Több karakter - vezetőségi jóváhagyással

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

lolyou

Fórum Császár
Játékos
Üzenetek:207
Durk Massey

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Durk Massey/ shareef#0982 «

Ötleted leírása

» Több karakter - vezetőségi jóváhagyással

Q&A

Q:
Miért érné meg a vezetőségnek, hogy ezt bevezesse?
A: A válasz egyszerű. A szerepjáték magját a karakterek képezik, ez pedig azt jelenti, hogy minél több karakter van, annál színesebb a szerver és annak környezete.

Q: Mi haszna lenne a szervernek ebből?
A: A szerveren több karakter lenne jelen, így sokkal változatosabb, egyedibb és élvezhetőbb szerepjáték szituációk alakulnának ki.

Q: Azt gondolom, hogy a szerepjáték közösség még nem érett erre. Mi a megoldás erre a problémára?
A: Ahogy azt a topic címében is írtam: több karaktert csak is a vezetőség jóváhagyásával lehetne alakítani.

Q: Hogyan működne a második - esetleg több - karakter igénylése? A: A fejemben a procedúra szinte ugyanaz lenne, mintha írnál egy egyszerű alap leírást a karakterről. A fejedben összerakod a történetet/alapokat, megformázod majd kirakod a karaktertörténetek vagy egy erre kialakított külön fórumrészbe "xy. karakter" címkével. Ezt egy vezetőségi tag ellenőrzi, és az alapján eldönti hogy érdemes-e második karaktert alakítanod. Ez csak az én elképzelésem, az ötlet elfogadása esetén a vezetőség megoldása ettől eltérhet.

Q: Lehetne például rendőr karakter mellett maffiózót alakítani?A: Erről az a véleményem, hogy egészen addig kivitelezhető a dolog, ameddig a két karakter szálai nem kapcsolódnak össze. Onnantól nem folytatható tovább a több karakteres dolog. Ez csak az én elképzelésem, az ötlet elfogadása esetén a vezetőség megoldása ettől eltérhet.

Q: Lehet mindkét karakterem ugyanabban a frakcióban? A: A legtöbb ember ezt a lehetőséget úgyis erre használná, így igen. Adott Anonymus, aki az LSPD vezetője (Captain+, továbbiakban Lt), viszont a Captain+ nem végez járőrszolgálatot, legfőképpen adminisztrációs munkát végez - ez pedig unalmas. Anonymus szeretne egy második karaktert, hisz, az első elég unalmas. Az ötlet elfogadása esetén Anonymusnak van erre lehetősége, másképp nincs. Ez csak az én elképzelésem, az ötlet elfogadása esetén a vezetőség megoldása ettől eltérhet.

Ahogy azt a téma címébe is beleírtam: a nem érett a közösség kommentek megelőzése érdekében ez nem egy általánosan elérhető funkció lenne, hanem szervervezetőségi engedélyhez kötöttként gondoltam.


Kérlek titeket, hogy a téma alatt nyugodtan fejtsétek ki gondolataitokat - természetesen ezt kulturált formában tegyétek meg -, azonban, hogy a vezetőség részletes felmérést tudjon készíteni arról, hogy ki támogatja és ki ellenzi az ötletet, használjátok az alábbi "tageket" a hozzászólásaitok alján:


+ | Támogatom az ötletet.

- | Nem támogatom az ötletet.

S | Semlegesen állok az ötlethez.


credits: @sentinel180
«​

Csatolmányok

» -z «

Egyéb megjegyzések

» Hajrá. «



 

Attesz

Fórum Császár
Játékos
Üzenetek:216
Akk Alama Goh
Sziasztok! Én nem tudom támogatni ezt ötletet, indoklásom a következő. Ha valaki komolyan gondolja és épiti a karakterét akkor nincs annyi ideje, hogy egy másik frakcióban is aktívan részt tudjon venni. Persze ez abban az esetben megoldható lenne , ha otthon ül az illető 0-24. Ha a kétkarakteres dolgot behoznák még több inaktív frakció lenne, így is sok frakció ember hiányban szenved. Ha lennénk a szerveren 200-300 játékos akkor simán eltudnám képzelni, hogy bizonyos feltételek mellet lehetne engedélyezni a két karaktert .

Érthető egy szinten az álláspontod. Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy a két kari nem azt jelenti hogy full-timeba tolod mindkettőt. Van a main és az alt karaktered. Tehát így betud tölteni a második "kis" karakter olyan űrt amire nem érné meg felhúzni egy rendes karaktert mivel nem lenne benne annyi RP, viszont egyszer-kétszer elővenni jópofa lenne. Hátha így kicsit érthetőbb amit írtam. Külföldön sokan 1-2 napig elő se veszik az alt karakterüket.
 

Demzsi

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:456
Lack Elek
Ha valaki komolyan gondolja és épiti a karakterét akkor nincs annyi ideje, hogy egy másik frakcióban is aktívan részt tudjon venni.
Senki nem is kötelezné, hogy így tegyen. Ez továbbra is egy lehetőség azoknak, akik érzik magukban a potenciált, hogy ha nem is fej-fej mellett ugyan annyit foglalkozva a karakterrel, de vigyenek egy másodikat is.
 

daco

🌊
Adminsegéd
Üzenetek:395
find out ic
Sziasztok.
TLDR: Támogatom, de komoly szabályokkal.

Ahogy olvastam eléggé megoszló a vélemény a dologgal kapcsolatban a kommentek alapján. Sokaknál látom, hogy nem támogatják az ötletet, mivel az MG-től, vagy hasonlóaktól félnek. Én személy szerint nagyon szivesen látnám a rendszert a szerveren, mivel nagyon sok esetben tudna pluszt adni a szerverélethez. Ez legyen frakciószinten, esetleg a civil életben mérvadó.
Hogy miért mondom ezt, hogy frakciószinten? Egyszerű. Sokkal több olyan karakter lenne a szerveren ami a frakciójában betöltött rangon, beosztáson esetleg pozíción jobban megállná a helyét.

Példának tudnám mondani, hogy egy PD Leadernek van kettő karaktere a frakcióban, az egyik Chief, a másik pedig egy egyszerű Officer.
Miért jó ez? Mivel a Police Chief karakter eleve nem kellene, hogy járőrözzön, sem kellene terepen lennie. így az a karakter esetleges előléptetéseknél lenne csak használva. Ha pedig járőrözni támad kedve, akkor ott van az Officer. - De ez az állítás több illegális és legális frakcióra igaz. Ahogy egy Mafia Don sem fog hit-jobokat intézni, úgy nem fog egy kórházigazgató egy szülést levezetni, et cetera. Ezek teljesen más munkakörök.

A civil életben is hatalmas befolyása lenne a kettő karakter rendszerének. Számtalanszor volt már velem is, hogy kipattant egy nagyon ragyogó ötlet a fejemből, ami teljesen korrekt karakter lenne. Viszont egy bukkanó volt az ötlettel, nem illett bele a jelenlegibe.
Kettő választás marad. Egy, CK és megcsinálom az ötletem - Kettő, nem csinálom meg és csak egy gondolat marad. Nem kötelező senkinek sem 24/7 a karakterével foglalkoznia, viszont egy vérfrissítés nagyon jól jön.

Viszont a rendszer tényleg komoly monitorozást igényelne. Amint láttam egy korábbi hozzászólásban, a karaktertörténet, mint másodlagos karakter követelmény tökéletes kezdés lenne. Ez már egy olyan dolog ami megmutatja, hogy mennyire dedikáltan csinálná egy adott személy a másodlagos karakterét. Aki pedig MG-zni akar, az MG-zni is fog, ez most is így van.

Nyitott vagyok az ellenérvekre, nagyon szivesen hallgatom meg mindenkinek az álláspontját. @me
 

lolyou

Fórum Császár
Játékos
Üzenetek:207
Durk Massey
Nem támogatom.
Nem hiszem hogy szükség lenne erre. Jobban bele gondolva, mi értelme lenne teljesen a nulláról kezdeni a szerver?
Meg hát elég könnyen vissza is lehet élni ezzel a rendszerrel. Pl a saját karidnak plusz ház és autó.
Felesleges az egész.

Nem a szervert kezdi nulláról, hanem egy új szerepet nyit magának egy karakterrel, és ha nincs semmije azon a karakteren akkor világvége van? - tudom, hogy egy - két játékosnak ott kezdődik az RP, ha van 5 millió a számlán és 3 ház és 2 garázs , de hidd el van olyan játékos, aki kevés vagyonnal is nagyon élvezhetően tud RPzni:)

összegezve Nem Támogatom

Nem tudom miért olyan nehéz megérteni a topicot, mindenki le tudja írni normálisan a véleményét, ha támogatja , ha nem. - de ezekkel a sima egyszerű nem támogatom mondattal senki se megy semmire se, fejtsd ki a gondolatot, hogy miért vagy ellene. Nem kötelező még egy tök farmoló karaktert csinálni aki ezt végzi a szerveren. - ez a rendszer annak kedvez aki egy új szerepet szeretne kezdeni de közbe megtartja a mainaccountot.
Én nem támogatom!

Ugyan azt tudom erre írni, mint a barátodnak. Írjatok értelmes gondolatot, ezzel senki se megy semmire se. - köszi .
 

Pop Haze

Moderne Verne
Játékos
Üzenetek:173
Lui-V
Ha valami nem tetszik olyan téren amit viszek, nyugodtan fel lehet keresni és nem itt a kommentekben kritizálni. Minőségi rp-ről beszélsz, de valahogy még se láttam bármit is tőled.
Ez egy szimpla kiegészítő annak aki lát egy kis pluszt maga előtt. Hidd el, több potenciált adhat mint egész nap törökként szerb maffiában vagy mit tudom én, sex rp-zni és pp-zni egy LA-t utánzó LS-ben. Semmi sértő szándékkal tesó, de ez így van te is tudod.
 
Utoljára szerkesztve:

lolyou

Fórum Császár
Játékos
Üzenetek:207
Durk Massey
Nem akarom, hogy a topic át menjen személyeskedésbe, persze mindenkinek megvan a sajátos véleménye. - én csak azt kérem mindenkitől, hogy aki csak nem támogató szöveget ír, az inkább ne tegye, illetve aki ellenzi az ötletet az gondolja át, hogy ő személy szerint nem kötelező új karaktert csinálnia, maradhat a sajátos egy karakter mellett senki nem fogja megszólni. - de aki két karakter mellett dönt és időt fektet bele , ki találja mit szeretne vele alakítani , karaktertörténetet ír egy minimálisat , az nem azért fogja tenni, hogy kihasználja a rendszert, az komolyan gondolja az egészet és szépen kialakítja a másodlagos karakterét, de! ha valaki fun miatt csinálja vagy bármiféle szabályt szegne vele annak szűrését szerintem meglehetne oldani a vezetőséggel.
 

skyler

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:67
Marko Antic
Ez egy szimpla kiegészítő annak aki lát egy kis pluszt maga előtt. Hidd el, több potenciált adhat mint egész nap törökként szerb maffiában sex rp-zni és pp-zni. Semmi sértő szándékkal tesó, de ez így van te is tudod.
Ezt nem tudom melyik gyerek mesébe olvastad de nagyon nem vagy képbe a dolgokkal (ez most nem támadásként vagy beefként írom, csak szimplán védésként, mert amúgy nagyon nincs ilyesmi a frakcióba)
 
Utoljára szerkesztve:

Pop Haze

Moderne Verne
Játékos
Üzenetek:173
Lui-V
Ezt nem tudom melyik gyerek mesébe olvastad de nagyon nem vagy képbe a dolgokkal
Na te majd biztos megmondod a tutit, ki hetente váltogat nőről férfira mert nem tudja mit kezdjen magával. 👏
Itt a hangsúly plusz egy új karakterre való lehetőségre irányul még mindig, csak az a baj ali a nem támogatommal szól hozzá azoknak nincs rendes érvük vagy szimplán rosszindulatból nem támogatják mert nem érdekli őket mások élménylehetősège.
 

Munkás

A nép hangja
Fórum moderátor
Üzenetek:256
Darius Burns
Fórum moderátor hozzászólás
Sziasztok, szeretném megkérni azokat a tagokat, akik nem témához kapcsolódó hozzászólásokat tesznek közzé a topicba, hogy mellőzzék ezeket, illetve jó lenne odafigyelni a stílusra is. Lehet értelmes keretek között véleményt nyilvánítani de úgy gondolom annak nem az a módja, hogy ilyen stílusba megy a személyeskedés, és a szarkasztikus nevető reagálások sorozata. Ellenkező esetben törölve lesznek a hozzászólások és szankcionálva. Köszi a megértést.
 

Pop Haze

Moderne Verne
Játékos
Üzenetek:173
Lui-V
Annyira nem terveztem ideírni, de ezt meglátva jót kacagtam. Természetesen, a témahoz illő sorokat is fogok ide szánni, viszont elsősorban tisztázni szeretném a dolgokat ezzel a kommenttel kapcsolatban. Igen, volt egy híre ojedanak, és igen, bevédem most őt, mivel nem érdemli meg ezt a hangot tőled. Nekem is le kéne írnom a dolgaid? Igazából megteszem. Ilyenekkel degradálsz le egy embert, mikor jómagad a ragequit-ekkel fikáztad ezt, ahol te most játszol/tevékenykedsz, talán leaderként. Elnézést, a legkevésbé sem figyelem a munkásságod, nem unszimpátia kérdése miatt. Frakciótársad volt ojeda, pontosan tudod, hogy mit bele nem adott, mind a frakcióba, mind a karakterébe. Azt pedig teljes mértékkel hagyjuk is ki, mi volt az amikor Ő saját akaratából úgy döntött, hogy skippeli. Nem tökéletes, de ki az? Ő fixen nem, napiszinten átélem vele a dolgokat. De te sem vagy az, szóval mielőtt egy ekkora személyeskedést indítasz meg, less körbe magad körül, ha pedig Te tökéletes vagy, keress fel és áruld el a titkod. Másolnálak. Hidd el, törökként nem szerbekkel szexrpzik és nem pp-ből éli ki a vágyait. És semmi sértő szándékkal tesó, de ez a múltatokra való tekintettel, nekem volt kellemetlen, hogy ezeket a valótlan dolgokat kiírtad, mindenféle háttér nélkül.
Skyler bekóstolására meg csak egy mondat, mennyire jó is volt a kis karakterváltogatásai mikor RP-t varázsolt a kihaló félben lévő frakcióba.

Most pedig rá is térnék a tárgyra. Szuper, remek dolog. Máshol. Nem ennek a közösségnek. Nem a magyar közösségnek. Legyen szabályozva HCRP lap alapján, ami 5-7 lap között mozog (elfogadott természetesen). Akkor 5-7 ember kaphatna jogot ehhez. Viszont, ha már a HCRP-s kap jogot ehhez, akkor az elnyert karaktertere mindig is munkásabb lesz, mint a másodlagos. Így is tudod, hogy ki melyik karakter OOC. Ott a DC, az élményképek, bármi. Szóval, ha bele is roskad az ember, akkor is tudni fogja, hogy a 130 playerből 80 ki is valójában. Ahhoz, hogy anonym működjön az egész, mindent töröljünk, ami ingamehez kapcsolódó dolog.

Legjobb belátásom szerint, pedig vannak ennél egetrengetőbb dolog is. A játékostér hatalmas, egyes rendezvényeken lehet csak találkozni. Ezt orvosolva lenne értelme ennek a kialakítása, mert (a HCRP lapok csekély számától függetlenül) így sem fog találkozni az Ubulnak a második karakterével a kutya se. Mindenki klikkesedik így is, második karakterrel sem lenne másképp. Illetve, ha ez a bandás RPzőknek megérős lehet, lássuk be, ha a közösséghez odamész és RP-t alakítanál ki velük, még arra sem válaszolnak sok esetben. Megértem a pozitív dolgokat, de inkább tanuljon meg a magyar RP közösség, a magyar RPző társával kapcsolatot kialakítani, utána pedig nyugodtan vonjunk be még akár 5 karakter is, de ne hívjanak admint azért, mert egy bandást lecsövezve pofon lesz vágva.
Jó hogy nem is ismersz engem és úgy próbálsz zsűrizni... A lényeg bezzeg nem jött le amit írtam látom. Én tényeket írtam le és nem rosszindulatú személyeskedést írtam. Kinek nem inge pont pont pont. És ezt részemről lezártam, értelmetlen vita szagát érzem amit kihagynék. Bármi van várom privátban.
 

skyler

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:67
Marko Antic
Jó hogy nem is ismersz engem és úgy próbálsz zsűrizni... A lényeg bezzeg nem jött le amit írtam látom. Én tényeket írtam le és nem rosszindulatú személyeskedést írtam. Kinek nem inge pont pont pont. És ezt részemről lezártam, értelmetlen vita szagát érzem amit kihagynék. Bármi van várom privátban.
De most semmiféle támadásnak ne vedd, de nem tudom az neked mennyire tény, hogy jössz betámadod az ojedát azzal, hogy török karakterrel nálunk van ami nagyon nem így van. És amúgyis az az ő dolga hogy mit csinál és mit RP-zik.


U.I.: Visszatérve a topic témájához, nem támogatom az ötletet, ez így tökéletes ahogy van a szerveren ez a karakteres dolog.
 

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:6,558
-
Head of Staff hozzászólás
Sziasztok!

Nem véletlen hagytam a végére ezt a témát, mert ahogy köztetek úgy a vezetőségen belül is megosztó volt az ötlet. Hosszas "vita" és mérleges után - figyelembe véve némelyik hozzászólás minőségét és stílusát - egyelőre nem tervezünk ezzel a lehetőséggel. (Itt is megmutatkozott, hogy ki hogy áll a dologhoz és merre billen a mérleg, sajnos - nem sajnos.)

Az ötlet amúgy jó, ez nem kérdés, hogy adhatnánk lehetőséget azoknak a játékosoknak, akik komolyabban foglalkoznak a karaktereikkel, viszont nagy általánosságban nem feltétlen érett meg a közösség itthon erre.
 
Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó