Már felmerült ez a kérdés régebben is. Közel két évet vezettem a Lifeinvadert, így van rálátásom a dolgokra. Volt valóban pár közvetítés ez időszak alatt, ami túl lett tolva és valóban nagyon bezavart az rp-be. Ezek általában politikai viták voltak. 2021-ben voltak direktbe 1 órás beszélgetős műsorok, amikre rendkívül sok visszajelzés érkezett, hogy milyen jó volt, jó volt olvasni. Nem csak a rossz oldalát kell nézni, hogy a chatet spameli. De mindenkit megtudok azzal nyugtatni, hogy ez szabályozható és ha a közösség jelzi, hogy valami sok, akkor vissza lehet venni a közvetítés hosszából, gyakoriságából. Ahogy anno az előző ilyen ötlet után is ez megtörtént és kerültük az élőzést inkább, a közösség kérésére.
A Lifeinvader az értetek van. Azért van, hogy tájékoztatva legyetek, ha van esemény és bármi a szerveren, ami említésre méltó. Azért is van ez a frakció, hogy a játékosokat összehozza, ennek az egyik eszköze a rádiónak a használata. Foglalkozni kell a rendezvények promotálásával, politikai pártokkal, szerver különleges eseményeivel, hogy pár példát mondjak. Ha kikapcsolásra kerül a chat, hogy ne is láthassák, akkor teljesen értelmetlen ezekbe belefogni is. Nem beszélve arról, hogy a frakció megélhetésének szerves részét teszi ki a fizetett hirdetés és minden a rádióval kapcsolatos tevékenység. Igen figyelemfelhívó a frakció, mert ez is az egyik dolga. Ha a szerver x százaléka kifogja kapcsolni a chatet, akkor ez a frakció sérülni fog és jelentéktelenedik. Amit véleményem szerint nem érdemel meg, mert pont értetek csinál mindent.
Van nem egy olyan frakció, civil alapú cég, ami a Lifeinvaderre van utalva, mert ők nem tudnak úgy a chaten hirdetni, mint a PD, GOV, LSFMD. Most az, hogy nézne már ki, hogy a felsorolt frakciók, úgy hirdetnek, hogy mindenki látja, de a fő hirdető frakcióét pedig kilehet kapcsolni. Itt vannak azért ellentmondások.
Igaz már nem vagyok a frakciónak a tagja, de abszulut nem támogatom ezt a dolgot, korábban se támogattam. Olyan szintű lefejezése lenne ennek a frakció tipusnak, amit nem érdemel meg. Sokan nem értékelik azt a beleölt időt, amit a szerver közösségért tesz a Lifeinvader aktuális vezetőtől függetlenül. Ennek ellenére is csinálják az ott játszó játékosok a dolgukat még, ha egy csepp pozitív visszajelzést se kapnak. Szerintem inkább megkéne becsülni azt, hogy valaki az idejét áldozza ezekre a dolgokra és nem még a frakció egyik fő lényegi pontját így csorbítani. Tegyük fel, hogy annyian kikapcsolják, ami már túl sok. Akkor teljesen felesleges is rádiós koncepciókban gondolkodni.
Túl fontos ez ne lehessen kikapcsolni, meg ne egy jelentéktelen helyen legyen, mert annak semmi értelme.