Üzenetek:90
Jackson King/Melvin Walker
“No one can hate themselves into a version of themselves that they like"
Név: Ava (Lee) Moore
Nem: Nő
Életkor: 26
Születési idő: 17/08/1996
Születési hely: San Francisco, California
Oktatás: San Francisco State University, Bachelor of Art Degree, Foreign Languages (Spanyol, Francia)
Anyja neve: Sofia Ramirez
Apja neve: James Lee Moore
Testvére: Luna (Lee) Moore
Pozitív tulajdonságai:
Szeret új dolgokat tanulni, odafigyelő, illetve viszonylag komoly, de ugyanakkor a közeli barátai közt nagyon kiszámíthatatlan személyiség. Extrovertált így könnyen ismerkedik, csapatban nagyon jól dolgozik, amíg nem ő a vezetője, a vezetői posztban sosem volt jó.
Negatív tulajdonságai:
Kiszámíthatatlan, nagyon kíváncsi ember, szinte már túl kíváncsi, gyakran sokat kérdez tabu témákról és néha még a kémkedéshez is elfajul. ADHD tünetei gyerekkora óta jelen vannak.
Fóbiái:
Agoraphobia - Félelem a tömeggel teli helyektől, illetve az olyasmi helyektől ahonnan nehéz elmenekülni, ha egyáltalán van rá mód, vagy ahol nem tud segítségért kiáltani ha gond lenne.
Arachnophobia- Félelem a pókoktól.
Spheksophobia - Félelem a darazsaktól, vagy darázs csípésektől.
Betegsége:
Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) - Köznéven Figyelemzavar.
ADHD-ja felismerhető könnyedén viselkedéséről, mivel nem tud egyhelyben megülni nyugton, sok ideig egy dologra figyelni, főleg ha őt nem érdekli ez a dolog, szituáció.
Külső tulajdonságai:
Magassága: 157 cm
Testsúlya: 56 kg
És a történet, a kezdetektől:
Anyja, Sofia Ramirez, Kolumbiai származású, a 80-as évek során menekült Amerikába, pontosabban San Francisco-ba, ahol megismerte élettársát James Lee Moore-t. James autószerelőként dolgozott, saját telepe volt, nagy volt ott a forgás, míg anyja Sofia csak otthon tevékenykedett. Nem sokkal az esküvőjük után, a 90-es évek elején Sofia terhes lett, de sajnos a magzat meghalt, nagy gyász gyötörte emiatt a kis családot, de ennek ellenére 95-ben újra megpróbálták, nagyobb sikerrel. 96-ban megszületett első gyermekük, Ava Lee Moore.
Ava már gyerekkorában is más volt, mint a többiek, nem tudott sokáig egy dologra összpontosítani, figyelni, egyszerű figyelmetlen hibákat vétett az iskolában, és nehezen organizálta dolgait, illetve tevékenységeit. Nem volt képes nyugton maradni, akárhányszor szóltak rá. Elkönyvelték Ava-t autistának, visszafogták az iskolában egy évet, nem volt képes figyelni a tananyagra, illetve tanáraira. Amikor 10 éves volt Ava, ADHD-vel diagnosztizálták az orvosok, és számos gyógyszert írtak fel neki receptre, köztük Adderall XR, Methylin avagy Focalin, mellette heti rendszerességgel járt orvoshoz egy darabig. Ezeket szorgosan is szedte Ava, tanulmányi átlaga hirtelen növekedést mutatott, az órákon egyre jobban volt képes figyelni a gyógyszereinek hála. Elkezdte őt érdekelni a Spanyol nyelv, amit már anyja is tanított neki alapszintig, de az iskolában jobban rá ragadt.
Gimnáziumi éveit a Mission High School nevezetű intézményben töltötte, itt az éve során többen is csúfolták magassága és leginkább betegsége miatt, de Ava képes volt tűrni ezt. Egy napon történt, mikor a negyedik osztályt, azaz utolsó évét elkezdte felbukkant egyik nap az ebédlőben Ava és testvére mellett pár diák név szerint Justin, Chloe, Hanna, Ryan, Armen, Ana és Layla. Ana és Layla ikertestvérek voltak, szinte ké tojás, úgy hasonlítottak egymásra, ők egyből neki ugrottak Ava-nak, a betegsége miatt kezdték csúfolni és bántani. Azzal zaklatták, miért nem tud nyugton maradni, illetve a gyógyszereiről faggatták. A kis csoportból egyedül két személy védte Ava-t, Chloe, illetve Armen. Chloe és Armen kedvesek, együttérzőek voltak és átláttak Ava betegségén. Gyakran rendeztek éjszakai bulikat a kollégiumban, ahova Chloe-ék el is hívták Ava-t, de ő mindig nemet mondott, inkább tanulni akart a következő vizsgára, nem mellesleg inkább félt attól, hogy csak még jobban bántani fogják. Év végén a kis csoport összes tagja megbukott, Ava pedig ment tovább harmadik osztályba. A gimis évek során tartotta velük a kapcsolatot, de amint Ava végzett és tovább ment egyetemre ez megszűnt, és azóta nem beszélt illetve nem találkozott velük.
Ava folyamatosan érett, egyre tisztábban látta a világot, mondhatni felnőtt és feleszmélt, hogy a gyógyszerek közül, amiket ő ekkor már 10 éve szedett napi rendszerességgel, nagy részük addiktív tulajdonságokkat is tartalmaz, például az Adderall XR is. Egy toleranciát épített fel a gyógyszer ellen, így már a napi 1 helyett kettőt szedett, hogy ugyanazt a hatást érje el. Ha nem így tett, vagy nem szedte az ADHD tünetei jöttek ki rajta, csak sokkal erősebb módokon.
Az egyetemen az idegen nyelvek tagozatán tanult, Franciául és Spanyolul tanult. Második éve során, nem sokkal a ZH-k előtt, apja meghalt. Ez nagyon megviselte Ava-t, mivel gyógyszeréért, illetve az orvoshoz mindig vele ment, nem mellesleg ráhárult apja szerelőtelepének a vezetése is. Ava megpróbált minden tőle telhetőt beleadni, de egy fél évre rá eladta a helyet, mivel nem volt képes vezetni egy ekkora céget.
A vizsgákon nem sikerült a legjobb jegyet elérnie ebben az évben, csak a közepest sikerült elérnie, ekkoriban elkezdett az Adderrall XR mellett még egyéb nyugtatókat is szedni és többet az Adderrall XR-ből. Nem sokkal ezután már nem adták ki neki erre a receptet, csak a Methylin-re. Ezután döntött úgy nem sokkal, hogy nevéből elhagyja a Lee-t, szimplán Ava Moore-ként hivatkozik magára. 2019, az év amikor Ava elvégezte az egyetemet, letetette a Bachelor of Arts Degree-t a Foreign Languages tagozaton. Spanyol, illetve francia nyelvből is felsőfokú nyelvvizsgával gazdagodott.
Még pár évig gondolkodott mi tévő legyen, megbánta, hogy apja szerelőtelepét eladta, de később végül még is oda ment autószerelő besegítőnek. Ekkor már nem volt nagy gondja az Adderrall XR-el, nem hiányolta annyira, mint az elején.
Itt dolgozott a szerelőtelepen 2023 nyaráig, majd ekkor úgy döntött tovább lép az életben, és elindult autójával egyenesen Los Santos felé, ahova két nappal később meg is érkezett. Itt gondolta már papírra veti a napi történéseket, minden este megír egy oldalt a naplójába, amit "Los Santos-i élet"-nek nevezett el
Első oldal a naplóból, vasárnap, 2023.08.06:
Los Santos, a hírességek, illetve mozik élete. Vinewood világszerte híres, a legnagyobb filmeket itt forgatták, nem mellesleg egész szép város, mondhatni nagyon jó itt az időjárás. Ma érkeztem, első dolgom a Benny’s szerelőtelepen volt, felkapott pár kavicsot a kocsi oldala idefele. Itt megismertem pár kedves szerelőt, egyikőjük nagyon ismerős nekem, a forgalmira Chloe Carson nevet írta… lehetséges, hogy ő AZ a Chloe? Nem hinném, de van ez a srác, ő is egész kedves velem, megkéne tudnom a nevét neki is, de majd csak holnap lesz rá időm. Jó éjszakát Los Santos!
Második oldal, a naplóból, hétfő, 2023.08.07:
Megint este van, ideje újra a naplóhoz fordulni. Ma megismertem jobban a csávót, Armen-nek hívják… Kezdek egyre jobban érdeklődni, lehet tényleg, hogy ők a San Francisco gimiből jöttek? Csak megkéne tudakolni, mindegy is. Chloe ezzel a pösze lánnyal mászkál, szerintem együtt vannak, de holnap kiderítem, követni fogom őket, ha elmennek aztán majd rájövök.
Harmadik oldal a naplóból, kedd, 2023.08.08:
Chloe és Lori együtt vannak, teljesen biztos vagyok benne. Ma láttam őket a Paleto Bay-ben található stégen romantikázni, mondhatni hallgatóztam is a vízből kicsit. Előtte távcsővel néztem őket távolabbról, megfigyeltem ahogy ölelkeztek és puszilkodtak. Illetve ma Aid a Benny’s-ből valami Justin nevű fickóról beszélgetett, ők biztos vagyok benne, hogy a Mission High School-os csoport.....
Holnap kéne vennem új adag gyógyszert, pont jött az újabb recept a dokitól.
@Chloee
Utoljára szerkesztve: