbbé, izgalmasabbá tenni a rendvédelmi és a bűnözői RP-t anélkül, hogy csak a "kinek van több lóereje (és pénze)" kérdése döntene.

Ti hogy látjátok ezt az elmúlt hónapok tükrében?

krekor

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:1,295
Minden tisztelettel szeretném kérdésem feléd, téma nyitó felé címezni: Megéri pár havonta párbeszédet kezdeményezni erről a témáról, ha minden párbeszédben hasonló hibák merülnek fel, mint amit Te is leírtál? Már ez nem is hiba, hanem egy veleszületett járandóság. Mely különféle szabályzatban foglalt korlátozásokkal igyekszik kordában tartani a játékosokat, kevesebb sikerrel.

Nekem úgy tűnik, jó erről beszélni. Kívánt eredményt egy párbeszéd sem hozott el.

Utoljára szerkesztve:

Yungsetta

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:60
Darnell Malloy
Minden tisztelettel szeretném kérdésem feléd, téma nyitó felé, címezni: Megéri pár havonta párbeszédet kezdeményezni erről a témáról, ha minden párbeszédben hasonló hibák merülnek fel, mint amit Te is leírtál? Már ez nem is hiba, hanem egy veleszületett járandóság. Mely különféle szabályzatban foglalt korlátozásokkal igyekszik kordában tartani a játékosokat, kevesebb sikerrel.

Nekem úgy tűnik, jó erről beszélni. Kívánt eredményt egy párbeszéd sem hozott el.
Csáó!
Részemről mindenképpen megéri, hiszen az előző ugyanilyen posztnál is történt némi változás, melyet biztosan láthattál, ha követed az ilyesfajta/jellegű posztokat; https://forum.onerp.hu/threads/illegál-rendvédelem-beszélgető.31664/post-94874

Elkerülve a panaszkönyv írását próbáltam volna itt ezt a témát újra megindítani és vesézgetni kicsit, hogy jobban megismerjem a jelenlegi gondolkodásmódot, amely számomra eléggé érthetetlen. A korábbi, ugyanezzel a címmel és tartalommal megnyitott topichoz képest itt érdemleges komment bár nem érkezett, azért van még egy kis reményem, hogy beindul egy kis diskurzus, melyből talán kiderülnek a jelenlegi mentalitás mögött álló dolgok és gondolatok.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó