Üzenetek:26
Darnell Malloy

Szerverrel kapcsolatos ötletek
In Game Neved/Discord Neved
» Darnell Malloy / krawenfor «
Ötleted leírása
Az RP újjáélesztése
Szeretnék felhozni egy problémát, amit nemcsak én, hanem sok más játékos is érzékel mostanában a szerveren. Az RP nagyon gyengén áll, szinte teljesen kezd kihalni. Nem a pénz a fő probléma, hanem az, hogy egyszerűen nincs lehetőségünk interakciókra, nincsenek közösségi pontok, nincsenek bizniszek nyitva, és emiatt az RP szinte eltűnt.
Órákon keresztül állunk nyitott bizniszekben várva, hogy valaki betérjen, de szinte soha nem történik semmi. Nincsenek események, nincsenek olyan központi helyek, ahol a játékosok összegyűlhetnének, és kialakulhatna egy normális RP. Talán kéthetente egyszer van nyitva a Tequila-la, de azon kívül alig látni életet a városban. Itt persze most kivételt élvez a korábbi biciklis event, bár az sem volt túl hosszadalmas és amint lement a lényeg, mindenki elhúzott.
Szerelőtelepen dolgozik jelenleg a karakterem, és én is bőven tapasztalom, hogy olykor két órán keresztül sajna senki nem tér be hozzánk. Van már egy úgymond megszokott kis közösségünk, akikkel totál elvagyunk, többen vannak, akik egyáltalán nem szereltetni jönnek, csupán csak interaktálni, hiszen sehol nem tudnak senkivel.
Illegális oldalról régebben mindig könnyebb volt custom RP-t létrehozni, ott akadt interakció, de mostanra abból sem nagyon látni semmit. A legnagyobb gond, hogy a legális bizniszek teljesen ellehetetlenültek. Senki nem szeretne mínuszos céget vezetni, így nincs motiváció nyitni és fenntartani helyeket. Márpedig ezek lennének azok a közösségi terek, ahol az RP újra fel tudna éledni.
Jelenleg legális frakcióból gyakorlatilag csak a PD és az önkormányzat van jelen. A rendőrség tud RP-t folytatni, mert van néhány aktív illegális frakció, akikkel interakciót lehet generálni. Az önkormányzat viszont teljesen eszköztelen... azon kívül, hogy eladott járművekhez kapcsolódó adócsalásokat próbál kezelni, szinte semmi más lehetőségük nincs. Mert nincsenek cégek, nincsenek bizniszek, amikkel foglalkozhatnának, amikhez kapcsolódhatnának. Így az egész legális oldal kiüresedik, és csak a rendőrségnek van tényleges tere az RP-re.
Egy lehetséges megoldás:
Sokan egyetértünk abban, hogy a régi, óránként fizetős rendszer visszahozása hatalmas javulást hozna. Ez egy RP-alapú díjazás
Összefoglalva:
- Nem a pénz a fő probléma, hanem az RP hiánya(!)
- A bizniszek támogatásával és az óránként fizetős, RP-alapú rendszer visszahozásával a játékosok újra motiváltak lennének helyeket nyitni
- Ha lennének aktív közösségi terek, az egész szerveren beindulna az élet, újra lenne értelme bemenni RP-zni
Én biztos vagyok benne, hogy ez nagy javulást hozna, és a legtöbb játékos pozitívan fogadná.
Csatolmányok
» - «
Egyéb megjegyzések
» Nem kötelező mindenben egyetérteni, de szerintem érdemes lenne átgondolni a fentieket. Ha a cél tényleg egy élő, interaktív és közösségi RP-környezet, akkor ezek a változtatások nagyban hozzájárulhatnának ahhoz, hogy újra élvezetes legyen a szerveren játszani. «