Az első éjszaka
Joa és Ignacio a szárnyai alá vettek. A hétvégén Igna lesz a védelmezőm.
De hogy minek is gépelem ezeket? Talán a fiamnak, ha hamarabb eljön a végzetem, minthogy téged lássalak. Ha pedig minden a tervek szerint alakul, akkor csak a csodás apádnak és a történelemnek.
Rafael, tudom, hogy kibaszott nehéz velem, de kérlek bocsásd meg egyszer ezeket. Belemegyek a költözésbe, nekünk Mexikóban a legbiztonságosabb. Jelenleg érzem át a Te félelmed, azóta ahogy a Mexikói kórházban kimondták, hogy fiunk lesz. Ahogy felcsillant a szemed, sosem, a halálom átkozott napján sem fogom tudni elfeledni. Mert ti ketten vagytok az én csodáim. Ezt sosem felejtheted el.
De az nap éjjel, mikor megláttam Cheesy-t a hideg futott végig rajtam. Tudtam, hogy nélküled vagyok a városban. Félek. A paraoia nem hagy nekem nyugalmat. Csak te rád vártam, hogy megments és még ki kell bírnom 28 napot.
Joa mindent a kezébe vett. Tudtad, hogy a Santa Gloria álnevet kaptam? Tetszik. Használni is fogom, ha túlélem. Új telefonon fogom tartani velük a kapcsolatot, mindenhova csak kísérettel mehetek, szigorúan megbeszélés alapján.
Még az egyetemhez sem mehetek ki. A barátaimhoz, basszameg…
Második nap…
Én nem ígértem, hogy könnyű lesz velem. Én nem adtam biztosat arra, hogy nem fogok a fejem után menni. Ignacio egyszer engedékeny, máskor vasszigorral tart.
Amikor megtudta, hogy egy illegális boxmeccsre hívtak meg, akkor nem volt túl kegyes. De én még csak rontottam a helyzetemen, hisz Cedro, a florencia 13 tagja is jelen volt. Esküszöm neked, mindaddig maradtam én és Benjamin (igen, Ő) ameddig nem láttam a földön elterülni. Remek érzés volt. Cheesy pedig sehol sem volt látható. Aggasztott.
Benjaminról pedig, tudom, hogy utálod. De jelenleg rajtatok kívül ő a legegyüttérzőbb barátom. Ignacio megmondta, hogy olyannal kéne barátkoznom akiben biztosan megbízok. Az pedig Benjamin.
Te nem vagy itt még mindig. Bele fogok halni.