Remélem emlékeztek Rhodes veterán múltjára. El kell áruljak valamit... Desharious Rhodes 1995 és 2001 között két helyen is volt. Hogy ez hogyan lehetséges? Sokszor elgondolkodtam már azon, hogy egy-egy szituáció során hogy nem látja a másik személy a valós helyzetet, a lecsupaszított igazságot? Hogyan ragaszkodhat valaki hamis nézetekhez, fittyet hányva annak valóságtartalmára? De mi van akkor, ha az ő valósága más? Ha az ő igazsága szerint minden éppen az ellenkezője a történteknek? Létezik vajon objektív valóság? Vagy mindenkinek más a valósága? Annyi biztos, Rhodes közelsem hasonlítható egy átlag emberhez. Egyszerre feküdt egy Nevadai kórházban, és harcolt a fronton. Nem, nem ment el az eszem. Tényleg kórházban volt, emellett pedig a fronton harcolt, legalábbis az ő valósága szerint. Egy ritka betegség cimborája volt, amit az orvosok sohasem tudtak hová sorolni, így én sem tudok erről többet. Több éven keresztül kényszerült ellátásra, ezidő alatt pedig annyira belemélyült a kitalált világába, hogy onnan már nem tudott menekülni. Az idézőjeles felépülését követően az életét tudatosan a képzeletvilágában történteknek élte, ezekért cselekedett, ebben hitt, ez volt számára a valósága. A változások felzaklatták, ingerült volt, képtelen volt alkalmazkodni, a terhét pedig másokon hordoztatta. Bár szar volt minden, de működött, legalábbis egy ideig. Egy-egy éjszakai füvezés, ivászat során elkezdtek előtörni az emlékek a vele történtekről, egy új életkép kezdett felfestődni a tudattárába. Hogy ezekről honnan tudok? A szemptember 7.-ei éjszakán történt túladagolásából, ahol Rhodes utolsó perceiben a borzalmas igazság vált nyilvánvalóvá, aminek részese lehettem. Ezer dologról mesélhetnék, de a többi esküszöm, kettőnk titka lesz, örökre.