Kicsit reflektálnék a korábbi kommentekre.
Én teljes mértékben nyitott vagyok a renvédelem-civil/illegál RP-kre, viszont az ellenkezőjét tapasztaltam eddig nagy esetben. Jobb esetben a két kezemen megtudom számolni azt, hogy hányszor is sikerült nekem, mint rendvédelmis tag egy kis RP-t szereznem a civilekkel, illegálosokkal. Itt a mindennapi esetekre gondolok, nem pedig a kivételekre, eventekre. Sajnos azt kellett észrevennem, hogy sokan pokolian lenézően állnak hozzánk már a legelején egy intézkedésnél.
A lenéző dolgokra külön szeretnék kitérni. Vegyünk példának egy mezei igazoltatást, ami az én esetemben nagyon kevés helyzetben végződik tickettel. Jobban szeretek rpzni és figyelmeztetni az illetőt, felnyitni a szemét legalább IC, mintsem büntetést osztani. Ahogy említettem, nagy probléma van a hozzáállással, hiszen amint meglátják a villogót három opció van érvényben:
- Menekülni kezd, mert 10-el túllépte a sebességkorlátot.
- Megáll és IC + OOC gondolkodás nélkül bedobja a flegmát.
- Alkalmazkodik és karakterhűen fogadja a dolgokat.
Sajnos a tapasztalataim alapján az első kettő szokott a legtöbbször előfordulni egy igazoltatás során.
Olyanra is volt példa, hogy elvetemült módjára, Ken Blocknak érezve magát vitte a fuvart, majd csak beírta ooc-ra, hogy ,, haladjunk már mert lejár a fuvar". Amíg mi ilyen hozzáállást kapunk, addig mi sem tudunk feltétlenül jobbal szolgálni.
Az embereknek pedig azt kell megérteniük, hogy mindannyian emberek vagyunk, nem arra hajtunk, hogy kicsesszünk a másikkal IC, vagy OOC. Nem kötelező azért utálni a másikat, mert ő a rendvédelmi utat választotta.
Ezt a halálbüntetés témát pedig szerintem felejtsük el, tök felesleges lenne.
Ettől függetlenül én személy szerint örömmel olvasom azt, hogy a közösség próbál ötleteket kitalálni, vevőek a közös RP-re.
ps.: Sorry, ha egy kicsit beef jellegű, viszont nem tudok elmenni az ilyen dolgok mellett.