Az RP jelenlegi helyzete a szerveren

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Yungsetta

Átlagos Forumozó
Játékos
Üzenetek:26
Darnell Malloy

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Darnell Malloy / krawenfor «

Ötleted leírása

Az RP újjáélesztése

Szeretnék felhozni egy problémát, amit nemcsak én, hanem sok más játékos is érzékel mostanában a szerveren. Az RP nagyon gyengén áll, szinte teljesen kezd kihalni. Nem a pénz a fő probléma, hanem az, hogy egyszerűen nincs lehetőségünk interakciókra, nincsenek közösségi pontok, nincsenek bizniszek nyitva, és emiatt az RP szinte eltűnt.

Órákon keresztül állunk nyitott bizniszekben várva, hogy valaki betérjen, de szinte soha nem történik semmi. Nincsenek események, nincsenek olyan központi helyek, ahol a játékosok összegyűlhetnének, és kialakulhatna egy normális RP. Talán kéthetente egyszer van nyitva a Tequila-la, de azon kívül alig látni életet a városban. Itt persze most kivételt élvez a korábbi biciklis event, bár az sem volt túl hosszadalmas és amint lement a lényeg, mindenki elhúzott.
Szerelőtelepen dolgozik jelenleg a karakterem, és én is bőven tapasztalom, hogy olykor két órán keresztül sajna senki nem tér be hozzánk. Van már egy úgymond megszokott kis közösségünk, akikkel totál elvagyunk, többen vannak, akik egyáltalán nem szereltetni jönnek, csupán csak interaktálni, hiszen sehol nem tudnak senkivel.

Illegális oldalról régebben mindig könnyebb volt custom RP-t létrehozni, ott akadt interakció, de mostanra abból sem nagyon látni semmit. A legnagyobb gond, hogy a legális bizniszek teljesen ellehetetlenültek. Senki nem szeretne mínuszos céget vezetni, így nincs motiváció nyitni és fenntartani helyeket. Márpedig ezek lennének azok a közösségi terek, ahol az RP újra fel tudna éledni.

Jelenleg legális frakcióból gyakorlatilag csak a PD és az önkormányzat van jelen. A rendőrség tud RP-t folytatni, mert van néhány aktív illegális frakció, akikkel interakciót lehet generálni. Az önkormányzat viszont teljesen eszköztelen... azon kívül, hogy eladott járművekhez kapcsolódó adócsalásokat próbál kezelni, szinte semmi más lehetőségük nincs. Mert nincsenek cégek, nincsenek bizniszek, amikkel foglalkozhatnának, amikhez kapcsolódhatnának. Így az egész legális oldal kiüresedik, és csak a rendőrségnek van tényleges tere az RP-re.

Egy lehetséges megoldás:
Sokan egyetértünk abban, hogy a régi, óránként fizetős rendszer visszahozása hatalmas javulást hozna. Ez egy RP-alapú díjazás volt, vagyis nem a grindért, hanem a játékért és az RP-ért kaptak pénzt a játékosok. Régen hibátlanul működött, és újra motiválná az embereket, hogy nyissanak éttermeket, klubokat, boltokat, mert nem mínuszban kellene tartaniuk a bizniszt, hanem lenne értelme közösségi RP-t generálni (véleményem szerint).

Összefoglalva:
  • Nem a pénz a fő probléma, hanem az RP hiánya(!)
  • A bizniszek támogatásával és az óránként fizetős, RP-alapú rendszer visszahozásával a játékosok újra motiváltak lennének helyeket nyitni
  • Ha lennének aktív közösségi terek, az egész szerveren beindulna az élet, újra lenne értelme bemenni RP-zni

Én biztos vagyok benne, hogy ez nagy javulást hozna, és a legtöbb játékos pozitívan fogadná.

Csatolmányok

» - «

Egyéb megjegyzések

» Nem kötelező mindenben egyetérteni, de szerintem érdemes lenne átgondolni a fentieket. Ha a cél tényleg egy élő, interaktív és közösségi RP-környezet, akkor ezek a változtatások nagyban hozzájárulhatnának ahhoz, hogy újra élvezetes legyen a szerveren játszani. «

Legend

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Tulajdonos
Üzenetek:2,583
Silay Denzel
Sokan egyetértünk abban, hogy a régi, óránként fizetős rendszer visszahozása hatalmas javulást hozna
Ha ezt cégre érted, akkor a oneRP-n soha nem volt óránkénti fizetés a bizniszek terén. Továbbá az RP után most is lehet pénzt kapni, a cégeknél is, ugyanis a cégekben pl az NPC eladók átvehetőek, így utána az RP után is kapsz pénzt, tegyük fel pl egy étterem esetében. (De ez a megoldás működik szinte bármelyik sima boltban, kocsmában is.)

Yungsetta

Átlagos Forumozó
Játékos
Darnell Malloy
Ha ezt cégre érted, akkor a oneRP-n soha nem volt óránkénti fizetés a bizniszek terén.
RP alapon kaptak korábban például az autószerelő cégekben dolgozó játékosok is fizetést. A klubok és társai pedig támogatást, így volt értelme bulit szervezni, biztonsági személyzetet bérelni, kinyitni egyáltalán, éttermet vezetni, nem vágták magukat mínuszba, összegyűjtötték a játékosokat, élményt adtak és jól érezte magát mindenki.

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:8,824
-
RP alapon kaptak korábban például az autószerelő cégekben dolgozó játékosok is fizetést. A klubok és társai pedig támogatást, így volt értelme bulit szervezni, biztonsági személyzetet bérelni, kinyitni egyáltalán, éttermet vezetni, nem vágták magukat mínuszba, összegyűjtötték a játékosokat, élményt adtak és jól érezte magát mindenki.
A rendezvényszervező cégek továbbra is tudnak támogatást igényelni. - https://forum.onerp.hu/threads/vállalkozás-támogatási-kérelem-minta-és-információk.26727/

Legend

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Tulajdonos
Silay Denzel
"Fiktív cég [illegál számára - nem kérhető scriptes bizniszre / telephelyre csak custom bizniszre és RP alapú cégre] - támogatás: $250,000 2 hetente vagy $500,000 havonta Rendezvényszervező cégtípus - támogatás: $250,000 2 hetente vagy $500,000 havonta" -> Még mindig kapnak támogatást.
RP alapon pedig még mindig soha nem kaptak a oneRP-n az autószerelő cégekben fizetést a játékosok. De az egyéb telephelyeken, mint ahogyan fent is említettem, pl az éttermeknél lévő NPC-t át lehet venni, és azután már ad a rendszer RP utáni fizetést.
Kicsit azt érzem, hogy nem vagy tisztában a oneRP-n lévő scriptekkel és támogatásokkal (mint ahogyan ez látható ez elmúlt pár hszedből)

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:8,824
-
A többi cégtípus támogatása azért szűnt meg, mert semmit nem tudtak felmutatni (összecsapott, hamis "könyvelésnek" csúfolt dokumentumokat mutattak be), hogy azonkívül mire kell nekik a pénz, hogy támogatásból tartsák fent magukat, arról pedig nem beszélve, hogy kinyitottak és egy árva lélek sem volt ott az NPC-n kívül.

Yungsetta

Átlagos Forumozó
Játékos
Darnell Malloy
Bocsesz, kiment a fejből, hogy akkor még frakciók voltak a szerelőtelepek. Valóban nem jártam utána eléggé, innen-onnan szedett információkból próbáltam összetákolni ide valamit, hogy választ kapjak, illetve kapjunk egyáltalán, amiért nehezen tudunk interaktálni. Így már persze világos. Nekem nincs egyéb ötletem a "változtatásra" ebben az esetben.
A témát attól függetlenül ha kérhetem, hagyjátok nyitva, hátha alakul ki vita, vagy egyéb fejlemény, ami segíthetné az RP újjáéledését, mert eléggé rossz tendenciát mutat.

Legend

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Tulajdonos
Silay Denzel
Bocsesz, kiment a fejből, hogy akkor még frakciók voltak a szerelőtelepek. Valóban nem jártam utána eléggé, innen-onnan szedett információkból próbáltam összetákolni ide valamit, hogy választ kapjak, illetve kapjunk egyáltalán, amiért nehezen tudunk interaktálni. Így már persze világos. Nekem nincs egyéb ötletem a "változtatásra" ebben az esetben.
A témát attól függetlenül ha kérhetem, hagyjátok nyitva, hátha alakul ki vita, vagy egyéb fejlemény, ami segíthetné az RP újjáéledését, mert eléggé rossz tendenciát mutat.
Mindig is nyitottak vagyunk / voltunk az RP-t támogató ötletekre/javaslatokra, szóval ha van valami ötlet, ami még nincs megvalósítva, azt nyugodtan írd le. Viszont így is van számos rendszerünk, mint például amiket fentebb is említettünk, amik az RP-t segítik elő, viszont a játékosok helyett mi nem tudunk játszani. Mi csak ösztönözni tudjuk őket maximum arra, hogy kihasználják az adott lehetőségeket. És pont ezért léteznek ezek a scriptek/egyéb lehetőségek.

Yungsetta

Átlagos Forumozó
Játékos
Darnell Malloy
Mindig is nyitottak vagyunk / voltunk az RP-t támogató ötletekre/javaslatokra, szóval ha van valami ötlet, ami még nincs megvalósítva, azt nyugodtan írd le. Viszont így is van számos rendszerünk, mint például amiket fentebb is említettünk, amik az RP-t segítik elő, viszont a játékosok helyett mi nem tudunk játszani. Mi csak ösztönözni tudjuk őket maximum arra, hogy kihasználják az adott lehetőségeket. És pont ezért léteznek ezek a scriptek/egyéb lehetőségek.
Nem tudom mennyire vannak hirdetve ezek a bizniszpályázatok, Discordon nem vagyok jelen már egy jó ideje, de ha ott nincs hirdetve ez a bizniszrendszer és a script által nyújtott lehetőségek, akkor azt mindenképpen csapjátok meg. Talán több embert elértek ott, hátha felfigyelnek és megragadják a lehetőséget.

Legend

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Tulajdonos
Silay Denzel
Nem tudom mennyire vannak hirdetve ezek a bizniszpályázatok, Discordon nem vagyok jelen már egy jó ideje, de ha ott nincs hirdetve ez a bizniszrendszer és a script által nyújtott lehetőségek, akkor azt mindenképpen csapjátok meg. Talán több embert elértek ott, hátha felfigyelnek és megragadják a lehetőséget.
Ki lesz rakva nemsokára újra a hírekbe is Discordon a custom biznisz pályázat. Ha pedig valami egyéb ötlet jut az eszedbe / eszetekbe, kérlek nyissatok azzal a konkrét ötlettel új témát. Ezt pedig zárom.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó