Több karakteres rendszer megvalósítása

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Doctor Juan

Kivételes Tehetség
Játékos
Üzenetek:227
Frank Dudek

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Ryan Leavey / doctorjuan «

Ötleted leírása

» Több karakteres rendszer behozatala a ONERP szerepjáték szerverére. Indoklások, előnyök, miért érzem szükségesnek a rendszer kifejlesztését és megvalósítását.


A rendszer fontossága a mostani helyzetben: A jelenlegi egy karakteres rendszerrel korlátozva vannak a játékosok, hiába van sokaknak jó és hasznos ötlete karakter- frakció- szerepjáték tekintetében. Mivel csak egy karaktert birtokolhat ezért ezeknek a nagy része vagy várat magára, vagy a feledésbe merül amiért a jelenlegi karakterének a történetébe nem fér bele. Sokszor túlságosan is illúzióromboló lenne ha a meglévő karakterével egy olyan döntést hozna amivel befolyásolná az egész történetét. (Rövid és érthető példákkal statuálva: Ryan Leavey Police Officer szerepében játszódik, kitűzött céljai között szerepel, hogy nyomozásokat folytasson. Ryan Leavey szerepéhez ezáltal nem nem köthető az, hogy Rancho utcáján egy latin-amerikai környéken részese legyen egy utcai bandának az életének.)

A szerver életében jelenleg főleg a civil élet, valamint a legális frakciókban való időtöltés az ami vonzza a játékosokat éppen emiatt a szerver illegális oldala haldokló félben van. Sorra szűnnek meg illegális frakciók, valamint az a maroknyi létszámú játékos aki még benne van ebben a körben újra ugyanazokat a köröket járja csak másik frakcióban. Az elmúlt hetek, vagy hónapok tapasztalatából kiindulva hiába szeretem az aktuális karakteremmel való szerepjátékot, hogyha a társaság akikkel együtt játszok éppen nem ér rá akkor halott teljesen minden lehetőségem amivel a karakterem életét előrébb vihetném.
Ilyen helyzetekben tökéletes lehetőséget nyújtana ha feltudnék lépni egy másik karakteremre, és az egyenruhát lecserélve belebújhatnék egy bandatag szerepébe, vagy szelhetném az utakat két keréken egy bőrmellénnyel magamon. Ismerek olyan embereket akik az aktuális karakterükkel azért nem járnak fel a szerverre, mert a barátai éppen valami mást csinálnak az adott időszakban. Nincs kedvük azért fellépni, hogy üres köröket tegyenek a városban. Emiatt érzem fontosnak, és prioritásban előrébb valónak, hogy a ONERP szerver játékosai ne csak egy, hanem több karakterrel is rendelkezhessenek.

A rendszer előnyei: A játékosok egyszerre több ötletüket is megtudnák valósítani, ezzel színesítve a szervernek az életét és akár a szituációk növelését érhetnénk el azzal, hogy engedjük Őket, hogy több karakterrel rendelkezzenek.
Újból több utcai banda, maffia kerülhet létrehozásra azzal, hogy a jelenlegi karakterük mellett lehetőségük lenne ahhoz, hogy egy másik szerepet is felvehessenek.
Bizniszek, üzletek kerülhetnek megvalósításra azzal, hogy nincsenek a jelenlegi karakterükhöz kötve. (Például hiába birtokolja valaki egy előző karakteréből a Bahamast, ha a jelenlegi karakterének a történetébe és életébe nem fér bele, hogy vezetve legyen a hely.)
Növelheti a fentlévő játékosoknak a számát azzal, hogy az adott játékosnak már nem kell másokra várnia. (Korábban említett probléma)

A rendszerrel való egyéb ötletek, és leírások: Érthető amiért vannak akik szabályszegéstől félnek, viszont ezek a szabálytalanságok kiküszöbölhetőek lehetnek azzal, ha minden alkalommal az új karakternek a létrehozásakor indoklást kell benyújtania az adott játékosnak az új karakternek az okáról, és terveiről. Érhető, hogy vannak akik attól félnek, hogy a játékosok MG-t fognak használni amiért a másik karakterükkel olyan információkhoz jutnak amiket a második számú karakterükkel nem tudhatnak. Viszont ha örökre megmarad bennünk ez a félelem akkor szervert nyitni is kár, hiszen a lehetősége akkor is fentáll annak, hogy mások szabálytalanságot fognak elkövetni amikor csak egy karakterrel rendelkeznek. Ha nem adjuk meg a bizalmat a játékosoknak, akkor sose tudhatjuk meg, hogy ez valóban problémát jelentene-e (nem).
A kiemelt karaktereknél adminisztrációs figyeléssel is lehetne kísérni, hogy az adott játékos nem-e használ fel olyan információkat amikhez a másik karakterével nem jutna hozzá.
«

Csatolmányok

» - «

Egyéb megjegyzések

» Százszónak is egy a vége, a játékosok örömmel fogadnák ha a jelenlegi karakterük mellett vezethetnének több másik karaktert is, ezzel több lehetőséget biztosítva maguknak és a szórakozásuknak. Hiszen azért játszunk végsősoron, hogy szórakozzunk és jól érezzük magunkat. «



 

tamas_

Moderne Verne
Játékos
Üzenetek:178
-
Én azon tipikus emberek közé tartozom, akik a karakterük megalkotását, kitalálását és beillesztését élvezik a legjobban a szerver univerzumába, így gyakran előfordul velem, hogy mint a pillangó, egyik ötletről repülök a másikra, mindig van olyan, amit kipróbálnék vagy szívesebben csinálnék a jelenleginél. Frakcióknál is megesik olykor, viszont ha másodlagos karakterrel betekintést nyerhetnék, akkor bátrabban nézném meg, hogy fekszik-e nekem, és ha tetszik, valószínűleg maradnék is, de kockáztatva azt, hogy várnom kell egy hónapot, nem fogok, és szerintem nem vagyok ezzel egyedül, így azt az érvet is tévesnek érzem, hogy kihalnának a frakciók ettől a hatalmas innovációtól. A forgalom nagyobb lenne, ebben biztos vagyok, ami sokkal jobb, mint ugyanazokat a kedvtelen, kiégett arcokat látni. Rengetegszer sírom ezt ide, és nem értek egyet azzal, hogy a potenciális visszaélésekre tekintettel el kellene vetni, hiszen a duma most is megy Discordon, karakterek például világi cimboraként kezdenek diskurzusba különféle illegitim bizniszekről, holott abban a pillanatban találkoztak először, már le van zsírozva a deal, csak "kell rá kis ic". Gyakorlatilag ugyanott tartunk, az MG-t kiszűrni nem lehet, és kész. Olykor elég egy egészen apró dolgot kilesni ahhoz, hogy teljesen máshogy alakuljon egy szituáció. Ne gondoljátok azt, hogy egyesek beépített emberként fognak szivárogtatni a rendőrségnek, mert ez egy teljesen végletekig menő, realitás talajától teljesen elrugaszkodott felvetés. Ha ez a cél, beküldi a haverját és kész. Egy bizonyos másik szerveren nekem is három karakterem van, gond nélkül törölgetem őket és csinálok újat, ha kedvem tartja, még könyörögnöm sem kell érte. Magyar szerveren is láttunk rá példát, hogy meg lehet ezt oldani. Kössétek követelményekhez, ha már egy teljes karakterszerkesztésért is több mondatos kérvényt kell benyújtani. Még én sem láttam olyat, hogy valahol erre ne lenne igény.
 
Utoljára szerkesztve:
Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó