Büntetett előélet racionalizálása

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Ashrad (Jack Rock)

Átlagos Forumozó
Játékos
Üzenetek:28
Jack Rock

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Toshiro Kanata / xashradx«

Ötleted leírása

» A szerveren az idő relatív, nem öregszik senki és nem múlnak el a dolgok sem. Nem reális, hogy egy karakter végtelen ideig legyen büntetett előéletű és az ebből fakadó hátrányokat elszenvedje. Ráadásul egyes súlyos büncselekmények, (rablások, gyilkosságok ) esetén nem is szabadulna 3 -szor 4- szer egy egy 10-15 éves fogvatartásból.
Az ÖTLETEM, hogy a bűnügyi RECORDOK idővel automatikusan törlődjenek a karakterekről - Ez az idő lehet akár 2-3 hónap, vagy amennyit a vezetőség gondol. «

Csatolmányok

» N/A «

Egyéb megjegyzések

» N/A«

📋

django

Pletykafészek
Játékos
Üzenetek:117
Kevin Stamper
Most lehet, hogy én vagyok tudatlan. De ha valaki CK-t csinál, nem törlődik minden ilyen?

Ashrad (Jack Rock)

Átlagos Forumozó
Játékos
Üzenetek:28
Jack Rock
Természetesen de, és azzal a konkrét karakter is, minden tapasztalatával, életúttal, karrierrel. Nem tartom jó dolognak, hogy mindig karit kellene törölni ahhoz hogy ezek elévüljenek.

django

Pletykafészek
Játékos
Kevin Stamper
Én csak attól félek, ha ez lazítva lenne, sokan több mindent megengednek majd maguknak. Azaz az év első felében embereket rabol ki, a második felében pedig gov-ba dolgozik. A büntetlen előélet meg szerintem ha nem arcoskodik valaki, elég könnyű feltétel. Nekem pl. a mostani karakterem kb. 2023 óta van meg, és még csak egy gyorshajtásom se volt. Nem lehet, hogy a több karakteres rendszer mint megoldás erre jobb lenne?

Relay

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Főadmin
Üzenetek:1,114
-
A büntetett előélet nem véletlen kapta ezt a nevet. Ha reálisan gondolkodunk, soha nem fog elévülni egy ilyen rögzítés. Legyen az bármi. Aki egyszer be kerül a rendszerbe, bent is marad.

Noblesse

Fórum Mester
Játékos
Üzenetek:188
Trinity Hope
Az én véleménye, hogy nem törlődnie kellene, de figyelembe kellene venni, hogy milyen bűncselekmények vannak benne. Mert pl ha valakit lecsuknak enyhe személyi sérüléssel járó közúti baleset okozásáért vagy mondjuk egyszeri enyhe ittas vezetésért akkor már nem kaphat pl fegyverengedélyt, amennyiben ez változott akkor bocs. Sajnos nem tudom, hogy jelenleg egyes FK-kba milyen ellenőrzések vannak tehát, hogy a PD-n kívül más FK ellenőrzi-e, hogy egy adott jelentkező vagy tag bűntetett előéletű-e. A lényeg, hogy figyelembe kellene venni, hogy egyes cselekvések vagy netán egendélyek esetén az a bűntett amit elkövetett összeegyeztethetetlen-e a jövőben lévő munkájával.

Klaudia.

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:807
Leighton Dowler
Ahogy eddig is a gyilkos gyilkos maradt, a piti rabló, pedig piti rabló.
Mindenki a legelején egyenlő esélyekkel indul. Valaki képes úgy karaktert alkotni évek(!!) óta, hogy a karakterének a döntéshozatalából büntett előélettel rendelkezik.
Gondolom az ötlet egy negatív hangvételű eseményből jöhetett, melynek részese voltál. Sajnálom. De PD-s múlttal te is megtetted gondolom (ha nem megtetted, akkor jelen lehettél) egy olyan igazoltatáson, ahol előzményben egy lvb volt jelen, így már indokolt volt az átkutatása.
Akkor sem számított, hogy egy héttel, egy hónappal vagy pedig egy évvel ezelőtt csinálta.

Így sem félti senki a karakterét kellően és szerintem nem is ellenőrzi senki azt, ha valakin már 27. HEM van vagy 17 rendőrgyilkosság. Talán azért mert OOC egy állami börtönös CK miatt a rendvédelem lenne a szemét.
Pedig már irreális egy-egy szituáció.

Ha ez még törlődne is... Na akkor lenne a pokol. Nekem ez egy hatalmas nem.
Tudni kell veszíteni is, vállalja mindenki a kabátjának méretét.

Sajnos nem tudom, hogy jelenleg egyes FK-kba milyen ellenőrzések vannak tehát, hogy a PD-n kívül valami más FK ellenőrzi-e a PD által, hogy egy adott jelentkező vagy tag bűntetett előéletű-e.
Ez pedig ellenőrizve van mindegyik legális frakció által.

edit: Noblesse leírása jó, mert éppenséggel volt rá precedens, hogy valakit a sok gyorshajtásos bírság miatt nem vettek fel a rendvédelemben.
Látják az illetékesek, hogyan is vezetnek azok akik ezeket a csekkeket kiosztják?! Nem hogy offduty, de dutyban se tartanak be semmit.

Noblesse

Fórum Mester
Játékos
Trinity Hope
Látják az illetékesek, hogyan is vezetnek azok akik ezeket a csekkeket kiosztják?! Nem hogy offduty, de dutyban se tartanak be semmit.
Ez egy jó megfogalmazás. Anno még GOV-ba sok beszólást kaptunk, hogy baszogatjuk a PD-t, de ahogy Klaudia is leírta szerintem alap elvárás hogy azok akik a PC betartatásával vannak megbízva maguk is teljes mértékben betartják mint duty mint offduty.

Dorinna

Kritikus
Játékos
Üzenetek:274
Pamela
Egy életünk van, ahogy a karakterünknek is, ha már annyira az IRL és a játék keverékét szerepjátszuk. Annyiból másabb a helyzet, hogy amíg a valóságban nem választhatsz másik életet, ezt a játékban megteheted. Személy szerint én megértem, de nem támogatom azt, hogy valaki csak egy karakter bőrébe bújjon évekig, mégpedig azért, mert tapasztalataim szerint a mentális egészségére a játékosnak is negatív hatással van, ha bántás éri a szeretett karakterét.

Mindannyian a döntéseink áldozatai vagyunk, ha nagyon drasztikusak akarunk lenni, és fele ennyi probléma nem lenne, ha az emberek kicsit belemerülnének a karakterükbe, és csak belegondolnának abba, hogy mi mivel jár karöltve.
A gyilkos jelzőt senki nem tudja elhagyni magáról az idő során, és habár a gyorshajtás még az enyhébb kategóriát fedi le, mindenki már akkor eldöntötte a karaktere jövőjét, amikor és ahogyan lenyomja az autóban a W-t. A következményekre és azok súlyára pedig szükség van, hogy ne legyen az egész egy nagy káosz a jövőben.

De ezeken felül beszélhetnénk a 10 perces jail-ről is, ami az enyhítés esetében 5 perc, de nagyjából teljesen fölösleges a 2 órás üldözés, 1 órás előállítás után még kihallgatni az illetőt, hiszen tudja jól, hogy úgysem lesz semmi következménye azon kívül, hogy az MDC-ben ott fog virítani amit csinált.

Számomra akkor lehetne erről ténylegesen beszélni, ha megtanulnánk karaktert alakítani, és amíg ez nem történik meg, ennek a bevezetésével csak mégtöbb "lelketlen" karaktert tudhatnánk köreinkben, akik már mindenek voltak életük során, de ha meglátnak egy részletesebb RP-t, fintorognak.

Noblesse

Fórum Mester
Játékos
Trinity Hope
Ezért volt annak idején jó megoldás egyes PC tételeknél az életfogytiglan (tehát CK) mert tény és való, hogy nem járja az, hogy ész nélkül lövöldözünk mindenkire, mert milyen izgi, aztán mikor elkapnak és egy kihallgatás lenne sem mondunk semmit, mert ki ne ülne le 10 perc maximum börtönt? És természetesen megértem az okokat, hogy miért lett a PC így átírva, de olyan szinten kezdvez az illegálnak hogy igazából semmilyen felelősséget nem kell viselniük a tetteikért. Persze ha visszatérne a nagyobb börtönbüntetés, akkor megint az lenne a vége, hogy az illegál passzivitásba vonulna, így meg a PD-nek nem lenne dolga, de jó lenne ha tudatosulna néhány emberben, hogy ez egy RP szerver és nem Cops vs Robbers TDM.

django

Pletykafészek
Játékos
Kevin Stamper
Hmm.. kéne börtön RP :)) Van a map-en börtön, aki komolyabb bűncselekményt csinál, miért ne kerülne oda? Be lenne téve néhány rendszer, lehetne edzeni pl. Lennének ott más játékosok, akikkel lehetne interaktálni. Így pl. a kis piti bűnözök esetkeg tudnának ismeretségeket kiépíteni illegál frakciókkal. Annyi, hogy ez szerintem csak úgy működne, ha be lenne scriptelve, hogy NPC-k vigyázzák fel, mert szerintem mint frakció, vagy a rendörség alatt, lehet nem lenne túl izgalmas munka. És ha mondjuk valaki börtönbe kerül, lenne ott lehetőség közmunkát csinálni, ami elvégzésével hamarabb szabadulna. Na bocsi, elkalandoztam :))

Evo

Fórum Mester
Játékos
Üzenetek:186
Noah Westfield / Lena Chambers
Hmm.. kéne börtön RP :)) Van a map-en börtön, aki komolyabb bűncselekményt csinál, miért ne kerülne oda? Be lenne téve néhány rendszer, lehetne edzeni pl. Lennének ott más játékosok, akikkel lehetne interaktálni. Így pl. a kis piti bűnözök esetkeg tudnának ismeretségeket kiépíteni illegál frakciókkal. Annyi, hogy ez szerintem csak úgy működne, ha be lenne scriptelve, hogy NPC-k vigyázzák fel, mert szerintem mint frakció, vagy a rendörség alatt, lehet nem lenne túl izgalmas munka. És ha mondjuk valaki börtönbe kerül, lenne ott lehetőség közmunkát csinálni, ami elvégzésével hamarabb szabadulna. Na bocsi, elkalandoztam :))
Ezt támogatom mondjuk.

fater

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:1,512
Volt már párszor téma a börtön rp évek alatt, és mindig el volt utasítva. Viszont ha a realitást nézzük, a 20-30 éves emberek, akiket átlagba rpznek a playerek nem szoktak többszörös visszaesők lenni. Illetve a komolyabb életellenes bűncselekményeknél is átgondolnám a character kill szabályzatát.

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:9,487
-
Head of Staff hozzászólás
Sajnos sok játékos 1 hónapig vagy percre pontosan 2 hétig tart meg egy karaktert. Ha több hónapos vagy bő féléves lenne az átlag karakter “életkor”, akkor el lehetne gondolkodni egy ilyenen. Visszajelzések alapján zárom.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó