Szerelőtelep reform

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Loco

Fórum Betyár
Játékos
Üzenetek:144
Destiny "Bleach" McCharm

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Destiny McCharm / loco7496 «

Ötleted leírása

» Az elején szeretném leszögezni, hogy az ötlet a teljesség igénye nélkül született meg, az ötlethez érdemben hozzátevő kommentekkel később bővülhet, illetve változhat.
Megpróbálom a legjobb tudásom szerint a lehető legobjektívebben megfogalmazni és átadni a problémát, továbbá vázolni a koncepciónkat.
Elengedhetetlen a hazai környezetben, ezért nem az az ötlet lényege, hogy megszüntessük a hivatásos szerelő RP-t, azonban erre két teljesen kötött frakciót fenntartani abszolút felesleges.

Prezentálom a főbb okokat:
- A szervizpiacot uraló két nagy szerelőtelep miatt egyfajta oligopóliummal jellemezhető a jelenség maga, mindenféle rizikó nélkül éldegélnek békésen egymás mellett, hiszen egy harmadikat létrehozni értelmetlen, és valószínűleg esélytelen is, tudatában annak, hogy a legtöbb vagy leggyakoribb hibákat csak script-tel lehet orvosolni, ezért nem tudnak bejutni a piacra. Nem lehet elfelejteni azt sem, hogy a vezetők alól csak a saját döntésük és az unalom veheti ki a céget. /Természetesen kizárva a szélsőségek eseteket, külső beavatkozásokat./

- A két frakció között nincsen semmiféle piaci verseny vagy manipulálás a vendégekért, nem létezik egyfajta rivalizáció köztük, részben mert tisztában vannak a ténnyel, hogy nem lesz még egy frakció.

- Pontosan a fentebb említett rizikómentes munka végett, nevezhetnénk bizonyos pénzfarmnak is, tulaj és alkalmazott részről egyaránt a befektetett pénz és profit arányt figyelembe véve.
- A telepek tagokkal való szintültig feltöltése és megtartása közel áll a lehetetlenhez, nem feltétlen a jelenlegi peek miatt.
- Monoton, rettentően unalmassá válik azoknak is akik csinálják, illetve azoknak is akiknek csinálják. /Szereltetők többsége AFK ekkor./
- Egy ilyesfajta frakcióban lévő ember, a jelen helyzetében nem tud kipróbálni mást, azon kívül hogy a jelenlegi bizniszek egyikébe megy, szintén csak pénzért. Meg van kötve a kezük illegál terén is.

- Mégis a legfőbb indok, hogy nem RP centrikusak. Ahhoz hogy változatos RP környezetet tudjanak teremteni, egy sokkalta komplexebb autóromlás scriptre volna szükség, ami valljuk be, közel sem elsődleges. Sablon/Minta RP-k vannak minden scriptileg előfordulható probléma kiküszöbölésére, amit naponta többször játszanak be. Azonban ha meg van a színes RP generlás utáni érdek sem fog sikerülni hosszútávon, akárhogyan is módosítgatjuk a sorokat, a végeredmény ugyan az lesz, ugyan azokra a hibákra.

Most nézzük meg, hogyan is illene bele a szerelőtelepek helyzete, mint biznisz a szerver környezetébe.
Akik most szerelő frakcióban vannak, nincs akadálya hogy ne folytathassák, bizniszrendszerben. Tenni kell érte? Igen, ráadásul RP-vel.
Az ötlet maga, hogy a biznisznek legyen IC foganatja, nagyrészét RP-vel kellene egyeztetni, főleg a GSA-val. /Ha ezt nem az online ügyintéző rendszeren keresztül kell majd kitölteni./ Ez a része a kormányra van bízva, hogy ők milyen feltételekhez kötik a telep üzemeltetését és menetét. Példaképpen tűzvédelmi engedély, elsősegély készletek, menekülési útvonalak, különböző engedélyek, etc...

Nem lenne kizáró ok az ötlet felől az, hogy állami támogatást pályázzanak a telepek. Fizetésrendszert a tulaj tudná állítani, gondolok itt arra példaként, hogy egy alkalmazott megkapná a szerelés költségének X százalékát, /ezért már harcolna is azért, hogy az ő munkahelyére menjenek az emberek/ vagy ugyan úgy fix óránkénti fizetés.

Az államot a kormány vezeti, az ő feladatkörükbe tartozik az állam területeinek el-, és kiadása is. Ezért kellene a GSA-val egyeztetni, hiszen ők fogják nekünk beárazni a bérelni kívánt telephelyünket, továbbá felügyelni a pénzmozgást és ellenőrizni az általuk megszabott szükséges feltételeket.

Ha minden le van egyeztetve, és már a célvonalban járunk az üggyel kapcsolatosan, egy céget kellene vásároljunk mint jelenleg is futó rendezvényszervező, fuvaros vagy farmos, végül fórumon megigényelni egy minta alapján a biznisz CP-t, és emelőt. Ezeken kívül szeretném hozzátenni azt, hogy az autó partokat amiket jelenleg a diggaster szolgáltat a két szerelőtelepnek, ugyanúgy ehhez a bizniszrendszerhez szeretnénk csatolni, minden biznisz oldja meg magának a "partok" bevásárlását, például lehetne ehhez külön lehetőség az "Otto Auto Parts"nál.

Az ötlet megvalósításával teret kapna az egészséges versengés, illetve lehetőséget nyerne több RP orientált játékos, akár frakció mellett mint másodállás.
Néhány jelenleg is aktívan futó ns szerelőtelep, akiknek szintén esélyük lenne tovább fejlődni ezzel: Total Ride, La Siesta Car Club.
Persze, csak példaképpen említettem meg őket mert jelenleg is tevékenykednek, de bárkinek lenne így lehetősége kipróbálni magát tisztább céllal.

Előre is köszi a további ötletekért a hozzászólások között, ha lesz. 🥰 «


Csatolmányok

» Credit: @Shaddy @Loco «
 
Utoljára szerkesztve:

Bolondmike

Kivételes Tehetség
Játékos
Üzenetek:224
bolondmike
Mi az akadálya, hogy ne folytathasd?

Milyen adottságokra gondolsz?
Scriptre? Ugyan úgy megmaradna az /adottság/.

Miért ne csinálja más játékos is? Neked lehessen, másnak meg esélye se legyen?

Nem tudom lekövetni a gondolatmenetedet.
Most is van mindenkinek lehetősége szerelőnek lenni, attól mert valaki nem tudja hozni az ott levő mércét az már nem a mi gondunk. Jönnek itt a Zöld szerveres ötletek hirtelen, ott is az RP-t képviselő emberek miatt lett minden megváltoztatva aztán lőn csoda onnan is eltűnt mindenki, nem kell ide is ez hogy ezeket az eszméket kövessék az urak.

Ne menjünk már át személyeskedésbe. Ugyanúgy lesz lehetősége mindenkinek szerelni, szimplán (remélem) rp után kapnak fizetést és több embernek lehetősége lehet ilyen bizniszbe belefogni. Mi is itt a probléma? Vagy akkor maradjon minden a régi és car meetezzen az átlag 40 player az összegrindolt szuperkocsikkal. Döntsük már el és ne személyeskedés legyen már minden egyes topicból. “Mert te így meg úgy, meg te úgy meg amúgy…” bruh.

Side: Valaki mondjon egy ésszerű érvet ez miért nem jó, azon kívül hogy már van bizniszem, ahj nem lehet így telepem vagy fenébe úgyis mindenki megunja :( és a hasonló érvek.

Ameddig nem lesz kipróbálva új dolog semmi se fog változni.
Legalább azok az emberek össze tartanak, nem úgy mint akik csak fórumon járatják magukat így úgy új ötlet, vegyük ki a hót mert nem lehet játszani és társaik, azok érdekes módon sehol sem jelennek meg 🥱 akinek nem inge…

Végülis… Mi jó egy szervernek? Ha elveszít 3 playert és kap helyette 10et, vagy fordítva? Sajnálom, ha elmegy a kedved azért, mert nem tudsz majd milliókat összeszedni.

u.i: Ha normális ellenérvet írsz ide, hidd el, nem fog üres fülre találni. Ez nonszensz.
Nem talált üres fülekre ahogy néztem a reaktokat, inkább 3-om ilyen menjen el mint 10 olyan, és igen szomorúan érintene engem, ha nem jönnének a milliók, habár megoldanánk ebből is!
 

Tiiskid94

Kritikus
Játékos
Üzenetek:278
Sorry for drips
Amúgy miért ne lenne úgy jó, hogy maradnak a frakik és bizniszként is lehet?

Én tényleg támogatom, hogy illegálba kis plusz RP stb, de ha nekem a crips vagy bloods vagy bármi más utcai banda szerelné az autómat, én azt nem találnám reálisnak. Persze ha olyan illegális fraki viszi ami autókkal foglalkozik vagy egy motoros klub azt mondom jó legyen.

De ha be is akarjuk hozni bizniszbe akkor szerintem ezt alapos ellenőrzés alapján érdemes, megfelelő pályázat mellett. Ne a pénz döntsön és ne is a városháza.
De igazából minden bizniszt így kellene.
 

web11hoyer

Pletykafészek
Játékos
Üzenetek:122
Shaundra Hamilton
Most is van mindenkinek lehetősége szerelőnek lenni, attól mert valaki nem tudja hozni az ott levő mércét az már nem a mi gondunk.
Nincs lehetősége mindenkinek szerelőnek lenni. A mi frakciónk például illegális alapokra van helyezve, minek fő "profilja" a lowrider és a régebbi autó szerelése, felújítása. Az eléggé illúzió romboló hatást kelt nálunk, hogy elhozza valaki az autóját és nekünk el kell vinni a Bennysbe, vagy az ECG-be, hogy szereljék meg, mert mi nem vagyunk rá képesek script nélkül. Mivel illegális frakció vagyunk, nem tudunk csatlakozni egyik nagy autószerelő műhelyhez sem, mert a script ügyileg legális frakció mindkettő.
 

Bolondmike

Kivételes Tehetség
Játékos
Üzenetek:224
bolondmike
Nincs lehetősége mindenkinek szerelőnek lenni. A mi frakciónk például illegális alapokra van helyezve, minek fő "profilja" a lowrider és a régebbi autó szerelése, felújítása. Az eléggé illúzió romboló hatást kelt nálunk, hogy elhozza valaki az autóját és nekünk el kell vinni a Bennysbe, vagy az ECG-be, hogy szereljék meg, mert mi nem vagyunk rá képesek script nélkül. Mivel illegális frakció vagyunk, nem tudunk csatlakozni egyik nagy autószerelő műhelyhez sem, mert a script ügyileg legális frakció mindkettő.
Hát nem akarom elhinni ezt sem, hogy megbeszélés vagy bármi alapján Klód vagy Legend, vagy bárki ne tudnà megoldani azt hogy reális keretek között tudjatok ti szerelni, vagy bármi.
 

web11hoyer

Pletykafészek
Játékos
Üzenetek:122
Shaundra Hamilton
De ha például mi tudunk szerelni, mert rendelkezünk műhellyel, valamint a karakterek RP szálaiba tökéletesen beleillenek, akkor másnak miért ne adjuk meg a lehetőséget ugyan erre? Nem szeretnénk mi sem kivételesek lenni, mert nem lenne fair azokkal szemben, akik szeretnének ugyan így szervízt üzemeltetni.
 

Az Elisz

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:398
Yana Timurovna
Nincs lehetősége mindenkinek szerelőnek lenni. A mi frakciónk például illegális alapokra van helyezve, minek fő "profilja" a lowrider és a régebbi autó szerelése, felújítása. Az eléggé illúzió romboló hatást kelt nálunk, hogy elhozza valaki az autóját és nekünk el kell vinni a Bennysbe, vagy az ECG-be, hogy szereljék meg, mert mi nem vagyunk rá képesek script nélkül. Mivel illegális frakció vagyunk, nem tudunk csatlakozni egyik nagy autószerelő műhelyhez sem, mert a script ügyileg legális frakció mindkettő.
X időszakban volt egy olyan tapasztalatom, ami úgy nézett ki, hogy szerelőként működött legális oldalon az illegális frakciónk úgy, hogy jópár scripten kívüli tagja is volt (nem, csak ők szereltek, hanem a scriptben lévők is). Pl az egy bosozoku tematikájú gang volt, ami egyszerűbben fogalmazva nem áll távol pl egy lowrider témától. Szintén autókkal foglalkoznak csak másképp építik őket. Nos ők is megkapták erre a lehetőséget és igen éltek is vele.

Ez mind lowrider, mind bosozoku, vagy akármilyen hasonló, kocsis témájú illegálnak, vagy akár nem szerelő frakis fél-legálnak tökéletes lehetőséget biztosítana, úgy, mint pl Total Ride is akár, akik tudtommal azért nem egy komplett maffia ugyebár vagy nem egy egyébként éjjelente csúnyát csináló banda.
 

fater

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:822
Ha valóban az illegál akar ennyire szerelőtelepet, és belefér a koncepcióba, elképzelhető lenne hogy megfelelő pályázattal kapjanak a frakcióhoz. Viszont itt jön be az a tényező, hogy a két szerelő fraki akkor miért nem illegálozhat rendesen? - Viszont nagyobb létjogosultságot látnék benne. Így is úgy is rengeteg szerelő IC előélete nem zárná ki az ilyesfajta tevékenységet.
 

janette

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Üzenetek:108
💸
Viszont itt jön be az a tényező, hogy a két szerelő fraki akkor miért nem illegálozhat rendesen?
Leírtad a lényeget. Ha nincs szerelőfrakció, hanem biznisz, tud illegálozni mellette, ha belefér a karaktere életébe.

Az a baj arról szól ez a topic, hogy van kettő szerelő fraki akik összetartó közösség és elakarjátok venni a frakijukat csak azért hogy az illegál szerelhessen.
Senki sem mondta, hogy például a bennys nem működhetne bizniszként.
 

Az Elisz

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:398
Yana Timurovna
Az a baj arról szól ez a topic, hogy van kettő szerelő fraki akik összetartó közösség és elakarjátok venni a frakijukat csak azért hogy az illegál szerelhessen.
Nem, senki se akarja elvenni tőlük.
Normális esetben ezek a közösségek szépen megkaphatnák a maguk kis szerelőcuccliját a leendő megoldással, folytathatnák a dolgukat ott, ahol megszakadt.
Ez egy BÓNUSZ, hogy ha pl egy lowrida, vagy egy komolyabban JDMmel foglalkozó társulat akik nem épp legálisak akarnak ugyanúgy így szerelgetni megtartva a létezésük alappilléreit, megtehessék anélkül, hogy pl egy adott HELYHEZ (szerelőtelep) vagy annak frakciós járművéhez legyenek hozzáláncolva.
 

fater

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:822
Leírtad a lényeget. Ha nincs szerelőfrakció, hanem biznisz, tud illegálozni mellette, ha belefér a karaktere életébe.

Mi arra a biztosíték, hogy az illegál... - Csinál bármilyen illegál rp-t, vagy mellette illegál scriptet használna ki... Gondolok itt egy közösségi rp-re, mondjuk egy tuningtalálkozó szervezése, tudjuk mivel jár egy minőségi közösségi rp lebonyolítása, de lehetne sorolni a dolgokat... Maradna időd szerelni is?
 

Sheedxr

kisbackfire🔥
Játékos
Üzenetek:363
secret
Legalább azok az emberek össze tartanak, nem úgy mint akik csak fórumon járatják magukat így úgy új ötlet, vegyük ki a hót mert nem lehet játszani és társaik, azok érdekes módon sehol sem jelennek meg 🥱 akinek nem inge…
Akkor menjetek egy olyan szerverre ahol a grind és a vagyonszerzés van támogatva, ez egy rp szerver, ugye tudod?
 

Bolondmike

Kivételes Tehetség
Játékos
Üzenetek:224
bolondmike
Akkor menjetek egy olyan szerverre ahol a grind és a vagyonszerzés van támogatva, ez egy rp szerver, ugye tudod?
Hát ha az RP-t nyomó játékosokra várnánk, akkor játékos se lenne már 🫶🏻 Illetve ha már ennyire bele mentünk, szerintem több olyan ember van a szerveren akik grindernek hívható, mint RP-t képviselőnek 🤗🥱
 

janette

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Üzenetek:108
💸
Mi arra a biztosíték, hogy az illegál... - Csinál bármilyen illegál rp-t, vagy mellette illegál scriptet használna ki... Gondolok itt egy közösségi rp-re, mondjuk egy tuningtalálkozó szervezése, tudjuk mivel jár egy minőségi közösségi rp lebonyolítása, de lehetne sorolni a dolgokat... Maradna időd szerelni is?
@web11hoyer maradna?
 

Sheedxr

kisbackfire🔥
Játékos
Üzenetek:363
secret
Alapból hol mondta bárki, hogy a Bennys és az ECG el lenne véve? Biztosan lehetne megoldást találni arra, hogy tovább fussanak csak éppen bizniszként.

Mi arra a biztosíték, hogy az illegál... - Csinál bármilyen illegál rp-t, vagy mellette illegál scriptet használna ki... Gondolok itt egy közösségi rp-re, mondjuk egy tuningtalálkozó szervezése, tudjuk mivel jár egy minőségi közösségi rp lebonyolítása, de lehetne sorolni a dolgokat... Maradna időd szerelni is?
Mi a biztosíték arra, hogy nem lesz olyan civil aki esetleg szintén szerelőtelepbe kezd és az legálisan futna? Miért ragadtunk le annál hogy ez csak az illegálnak lenne jó?
 

Rivera

Átlagos Forumozó
Játékos
Üzenetek:30
Dominic Rivera
Hát ha az RP-t nyomó játékosokra várnánk, akkor játékos se lenne már 🫶🏻 Illetve ha már ennyire bele mentünk, szerintem több olyan ember van a szerveren akik grindernek hívható, mint RP-t képviselőnek 🤗🥱
Én meg csak várom hogy berakják a méhes és cigis scriptet.
Ui: Vannak játékosok?? O.O
 

gunter!

Haladó
Játékos
Üzenetek:16
Jaydee Banks
Szerintem fölösleges ez az ötlet. Személy szerint nem támogatom.
 
Utoljára szerkesztve:

Poqu

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:634
Maurizio Mancini
Nem, senki se akarja elvenni tőlük.
Alapból hol mondta bárki, hogy a Bennys és az ECG el lenne véve? Biztosan lehetne megoldást találni arra, hogy tovább fussanak csak éppen bizniszként.
A 16 jelenlegi tagunkból legalább 7 már van egy másik bizniszben. Ebből 5-en konkrétan ez egész Benny's vezetősége is. Ha ennyire mindenki bizniszt akar ebből csinálni akkor legyenek meg a feltételei is. Értem ez alatt azt, hogy kettő bizniszben lehessen lenni egyszerre mert másképp nem is tudnánk folytatni.
 
Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó