Marlon Craig - The Firefighter

Marlon Craig - Fasírt

Lelkes Forumozó
Játékos
Üzenetek:36
Marlon Craig | Tisa Warren
123.png

Név: Marlon Craig
Születési hely és idő: Sandy Shores. 28/05/1996
Családi állapot: Egyedülálló.
Lakhely: UNKOWN.
Súly: 85kg.
Magasság: 184cm.

Segítőkész - Robbanékony
Talpraesett
- Naív
Tanulékony
- Makacs
Szorgalmas
- Önfejű

Marlon a 20 évei végén járó fiatal férfi. Sandy Shores-on nevelkedett egy farmon. Jelenlegi ismeretek szerint, egy testvére született. Egy átlagos családból származik. Tanulmányait követően az apja nyomdokaiba lépett és a farmon dolgozott tovább. Miután az apja megöregedett ő vitte tovább a farmot. A 20 évei elején mikor a farmon az állatoknál tevékenykedett a szülei akik a házban voltak nem figyelték, hogy a kandalló apró parazsakat hány magából, ezért a függőny lángra kapott. Mire Marlon felfigyelt a tűzre már késő volt. Próbált segíteni szülein de már sajnos nem tudott. Ekkor szerzett a melkasán egy tenyér nagyságú égési sérülést ami egy lezuhanó égő törmelék okozott. Ezt a sebet a mai napig meg-meg érinti, hogy tudja miért is küzd.
Miután nem tudta a farmot újra építeni beköltözött Los Santosba, ahol a tűzoltósághoz csatlakozott. Jelenleg napjainkban Los Santos Fire Department aktív állomány tagja.

Marlon Craig - Fasírt

Lelkes Forumozó
Játékos
2024.11.31

Marlon a városban tevékenykedett, mikor eszébe jutott egy ötlet amit barátjával szeretne vinni. Az ötlet egy jólm működő vállalkozás volt, ahol a Firefighter fizetését kissé kitudja egészíteni és a hobbijának tud élni.

Telefonbeszélgetés 2024.11.31 18:12

*Marlon előveszi a telefonját majd tárcsázza barátja számát

Zeke: Dr.Karev, segíthetek?
Marlon: Hey Zeke, itt Marlon. Mi a helyzet?
Zeke: Nem sok, vissza szereztem a vállalkozásomat.
Marlon: Jól hangzik, segíthetek ha gondolod.
Zeke: Találkozzunk a kilences telephelynél.

Miután lerakták a telefont Marlon elindul a város keleti részén elfekvő kilences telephely felé. A telephely egy építkezésre hasonlít ahol rengeteg hely van több kamion parkolására is.

Zeke: Szia Marlon
Marlon: Szia, jöttem, hogy dolgozhassak neked *nevet*
Zeke: Ezt a hozzáállást szeretem! Akkor adok is egy kis feladatot mingyárt a legelején. Itt van néhány kamion, hívtam a DPW-t. Kérlek szállítasd el, nekem lekell intéznem valamit.
Marlon: Rendben van.

Egy kis idő múlva a DPW megérkezett egy vontatóval ami a kamionok vontatásához szükséges.

DPW alkalmazott: Üdvözlöm, jöttünk amint tudtunk.
Marlon: Üdvözlöm, Marlon Craig vagyok. A telephelyet a mai naptól mi béreljük. Szeretnénk ha az előző bérlő kamionjait elszállítanák!
DPW alkalmazott: Rendben van, egy kis időbe bele fog tartani, de megoldjuk.
Marlon: Rendben van, estére szeretnénk a telephelyet birtokba venni.
DPW alkalmazott: Addigra bőven megleszünk.

Miután a beszélgetés lezajlott Marlon elindult felfedezni a cég telephelyét. A DPW alkalmazott a kamionokat elszállította, majd a telephely belakása kezdődött. A kamionokat átszállították és a toborzás következett.

Zeke: Marlon, szükségem lenne a segítségedre.
Marlon: Hallgatlak.
Zeke: Szükségem lenne egy Administrativ Managerre, aki az ügyeket intézi.
Marlon: Hát figyelj, sosem töltöttem még be hasonló pozítciót, de amit csak tudok azt megfogom tenni, hogy a cég tökéletesen működjön.
Zeke: Ezért gondoltam rád.

Marlon azonnal neki is látott a munkának. A város több pontjára plakátokat ragasztott és hírdetőtáblát bérelt, ami a toborzás szerepelt.

Utoljára szerkesztve:

Marlon Craig - Fasírt

Lelkes Forumozó
Játékos
2024.12.01

Ez is eljött. Az idei év utolsó hónapja. Marlon azon töprengett, hogy ezt az autolsó hónapot igen megkellene húzni. Reggel mikor felébredt nem is tétlenkedett egyből a cég telephelyére sietett, ahol leszállította a napi fuvarokat. Ezután egy ingatlan után kezdett nézni. Tudni illik, Marlon jelenleg a városban egy motelszobában lakik. Szeretne egy házat vásárolni, ahol letud telepedni.

321.pngA délutáni órákban a laktanya felé vette az irányt, ahol szolgálatba is állt. Egy laza műszaknak ígérkezett. Ez így is volt, az első 15 percig. Ekkor kapott egy hívást. Mint FireFighter egyből beöltözött és elindult a hívás irányába. Ekkora szolgálati tabletjére érkezett az eset leírás, egy műszaki mentés egy felborult járműhöz.
Marlon egy olyan feladatot kapott, amit még nem igazán csinált eddig. A suliben szerzett tapasztalatait felhasználva elkezdte a mentést.

Marlon: FireFighter Craig vagyok az LSFD től. Kérem lépjen hátrébb, hogy biztonságosan eltudjam kezdeni a mentést.
Ismeretlen: Az autóm a feje tetején, minnél hamarabb oldja meg a problémát Firefighter.
Marlon: Azon vagyok. Lépjen háttrébb
*férfi hátrébb lépett

Marlon ekkor elkezdte a műszaki mentést és egy nagy teherbírású ballonal megtámasztotta az autót. Ezután az ENGINE-en található csörlővel, lépésről-lépésre vissza állította az autót. Miután a jármű talpra állt, a *férfi felkiáltott* : Na végre, azt hittem nem sikerül.
Marlon ekkor próbálta érzéseit visszafogni és nem válaszolni a férfinek. Miután a férfi az autójával elment, össze pakolta a felszerelését és vissza tért a laktanyára.

Ekkor már két társa is csatlakozott hozzá és a következő esetekre már hárman mentek. Oltottak tüzeket, mentettek autókat. A lazának indult műszak egy igen pörgős műszakká alakult.

Marlon a műszakja végén az öltözőben azon gondolkodott, meddig tudja még ezt csinálni. Ekkor a bal kezét az égési sebére helyezte majd feltörtek az emlékei, ahol a szülei a házban égnek. Ekkor már a tusoló alatt állt és csak zokogott. Mikor már abba tudta hagyni a sírást felöltözött és elindult a szállást nyújtó motelszoba felé.

Marlon Craig - Fasírt

Lelkes Forumozó
Játékos
2024.12.02 - Anyu, Te vagy az?

654.png Ez a nap is úgy indult mint a többi. Marlont a hajnali órákban az ágy kivetette magából. Követte a napi rutinját és a cég felé indult ahol a napi fuvarokat teljesítette. De valami nem volt a megszokott. Marlon a tegnapi tűzeset hatása alatt volt. A mellkasához a nap folyamán többszőr kapott, hogy érezze a sebhelyét.

Miután a cégnél cégzett, próbálta a gondolatait eltemetni. Marlon nagy hobbija a járműve bütykölése, ezzel szokta a gondolatait elhesegetni. De most ez sem segített. Ezért felhívta a Fire Departmentet, hogy beteget jelentsen.

**Marlon a telefonjával tárcsázza a diszpécser számot.

Marlon: Hey, itt Firefighter Craig. Beteget jelentenék. A gyomrom ma nem az igazi.
Diszpécser: Üdvözlöm Firefighter Craig. Jegyeztem a gondját, látogasson el egy orvoshoz és pihenje ki magát.
Marlon: Vettem és köszönöm.

Miután a beszélgetés abba maradt, Marlon a szobája felé vette az irányt ahol egy forróvizet fűrdő után a TV elé feküdt és gondolkozni kezdett.

- Muszáj lesz össze szedjem magam. Azért csatlakoztam a Fire Departmenhez, hogy segítsek a családoknak és a bajba jutottaknak. A szüleim is ezt szeretnék. Minnél hamarabb szolgálatba kell állnom.

Miután a gondolatmenet végég futott a tudatán, a TV-be merülve el is aludt. Miután felkelt a fürdő felé vette az irányt. Szükségletei végén a mosdókagylóhoz hajolt és megmosta az arcát. Mikor felnézett az anyja képét látta a háta mögött.

**Marlon ijedten megfordul és körül tekint.
**Marlon a tükörbe néz és megdörzsöli szemeit.

Marlon: Ez nem a valóság, anya már meghalt.
Anya: Kisfiam, össze kell szedned magad. A város számít rád. Legyél erős, mi apáddal mindig itt leszünk neked.
Marlon: Anyu, nagyon hiányzól. Segíts nekem, hogy könnyebb legyen. Nem tudtalak már megmenteni benneteket.
Anya: Te mindent megtettél kisfiam. Sosem hibáztattunk téged.
Marlon: Én mégis felelősnek érzem magam, de össze szedem magam és holnap ismét a régi leszek.

*Marlon édesanyja képe köddé válik a tükörben.

Marlon: Igaza van anyunak. Össze kell szedjem magam. A város számít a szolgálatomra!

Marlon visszasétál a szobába és lefekszik aludni. Az éjszaka történésmentesen telik el.

Marlon Craig - Fasírt

Lelkes Forumozó
Játékos
2024.12.07 - A kísértő múlt.

A nap úgy indult, mint eddig bármelyik. Marlon a munkába temetkezik, az előző eset óta. Viszont továbbra is foglalkoztatja, hogy miért jelent meg az anyja a tűkörben.
17:00-tól Marlon szolgálatba állt a laktanyában, ahol már azonnal indultak a városban rendezett versenyre biztosítani.
Mikor a versenyre kiértek, akkor a barátja és főnöke azt mondta, hogy csatlakozzon a HELIMED 5-höz mint kamera kezelő.

Dr.Karev: Marlon, kérlek csatlakozz HELIMED-5 höz és figyeljétek a versenyt.
Marlon: De Dr.Karev, életemben nem repültem még és még tériszonyom is van.
Dr.Karev: Semmi gond, jó lesz hidd el.

Marlon a csaltakozott a Helimedhez és felszálltak. Teste nagyon remegett és folyamatosan kérdezgette, hogy minden rendben van-e.
A verseny véget ér, majd vissza tértek a laktanyába. Mikor minden egység vissza tért, megérte Dr.Karevet váltson vele néhány szót négyszem között.

2.pngMarlon: Zeke, valamit el kell mondanom neked.
Zeke: Parancsolj.
Marlon: Nem ismersz egy jó pszichológust?
Zeke: Miért van szükséged pszichológusra?
Marlon: Történt valami a napokban amit nem tudok hova tenni.
Zeke: Meséld el, hátha tudok neked segíteni.

Marlon elmeséli Zekének, hogy az anyja megjelent a tükörben és hogy ő ettől nagyon megrémült. Barátja csak nyugtatni próbálja és visszafolytja félelmét és aggodalmát Marlon felé.

Zeke: Ez természetes, miért érzed magad hibásnak?
Marlon: Találtunk egy holtestet a 12.01 es paleto tűz esetben, ahol felelősnek érzem magam a haláláért.
Zeke: Megkérdezem neked boncolási jegyzőkönyvet.

Zeke ekkor felált, majd elsétált a telefonjához az asztalon és tárácsázta az EMT-t.

Zeke: Dr.Karev station hét. Információra lenne szükségem egy boncolásról. 12.01 paleto tűzeset.
Operátor: A tűzesetben egy férfi holtestére bukkantak. Bizonyosan a tűzeset miatt halt meg. A tűzeset egy rövidzárlatból adódott.

Ekkor Zeke már gondolta, hogy baj van. Fejében egy mondat fogalmazódott meg. ** Picsába, ezt nem mondhatom el neki.** Ekkor elköszönt és lerakta a telefont majd vissza tért Marlonhoz.

Marlon: Mi a helyzet?
Zeke: Tudnod kell, hogy velünk rengetegszer fordul elő, hogy holtesteket találunk, mi erről nem tehetünk.
Marlon: Igen, tudom mit vállaltam. Mit mondott az operátor?
Zeke: A férfi nem a tűz miatt hunyt el. Leütötték, valószínűleg már órákkal korábban halott volt.
Marlon: Akkor is meg kellett volna mentenem

Marlon ezen a ponton már elsírja magát és nem tud a könnyeivel tovább küzdeni.

Marlon: Zeke, szükségem lenne a délután további részére, pihennem kell.
Zeke: Menj nyugodtan, pihend ki magad.

Marlon és Zeke ekkor feláll, majd megölelik egymást.

Marlon: Köszönöm Zeke, hogy számíthatok rád.
Zeke: Ezért vagyunk barátok. Pihend ki magad.

Utoljára szerkesztve:

Marlon Craig - Fasírt

Lelkes Forumozó
Játékos
Marlon hazafelé betért egy boltba és vásárolt egy üveg vodkát.
Mikor hazaért felbontotta a vondkát majd a fürdőbe lépett.

1.png

Marlon: Erős vagyok, nincs itt senki.

Marlon ekkor leveszi a törölközőt a tükörről.

Marlon: Látod bazdmeg * kissé ittas hangon * Ez egy kibaszott álom volt.
Ekkor lehajol majd megmossa arcát.

Mikor felnéz a válla fölött az anyja arcát pillantja meg.

Anya: Miért kérsz segítséget kisfiam? Itt vagyok én neked.
Marlon: Anyu, Te nem létezel. Csak a fejemben vagy itt.
Anya: De kisfiam, itt vagyok. Miért hagytad, hogy bent égjek? Miért nem segítettél?
Marlon: Tudod, hogy mindent megtettem * ekkor kezét a mellkasán található égésre helyezi* Nem hagytalak magadra.
Anya: Mégis meghaltam kisfiam, nagyon fájt. * üvöltve* DE MIÉRT?

Marlon ekkor a tükröt megüti és a tükör összetörik.

Marlon folyamatosan zokog és nem érti mi történik vele.
Marlon: Én mindent megtettem, már nem tudok ezzel a nyomással élni..

Marlon ekkor a polcról levesz egy pengét és a jobb majd bal kezén lévő ereket hosszan átvágja.
3.png
Marlon a földre ül és csak zokog. Telefonját előveszi és a képeit kezdi el pörgetni.Mikor a képei között megtalálja barátja képét megrémül, hogy mit követett el. Azonnal tárcsázni kezdi barátját, de ekkor már a földön fekszik.

Marlon: *Nyöszörögve hallkan* Segíts kérlek..
Zeke: Marlon, mi a baj?
Zeke ekkor hallja, hogy barátja telefonja a földre zuhan.
Zeke: A picsába, mit tett Marlon.

Zeke ekkor szolgálatban volt, azonnal autóba ugrot és barátja szobájához indult.
A lakás ajtó résnyira nyitva ezért Zeke belép a lakásba. Nagy a sötétség, ezért a kapcsolót kitapogatja majd felkapcsolja lámpát. Mikor a lámpa felkapcsol, egy lábat pillant meg a fürdőszoba padlón vérbe fagyva.
Zeke: Marlon, a picsába, mit tettél?
Ekkor Zeke Marlonhoz siet és letérdel hozzá.

A történet itt folytatódik....

Utoljára szerkesztve:

Marlon Craig - Fasírt

Lelkes Forumozó
Játékos
2024.12.07 20:00 - Élet a halál után?

Miután Zeke rátalált Marlonra a fürdőszoba padlóján küzdött, hogy stabilizálja az állapotát. Küzdelem eredményes volt, Marlon állapota stabilizálódott. Ekkor Marlon magához tért és barátjához szólt.

Marlon: *hallkan, fájdalommal teli hangon* Mi történt? Hol vagyok?
Zeke: elájultál a vérveszteség miatt. Felvágtad az ereid.
Marlon: Köszönöm, hogy jöttél *sírva*

Zeke a párbeszéd után, rádiójához nyúlt és hívta társait, mivel egyedül a tehetetlen és gyenge Marlont nem tudta felemelni és kivinni a mentőig.

Zeke: Karev, szükségem lenne egy RA egységre a helyzetemre.
Adam: Azonnal indulok.

Kis idő múlva Marlon társai a helyszínre értek. A látványom elszörnyedt mindenki, hiszen a társukról van szó.
Zeke: Azonnal hozz egy hordágyat, Marlon minnél hamarabb kórháza kell szállítani, önkárosítást hajtott végre.
Adam ekkor bólintott Zeke szavaira és a mentőhöz sietett, ahonnan egy hordágyal tért vissza. Ekkor Zeke és Adam felfektette Marlon a hordágyra és kitolták a mentőbe. Az út eseménytelenül zajlott. Mikor a kórházhoz értek, Zeke átadta Marlont az ügyeletes műtösnek. Marlon sebeit lezárták, majd az intenzív osztályra szállították.
4.png

Marlon életjelei stabilak voltak, viszont a lelke mélyén hatalmas fájdalmat érzett. Mikor magához tért kereste barátját Zekét.

Marlon: *hallkan* Hol vagyok? Mi történt?
Zeke: Marlon felébredtél?
Marlon: Mi történt Zeke?*jobb kezét a bal alkaljára helyezi* Jaj ne.. *elsírja magát*
Zeke: Önkárosítást hajtottál végre magadon. Miért tetted Marlon?
Marlon: Nem hagyott békén. Én tehetek mindenről.
Zeke: Nem tehetsz Te semmiről, amit tudtál megtettél. Viszont most felkell függesztenem a szolgálatod alól egy időre még jobban nem leszel. Keress egy pszichológust és nézesd meg magad. Ez már nem tréfa amitt tetté.
Marlon: Ismersz valakit?
Zeke: Igen, de ha félre tudod tenni a barátságunkat és őszintén beszélni segítek neked.
Marlon: Lehet hamarabb megnyílnék neked mint egy idegennek.
Zeke: Legyen, viszont ez nem egy rövid út lesz, most pihenj és ha kiengednek vissza jövök érted.

Marlon ekkor elfordítja a fejét és lehunja szemeit.

Utoljára szerkesztve:

Marlon Craig - Fasírt

Lelkes Forumozó
Játékos
2024.12.14 - Új élet.

Marlont miután a kiengedték a kórházból egyből a bérelt szobájába indult. Mikor odaért, a főbérlő várta.

Főbérlő: Mr.Craig, örülök, hogy jobban van.
Marlon: Köszönöm, most egy kis pihenésre lesz szükségem.
Főbérlő: Rendben, viszont a történtek miatt elkell hagynia a lakótelepet. Egy hetet adok a kiköltözésre.
Marlon: Már csak ez hiányzott. Megértem, viszont nem biztos, hogy egy hét alatt eltudok menni.
Főbérlő: Hét nap. Se több se kevesebb.

Miután a párbeszéd megtörtént, Marlon idegesen a házba lépett. Mikor a földet megpillantotta, látta a vért a fürdőszoba ajtóban. Leült az ágy szélére és albérletek után keresett. Ekkor nem igazán talált a számára megfelelő albérletet, így lefeküdt.
Másnap reggel mikor felkelt, feleszmélt, *Miért nem veszek egy garzon lakást?* Majd csapta fel a telefont és lakás után nézett.
Talált is egy megfelelőnek kinéző albérletet. Egyből fel is hívta a telefonszámot és egy találkozót beszélt meg.

Névtelen.png
Tulajdonos: Üdvözlöm Mr.Craig, ez a ház lenne az. Nem nagy, egy szoba fürdő és egy előszóba.
Marlon: Nem gond. Nekem épp megfelel.
Tulajdonos: Lépjen be, nézzen szét.

Marlon körültekint a házban majd az ár megbeszélése után megbeszélik az árat és megírják az adásvételi szerződést.

Tulajdonos: Köszönöm Mr.Craig, lakja be mihamarabb.
Marlon: Rajta leszek így az ünnepek elött.

Ezután Marlon vissza tért az albérletbe, majd össze pakolta cuccait. Kulcsokat vissza adta a főbérlőnek és elindult az új háza felé. Mikor megérkezett, egyből kipakolta a cuccait majd leült az ágy szélére.
Névtelen2.png

Marlon: Nem nagy, de legalább a sajátom. Felkellene valahogy dobni. Ittvannak az ünnepek, reggelt felhívom Zekét megkérdezem mit ajánl.

Marlon ekkor lefeküdt az ágyra, majd álomra hajtotta fejét.

Utoljára szerkesztve:

Marlon Craig - Fasírt

Lelkes Forumozó
Játékos
2024.12.19. - Egy sorsdöntő döntés.

Marlon napjai igen egyhangúan telnek. Az önkárosítás óta eltelt 1,5 hét. Az orvos által felírt gyógyszereket rendszeresen szedi, viszont mély depresszióba esett. A lakás ekkor már egy hete nem hagyta el. Megjelenése igen elhanyagolt, nem foglalkozik magával felkel iszik, töpreng majd elalszik. Marlon nem ehez van szokva. Dolgozni nem tud hiszen a felfüggesztése visszavonásig érvényes. Egyik este megfogalmazódott benne egy kérdés ami nem hagyta nyugodni.

Névtelen.png Marlon: Mi lenne ha leszerelnék a tűzoltóságnál? Az hogy itthon ülök annak semmi értelme.

Ekkor leült az asztalhoz, majd a telefonja segítségével megfogalmazott egy leszerelési kérelmet, amit ki is nyomtatott. Felvett az asztalról egy tollat és hegyét az aláírás területére tette. Ekkor megtorpant, majd azon gondolkozott, hogy ez mennyire helyes.

Marlon: Ezt akarom? Ez lehet a helyes döntés?

Marlon az üres lakásában ült, a nappali halvány fényét csak az utcai lámpák vetették be az ablakon. Az asztalon egy bontatlan boríték hevert a tűzoltóságtól, amit már napok óta kerülgetett. Tudta, hogy abban az értesítésben az áll: hivatalosan dönthet a visszatérésről. De képes lenne egyáltalán folytatni?

Marlon régóta küzdött önmagával. A felfüggesztése óta úgy érezte, hogy elvesztette az irányt, amit a tűzoltóság adott az életének. Pedig régen minden egyértelmű volt: bevetés, csapatmunka, emberek megmentése. Most viszont csak a csend volt körülötte, és az az érzés, hogy talán már nem alkalmas arra, hogy visszatérjen.

Egyik este, mikor épp egy régi egyenruhájára pillantott a szekrényben, egy gondolat cikázott át az elméjén: mi lenne, ha mindent elengedne? Lehet, hogy ez a kényszerpihenő jel volt arra, hogy máshol keressen új kezdetet. De ahogy megérintette a kabát ujját, eszébe jutott egy emlék – egy férfi, akit egyszer a lángok közül húzott ki, és aki sírva köszönte meg neki az életét.

Marlon a levelet újra kézbe vette. Nem bontotta ki, de most már érezte a súlyát. Eldönteni, hogy marad vagy végleg kilép, nem egy papír kérdése volt. Ez róla szólt – arról, hogy képes-e újra bízni önmagában. Az éjszaka előrehaladtával eldöntötte: reggel választ keres. De az éjszaka még hosszú volt, és Marlon csak remélhette, hogy a válasz ott vár valahol a saját gondolatai között.

Másnap reggel Marlon a kopott kanapéján ült, kezében egy kávésbögrével, amelynek tartalma már rég kihűlt. Az ajtón váratlan kopogás hallatszott, majd belépett Zeke, a legjobb barátja és egykori társa a tűzoltóságnál.

Zeke: Még mindig így tengődsz? – kérdezte Zeke, körbenézve a szobán, amelyet dobozok és szanaszét heverő papírok uraltak. – Ez nem te vagy, Marlon. Nem maradhatsz örökké ebben az állapotban.

Marlon: És mégis mit kéne tennem? – kérdezte Marlon rekedten. – Nem vagyok rá alkalmas. Talán sosem voltam.

Zeke leült vele szemben, és egy pillanatig némán figyelte barátját. – Figyelj, tudom, min mész keresztül. Az a bevetés... az mindannyiunkat megrázott. De nem adhatod fel. Az embereknek szükségük van rád. A csapatnak szüksége van rád.

Marlon: És mi van, ha én nem akarom? – mordult fel Marlon. – Nem bírom tovább a nyomást, Zeke. Azt érzem, hogy egy szikla alatt próbálok lélegezni, és semmi sem segít.

Zeke egy pillanatra elgondolkodott, majd előrehajolt. – Tudod, miért mentél tűzoltónak, Marlon? Azért, mert te voltál az egyik legbátrabb ember, akit ismertem. Nem azért, mert sosem féltél, hanem mert mindig szembenéztél a félelmeiddel. Ez most sem más. De megértem, ha időre van szükséged. Csak azt kérem, hogy ne zárd ki magad a világból.

Marlon a bögréjét forgatta az ujjai között, Zeke szavai lassan áthatoltak a fejében kavargó sötétségen. Talán igaza volt. Talán tényleg képes lenne visszatérni – egyszer. De ma még nem.

Marlon: Adj egy kis időt – mondta halkan. – Nem tudom, mit akarok, Zeke. De köszönöm, hogy itt vagy.

Zeke bólintott, és hátba veregette Marlont, mielőtt elindult volna kifelé. Marlon egy pillanatig ült a csendben, majd az asztalon heverő levelet nézte. A döntés még váratott magára, de talán – csak talán – nem volt teljesen lehetetlen.

Marlon Craig - Fasírt

Lelkes Forumozó
Játékos
2024.12.20 - A döntés.

Marlon hosszú hetek után először állt a tükör előtt egyenruhájában. Az anyag szorosan simult a vállára, mintha azt kérdezné, készen áll-e újra hordani ezt a terhet. Az éjszaka csendje körülvette, és csak a saját szívdobbanását hallotta, ahogy az előtte álló döntés súlyát mérlegelte.

Napokig gyötrődött. Az elméjében újra és újra lejátszotta a pillanatokat, amikor kudarcot vallott, és azokat is, amikor embereket mentett meg. A depresszió sötét köde elnyomta a régi szenvedélyét, de mélyen belül tudta, miért kezdte el ezt az egészet. Nem a dicsőségért, hanem azért, mert segíteni akart.

Zeke volt az, aki végül meggyőzte. Egy közös kávézás alatt azt mondta: „A bátorság nem azt jelenti, hogy nem félsz, hanem hogy a félelem ellenére is cselekszel.” Ez a mondat egész éjjel a fejében visszhangzott.

Most, ahogy az egyenruhájában állt, Marlon végre döntött. Felvette a telefonját, és tárcsázta a parancsnok számát. Mikor a vonal túlvégén felvették, csak ennyit mondott:

Marlon: Szeretnék visszatérni. Készen állok.

Letette a telefont, és egy pillanatig csak állt, hagyva, hogy a döntése súlya elérje őt. Nem volt könnyű, de érezte, hogy helyesen cselekedett. Újra bevetésre készen állt – talán nem tökéletesen, de emberségével és eltökéltségével újra készen, hogy harcoljon, akár önmagával is.

Marlon Craig lassan lépett be a tűzoltólaktanya hatalmas, fémes illatú kapuján. Az egyenruhája tiszta volt, de már nem új, épp úgy, ahogy ő maga is. A cipője koppanásai visszhangoztak a tágas garázsban, ahol a tűzoltóautók fényei tompán tükröződtek a padlón. A szíve hevesen vert – nem a félelemtől, hanem attól, hogy végre hazatért.

A kollégái egy csoportban álltak a garázs közepén. Mikor észrevették, hogy belépett, egy pillanatra csend támadt. Marlon képtelen volt megfejteni, mit éreznek. Aztán Zeke lépett előre, széles mosollyal.

Zeke: Nézd csak, kit fújt ide a szél! – kiáltotta, a többiek pedig nevetve tapsoltak.

Bajtárs: Üdv itthon, Craig! – szólalt meg egy másik hang a csapatból, majd közelebb léptek hozzá, baráti hátbaveregetésekkel és kézfogásokkal üdvözölve őt.

Marlon érezte a bizalmat és az elfogadást, amitől kicsit könnyebb lett a mellkasában szorító érzés. Nem kérdeztek semmit a múltjáról, sem a távollétének okáról. Csak azt látták, hogy visszatért.

Ahogy a többiek közé állt, Zeke a vállára tette a kezét.

Zeke: Tudod, nem könnyű visszajönni. De itt vagy, és ez azt jelenti, hogy még mindig számíthatunk rád – mondta halkan.

Marlon elmosolyodott, és először érezte, hogy tényleg jó döntést hozott. A laktanya zaja, a társak nevetése és a szirénák halk hangja újra az otthonát jelentette.

Marlon Craig - Fasírt

Lelkes Forumozó
Játékos
2024.12.21 - Mi ez az érzés?

Marlon Craig az utóbbi időben végre úgy érezte, hogy minden kezd helyreállni az életében. Újra a tűzoltóságon dolgozott, teljes szívvel vetette bele magát a munkába, és a depresszió sötét árnyéka egyre távolabb került. Az, hogy a laktanyában újra elfogadták, önbizalmat adott neki, de volt valami – vagy inkább valaki –, aki még különlegesebbé tette a napjait. Lilith.

Lilith mindig vidám volt, határozott, és olyan természetes könnyedséggel végezte a munkáját, hogy Marlon nem tudta levenni róla a szemét. A nevetése megtöltötte a laktanyát, a szavaiból pedig olyan melegség áradt, amit Marlon már rég nem érzett. Eleinte csak baráti gesztusok voltak, egy-egy kedves megjegyzés a bevetések között. De Marlon lassan rájött, hogy Lilith közelében másképp érzi magát – könnyebbnek, boldogabbnak.

Délutáni órákban ez nehéz bevetésen vettek részt. Egy motoros hívta a tűzoltóságot, miszerint a motorja a hegyen ragad. Ekkor igen erős hóvihar volt, nem volt egyszerű a közlekedés. Mikor kiértek a helyszínre, rádöbbentek, hogy ezt egy mászással nem tudják megoldani. Ekkor Ellie a rádiójához kapott és hívta Lilithet.

Ellie: Lilith, a laktanya közelében vagy?
Lilith: Erre rátrafáltál. Igen itt vagyok.
Ellie: Készítsd a Helimed-et. Le kell ereszkedjünk.
Marlonban felvetődött egy ötlet, miszerint Lilith hozza ki a Helimedet és ő leereszkedik a mélybe a motorért. Nem igazán volt még az ereszkedésben tapasztalata, de tudta, hogy ezt kell tennie.

Mikor felemelkedtek, a szél egyre jobban fújt. Marlon a testére erősítette a hevedert és csatlakoztatta a csörlő kötelét a hevederhez. Jelzett társainak, hogy készen áll.

Ellie: Marlon, óvatosan.
Marlon: Vettem, megkezdem az ereszkedést.

Marlon ekkor a mélybe ereszkedett. A terep igen zord volt, lefagyott minden. A szél erősen fújt a völgyben és kavarta a havat.

Ellie: Jólvagy Craig?
Marlon: Igen, földet értem. Minimális a látási viszony. Megkeresem a motort.
Ellie: Légy óvatos.

Marlon lábait egymás mellé helyezte és apró léptekkel haladt.

Ellie: Látsz valamit?
Marlon: Nem, nagyon fúj a szél.
Ellie: Engedjük a kosarat térj vissza.
Marlon ekkor megpillantotta a motort.

Marlon: Negatív. Látom a motort. Nagyon szar helyen van. Fentebb kell másznom.
Ellie: Hagyd. Hívjuk a Cargobobot. Nem fogsz tudni felmenni.

Marlon ekkor nem válaszolt a rádióra megpróbált felmászni és elérni a motort. A terep csúszos volt, sokszor vissza csúszott viszont bízott a képességeiben és egyre közelebb került a motorhoz.

Marlon: Megvan a motor. Elértem. Felakadt egy fába, megpróbálom lehozni.
Ellie: Légy óvatos.

Ekkor a motorral óvatosan leereszkedett a hegyről és a motort átadta a motor jogos tulajdonosának.

Ellie: Ügyes voltál Crag.
Marlon: Köszönöm. Térjünk vissza a laktanyába.
Ellie: Én viszem a Helimedet, Te Lilithel hozd a Rescue-t.
Marlon: Vettem!

Ekkor egy rádió forgalmazás törént miszerint az egységek megindultak a laktanya irányába. Miközben a laktanya felé tartottak Marlon és Lilith beszélgetésbe elegyedett.

Lilith: Ügyes voltál Marlon.
Marlon: Köszönöm, Te sem panaszkodhatsz. Kihoztad ilyen időben a Helimedet.
Lilith: Hát nem volt egyszerű, nagyjából semmi látótávolság nem volt.
Marlon ekkor kezét Lilith combjára helyezte, majd feltett egy kérdést. - Van kedved meginni valamit?
Lilith elmosolyodott majd válaszolt. - Persze, jó lenne kicsit jobban megismerni.

Mikor vissza értek a laktanyába a társai az irodában ültek. Zekében egy ötlet fogalmazódott meg, miszerint ajándékozzák meg egymást. Egy hagyományos motszer szerint. Kalapba helyezik a nevüket, majd mindenki húz valakit. Ekkor mindenki nagyon izgatott volt és azonnal igent mondtak Zeke ötletére. Mikor a neveket a kalapba helyezték mindenki egyessével húzott egy nevet. Marlon az egyik Captain-t húzta. Nem igazán volt ötlete, mit is vegyen neki ezért Andre párjához fordult. Miközben vissza ült a helyére átkarolta Lilithet. Lilith ekkor hozzá bújt Marlonhoz, ekkor Marlon fejét Lilith fejére helyezte. Ezt látván Ellie elmosolyodott.
Marlon boldog volt. Lilith jelenléte nemcsak fényt hozott az életébe, hanem segített Marlon számára újra megtalálni azt, amit a legjobban keresett: önmagát és a boldogságot.

Marlon Craig - Fasírt

Lelkes Forumozó
Játékos
2024.12.22 - Ajándék Lilithnek.

Marlon már hetek óta gondolkodott rajta, hogy mivel lephetné meg Lilith-et karácsonyra. Nem akart semmi hétköznapit, valami igazán különlegeset szeretett volna, ami kifejezi mindazt, amit érez iránta. Egy nap, mikor Ellie-vel,Lilith egyik barátnőjével beszélt szolgálat közben, megosztotta vele a gondját.

– Ellie, muszáj segítened! Fogalmam sincs, mit vegyek Lilithnek karácsonyra – mondta Marlon kissé idegesen. – Valami személyeset akarok, de nem tudom, mi lenne az igazi.

Ellie elmosolyodott. Tudta, hogy Marlon mennyire szereti Lilith-et, és azt is, hogy mennyire fontos neki ez az ajándék.

– Nos, mit szólnál egy ékszerhez? Valami elegáns és egyedi darab, ami mindig emlékezteti rád – javasolta Ellie. – Egy karkötő például tökéletes lehetne.

Marlon bólintott. Az ötlet tetszett neki, de még mindig bizonytalan volt.

– De milyen karkötőt? Aranyat? Ezüstöt? Vagy valami színes kövekkel? – kérdezte tanácstalanul.

– Ne aggódj, segítek! – nevetett Ellie. – Van egy kis ékszerbolt a belvárosban, amit ismerek. Gyönyörű és egyedi darabjaik vannak. Menjünk el oda!

Kepernyofelvetel_34.png
Az ékszerboltban Marlon és Ellie órákig válogattak. Ellie minden karkötőt gondosan megvizsgált, és segített Marlonnak, hogy megtalálja azt, amelyik a legjobban illik Lilith-hez. Végül találtak egy gyönyörű, ezüst karkötőt, amelyet apró, lila ametiszt kövek díszítettek – a lila Lilith kedvenc színe volt.

– Ez tökéletes! – jelentette ki Marlon, mikor megpillantotta. – Elegáns, mégis egyszerű, és pontosan olyan, mint Lilith: gyönyörű és különleges.

Ellie elégedetten bólintott. – Tuti, hogy imádni fogja!

Marlon alig várta már a karácsonyt. A karkötőt gondosan becsomagolta és otthonában elrejtette, várva a napot mikor átadhatja Lilithnek.

Utoljára szerkesztve:

Marlon Craig - Fasírt

Lelkes Forumozó
Játékos
2024.12.24 - Új fejezet Marlon életében: Zeke búcsúja

Aznap délután, ahogy Marlon átlépte Zeke lakásának küszöbét, a nosztalgia és a szomorúság azonnal körbelengte. A szobában minden dobozokban állt, az évek alatt összegyűlt emlékek gondosan becsomagolva várták az indulást. A falon még mindig ott lógott egy közös fotójuk, amit egy régi, fergeteges éjszakán készítettek.

– Nem hiszem el, hogy tényleg elköltözöl – mondta Marlon, miközben átnyújtotta a kedvenc kávézóból hozott két csésze eszpresszót.

Zeke, mosolyogva, de szemmel láthatóan meghatódva vette át a kávét.
– Tudod, Marlon, mindig is Liberty City volt az álmom. És most, hogy Fenrys-el végre megkaptuk az örökbefogadási engedélyt… úgy érzem, hogy ez a következő fejezet az életünkben.
1112.png
– Büszke vagyok rád, testvérem – válaszolta Marlon, miközben leült a kanapéra, amely szintén becsomagolásra várt. – De ettől még baromira fáj, hogy itt hagysz.

– Tudom. – Zeke leült mellé, és kezét Marlon vállára tette. – Te vagy az egyik legfontosabb ember az életemben. Los Santos mindig a mi városunk marad, de most új családot építek.

Marlon lassan bólintott. Tudta, hogy Zeke boldogsága az első, de a veszteség érzése mégis nehezen hagyta el. – Nem lesz ugyanolyan nélküled. Kivel fogok hülyeségeken nevetni? Ki fogja visszahozni a józan eszemet, amikor már mindenki más feladta?

Zeke elnevette magát. – Ugyan, Marlon. Te már régóta megtaláltad a saját erődet. Lilith mellett boldogabb vagy, mint valaha. Nem kell aggódnom miattad.

Az este folyamán órákig beszélgettek, felidézve közös emlékeiket – a nevetésekkel és olykor könnyekkel teli pillanatokat. Ahogy közeledett az idő, Marlon úgy érezte, hogy egy részét örökre magával viszi Zeke.

3333.png
Amikor végül a reptérre értek, Zeke még egyszer megölelte Marlont. Az ölelés hosszú és szívből jövő volt, olyan, amit csak az igazi barátok oszthatnak meg.

– Ígérd meg, hogy meglátogatsz – mondta Zeke, hangjában egy árnyalatnyi remegéssel.

– Megígérem – válaszolta Marlon. – És te is hívj, ha bármikor szükséged van rám.

Ahogy Zeke és Fenrys a beszálláshoz sétáltak, Marlon a távolodó barátját figyelte. Zeke még egyszer visszafordult, széles mosollyal és egy utolsó integetéssel.

Marlon mély lélegzetet vett, majd magában elengedte barátját. Tudta, hogy ez a búcsú nem a vég, hanem egy új kezdet mindkettejük számára. Az este Los Santos utcáin hazafelé tartva Marlon szívében melegség égett: az igazi barátság sosem ér véget, csak átalakul.

Marlon Craig - Fasírt

Lelkes Forumozó
Játékos
2024.12.23 - Csendes városrész, hangos szívdobbanások.

Los Santos délkeleti részén a naplemente mindig narancssárga árnyalatokkal ölelte körül az eget. Marlon Craig a dobozokkal teli új lakásának ablakában állt, és a tájat figyelte. Ez a hely teljesen más volt, mint az a régi lakás, ahol éveken át lakott Zeke közelében. Az új városrész csendesebb, kevésbé zsúfolt volt, de éppen ezért valahogy ridegnek tűnt.

Amióta Zeke Liberty Citybe költözött, Marlon úgy érezte, mintha egy darabot kiszakítottak volna belőle. Zeke mindig is a támasza volt, az a barát, akire mindig számíthatott. Most, hogy már nem volt mellette, az egyre erősödő magány érzése rákényszerítette, hogy új utakat keressen.

A lakásban mindent átrendezett, hogy otthonosabbá tegye, de az üres falak és a csendes esték csak még inkább ráébresztették, hogy valami hiányzik. Vagy valaki. Lilith.

Lilith, a kollégája, aki mellett az elmúlt hónapokban egyre több időt töltött. Lilith, akinek nevetése képes volt elfeledtetni vele a legnehezebb napokat is. És Lilith, aki mellett Marlon szíve egyre hevesebben vert, még akkor is, ha próbálta tagadni önmaga előtt.

Egy este, miután végzett a munkahelyén, Marlon úgy döntött, hogy meghívja Lilith-et, hogy megnézzék az új lakását. Bár a szándéka egyszerűnek tűnt, a gondolat, hogy közelebb kerülhet hozzá, megijesztette. Mi van, ha túl sokat képzel bele? Mi van, ha ő nem érez ugyanígy?

333.png
Amikor Lilith megérkezett, Marlon szinte elfeledkezett a saját bizonytalanságáról. A nő meleg mosolya, ahogy átlépte a küszöböt, és az, ahogy érdeklődve nézett körbe, azonnal megnyugtatta.

– Egészen szép kis hely – mondta Lilith, miközben az ablaknál állva kinézett a városra. – Jó választás. Bár nem hiszem, hogy valaha is megszoknám ezt a csendet.

Marlon felnevetett. – Tudod, eleinte nekem is furcsa volt, de mostanában… valahogy megnyugtató.
3333.png
Leültek a kanapéra, és borral a kezükben kezdtek beszélgetni. Lilith kérdezgetett Zeke-ről, a költözésről, és arról, hogy Marlon hogyan érzi magát mostanában.

– Őszintén szólva, elég üresnek érzem magam, mióta elment – vallotta be Marlon. – De... van valami, vagy inkább valaki, aki segít elviselni ezt az ürességet.

Lilith érdeklődve nézett rá. – Valaki?

Marlon mély levegőt vett, érezte, ahogy a szíve egyre gyorsabban dobog. – Igen, valaki, aki nélkül már elképzelhetetlen lenne az életem.

Lilith pillanatokig némán figyelte Marlont, majd egy halvány mosoly jelent meg az arcán. – És mit gondolsz, mit érez ez a valaki?

Marlon bizonytalanul nézett rá, majd hirtelen érezte, hogy a szavai szinte önmaguktól jönnek. – Remélem, hogy ugyanazt, amit én.

A szoba csendje hirtelen mást jelentett. Nem volt nyomasztó, inkább tele volt várakozással. Lilith lassan közelebb hajolt, és Marlon végre megértette, hogy az érzései viszonzásra találtak.

Aznap este, ahogy Lilith elment, Marlon már nem érezte üresnek magát. Az új városrész, az új lakás, és az új élet mind egy új fejezet kezdetét jelentették. Egy fejezetét, amelyben Lilith volt a középpontban.

Utoljára szerkesztve:

Marlon Craig - Fasírt

Lelkes Forumozó
Játékos
2024.12.25 - Egy új otthon ígérete

Marlon számára ez a karácsony más volt, mint az eddigiek. A nappaliban álló kis karácsonyfa alá gondosan helyezte el az ajándékokat, de egy csomag különösen nagy jelentőséggel bírt számára. Egy kis dobozban lapult a kulcs a házához és egy ezüst karkötő – két egyszerű, mégis beszédes ajándék. Ez az este Lilithről szólt, és Marlon szíve izgatottan, mégis idegesen kalapált.

Lilith késő délután érkezett, kezében egy kis süteményes dobozzal, amit mosolyogva nyújtott át.

– Boldog karácsonyt, Marlon! Gondoltam, hozok valamit, amit megoszthatunk – mondta, miközben belépett.

– Boldog karácsonyt, Lilith! – köszönt vissza Marlon, és segített neki levenni a kabátját. – Ülj le, mindjárt hozok valami meleget.

Lilith körülnézett a hangulatos nappaliban. Az asztalon gőzölgő kakaó és egy tál sütemény várta, a háttérben halkan szólt egy karácsonyi dal.

– Ez igazán szép – jegyezte meg. – Nem hittem volna, hogy ennyire otthonos a helyed.

Marlon zavarban vakarta meg a tarkóját. – Próbálkoztam. De igazából te inspiráltál, hogy kicsit feldobjam a hangulatot.
sztori81.png
Az este kellemesen telt, beszélgettek, nevetgéltek, és megosztották egymással az elmúlt hetek emlékeit. Marlon végig arra várt, hogy eljöjjön a megfelelő pillanat, de a szavai folyton a torkában akadtak.

Amikor már csak a fa alatt lévő ajándékok maradtak, Lilith kíváncsian nézett rá. – Szóval… mik ezek?

– Egy kis meglepetés – felelte Marlon, és lassan elővette a két csomagot. Az elsőt átnyújtotta Lilithnek.

Lilith gondosan kibontotta a dobozt, és az ezüst karkötőt látva elmosolyodott. A karkötő finom mintázatú volt, és apró, csillag alakú medál díszítette.

– Ez gyönyörű, Marlon – mondta meghatottan. – De miért?

– Azért, mert különleges vagy számomra – kezdte Marlon óvatosan. – És azt akartam, hogy legyen valami, ami emlékeztet arra, hogy mennyire fontos vagy nekem.

Lilith szeme csillogott, ahogy a karkötőt a csuklójára csatolta. – Ez igazán kedves tőled. Köszönöm.
sztori80.png
Marlon ezután elővette a másik dobozt, és egy mély levegőt vett, mielőtt átnyújtotta. Lilith kíváncsian bontotta ki, majd a kezébe vette a benne lévő kulcsot.

– Ez… egy kulcs? – kérdezte, miközben meglepetten nézett Marlont.

– Igen – felelte a férfi, és érezte, hogy a szíve gyorsabban dobog. – Ez a kulcs az én házam kulcsa. Azt szeretném, ha… ha ideköltöznél hozzám.

Lilith döbbenten nézett rá, majd lassan elmosolyodott. – Marlon, te ezt komolyan gondolod?

– Igen, teljesen komolyan – válaszolta Marlon, miközben megpróbálta összeszedni a bátorságát. – Az elmúlt időszakban rájöttem, hogy nélküled már nem tudom elképzelni a napjaimat. Nem akarom, hogy külön éljünk. Azt szeretném, ha itt lennél, minden nap.

Lilith egy pillanatra elhallgatott, majd a kulcsot szorosan a kezébe fogta, és elindult Marlon felé. Egy szoros öleléssel válaszolt, amit Marlon zavartan, de boldogan viszonzott.

– Igen, Marlon – suttogta Lilith a fülébe. – Költözöm.

Ahogy a karácsonyfa fényei gyengéden megvilágították a szobát, Marlon úgy érezte, ez volt élete egyik legszebb pillanata. Nem csak egy karkötőt és egy kulcsot adott Lilithnek, hanem egy közös élet ígéretét is.

Marlon Craig - Fasírt

Lelkes Forumozó
Játékos
2024.12.26 - A költözés csapatmunkája

Marlon háza lassan kezdett megtelni az összepakolt dobozokkal, ahogy Lilith előkészült az összeköltözésre. Bár mindketten izgatottak voltak, az átmeneti káosz okozott némi stresszt is. Egyik este, amikor a nappali közepén ülve a költözés részleteiről beszélgettek, Marlon feltett egy egyszerű kérdést:

– És kivel segítessz majd?

Lilith a homlokát ráncolta. – Igazad van, ezt még nem gondoltam végig. Tudod, hogy nem vagyok az a hatalmas csomagokat cipelős típus.

– Nem gond – felelte Marlon, egy játékos mosollyal. – Én elbírom, de a te dolgaidat nem akarom egyedül összevissza pakolni. Jobb lenne, ha te is ott lennél, hogy eldöntsd, mi hová kerüljön.

Lilith elmosolyodott, majd hirtelen felcsillant a szeme. – Tudod, ki lehetne tökéletes segítő? Ellie!

– Ellie? – Marlon meglepődött, de nem tiltakozott. – Az tényleg jó ötlet. Úgyis imád dobozokat rendszerezni.

– És egyébként is, neki köszönhetjük a karkötőt – jegyezte meg Lilith nevetve. – Hívd fel, vagy hívjam én?

– Csak tessék – mondta Marlon, és hátradőlt, miközben Lilith már tárcsázott is.

Ellie néhány csörgés után felvette, vidám hangja szinte betöltötte a telefonvonalat. – Hé, Lilith! Mi újság?

– Szia, Ellie! Figyelj, nagy szívességre lenne szükségem. Tudnál segíteni nekünk egy kis költözésben?

Ellie gondolkodás nélkül rávágta: – Persze! Mikor és hol?

– Holnap délután, az új helyemre költözöm Marlonnal. Csak pár dobozt kellene elhozni, semmi nagy dolog.

– Ez szuper! – mondta Ellie lelkesen. – Már alig várom, hogy lássam az új helyet.

Másnap délután mindhárman találkoztak Lilith régi lakásánál. Ellie kicsit késve érkezett, de azonnal munkához látott.

– Na, mutassátok, mit kell cipelni! – mondta, miközben körbenézett a félig üres lakásban.

– Ne olyan gyorsan – nevetett Lilith. – Van egy rendszerem!

– Rendszer? – kérdezte Ellie játékosan. – Ez csak dobozok, Lilith.

Marlon közbeszólt: – Hidd el, jobb, ha hagyjuk őt szervezkedni. Én már megtanultam, hogy ne vitatkozzak.

A háromfős csapat összehangoltan dolgozott. Ellie könnyedén átvette a kisebb dobozokat, míg Marlon a nehezebb dolgokat vitte le a kocsihoz. Lilith, mint egy vezénylő tábornok, mindent pontosan irányított.

– Ne oda, Ellie, az a konyhába megy! – kiáltott Lilith, amikor Ellie épp egy dobozt rakott volna le az előszobában.

– Oké, oké, főnök! – felelte Ellie nevetve. – Most már látom, miért nem hívtál profi költöztetőket. Velük biztos nem lenne ilyen szórakoztató.
sztori82.png
Ahogy az utolsó doboz is a kocsiba került, mindhárman fellélegeztek.

– Ennyi volt? – kérdezte Marlon, miközben megtörölte a homlokát.

– Ennyi – felelte Lilith, elégedetten nézve a zsúfolt autóra. – Most már csak ki kell pakolni.

Az új házhoz érve a hangulat könnyed maradt. Ellie folyamatosan viccelődött, miközben segített kipakolni a dobozokat.

– Marlon, nem is mondtad, hogy ilyen tágas a nappalid – mondta, miközben a kanapéra dobott egy párnát. – Lilith, itt simán elférsz.

– Már alig várom, hogy berendezkedjünk – felelte Lilith. – És köszönöm, hogy segítettél, Ellie.

– Ugyan már, ez semmiség – legyintett Ellie. – De ha legközelebb még több dobozod lesz, csak szólj előre, hogy felkészüljek.

A nap végére minden a helyére került. A ház kezdett otthonossá válni, és Lilith, Marlon, valamint Ellie egy jól megérdemelt pizzával zárták az estét.

Ahogy a nappaliban ültek, Lilith hálásan nézett Ellie-re. – Köszönöm, hogy itt voltál. Igazán jó barát vagy.

– Mindig számíthatsz rám – mondta Ellie mosolyogva, majd Marlonhoz fordult. – De azért legközelebb te is segítesz, Marlon.

– Én voltam a hordár, Ellie – nevetett Marlon. – De ha legközelebb is ilyen remek társaság lesz, benne vagyok.

A ház lassan megtelt nevetéssel, és Marlon érezte, hogy az új otthonuk kezd valósággá válni. Az összeköltözés nem csak egy új fejezet volt az életükben, hanem egy lépés egy szorosabb kötelék felé – és ebben Ellie is szerepet játszott.

Marlon Craig - Fasírt

Lelkes Forumozó
Játékos
2024.12.26 - A szellem hangja

Az éjszaka csendesen terült szét Marlon és Lilith új otthonában. A ház meghittsége, a halk szél az ablakokon túl, és a közös élet kezdetének biztonságos érzése mély álomba ringatta őket. Az óra éjjel kettőt ütött, amikor Marlon hirtelen felriadt. Nem tudta, mi ébresztette fel, de valami furcsa nyugtalanság ült a mellkasán.

Lilith békésen aludt mellette, így óvatosan, hogy ne zavarja fel, kimászott az ágyból. A hálószoba ajtaja halkan nyikordult, ahogy kilépett a folyosóra. A nappali felől valami megmagyarázhatatlan hívást érzett.

Amikor leért, minden normálisnak tűnt. A karácsonyfa fényei – amelyeket elfelejtettek lekapcsolni – tompa, vibráló fénybe burkolták a szobát. De ahogy körbenézett, Marlon szíve kihagyott egy ütemet.

Az anyja állt ott.

Nem hús-vér formában, hanem valami megfoghatatlan, áttetsző alakban, mintha egy halvány fényből és árnyékból összeszőtt képet látna. Az arca békés volt, a szemei azonban szinte átszúrták Marlont. A férfi ledermedt, nem tudta, mit tegyen vagy mondjon.

– Anya…? – suttogta bizonytalanul.
sztori1 (1).png
A szellem nem válaszolt azonnal. Csak állt ott, mozdulatlanul, mintha arra várna, hogy Marlon figyelme teljesen ráirányuljon.

Végül, halk és reszkető hangon egyetlen szót ejtett ki:

– Segíts.

A szó, bármennyire egyszerű volt, beleremegett a levegőbe. Marlon szíve hevesen vert, ahogy az anyja alakja lassan halványulni kezdett.

– Mit akarsz? Mit tegyek? – kérdezte kétségbeesetten, de már késő volt. A szellem eltűnt, mintha sosem lett volna ott.

Marlon a nappali közepén állt, a csend hirtelen fojtogatóvá vált. Még mindig érezte a szoba hidegét, mintha a szellem jelenléte még ott lebegne körülötte.

Hirtelen léptek zaja törte meg a csendet. Lilith jelent meg a folyosón, álmosan pislogva.

– Marlon? Mi történt? Miért vagy itt lent?

Marlon a fejét rázta, még mindig zavartan. – Azt hiszem… láttam anyámat.

Lilith közelebb lépett, és gyengéden megérintette a karját. – Miről beszélsz? Álmodtál, vagy…?

– Nem – vágta rá Marlon határozottan. – Nem álom volt. Itt volt, Lilith. És csak annyit mondott: „Segíts.”

Lilith elgondolkodva nézett rá. Nem akarta elutasítani Marlon érzéseit, de próbált logikus maradni. – Lehet, hogy csak az emlékeid játszanak veled, Marlon. Nagyon hiányzik neked, és az elméd megpróbál valamit közölni veled.

– Nem, ez más volt – felelte Marlon, a szemében megmagyarázhatatlan tűzzel. – Tudom, hogy ő volt az. És valamiért hozzám fordult.

Lilith szorosan megölelte, érezve a férfi remegését. – Akármi is történt, együtt rá fogunk jönni. Ha tényleg segítségre van szüksége, meg fogjuk találni a módját. Nem vagy egyedül ebben.

Marlon lassan bólintott, bár az anyja szavai még mindig visszhangoztak a fejében. Nem tudta, mit jelentettek, de egy dolgot biztosan érzett: ez nem az utolsó alkalom volt, hogy találkozott vele. Valami közeledett, és készen kellett állnia arra, hogy szembenézzen vele – Lilith oldalán.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó