Autók törlésének újragondolása

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Szabii

Újonc
Játékos
Üzenetek:5

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Peter Fuegos / Szabii «

Ötleted leírása

» Véleményem szerint a jelenlegi autótörlési policy nem a legkedvezőbb az emberek számára. Nyilván egy RP szerverről beszélünk, tehát az embereknek már így is elég kötelezettségeik vannak a szerveren történő dolgok felé (frakció, bérlések, stb) és az autók törlésére vonatkozó szabály talán a legkényelmetlenebb, ha elfelejted. Személyes tapasztalatom volt az, hogy pár hónap kihagyás után visszajöttem és minden autóm elveszett - ekkor még fogalmam sem volt erről a szabályról, de szerintem nem az egyetlen vagyok, aki így járt vagy járni fog. Erre egy új rendszert találnék ki, amivel a játékos nem a több száz óráját kukázza ki, hanem szerveroptimalizálás szempontjából mondjuk az 1 hónapnál régebbi inaktív autókat nem töltetni be a szerverre, amíg a tulajdonos nem jön fel és talán év/évek után törölni véglegesen. Személy szerint ez az egyetlen dolog, ami visszatart attól, hogy visszajöjjek a szerverre, mert ha nem állítok emlékeztetőt meg miegymást és elcsúszok egy nappal, akkor az egész vagyonom oda, hiába játszottam és güriztem mondjuk egy évet folyamatosan ezekért... Azért ez szerintem nem reális és nem is fair. A kivitelezési ötletem az, amit fentebb is említettem, hogy az inaktív játékosok autóját ne töltse be a szerver és x év után törölni véglegesen (de akkor is legalább egy figyelmeztetés fórumon vagy bármi), amikor már biztosan nem akar visszajönni. Szerintem az a pár tíz/száz sor az adatbázisban elenyésző. A jelenlegi kivitelezés több szempontból sem jó, én csak egyet említettem, ami szerintem a legkritikusabb. «


Csatolmányok

» - «
 

Brownie

🍪Süti, a modi🍪
Fórum moderátor
Üzenetek:261
Camilla Roberts
Szia!

A rendszer valóban tud kellemetlen meglepetéseket okozni, de az ok amiért bevezették, nem az amire te gondolsz.
A szerveren ugyebár az autók jelentős része limites, így amennyiben nem lenne a törlődés simán bezsebelnék maguknak néhányan ezeket és utána akár úgy is náluk lehetne, hogy már nem játszanak itt.

Mindezekből kifolyólag én úgy vélem nélkülözhetetlen ez a dolog jelen állás szerint, de ezt már korábban sok, a téma tekintetében nálam kompetensebb személy is kifejtette itt.
 

LXXY/ANF

Kivételes Tehetség
Játékos
Üzenetek:236
Sirius Zachary Osborne
Szia,

Szerintem ez a rendszer pont úgy jó ahogy van, a jármű bejelentésre mindenkinek 30 napja van. Bőven van idő arra hogy bejelenthesse az ember a járműveit, tény vannak olyan helyzetek mikor nem tudod, mert mondjuk nyaralsz és hasonlók, viszont ezeket megtudod beszélni egy vezetőségi taggal.
 

Bolondmike

Fórum Császár
Játékos
Üzenetek:212
bolondmike
Tökéletes úgy ahogy van! Legalább azért hadd járjak fel, hogy a kocsimat be tudjam jelenteni..
 

web11hoyer

Pletykafészek
Játékos
Üzenetek:122
Shaundra Hamilton
az autók jelentős része limites
Süti kifejtette, hogy miért nem lenne jó ötlet. Nekem limites autóim sosem voltak, de azok akik vennének egyet, de le van korlátozva a megvételi darabszám, folyamatosan figyelgetnie kell, hogy mikor törlik valaki karakteréről a nem bejelentés miatt, vagy ki az aki bezúzatja (Ami szerintem limites autóknál nagyon ritka), hogy véletlen tudjon egyet venni, ha már összegyűjtötte rá a pénzt/támogatta a szervert PP vásárlás során.
Meg lehet érteni egyébként mindkét oldalt. Ha anno sokat güriztél, hogy olyan autód legyen, egyszer csak eltűnik, elég bosszantó lehet. Viszont másik oldalról is ez a helyzet. "Miért birtokoljon valaki limites autót, ha nem is játszik a szerveren aktívan? Most ez miatt nem tudok venni."

Ez a bejelentős rendszer szerintem így van jól, ahogy jelen van a szerveren.

Személyes véleményként annyit fűznék még a dologhoz, hogy aki havonta 10 percre nem tud feljönni a szerverre, hogy bejelentse az autóit, annak nem is fontosak azok az autók annyira, hogy bánkódjon az miatt, ha netán elveszti őket.

Ennek az ötletnek a megvalósulását Nem támogatom.
 

Taktikaiteknős

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:484
Nyilván egy RP szerverről beszélünk, tehát az embereknek már így is elég kötelezettségeik vannak a szerveren történő dolgok felé (frakció, bérlések, stb)
Ha frakcióban vagy, akkor játszol annyit, hogy legyen egy perced arra, hogy bejelentsd a kocsikat.
legkényelmetlenebb, ha elfelejted
Ha elfelejted, akkor is van egy emlékeztető DC-n, pont ezért.
tulajdonos nem jön fel és talán év/évek után törölni véglegesen
Ha évente lenne kocsitörlés, akkor az kábé felérne azzal, ha nem is lenne, ergo feleslegessé válna.
mert ha nem állítok emlékeztetőt meg miegymást és elcsúszok egy nappal, akkor az egész vagyonom oda
Nem hiszem, hogy ez jó érv, tekintve, hogy van egy teljes hónapod feljönni a szerverre és bejelenteni. Ez töltéssel együtt kb öt perc lehet összesen. Nem hiszem, hogy bárkinek munka/iskola mellett nincs szabad öt perce. És igen, lehet, hogy egyszer elfelejted, ha épp ráérsz, de van rá egy teljes hónapod. Az elcsúszol egy nappal és oda minden részt meg nem értem, nem hiszem, hogy kötelező lenne a legutolsó napra hagyni, hogy vagy ráérsz vagy nem.
(de akkor is legalább egy figyelmeztetés fórumon vagy bármi), amikor már biztosan nem akar visszajönni.
Ha biztosan nem akar visszajönni, akkor fórumot se fog nézni. Plusz a DC szervert sokkal nagyobb eséllyel nézi meg valaki.

Emellett fontos az autótörlés, a limitek miatt. Benne van, hogy elfelejted, de akkor az a te hibád. Leginkább a kitiltott emberek kocsijait szokta törölni ilyenkor a rendszer, szerintem.
 

sonydrax

Haladó
Játékos
Üzenetek:24
Sony Drax
Nekem ez a 30 napos bejelentéssel csak az a bajom hogy van néha olyan munkám amikor egyáltalán nem tudtam feljönni a szerverre mivel messze dolgoztam 2 hónapot ahol nem volt számítógép csak telefon volt és net de azon keresztül nem lehet bejelenteni sajnos a járműveket így kb amiket össze gyűjtöttem az mind kuka ebből benne volt egy PP-s Picador EXR 28 ezer forintom ment a kukába + pár órám és járművem és így erősen elkondolkodtam hogy ha játszok is a szerveren PPből soha nem veszek már autót mert így nem éri meg. Max farmolással a játékban mert ha bármi van olyan munka jön közbe akkor csak felesleges kidobott pénz szóval így Novemberben beszoptam mindent ...... Max akkor lenne jó ha lenne egy androidos app és ott Be lehetne jelenteni a járműveket!!
 

Klód

Fékezhetetlen
Very Important Person
Üzenetek:1,100
.
Egyszerű a képlet:
Ha bannolva vagy akkor ne ülj a kocsin, adj lehetőséget másnak megvenni
Ha meg nem tudsz 30 nap alatt 5 percet erre szakítani, akkor se ülj rajta
De ha van valami ok, akkor bejelentik neked a vezetőségi tagok 1x. (Többször ha olyan okod van rá)
 

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:6,531
-
Head of Staff hozzászólás
A reakciók és a hozzászólások alapján nem tervezünk változtatást eszközölni a bejelentések kapcsán.
 
Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó