Nem szeretném megint a szádbarágni, anya...
Ugyan már Kishold...hogy is gondolhattad. Apád után eredsz abba a nagy Amerikába.
És tudod mit?! Meg is találtam! Minden kibaszott király lett volna ha nem megyek a hülye fejem után, anoo?!
Persze szívem, minden...jól megvoltál azokkal a bűnözőkkel mi? Aztán a kislánnyal. Jobb neked itt Osakában.
Nem érzem magam itthon, többé már nem. Egyszerűen vonzz az út, vonzz az ottani élet.
Aztán mégis mi lenne belőle? Megint elszöksz valami lánnyal a messzeségbe? Csatlakozol egy autóstársulathoz? Hogy is volt? 5AM? Ez már nem a te Bōsōzoku-d, nem érted meg?! Nőjj fel végre Gekkō! Megtaláltad Kazuyát, örülök neki. Felőlem megrohadthat az államokban a kuso, de téged nem akarlak elveszíteni azért mert a nyomdokaiba akarsz lépni és magasba emelni a kultúrát. Megpróbáltad, kétszer is! Úgy érzed sikerült? Nézz magadra fiam, halovány foltja vagy csak régi magadnak. Hol van az a kis holdfény aki régebben az itteni srácokkal lógott, amikor még a legnagyobb bűnöd az volt hogy átmentél a piros lámpán? Drogkereskedelem, autólopás? Függőség?!
Tudod, igazad van anya. Lehet hogy nem az történt amint elképzeltem magamnak...lehet hogy ez már nem a Bōsōzoku társaságom. Lehet hogy nem való erre Amerika, tudod? Az is lehet hogy mindenkit kiöltem a csökönyösségemmel magam mellől. Slice-t, Kenny-t, a 5AM srácokat...chya, még Kimet is.... De azért voltam ott hogy éljem az álmaim.
És erről szól igazán...a Bōsōzoku...
Főhősünk Asperger-szindrómával és ADHD-vel fűszerezett kalandvágya végül további csalódások ellenére sem gátolja meg abban hogy visszatérjen Los Santos életének színterére. Foggal körömmel harcol azért hogy releváns tudjon maradni az általa kitalált és feltehetőleg teljesen beképzelt ranglétrán. Nem bírja elviselni azt hogy minden tervét és lehetőségét elszúrta. Vágyik a személyének kielégítő sikerre, arra hogy győzelemre vezethesse kultúráját az Amerikai közegben...még akkor is ha ezen hajó már régóta elhagyta a partokat. Eljött az utolsó felvonás?