Annyira igaza van. Picsogunk mindenkiért és mindenkinek, senkit nem akarunk megsérteni ezért inkább nem csinálunk semmit, gyártjuk a kifogásokat.
Ez pedig nem ellened szól Tiis, ne gondolj bele többet, de még mindig textrp szerveren vagyunk. Én elhiszem azt, hogy jóindulatból és építő jelleggel fogalmazod meg ezeket az ötleteket/hozzászólásokat, de ezek a dolgok, amiket leírsz néha egy VV Soma kategóriájú voicerp szerveren férnének el talán esetleg. Én elhiszem, hogy neked vannak szép emlékeid a voicerp szervereken, de tartsuk már szem előtt, hogy nem GTA:O típusú voicerp szerveren szeretnének játszani az emberek.
Egyszer se gondoltam arra, hogy voice alapú stílust kellene hozni egy text rpre és támogatom a legtöbb ötletet is kivéve ha valamit szarnak gondolok, arról leírom a saját véleményemet, csak néha feleslegesen, meg néha ironizálok csak komolyan veszik néhányan most már odaírom hogy irónia.
De szerencsére néhányan jobban tudják, hogy más hogyan szeretne játszani, mert ez jön le de ezt nem bántásból mondom. Én értem a HCRP fanokat és sosem volt probléma az én RP tudásommal a szerveren bárkit meglehet kérdezni én mindig profin RP-ztem mindent, még akkor is ha AJ-be raktak akkor is a karakteremhez hűen RP-ztem.
A probléma az, hogy míg én nagyjából két oldalról tekintek egy ötletre, HCRP és Casual roleplay emberek felől is megközelítve, mert két csoport létezik a szerveren és hát bármennyire is de az egyik a másik nélkül nem tud létezni, mert egy HCRP-s sokat tanít RP-ben egy Casual Roleplay játékosnak, addig a Casual Roleplay játékos miatt vannak többen egy szerveren hiszen ők vannak többségben és ha ők nincsenek nincs kivel RP-zni és a HCRP-s fanok se fognak tudni kivel RP-zni majd lelépnek és meghal a szerver. Míg mondjuk ha többen vannak sokan kiválnak az alap Casual játékosokból és ők is erősebb szintet fognak képviselni. Ezért is nézem mindig két szemszögből a dolgokat, mert egyik a másik nélkül nem fog létezni és sok embernek pont ezt kellene megérteni.
Én nem keverem ide a voice RP-t, mert más. És mai napig hiszem, hogy kb mindenben akár rablás lehetőségekben is más kell textre mint egy voice szerverre. Igen, játszottam voice szervereken vannak ott jó dolgok, sok olyan is ami nem jó. Azóta viszont értem azokat akik csak úgy el akarnak lenni a szerveren és nem akarják halálra maxolni a roleplayt, ezeken nem tudsz változtatni te se, én se, ezen senki se fog változtatni. Ha rá erőszakolunk valami olyat a játékosokra amit nem akarnak akkor nem jönnek fel és nem 30-an nem leszünk hanem a szervernek vége is lesz. Mert a roleplayhez is közösség kell. Az a baj, hogy míg régebben egy PD-Illegál OOC harag volt, most ott tartunk lenézzük egymást amiatt mert másképp RP-zik valaki és ilyen gyűlölet van mind a két fél csoport felől.
Szóval ha én nem csak poénkodva szólok hozzá valamihez, mert igazából abszurd, meg előttem már megfogalmazták, hanem részletesen leírom miért, akkor általában azért mert a két fél dolgaiba gondolok bele, itt is támogattam ezt az ötletet mert jó, meg is írtam mi az ami esetleg baj lehet a későbbiekben és ötletet is adtam nem egy ötlet alatt, hogy mi az amit esetleg ha változtatnak rajta akkor valószínűleg mind a két csoportnak megfelelő lesz.
Szóval jelenleg arra kellene fókuszálni szerintem, hogy egy olyan közös pontot hozni létre minden egyes ötletnél ami a másik fél számára is megfelelő és nem a saját igazunkat mondani folyton mert nem csak a mi gondolkodásunk és a mi közösségünk építi a szervert és ezért nem rá forceolni a másik félre a saját akaratunkat, hanem egy több fajta réteg létezik akiknek egy megfelelő koncepciót kell találni, hogy mindenki jól érezze magát.