Ez egy magyar kór, ami samp óta kíséri a közösséget.
|| a SAMP közösségnek volt azért jó oldala is, de természetesen egyetértek, hogy..
- Cosa nostra fehér/bratva fekete fk kocsik
Még ha az lenne! Helyette van durrogós tuningverda, meg 20 éves maffiafőnök.
- a bandatag mindig kötekszik
Ez a része kiváltképp idegesít, hogy csak azért, mert bandatag, nem lehet egy szimpla utcai beszélgetést lefolytatni anélkül, hogy valamilyen okot ne keressen arra, hogy neked akarjon menni. A kötekedéshez csapjuk hozzá, hogy amit nem ő szervezett, tönkre kell tenni, fújolni kell, törekedni egy olyan végkifejlethez, ami a vérengző állatokra jellemző. A karim nem kis felmérést végez, erősen meg van lepve, hogy pontosan mi is történik itt, mivel abnormális ennek a jelenségnek a súlyossága.
- a maffia/mob tag csak elegáns ruhát vehet fel
ha ezt látnám, még jobban örülnék, mint a warrior princessnek szupermodellnek, de amit te írsz, az is egy letűnt kor.
- a roleplay lényege a vagyon, annak felstackelése
Addig stackelek vagyont személy szerint, amíg az nem elég arra, hogy az adott kari stabilan éljen és a rá jellemző járművet megengedjem magamnak (Jelenleg Regina Sedannal közlekedek lol)
Emellett azt nézem végig, hogy az árak továbbra sem csökkennek, mivel ha az adott cuccli tényleges értékében adná el az ember a dolgokat, akkor már most minuszban lenne , így ez egy megtörhetetlen ördögi körnek tűnik.. De akkor is a kedvencem a többszázezres Surge volt, ami nem kerül csak kábé 60k-ba... az egyetlen oka ennek az elmebajos árnak az az, hogy 6os limitje van (Számomra érthetetlen, hogy a limit miért ad rá az árra de np)
- materialuzmus --> csak az minősül rpnek és csak az érdekes, amihez item/anyagi profit párosul
Az a baj, hogy ehhez szoktatták az embereket és most már elvárják, hogy ha valahova elmennek, valami nyeremény üthesse a markukat. Vagy tombola, vagy valamilyen teljesítmény alapon szerzett vagyontárgy..
Elég nagy baj, hogy ez így van, én személy szerint kb nem kérek semmit azoktól akikkel a jövőben RPzni fogok, max ilyen párszáz dolcsis jelentéktelen összeget, mivel eddig se a profit mozgatott. Ez után se fog, de azt is készpénznek vehetem, hogy az a réteg, amelyik a nyereményért megy mindenhova, azzal nem is lesz valszeg ilyen RP-m.
- maga a kereskedés és a roleplay összemosása
Ebbe bele se kezdek.. egyik pontod sem olyan, hogy ne tudjak úgy helyeselni, mint trabantban a bólogatós kutya.
Elég baj, hogy ennyire minden a pénzről szól, a kereskedés meg olyan szinten megy, hogy az irreális.
- totális maffia fanatizmus - ami nem maffia az nem érdekes illegál
Ezért is szeretem nézni az olyan kezdeményezéseket, mint az a koreai benzinkutazás, meg mondjuk az F13.
Ezekből szerintem nem jön nagy haszon, vagy épp minuszba mennek, csak azért mennek fel minden nap, hogy együtt nyomják, de sajnos ez még mindig a kisebbség.
- közösségi rp csak buli és autóstali lehet
Főleg, ha nyerni lehet rajta.. A bulikról is elég gyorsan elvánszorognak, plusz már majdnem kiszámítható, hogy ha buli, akkor valaki konfliktust hoz oda is csak mert nem az ő szervezése.
Ahogy látom a számuk csökken, de igen, volt elég baj ezzel a jelenséggel.
Teki:
Nem akarok nagyon bonyolult szitut leírni, de tegyük fel nagy a szád és ezért megvernek IC komolyabban. Ráraksz 2 napnyi kórházRPt, PDvel közös RP, mert érdekelni fogja őket, utóRP a sérülésekről.. ez alatt végig lehetőséged van egy vesztes szituból jól kijönni és új barátokat szerezned a karakternek. Ezt kéne tudatosítani azokkal, akik így gondolkodnak.
Sure, de ezzel nagyon kevesen vannak így, hogy napokon keresztül viszik ugyanazt az RP szálat, az eredeti szitunak a folytatását, élvezve szimplán a játékot.
Lehetne így is, de ahogy látható, sokkal könnyebb vagy megpusztulni, vagy a kezelés után kb elfelejteni, hogy valaha megsérültél. Ezzel szemben az MD pedig sokszor a kezeit kiRPzi, hogy egy az átlagnál jóval komolyabb és hosszasabb RP-t játsszon le, míg ez rengeteg embert még frusztrál is, ugyanis így nem jut idő az ellátás -> börtön utáni kamionozásra.
Tudom, valahonnan vissza kell hozni az elvesztett pénzt, de sok esetben ez fogadni merek, hogy úgy néz ki, hogy volt 2,5M, elmentél robolni, nem jött össze, lecsuknak, tegyük max bírsággal, majd még az ellátás is, kifog az ember egy hosszabban RPző dokit, eltelik 5 óra, a fuvar meg nem viszi le magát na.
Vissza kell hozni az elvesztett bírságpénzt + az órák alatt elvesztett zsét.
Amennyire csak lehet, próbálok interaktálni én is, de amit pl Laca írt, hogy egy-két tett rányomja a bélyegét akár a komplett frakikra, hát igen.
Őszinte leszek, minek hazudni, elég rossz szájízzel kezdek bele olyan szituba, ahol tudom, hogy 80 százalék eséllyel vagy a lányok (kivétel nélküli) megvétele tevéért, vagy a buli tönkretétele a cél, esetleg egy finom szúrkálás / lövöldözés.
Ezért is nézek inkább olyan RPk után, amik önmagukban is kitűnnek, pl ULSA lehetőségek, mivel ott nem azt fogom tapasztalni, hogy az erős nagy küffődi beleköt az élő fába is, "me' csak" alapon.
Egyébként ha már itt tartunk, ott is volt egy kis WTF moment, lehet, hogy nem ide tartozik, de értem én, hogy a karik nagyjából hasonlóan festenek, és mindenki megszokta, hogy az átlag körülbelül 25 éves.. de amikor a bulin a secus kb kishölgynek nézi a majd' 50 évest, akkor azért nagyot tudok nézni.