Jogos LSPD-SD PK-ja, Ramiro Reyes és Joaquin Padilla ellen.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Zsomi

Lelkes Forumozó
Adminsegéd
Üzenetek:41
Zsomi
panaszkonyvj.png

Neved: LSPD-SD Frakció.
Játékos(ok) neve: Ramiro Reyes és Joaquin Padilla
Panasz oka: Súlyos PG illetve Non-RP
Panasz kifejtése: A mai napon (2026.10.10) 22:10kor érkezett egy segélyhívás az egyik Officertől de további informácionk nem volt hogy mi történt. Több egység érkezett a helyszínre kb 30 másodpercen belül. Több egység körbevette a Bennys szerelőtelepet, körülbelül 4 Officer ment be a Bennysbe SMG-kel, kézifegyverekkel és beanbagel. Majd ahogy rátartottuk a fegyvert több helyről az elkövetőre beszálltak a kocsiba majd a lezárt kijárat felé elkezdtek tolatni ahol még több Officer jött be lőfegyverekkel. Ilyenkor már kb 7+an tartottuk rá a fegyvereket minden irányból.

Egy nagyobb gázzal nekiment a lezárt kijáratnak így elütve jó pár Officert és Deputyt, ilyenkor nyitottunk tűzet a sofőrre és a kerékre. Ahogy lőttünk elindult a furgon felénk, ahogy a sofőr meghalt a furgon nekiment egy emelőnek majd kiesett a utas. Joaquin Padilla, OOC írt egy sort majd egy RP sor leütése után felállt majd elkezdett lőni mind ez után. Ilyenkor még mindig páran ott álltunk fegyverrel. Páran tartották rá a fegyvert. Joaquin Padilla és lelövésre került.
Bizonyíték (kép, log, videó): Első klippen az látható hogy a furgon elkezd hátrálni a lezárt kijárat felé teljesen ignorálva a 5+ fegyver ami rá volt tartva. A bejáratnál még látható az érkező Deputy-k és Officerek. Ezeket teljesen elgázolta majd előrehajt és neki is megy az oszlopnak. Ilyenkor a sofőr már meghalt a kocsi magától ment. Ekkor ugrott ki az utas Joaquin.

Második klippen az látható hogy egy OOC sor után leír egy kisebb /me-t majd a fegyverrel célzott és elkezdett lőni.
Megjegyzés: A célunk nem szankciót osztani senkinek. Egyszerűen csak tisztázni szeretnénk a dolgokat. A bíráló félnek előre is köszönöm.

valakimostmar

Veterán
Játékos
Üzenetek:262
Jordan "Trigger" Brown
Joaquin Padillaként szólok hozzá. Elsőnek szeretném leszögezni hogy a kocsiba azért akkor szálltunk be amikor láttátok és nem kb 3-4 percel előtte mert remekül működött az egész és nem tudott egyikünk se normálisan beszállni, Elliot cruz többször is véletlen a sorfőr ülésbe szállt be. Másodszor meg jegyezném hogy az én képernyőmről senki nem látszott még közületek ekkor amíg az ajtóhoz nem értünk a kocsival, nagy erővel neki tolatás meg annyiért volt mivel ahogy jöttünk ki a telepről(legalább is nálam) nem töltődött be ott sem a mapp sem a lezárás(emiatt is "ignoráltuk" a fegyver ránk tartást, mert tudjuk hogy nem fogtok ok nélkül ránk lőni és megölni minket. Mert gondoltuk ki érünk és menekülünk. az meg hogy kilettem beanbagelve a kocsiból ablakon, acélon kersztül az no komment. Még ha el is talál a kocsin belül, reálisa nem esek ki a zárt ajtón. A célom lett volna itt egyébként hogy a mellettem ülő túszra fogom a fegyvert és valami ki alakuljon belőle de ez fizikálisan képtelenség volt így.(mellékesen rá is volt fogja a fegyver végig attól kezdve hogy beszálltam) Amikor a végén el kezdtem lőni én se scriptesen, se rpvel nem láttam hogy bárki rám fogná, egyébként is a földön fekve nem láttam sokat és ahogy a /mebe is leírtam itt is azért a kocsi felé lőttem vaktába. Őszintén szólva az egész ott kiégetett. hogy a feljebb említett Eliot Cruz amikor rá fogok egy éles fegyvert akkor is csak mosolyog, semmilyen félelmet nem mutat(értem hogy ekkor már meg volt nyomva a segélyhívó, amire gondolom az a protokol hogy az összes elérhető egység fegyveresen torlaszolja el az összes kijáratát annak a helynek ahonnan jött a segélyhívás, jelét nem láttam legalább is hogy a torlaszolás előtt be jöttetek volna meg kérdezni mi a szitu.

Szerk:
A beanelésre és beszállással szerencsétlenkedésre kitérve még egy kicsit ha ezek nem így működtek volna az egész máshogy alakult volna és én sem kapok agyvérzést az egész elején.
Szerk kettő: Nézegetve a logokat a 3-4 perc rettenetesen sok, csak élő helyzetben tünt annyinak :D de akkor is volt egy jó baszakodás amitől épphogy nem tudtunk időbe beszállni.

Utoljára szerkesztve:

valakimostmar

Veterán
Játékos
Jordan "Trigger" Brown
A bíráló adminnak majd a teljes logot el küldöm ha szükséges itt ki emeltem néhány lényegessebb dolgot:
[ 8807516] [b3751_GTAProce] MainThrd/ [2026.10.10. 22:06:22] Elliot Cruz mondja: Mekkora arcod lesz.
[ 8816719] [b3751_GTAProce] MainThrd/ [2026.10.10. 22:06:32] *** Joaquin Padilla elkezd matatni kicsit a pólója alatt.
[ 8817031] [b3751_GTAProce] MainThrd/ [2026.10.10. 22:06:32] *** Joaquin Padilla elővesz egy fegyvert. (Machine Pistol)
[ 8823375] [b3751_GTAProce] MainThrd/ [2026.10.10. 22:06:38] Ramiro Reyes kiabálja: Damn.
[ 8823375] [b3751_GTAProce] MainThrd/ [2026.10.10. 22:06:38] Joaquin Padilla mondja: Na most beszélj foo.
[ 8824719] [b3751_GTAProce] MainThrd/ [2026.10.10. 22:06:40] Maxx Knoxwille mondja: Whoa!
[ 8826531] [b3751_GTAProce] MainThrd/ [2026.10.10. 22:06:41] Joaquin Padilla mondja: Taka a kocsihoz.
[ 8829750] [b3751_GTAProce] MainThrd/ [2026.10.10. 22:06:45] Joaquin Padilla mondja: Foo most.
[ 8832172] [b3751_GTAProce] MainThrd/ [2026.10.10. 22:06:47] Elliot Cruz mondja: Igen?
[ 8834781] [b3751_GTAProce] MainThrd/ [2026.10.10. 22:06:50] Joaquin Padilla mondja: Yeah.
[ 8838703] [b3751_GTAProce] MainThrd/ [2026.10.10. 22:06:54] Joaquin Padilla mondja: Vagy itt döglesz meg most.
[ 8851047] [b3751_GTAProce] MainThrd/ [2026.10.10. 22:07:06] Joaquin Padilla mondja: Hátra be.
[ 8865266] [b3751_GTAProce] MainThrd/ [2026.10.10. 22:07:20] *** Elliot Cruz figyel a szirénákra a távolból.
[ 8875609] [b3751_GTAProce] MainThrd/ [2026.10.10. 22:07:30] *** Elliot Cruz mosolyog kicsit az orra alatt.

Gondolom ha az arcodba nyomnak egy fegyvert és mondják mit csinálj élőben is csak vissza kérdezel flegmán.
A szirénára meg meg jegyezném nálunk nem lehetett hallani sajnos.
Ha kérdés van mindenre válaszolok természetesen, de magamtól ettől többet nem tudok hozzá tenni jelenleg.(ez nyilván ic ügy, de amúgy magában az is érdekelne hogy egy segélykérésre átlagos e az e féle reakció? vagy csak sejteni lehetett hogy szereltetés közben benyomott gyorshívó halálos erőket követel?)

_Shefi_

Kivételes Tehetség
Adminisztrátor
Üzenetek:231
-
Adminisztrátor hozzászólás
Sziasztok!

A panaszkönyvet én és @DarK fogjuk kezelni.

A mai nap folyamán megvizsgáljuk az esetet. Addig, ha bárki szeretne még hozzá szólni annak nyitva hagyom a topicot.

MedveB

Klaviatúra Gyilkos
Adminsegéd
Üzenetek:87
Scott Ramirez
Hello!

Reflektálnék pár dologra ami itt elhangzott.

Gondolom ha az arcodba nyomnak egy fegyvert és mondják mit csinálj élőben is csak vissza kérdezel flegmán.
Ez kicsit "bort iszok és vizet prédikálok" tőled érkezvén, ne haragudj mindenféle személyeskedést félre téve, hiszen nem egyszer csináltad pont ezt. Nem fogok logokat másolni hisz nem ehhez az esethez kapcsolódik csak akkor legyünk tisztában azzal, hogy ha elvársz a másiktól dolgokat akkor tégy te is aszerint. Illetve amivel takarózni próbálsz az szerintem teljesen irreleváns a PK szempontjából. Tettem amit kértetek, nem akadékoskodtam, fogtam magam és beültem a kocsiba anélkül, hogy fegyvert, bármit előrántottam volna már azelőtt, hogy elővetted a fegyvert, hisz meglett volna rá a lehetőségem de akár arra is, hogy beülök a kocsiba és elmegyek. Viszont hagytam teret az rp-nek, gondoltam kijöhet belőle akár valami jó kis túszejtős dolog is. Arra nyilván nem számítottam, hogy így intézed/intézitek el a dolgot ahogy. Illetve direkt nem egyből nyomtam a segélykérőt és nem húztam feleslegesen az időt 10 rp sorral arra várva, hogy majd akkor besétálnak a pd-sd egységek és ennyi. Az, hogy bugos volt a beülés arról nem tehetek igazából, még ooc is szóltam, hogy üljetek be, hogy be tudjak ülni a hátsóra, pedig próbáltam minden kombinációt már előtte.

(ez nyilván ic ügy, de amúgy magában az is érdekelne hogy egy segélykérésre átlagos e az e féle reakció? vagy csak sejteni lehetett hogy szereltetés közben benyomott gyorshívó halálos erőket követel?)
Tekintve, hogy a vészjelző, segélykérő hívjuk aminek akarjuk egy Sergeant-től jött egy olyan helyen ami egyébként akárhogy nézem a gettó közelében van mégis mit vársz? 30 másodperc alatt ért oda minimum 8 egység, folyamatos rádiózással amit én nyilván tudtam IC-n, azért volt az az egy rp sor, hogy mosolygok az orrom alatt mert jól tudtam, hogy innen nem fogtok kimenni. Legközelebb talán gondoljátok át, hogy kit, hol és hogyan akartok elrabolni.

a kocsiba azért akkor szálltunk be amikor láttátok és nem kb 3-4 percel előtte mert remekül működött az egész és nem tudott egyikünk se normálisan beszállni, Elliot cruz többször is véletlen a sorfőr ülésbe szállt be.

Az a 3-4 perc az nem annyi volt ha a logot megnézed egyébként.
22:06:42] Joaquin Padilla mondja: Taka a kocsihoz.
22:06:45] Joaquin Padilla mondja: Foo most.
22:06:47] Elliot Cruz mondja: Igen?
22:06:48] ** [MDC]: A(z) 14L094 egység új állapota: Nem elérhető
22:06:49] ** [MDC]: A(z) 14T332 egység új állapota: Nem elérhető
22:06:50] Joaquin Padilla mondja: Yeah.
22:06:53] ** [CH: 3, FREQ: 385472] Valeria Hernandez: K400 reagál a vészjelzésre.
22:06:54] Joaquin Padilla mondja: Vagy itt döglesz meg most.
22:06:56] ** [MDC]: A(z) 28K400 egység új állapota: Nem elérhető
22:07:01] ** [CH: 1, FREQ: 9111] Bianca Laurent (Police Officer II): L091 reagál.
22:07:03] ** [CH: 3, FREQ: 385472] David Barlowe: Tom 332-es szintén reagál.
22:07:06] Joaquin Padilla mondja: Hátra be.
22:07:16] ** [CH: 3, FREQ: 385472] Amara Vale: A313 úton.
22:07:21] *** Elliot Cruz figyel a szirénákra a távolból.
22:07:23] ** [CH: 3, FREQ: 385472] Marcus Brooks: Brooks, bejáratot zárjuk.
22:07:31] *** Elliot Cruz mosolyog kicsit az orra alatt.
22:07:36] ** [CH: 3, FREQ: 385472] Maximilian Hawthorne: M405 van bármely egységnek drónja az ablakokhoz?
22:07:38] ** [CH: 3, FREQ: 385472] Angel Cardenas: SL088 zárja a bejáratot.
22:07:48] Ramiro Reyes mondja: Faszt csinálsz, foo?
22:07:50] Joaquin Padilla: (( várjál ))
22:07:52] Elliot Cruz: (( szálljatok be ))
22:07:58] *** Ramiro Reyes beindított egy járművet.

1,5 perc sem telt el. Azt pedig remélem látod, hogy tisztában voltam azzal, hogy mennyi egység reagál illetve, hogy a bejárat már le is van zárva.

A célom lett volna itt egyébként hogy a mellettem ülő túszra fogom a fegyvert és valami ki alakuljon belőle de ez fizikálisan képtelenség volt így.(mellékesen rá is volt fogja a fegyver végig attól kezdve hogy beszálltam)

Erre rp sort én nem igen találtam de lehet elkerülte a figyelmem, ha van róla akkor bocsánat.

22:08:00] *** Ramiro Reyes kiengedi a jármű kézifékét.
22:08:07] *** Maxx szinte nem hisz a szemének mi történik itt másodpercek alatt... [Maxx Knoxwille]
22:08:09] *** Joaquin Padilla hátra száll be.
22:08:12] *** Ellie Dawson elrak egy fegyvert. (Beanbag)
22:08:12] *** Ellie Dawson elővesz egy fegyvert. (Heavy Pistol)

Itt már a pd-sd gyűrűben voltunk.

Amikor a végén el kezdtem lőni én se scriptesen, se rpvel nem láttam hogy bárki rám fogná, egyébként is a földön fekve nem láttam sokat és ahogy a /mebe is leírtam itt is azért a kocsi felé lőttem vaktába.

Az, hogy nem látod az egy dolog. Több PD-SD officer és Deputy állt körbe ami a videón tisztán látszik. IRL sem fogsz lövöldözésbe kezdeni gondolom ilyen szituációban mert az egyenlő a biztos halállal. De szerencsére reflektáltál erre a következő mondatodban, hogy miért is történt:

Őszintén szólva az egész ott kiégetett. hogy a feljebb említett Eliot Cruz amikor rá fogok egy éles fegyvert akkor is csak mosolyog, semmilyen félelmet nem mutat

Ha én is felhúznám magam mindenen és ilyen féle reakciót adnék rá akkor szerintem nem kellene sokáig a szerveren játszanom. Hidd el, minket is kiégetett amikor 1 órával a Bennys-es megmozdulásotok előtt egy üldözésből 3 egységre lőttetek ketten kis pisztolyt használva aminek netto nem volt megint értelme azon kívül, hogy "legalább" meghaltatok és nem lett senki előállítva, elkapva. Illetve továbbra is tartom, hogy a velem való takarózás teljesen irreleváns arra nézve, hogy Te mit csináltál.

Nem kívánok többször hozzászólni a témához, amit akartam leírtam. A videón is látszódik minden.

Gellén

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Üzenetek:83
Hector "El Rayo" Reyes
helo helo sziasztok!
Én volnék a Ramiro Reyes.

"Első klippen az látható hogy a furgon elkezd hátrálni a lezárt kijárat felé teljesen ignorálva a 5+ fegyver ami rá volt tartva."
"Majd ahogy rátartottuk a fegyvert több helyről az elkövetőre beszálltak a kocsiba"

Nos amikor a rendőrök bejöttek mi már a kocsiban ültünk, illetve amikor elindultam a kocsival akkor először úgy tűnt mintha csak 1-2 rendőr lenne ott, de ez a videóban látszódik is.
Igaz, hogy fegyvert tartottak ránk, viszont nem gondoltam volna, hogy le fognak lőni, miközben túszunk van. Tény, hogy a túszról nem feltétlen tudtak, viszont a pillanat hevében ebbe nem gondoltam bele.

"Egy nagyobb gázzal nekiment a lezárt kijáratnak így elütve jó pár Officert és Deputyt,"

Ez nem teljesen igaz. A videómon tisztán látszik, hogy csak 1 rendőrnek megyek neki, illetve amikor meglátom, hogy el van torlaszolva a kijárat még lassítottam is, csak már nem tudtam megállni. Alapból ha ki akartam volna minden áron törni onnan simán át tudtam volna gázolni a furgonnal a rendőrautón is és tényleg jó pár rendőrön is, de mivel nem is szabályos és nem is akartam elrontani a PD-sek játékélményét így kikerültem a rendőröket és akinek nekimentem annak is csak fékezve, véletlen mentem neki.

"Ahogy lőttünk elindult a furgon felénk"

A gázt már csak reflexből nyomtam kb 1 másodpercig, csak mivel akkor lőttetek ki így bearagadt és ment tovább. Azon a ponton már nem állt szándékomban menekülni.

A videó itt látható:

Ha a PK jogos azt is elfogadom, mivel úgy vélem, hogy színvonalon aluli volt az RP-m. Nem érzem úgy, hogy szabályt szegtem volna, de az RP-m nem volt a legminőségibb.

valakimostmar

Veterán
Játékos
Jordan "Trigger" Brown
Ez kicsit "bort iszok és vizet prédikálok" tőled érkezvén, ne haragudj mindenféle személyeskedést félre téve, hiszen nem egyszer csináltad pont ezt. Nem fogok logokat másolni hisz nem ehhez az esethez kapcsolódik csak akkor legyünk tisztában azzal, hogy ha elvársz a másiktól dolgokat akkor tégy te is aszerint. Illetve amivel takarózni próbálsz az szerintem teljesen irreleváns a PK szempontjából. Tettem amit kértetek, nem akadékoskodtam, fogtam magam és beültem a kocsiba anélkül, hogy fegyvert, bármit előrántottam volna már azelőtt, hogy elővetted a fegyvert, hisz meglett volna rá a lehetőségem de akár arra is, hogy beülök a kocsiba és elmegyek. Viszont hagytam teret az rp-nek, gondoltam kijöhet belőle akár valami jó kis túszejtős dolog is. Arra nyilván nem számítottam, hogy így intézed/intézitek el a dolgot ahogy. Illetve direkt nem egyből nyomtam a segélykérőt és nem húztam feleslegesen az időt 10 rp sorral arra várva, hogy majd akkor besétálnak a pd-sd egységek és ennyi. Az, hogy bugos volt a beülés arról nem tehetek igazából, még ooc is szóltam, hogy üljetek be, hogy be tudjak ülni a hátsóra, pedig próbáltam minden kombinációt már előtte.
Fogalmam sincs arról hogy itt ponotsan miről beszélsz, de abban igazad van hogy nekem is kell fearrp-znem mint mindenki másnak is, de ezt tőled sem láttam sem itt sem máskor. Én sem veszekedni akarok, csak tisztázni én is akkor már a ti részetekről mi volt érdekes, azon kívűl hogy tőlünk mi volt szintúgy érdekes. Én akkor örülök egyébként hogy hajlottár az rp-re is próbáltál nem a segélyhívóval baszakodni röktön. És azt is meg értem hogy végül miért lett meg nyomva persze, nekem csak az a része nem tetszik hogy a fearrp köszönő viszonyba nem volt sem veled, sem velem a helyzetben.
Tekintve, hogy a vészjelző, segélykérő hívjuk aminek akarjuk egy Sergeant-től jött egy olyan helyen ami egyébként akárhogy nézem a gettó közelében van mégis mit vársz? 30 másodperc alatt ért oda minimum 8 egység, folyamatos rádiózással amit én nyilván tudtam IC-n, azért volt az az egy rp sor, hogy mosolygok az orrom alatt mert jól tudtam, hogy innen nem fogtok kimenni. Legközelebb talán gondoljátok át, hogy kit, hol és hogyan akartok elrabolni.
Tisztázzuk, tehát 20mp-n belül nem érkezett text alapú információ rádión ezért a reakció ilyenkor az hogy lezárnak lég mentesen egy szerelő telepet? én amúgy el hiszem neked félre ne értsd. Csak nekem ez magas, nekem túlzásnak tűnik ez a szintű reakció.
1,5 perc sem telt el. Azt pedig remélem látod, hogy tisztában voltam azzal, hogy mennyi egység reagál illetve, hogy a bejárat már le is van zárva.
Ezt le is írtam még annak a megjegyzésemnek a szerkesztésébe.
Erre rp sort én nem igen találtam de lehet elkerülte a figyelmem, ha van róla akkor bocsánat.
igazából scriptesen volt rád tartva, addig a pillanatig nem volt amíg leírtam hogy hátrá szállok be, mivel nem tudtam sehogy se hátra.

Ezek mellett nem ez az első hasonló eset, amikor mi vagyunk így elütve mint a videón lévők akkor elvárt hogy megálljunk rpzni ne menjünk tovább, az itt elütött pd-sek egy sort nem rpztek miután "halálos erőkkel" el lettek ütve, fel pattantak, ment a beanelés üvegen kersztül, ment a lövöldözés. fordított esetben ugyan így pk-n lennénk. Ezen kívűl nem teljesen értem ezt a félig halálos erővel lőttök ránk félig nem halálossal.
Én el fogadom bármi származik ebből a pd-ból, de annyira kérlek titeket hogy magatok körül és nézzetek szét, mert nem csak nálunk voltak itt hibák, bőven nem.
Még egy utolsó dolog, amikor mi fogunk 3an-4en fegyvert egy rendvédelmis egységre ugyan úgy tovább hajtanak mint mi tettük itt és mi sosem problémáztunk ezen. pedig ezzel a logikával nekik sem kéne ilyenkor tovább hajtani, elütni valakit közülünk és menni.

Zsomi

Lelkes Forumozó
Adminsegéd
Üzenetek:41
Zsomi
Szia! Én annyit szeretnék még hozzászólni hogy a vészhívó jelzés az akkor használjuk amikor az Officer vagy Deputy élete kockán forog. Ilyenkor a többi egységnek kötelessége átreagálni és ellenőrzni az Officer biztonságát aki a vészjelzést használta, a vészjelzés prioritást élvez kisebb dolgok felett. Legyen ez egy sima igazoltatás. Mivel feltételezhető hogy veszélyben van éles fegyvert veszünk elő. Lövöldözésnél is a backup parancsot használja az összes Deputy vagy Officer. A parancs arra van hogy minden elérhető rendvédelmis tagot informáljon arról hogy valakinek segítségre van szüksége.

Többet nem szeretnék hozzászólni.

_Shefi_

Kivételes Tehetség
Adminisztrátor
Üzenetek:231
-
Adminisztrátor hozzászólás
Sziasztok ismételten!

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat a panaszkönyv alatt!

Több esetben is azt látjuk, hogy egyes RP szituációk során egyik fél sem tud korrekten hozzá állni a kialakult helyzethez.
Igaz, mint ahogy írtátok az RP alatt "már régen végeztünk volna" , viszont tudjátok ti is nagyon jól, hogy nem tervezhettek meg minden sort és cselekvést, főleg akkor nem, ha egy másik frackióval kezdtek interakcióba.

Azt elemeznem sem kell, hogy konkrétan az egész rendvédelmis frakció jelen volt a helyszínen, fegyverekkel. A ti jelenlétetek elenyésző volt ahhoz a számhoz, amit a PD/SD képviselt az RP során.

Az, hogy egy ember hogyan és miképp reagál a fegyverre, karaktertől is függ. Egy olyan ember, aki a rendvédelem tagja már elég rég óta, nem biztos, hogy úgy fog reagálni egy fegyverre, mint az, aki max messziről látott ezidáig fegyvert. Megfelelő karakter alakítás mellett reagálhatott úgy, ahogy reagált.

Viszont ezt ugyan úgy el lehet mondani rólatok.
Ti nem egy, hanem legalább 7-9 fegyverrel szemben mutattatok teljes érdektelenséget, és fejvesztve menekülni akartatok a helyszínről. Szerintem mostanra ti is látjátok, hogy ez az egész esemény miért volt hiba a részetekről.

Mindent összegezve pedig arra jutottunk, hogy a PK jogos.

@valakimostmar szankcióját Laca fogja kezelni a szerveren betöltött rangja miatt. @Gellén viszont az UCP-je és az események kivitelezése miatt permanens kitiltásban részesül.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó