Alapvető dolgok módosítása a szerveren (első lépések)

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Sanyi

cogito ergo sum
Játékos
Üzenetek:187
Eugene Miller

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Pancho Avilés / sanyilegend#2974 «

Ötleted leírása




No, elkezdeném a legelejéről ami így hirtelen eszembe jutott. A legfőbb indíttatás, amiért ezt a topic-ot megnyitom az az, hogy egészen kevés játékossal lehet interaktálni a szerveren belül. Nagyobb része valami munkával tevékenykedik (kamionozik, farmozik, fakitermel), másik része csak afkol, mert nem találja a helyét, és van a harmad, aki úgy járná a várost, azonban nincs kiért. Láttam a fórumon egy jó és hangzatos mondatot, miszerint: "az embereket és gondolkodásukat kis lépésekkel lehet megváltoztatni". Ez nagyon igaz, de akkor miért is ne kezdenénk el? Vannak szerverek, amelyek évek óta futnak már, és teljesen jól, stabil játékosbázissal, miért is ne tudnánk róluk példát venni a saját szerverünkön, az értünk létrehozott környezetben?

Az első ötlet az a civilek "bolyongásából", úgymond semmittevésükről kapott ihletet. Mit tud jelenleg csinálni egy civil, amivel azért pénzt is kereshet, és el tudja magát tartani? (nem feltétlen tuningra költi a vontatójába) Igazából alapmunkázni tud, meg valamelyik drága jó céghez tud elmenni 70-80%-os részesedésért. Jól meg tud élni belőle, valóban, de eközben hogyan rp-zik? Azért azt ne felejtsük el, hogy továbbra is egy RP szerveren vagyunk. Ha valaki nagyon gazdag akar lenni, akkor gazdagrp-zzen, ha valaki kamionozni akar, akkor ETS2-zön. Vagy inkább ATS, ott amerikai kamionok vannak.

Első lépésként átdolgozhatnánk a bizniszrendszert, hogy végre valóban legyen közösség építő ereje. A legmeghatározóbb előrelépés a fizetés bevezetése lenne a bizniszekhez. Kapjon az RP-jével arányos fizetést. Minél több sort ír le, annál több fizetést kapjon. Egy este alatt pultozásból, 'tudomisén 15-20ezer. Biztonsági őrként is, meg igazából bármiként. Minél több sort ír le, annál több fizetést kap. Honnan lesz pénze erre a cégnek? Nagyon egyszerű, mint eddig: a GOV-tól. Megnézzük, hogy az eddigi mértékű támogatás mellett fenntartható-e egy biznisz, és ha nem, akkor egy kicsit megemeljük. Ha egy manager vagy egy ilyen cégben honnan lesz pénzed? Mondjuk a beszedett belépőkből, vagy ha jól csinálja, akkor a támogatásból is kap. De drasztikusabban is megoldhatjuk, hogy ösztönözve legyenek az emberek: egyből a GOV számlájáról kapja az RP-ző ember a fizetést, így a tulajdonosoknak marad a bérlésekre stb.

Ha ez megvan, akkor ki lehetne bővíteni a bizniszek palettáját. Ócskások, ahol ilyen használt telefonokat, meg kacatokat lehet venni. Konkrétan egy vegyesbolt, ahol olcsóbban meg lehet venni, meg legalább interaktálnának egymással az emberek. Vagy ilyen lehet akár egy kaszinó, amely különböző engedélyekhez lenne kötve (így több RP lehetne mondjuk egy GOV-nak is), és egy póker- vagy blackjack asztal bútorként letehető egy interiorban.

A civileknek továbbá adhatnánk olyan jogosultságokat, mint leadni az illegál NPC-nek a bőröket, húsokat, így az illegális vadászat újból értelmet kaphatna. De egy rendszámlevételt is megkockáztathatnánk, én is le tudom kapni a rendszámot a kocsimról IRL.


A másik nagy téma, hogy próbáljuk "kötelezni" az embereket az RP-re. Nagyon egyszerűen kivitelezhető: sok automatikus RP-t kivehetnénk a szerverről, és csak a legfontosabbak maradhatnának, mint a fegyverelővétel, átöltözés vagy ilyenek. Ezzel egy időben pedig bevezetni egy új szabálypontot (amely sokak által "common courtesy" néven lehet ismerős), miszerint minden kötelező RP-zni. Minden alatt értendő, interakciók, cigi elővétel, rácsatlakoztatod a futót a traktorra, kamionra, és emellett sorolhatnám a végtelenségig. Nem megterhelő pár szót beírni, ha már TextRP-n vagyunk, de lehet enyhítő körülmény, ha csak egyedül van, nincs játékos a környezetében. (még bővíthető komment szekcióban).
A következő. Tudom, hogy a forint, mint maga szükségszerűű. Ez egy üzlet, teljes mértékben megértem, hogy pénzért csinálja az ember, és ezzel minden rendben van, azonban nézhetnénk olyan lehetőségek után, ami nem feltétlen a meggazdagodást segíti elő a játékosoknál, hanem mondjuk egy előre jutást. Például: rengeteg dolog van most az interior szerkesztőben, amiből szép házakat lehet összehozni. Ezt akár bővíthetjük is, és PP-hez lehetne kötni olyan itemeket, amikből valami különlegeset akarunk kihozni (mondjuk tobaco shop, cigis polcokkal, vagy liquor store alkoholos italokkal a polcokon, ÉS LEHESSEN POLCOKRA TENNI ITEMEKET) Ezzel elkerülhetnénk azt, mint amit a múltkor olvastam, hogy valaki hibajelentésbe tette, hogy nem tud turbót, meg verseny motort tenni a vontatójába (és igen, bárki bármit mond ez nevetséges :D)


Felmerült még egy ötlet, ami lehet, hogy bicskanyitogatós, de jobban belegondolva mégiscsak hasznos lehetne. Jelenleg van két olyan legális szervezet a szerveren, ami fontosnak fontos dolgot lát el, de más módon is megoldhatóak lennének. Az egyik a Lifeinvader, a másik pedig a Digasster. A Life feladatait egy rendezvényszervező cég tökéletes módon el tudná végezni, SŐT még az adott játékos más frakcióban is tudná növelni a létszámot. Az álláshirdetést pedig minden legális frakció tudja intézni magának govolással.
A Digasster egyébként hasznos feladatot lát el, de továbbra is szerintem olyan frakcióktól vesznek el embereket, mint a PD, vagy az MD, és tökéletesen integrálható lenne a feladatuk a jelenleg futó kamionos cégekbe, és mellette itt is el tudna menni az alany egy frakcióba.


Nyilván látjuk, hogy ez sokáig nem fog tudni így menni, és valamit kezdeni kell. A legideálisabb az a járművek értékeinek csökkentése, majd utána a megszerezhető pénz csökkentése lenne, de egyelőre csak egy lépés. Érjük el, hogy ha valaki pénzt akar keresni, akkor az első ötlete ne a kamionos munka legyen.




Csatolmányok

» - «

Egyéb megjegyzések

» Nem akarok megsérteni senkit, köszi! «



 

laurenthalas

Újonc
Játékos
Üzenetek:4
Alfonso_Mancini
Nem gondolnám, hogy a fizetést egy olyan dologhoz kéne kötni mint a leírt sorok száma. Nem attól lesz valaki fullRPs immerzív játékos hogy egy tevékenységet lebont 50 /me-re. Ennyi erővel azt is leRPzhetnénk hogy a karakterünk levegőt vesz. Plusz ez komolyan kihasználható ha valaki beállít valami shortkeyt vagy bármit.

Én szerintem túl nagy a játéktér és hiába van 130-150 játékos az túlságosan szétoszlik és nem találkozik elégszer két játékos együtt.

UI: Esetleg limitálni lehetne a különböző szolgáltatások számát. Régi SAMP szervereken általában volt 2-3 benzinkút, de legtöbbször a déli benzinkút volt a legnépesebb. Illetve a városháza, PD környéke. Tehát voltak olyan közös pontok ahol több ember találkozott ezáltal több lehetőség is adódott az RP szituációkra.
 
Utoljára szerkesztve:

Sanyi

cogito ergo sum
Játékos
Üzenetek:187
Eugene Miller
Ennyi erővel azt is leRPzhetnénk hogy a karakterünk levegőt vesz. Plusz ez komolyan kihasználható ha valaki beállít valami shortkeyt vagy bármit.
Ezért vannak adminisztrátorok a szerveren.

Én szerintem túl nagy a játéktér és hiába van 130-150 játékos az túlságosan szétoszlik és nem találkozik elégszer két játékos együtt.
Ezért kell olyan lehetőségeket teremteni a játékosoknak, ahol ők formálhatják meg közösséget.
 

Demzsi

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:456
Lack Elek
Ebben a témában nem tudok elfogulatlanul nyilatkozni. Mindenki tudja, aki akár csak néha olvassa a fórumot, hogy mi a véleményem a dologról. De, reagálva az előttem szólóra...
Ennyi erővel azt is leRPzhetnénk hogy a karakterünk levegőt vesz. Plusz ez komolyan kihasználható ha valaki beállít valami shortkeyt vagy bármit.
Sajnálom, hogy nem sikerült megfognod a lényeget. Elmagyarázom másik szempontból, abból talán érthetőbb lesz számodra is. SOKKAL JOBB RP-vel interaktálva pénzt keresni, mintsem ülni a kamion mögött, Dokkok és Paleto között drag-et nyomni 20 perces timeouttal. Vagy ütni a bányában a kavicsot, hogy meglegyen a vas az etetőbe/itatóba. Vagy bármi más. Előfordulhat, hogy valaki jobban élvezi az unalmas solo grindolást, lelke rajta. DE! Akkor mindezek mellett az RP-s pénzkereseti lehetőségeket ha nem vonzóbbá, de akkor ugyan olyan vonzóbbá kell tenni. Hallottuk már sokat, hogy hát legyünk kreatívak találjuk fel magunkat...

Jelentem párszor megcsináltuk. Párszor kitaláltunk olyan ötleteket, amik világ megváltók lehettek volna, HA tudtunk volna valós alternatívát nyújtani a 80%-os 60k-s fuvarral szemben.
Nem tudtunk
Remélem így jobban átjön a dolog :)

túl nagy a játéktér
Tökéletesen igazad van, a map 2/3-a teljesen fölösleges. Gyakorlatilag a sokszor emlegetett bizniszek miatt van bent.

130-150 játékos
Hogy mennyi? Akkor kicsit térjünk vissza a valóság szilárd talajára. Eltekinthetünk a dolog mellett, attól még úgy marad... Péntekenként képtelenek vagyunk megütni a 100 játékost. Hétköznap, ha a max playerszám 110 fölé megy örülünk. A vasárnap attól még banger szokott lenni. Az Úr napja, Hááh. És ez így van bárki bármit mond! Ne takargassuk.

Felteszem hát a kérdést... Tuti akkor ez a gond?! Nem lehet, hogy más forrásból fakad a probléma? Ebbe itt és most nem fogok belemenni, majd ha szükségét érzem, nyitok egy Off Topicot. És kérlek ne értsd félre, nem akarok offenzív lenni. Csak szeretnék RP-zni. És nem szeretném beérni a /lean4- el az autós talin/buliban.
 

Sanyi

cogito ergo sum
Játékos
Üzenetek:187
Eugene Miller
EDIT


Az ócskáshoz visszatérve egy új bizniszfajta ötletnek:

Bolt, ahol ilyen fajta itemeket lehet árulni. Ne legyen korlátozva, hogy milyen itemet ad el, tehát ha egy bolttulajdonos arra adja a fejét, hogy kacatokat vásárol, akkor tarthat pult alatt egy kis füvet, vagy alkatrészeket. Ha jól csinálja, akkor nem bukik le, ha nem, akkor pedig lebukik.

Az, hogy fizetést kapjon a leírt /me-k és /do-kért, lehet korlátozni a bizniszfajtákra, mint például rendezvényszervező (szórakozóhelyek, eventek szervezése) és boltok.


Továbbá hatalmas lehetőségeket is adhatna, ha az item átnevezésről lekerülne az, hogy pénzbe kerüljön, így a már meglévő itemekből is lehet új fajtákat készíteni. (jegyzetfüzetből ilyen-olyan napló, drogokból ilyen-olyan új fajta designer drog stb.)
 

Baka

Kivételes Tehetség
Játékos
Üzenetek:238
Hanna Ramirez
Sanyi én teljesen egyet értek veled, mert 1 jó éve amikor a szeró újra nyílt egy szünetelés után a városházán minden nap rengeteg RP volt (tüntetés, civakodás, bandázás sorolhatnám) és most ha elmegy az ember arra mit lát kb semmit (üres plac, senki nem RP-zik ott), ennek mi is az oka, hát az, hogy mindenki farmol, mert óránként ha van valakinek ingatlanja (2 vagy több, mert ugye 1-nél nem von adót) akkor jócskán hamar mínuszba tudja magát verni, jó lehet mondani menjen frakcióba, hogy kapjon óránként plusz pénzt, de akkor is mi van az illegállal mert ugye drogot termeszt, de ha RP-t akarna adja el játékosnak, de ha megpróbálja akkor vagy vissza utasítja vagy egyszer vesz és kész (az utóbbi szerintem nagyon ritka).

Másik a player szám, hát az is szerintem siralmas, mert én most kihagytam 1 jó hónapot és akkor még a stabil 110-120 között volt most meg alig üti meg a 100-at és ugye ez a szám nem elég, hogy élettel megtöltse a szervert (tippem szerint csökkentsük a játék teret {1. Vissza vidékre 2. Vidék kizárása}, másik ötletem a cégek pénzét csökkentsük vagy kevésbé keljen farmolni ahhoz, hogy tudjon haladni {ne keljen például az itatók és etetőket javítani})

Bolt rendszer változtatását én is mondtam már és például amit te mondasz az jó lehetne (régi telefon eladás is jó RP-ket generálna például bandás ellop egy telefon majd beviszi eladni amit a PD bemér kiérkezik oda és kikérdezik az eladót/felvásárlót és máris elindulhatnak egy nyomozással), de mozduljunk el az ócskástól ott van a farm rendszer az ember megtermeli a húst, gabonát, tojást, tejet majd ezt valaki felvásárolja és boltjában eladja vagy valaki mondjuk testvér párt RP-zik és egyikük farmot üzemel másik boltot és így tudnak több közös RP-t csinálni valamint profitot emelni.
 

Taktikaiteknős

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:487
Kapjon az RP-jével arányos fizetést.
Szerintem teljesen jó ötlet, annyit tennék hozzá, hogy szerintem simán lehetne az, hogy a végén meg van nézve az RP minősége és mennyisége és az alapján van a támogatás.
A civileknek továbbá adhatnánk olyan jogosultságokat, mint leadni az illegál NPC-nek a bőröket
Támogatom, hogy a civilek több illegális tevékenységhez férjenek hozzá, de természetesen csak mértékkel. És azt is fontosnak tartom, hogy valamilyen szinten azért szabályozva legyen, hogy ne csak az legyen, hogy pistike felébred és kirabolja az egész várost, mert nincs jobb dolga.
Ezt akár bővíthetjük is, és PP-hez lehetne kötni olyan itemeket, amikből valami különlegeset akarunk kihozni
Nagyjából az egész részét támogatom ennek a bekezdésnek, kivéve ezt. Így is ezer és egy dolog kerül PP-be (ami nem baj) és szerintem felesleges bővíteni a listát.
valaki hibajelentésbe tette, hogy nem tud turbót, meg verseny motort tenni a vontatójába (és igen, bárki bármit mond ez nevetséges :D)
Iszom a szavaid.
Az egyik a Lifeinvader, a másik pedig a Digasster.
A Lifeos részével nem értek egyet, annak a frakinak tud segíteni, ha scriptesen frakció, több okból is. A Digasster viszont mellőzhető, egyet értek. Főleg, hogy túl nagy RP-ket nem teremtett a behozatala. (Ha igen az leginkább frakin belül, de azt más frakcióban is megkapnák a személyek és erről is írtál ugyebár)
ennek mi is az oka, hát az, hogy mindenki farmol, mert óránként ha van valakinek ingatlanja (2 vagy több, mert ugye 1-nél nem von adót) akkor jócskán hamar mínuszba tudja magát verni
Ne haragudj, de ennél nagyobb butaságot nem írhattál volna. Kifejtem számodra miért. Először is, ha valaki ennyire gazdagot akar RPzni, hogy van 32 kocsija és 10 háza, akkor igenis "büntetni" kell érte adókkal és egyebekkel. Inkább EMELNI kéne az adókat, hogy vigye ki a pénzt és ne legyen már a kezdőnek is sportkocsija és villája. Második indok, hogy az a pár száz dolcsi, amit adóra kell fizetni, szinte lehetetlen, hogy minuszba vágjon. Harmadjára pedig, ha azért kamionozol csak, hogy ne menj mínuszba, akkor elég napi 1, max 2 kört vinned és bőven megvagy.
kevésbé keljen farmolni ahhoz, hogy tudjon haladni {ne keljen például az itatók és etetőket javítani})
Nem, nem, nem és nem. Ezzel csak annyit érsz el, hogy mindenki megy állatot tenyészteni, mert akkor méginkább tele leszel tőle pénzzel.
 

valakimostmar

Pletykafészek
Játékos
Üzenetek:132
Roman Hawkins
Tökéletesen igazad van, a map 2/3-a teljesen fölösleges. Gyakorlatilag a sokszor emlegetett bizniszek miatt van bent.
Ahogyan ezt többen is megerősítették teljesen igaz. Feleslegesen nagy a játéktér. Példa okáért 1.0 előtt amikor még minden vidéken játszódott, folyamatosan lehetett interaktálni még azzal a 60-80 player számmal is. Nem volt mindenki milliárdos cég tulajdonos, voltak szerelők, mentősök, sheriffek. civilek és kb ennyi. mégis mindenki megtalálta magát véleményem szerint, el tudott valahol helyezkedni és sokkal több interakciót létesíteni random emberekkel is, nem csak a saját haveri körével...
 

Taktikaiteknős

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:487
Ahogyan ezt többen is megerősítették teljesen igaz. Feleslegesen nagy a játéktér. Példa okáért 1.0 előtt amikor még minden vidéken játszódott, folyamatosan lehetett interaktálni még azzal a 60-80 player számmal is. Nem volt mindenki milliárdos cég tulajdonos, voltak szerelők, mentősök, sheriffek. civilek és kb ennyi. mégis mindenki megtalálta magát véleményem szerint, el tudott valahol helyezkedni és sokkal több interakciót létesíteni random emberekkel is, nem csak a saját haveri körével...
Anno azok között voltam, akik nem támogatták, hogy átjöjjön a játéktér a városba, de most már nem lehetne visszavinni sajnos. Részben azért, mert nincs annyi ház, hogy elférjenek az emberek.
 

valakimostmar

Pletykafészek
Játékos
Üzenetek:132
Roman Hawkins
csökkentsük vagy kevésbé keljen farmolni ahhoz, hogy tudjon haladni {ne keljen például az itatók és etetőket javítani})
ezzel véleményem szerint annyit érnénk el hogy még többet farmoljanak az adott playerek... így is nevettségesen nagy infláció van a szerveren szerintem. ennél jobban elgazdagítani a dolgokat... biztos nem!
 

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:6,538
-
Rengeteg mindent tud(na) a GOV állítani, ami akár adókkal vagy egyéb mással kapcsolatos. Még a járművek és ingatlanok darabszámát is tudnák, ami után adóznod kell [és ez még csak a jéghegy csúcsa :)]. Az esetek 99%-ában azzal az indokkal nem nyúlnak hozzá, mert "nem választják meg őket újra". Őket lehetne pusholni, hogy igenis adózzanak a játékosok 10 kocsi után és ne csak 5 után, mint amire most van náluk állítva...
 

Taktikaiteknős

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:487
Rengeteg mindent tud(na) a GOV állítani, ami akár adókkal vagy egyéb mással kapcsolatos. Még a járművek és ingatlanok darabszámát is tudnák, ami után adóznod kell [és ez még csak a jéghegy csúcsa :)]. Az esetek 99%-ában azzal az indokkal nem nyúlnak hozzá, mert "nem választják meg őket újra". Őket lehetne pusholni, hogy igenis adózzanak a játékosok 10 kocsi után és ne csak 5 után, mint amire most van náluk állítva...
Teljes mértékben egyet értek veled csak az a baj, hogy azt is leírtad miért nem fog megtörténni. Őszintén kétlem, hogy ha feldobná az adót a GOV, akkor lenne elég ember, akinek ez tetszik és újra megszavaznák őket.
 

valakimostmar

Pletykafészek
Játékos
Üzenetek:132
Roman Hawkins
Rengeteg mindent tud(na) a GOV állítani, ami akár adókkal vagy egyéb mással kapcsolatos. Még a járművek és ingatlanok darabszámát is tudnák, ami után adóznod kell [és ez még csak a jéghegy csúcsa :)]. Az esetek 99%-ában azzal az indokkal nem nyúlnak hozzá, mert "nem választják meg őket újra". Őket lehetne pusholni, hogy igenis adózzanak a játékosok 10 kocsi után és ne csak 5 után, mint amire most van náluk állítva...
Plusz ahelyett a 300 dollár adó helyett lehetne nyugodtan 3000 ezer is akár....
 

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:6,538
-
Nyilvános demonstráció. Teremtsetek belőle RP-t a Városháza előtt, szervezzétek meg, látogassátok meg őket és észérvekkel támasszátok alá. ✌️
🙌
 

tamas_

Moderne Verne
Játékos
Üzenetek:178
-
Mindig is idegenkedve néztem ezeket az áremelésről szóló témákat. Csak gondolj bele, egyszerű logika az egész, mi lesz akkor, ha megemelik az adót? Hát nyílván több pénzre lesz szüksége a játékosnak, ebből eredendően többet fog dolgozni, ami kinek lesz jó? Senkinek. Ha pedig elpasszolja az autóját, megint mivel vagyunk előrébb? Semmivel, mert a szar mentalitású játék ugyanúgy megmarad, legfeljebb minden karakterével sportautót fog használni. Vannak, akiknek azért van több autója, mert minden karakteréhez megveszi a hozzá illőt. Ha rendőrt RP-zik, megveszi a gyári Aseát, és azt használja. Ha autós karaktert RP-zik, vesz egy valamivel fűszeresebbet, addig az Asea pihen, mert később kellhet egy egyetemista karakterhez. Legalábbis ez lenne a normális. Ne várjuk már el, hogy mindenkinek egy legyen, valaki nem azért vásárolja őket halomra, mert a valós kisebbségi komplexusait akarja kompenzálni egy szerepjáték szerveren. Nem is beszélve azokról, akik eleve nem halmoztak fel vagyont és civilként próbálnak összekuporgatni némi pénzt, hogy tudjanak 300 dollárért vásárolni egy szelet rántotthúst. Szerintem pont, hogy lefelé kellene vinni az árakat. Ne a gazdagokhoz igazítsunk már mindent.
 

Taktikaiteknős

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:487
Vannak, akiknek azért van több autója, mert minden karakteréhez megveszi a hozzá illőt.
Én is pont így vagyok ezzel, ezért rám is vonatkozna ez, úgy szólok fel mellette. Úgy érzem elfogultan szóltál hozzá ehhez.
Berakod garázsba a kocsikat és nem kell utána adóznod, szóval hiába van 30 kocsid, úgy se fogsz milliós tételekben adót fizetni.
Tegyük fel van 2 házad + 1 garázs + 2 kocsi, ami után épp fizeted az adót. Még, ha $1000 lenne tételenként az adó, akkor is csak 5K-t kéne fizess óránként. Ha jól emlékszem, akkor óránként 4K-t keresel csak a pénzlekötéssel. Ergo ezt ebben a formában fenntartani kábé semmibe se kerülne.
 

fater

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:789
Teljes mértékben egyet értek veled csak az a baj, hogy azt is leírtad miért nem fog megtörténni. Őszintén kétlem, hogy ha feldobná az adót a GOV, akkor lenne elég ember, akinek ez tetszik és újra megszavaznák őket.
Lehet a govnak az adón változtatnia, sőt kell is. Mert van ahol túl magas az adókulcs, és nem a cégekre gondolok. Van ahol meg túl alacsony.
 

Demzsi

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:456
Lack Elek
2. Vidék kizárása
Ez a jó alternatíva. Annyira védjük és óvjuk az immerziót. Most képzeld el a Jestereket és az Elegyeket vidéken a földúton. Elképzelhetetlen és komolytalan. Nem is beszélve arról, hogy mennyivel kevesebb lehetőség van a vidékben a playereknek - többek között nekem is. Képtelen lennék feltalálni magamat kint, mivel közel sincs annyi lehetőség ott, mint bent LS-ben.
{ne keljen például az itatók és etetőket javítani})
Oh boy hell naw. Futótűzként terjedne a grind.
akkor jócskán hamar mínuszba tudja magát verni, jó lehet mondani menjen frakcióba, hogy kapjon óránként plusz pénzt, de akkor is mi van az illegállal mert ugye drogot termeszt, de ha RP-t akarna adja el játékosnak, de ha megpróbálja akkor vagy vissza utasítja vagy egyszer vesz és kész (az utóbbi szerintem nagyon ritka).
Azért őket sem kell félteni. Hány maffiának volt saját IC kamionos cége/farmja? Vagy valaki a frakcióban akinek volt? Nameg ugye az a drága NPC is igen jó árat fizet érte, ami miatt esze ágában sincs senkinek sem játékost keresni a szerrel. Max cserebere, mint a vaskorban.
testvér párt RP-zik és egyikük farmot üzemel másik boltot és így tudnak több közös RP-t csinálni valamint profitot emelni.
Ezt te sem gondolhattal komolyan. Ezek a belsős kapcsolatok szerintem már így is megvannak.
Támogatom, hogy a civilek több illegális tevékenységhez férjenek hozzá, de természetesen csak mértékkel.
Azért ezt is óvatosan kell. Lásd: Mikor a civilek nem tudtak füvet termeszteni, legalább azért el kellett menni az illegálhoz, hogy valamennyit szerezni tudjanak, ha nincs HP. Asszem 1.1 környékén, vagy előtte. Miután maguknak is tudtak, már arra sem volt igény, az általunk eladott fű a civilek számára gyakorlatilag nullára esett. Ezzel nagyon-nagyon óvatosan kell, hiába így lenne a jobb és szebb.
A Digasster viszont mellőzhető, egyet értek. Főleg, hogy túl nagy RP-ket nem teremtett a behozatala
Végre. Soha semmi közösségi RP-t nem láttam az 1 év alatt. Lehet én kerültem el a dolgot, de egy frakciónak AZ IS a feladata, hogy szórakozási/foglalkoztatási alternatívát nyújtson ne csak a saját játékosainak, hanem másoknak is. Mint ahogy a PD és az MD is kontaktál a játékosokkal, a szerelők is (habár az ő jelenlétük is megkérdőjelezhető (SZERINTEM) - DE ezt a válaszolások után levezetem lent. Lényeg a lényeg, hogy én annyit látok, ha Digasster, hogy : sárga kamion viszi az üzemanyagot, ha autós rendezvény van akkor mááár őket is kihívják. Ja és a szemembe jön minden nap legalább kettő üzemanyag szakember hirdetés. Teljes mértékben megkérdőjelezhető a frakció szerepe és fontossága.
Vannak, akiknek azért van több autója, mert minden karakteréhez megveszi a hozzá illőt.
Ebben van a hatalmas igazság. Mivel a szerveren nincsen több karakter lehetőség, kénytelen vagyok én is 8 autót felstackelni. El vannak téve takarékra, mert több olyan kocsim is van, amelyek más-más karakter szerepekhez illenek. A jelenlegi ranger karakteremmel nem fogok többek között rommá ültetett Baller ST-t vezetni, vagy a szerelem Tornadomat sem. De eszem ágában sincs eladni őket, mert tisztában vagyok vele, hogy ezek olyan autók, amiket az általam kedvelt illegális karakterekkel szívesen vezetek. Van egy Feltzerem, ami megvan gyakorlatilag Bembe óta, de nem sikerült bele 300km-nél többet belepakolni. Van, mert lesz olyan rp-m amikor jól is jöhet. Természetesen ez a ritkább eset, a gyakoribb az, hogy egy garázs tele van kocsikkal és mind RP-be van véve. Kontrolálni ettől függetlenül lehet. Mert amikor most érkeztem a városba karaktetünk máris GN-ben lakik és van 10 kocsija, na az tényleg egy orbitális faszság.

Fentebb említve lettek a frakciók... Legál oldalon sok olyan van, ami szerintem (ÉS EZ SZEMÉLYES VÉLEMÉNY, NEM BETÁMADNI!!) megkérdőjelezhető:

GOV: tökéletes fórum frakció. Ennyi és nem több. Biztos vagyok benne, hogy van 1-2 személy, aki plusz IC juttatások ellenében szívesen elvállalná és kezelné. Nem kell rá script, nem kell rá kormányzó, képviselő, választás. Így sem érdekel senkit. De akkor, hogy lesz tüntetés, hee? Egyszerűen! Ha van, akkor majd a Game Masterek segítségével felölthető egy mindenkori GOV kormányzó karaktere, aki végig viszi az RPt. Folyamatos jelenlét azonban teljesen fölösleges. AFK frakció.

MD és PD: Természetesen elengedhetetlenek. Mióta a másik oldalon játszom, még inkább látom.

Digasster: Nem győzöm hangsúlyozni eleget, de fölösleges ahogy van. Jah, simán meglehet, hogy a frakció tagjai élvezettel csinálják, de erre nekik legális frakciót fenttartani teljesen fölösleges és haszontalan. Még ha esetleg lenne RP-zve üzemanyag hiány, vagy minőségbeli eltérés az üzemanyagban, érdekesebb lehetne. De tökéletes az ellátás a minőség, szóval kérdezem... Mit is ad a dolog? Sárga kamionok szaladgálnak az olajfúró kutak - feldolgozó - és benzinkutak között cipelve az üzemanyagot. Nem tudom hanyan vannak a frakcióban, de abban biztos vagyok, hogy az az X ember csinálhatna teljesen mást is, és HA TOVÁBBRA IS VAN AFFINITÁS, akkor más szerep mellett kiegészítésben csinálhatnák.

Szerelők: 2023-ban szintén erősnek tartom, hogy erre frakciót húzzanak fel. Jelenleg szerintem, ha valaki nem szándékosan megy szerelőnek, akkor azért, mert nem tudja, hogy mit kezdjen magával, nem tud hová menni. Nagyon kevés olyan szerelőt látok, akinek személyisége és stílusa van munka közben, és nagyon sok /me nyújtja a PDAt típusút látok. Akkor már inkább szerelő cégek legyenek tökfarmok helyett. Lehetne sokkal több telep. Bennys és ECG is maradhatna cég formában, de lehetőséget kaphatna mondjuk a Total Ride is? Szerelhetnének ők is, és nem kellene felhagyni a projectel, csak mert végül érdeklődés igényében később (NE ADJ ISTEN!!!) senki nem menne oda? Mert scriptesen semmit nem tudnak nyújtani?

Azt hiszem ennyi amúgy, ha kihagytam valamit, majd szerkesztem.

Város vs Vidék

Megér pár sort amúgy. A kommenteket olvasva nosztalgikus szeretetet és kötődést véltem felfedezni. Emlékeztetnék mindenkit arra, hogy habár a vidék egy kisebb terület és valóban a játékosok jobban érintkezhetnek, de megéri-e, ha cserébe:

-Vidéken mindenki sportkocsival járna
-Elkerülhetetlen, hogy idővel megjelenjenek a vidéki cali gangek blood és crip szettek (XDDDDDDDDDD)
-Jönnének az olasz és orosz bűnszervezetek is, organised crime 10/10 (XDDDDDDDDDDDDDDDDDD)

Megéri-e azért a pár koszos faluért ezt csinálni? Mert szerintem tökre nem! Ha már immerzióról beszélünk, ezeket is tartsuk szem előtt. Mert - tisztelet a kivételnek - de szerintem a magyar játékosnak a vidéki organised crime esetén nem egy illegális szeszfőzde, vagy redneckek jutnának eszébe elsőnek. Hanem a fent említett kettő példa bármelyike...

Ezzel szemben a város...

Sokkal szélesebb lehetőséget kínál, sokkal nagyobb palettát. Hoztam egy mapot, amivel szemléltetni tudom a véleményem:
8jcKk0O.jpg
A piros vonal egy szükséges map elvágást jelöl, ami jót tenne a játékosoknak. A kék egy opcionális, ami még pont tart magában annyi vidéket, hogy a játékos kimehessen zöld területre rpzni. A sivatag és Blaine County totál fölösleges. Bizniszeken és pár rabláson kívül semmi nem történik. Ja várj, pár ember felmegy a Chilliarda és lő egy képet médiába. De ezen túl semmi nem történik kint.

Szóval a város nagyobb területet kínál bármiféle rpre. Ha több ember szorul be, az interakt is nagyobb lenne. És igenis scriptel is át lehet vezetni a bizniszeket, ha nagyon akarja az ember. Ki lehet találni újakat is akár, a farm, juhar és ipari fatermelés mellett.

A kamionos bizniszek simán kaphatnának kisebb furgonokat, amikkel, habár kevesebb pénzért, de Los Santos üzleteibe szállíthatnák a megszokott fuvaraikat.
A fakitermelő cégek La Mesa területén simán gyárthatnának papírt... Pénzhez. Ha nincs papír, akkor nincsen KP. A mindenkori fórum GOV érdeke is lehetne, hogy menjen...
Juhar cégek... Nyílván senki nem várja el, hogy az éttermek és ezen bizniszek eltűnjenek a közéletből - lásd Chihuahua is mekkorát megy/ment. A juhar cégek legyenek felelőseK - természetesen átdolgozva - az éttermek étel és ital ellátásáért. Alapanyagokkal! Legyen verseny a beszállítók között, melyik biznisz melyiket választja. Legyenek szerződések, ahol ezek a cégek elvállalják az éttermek feltöltését. Amennyiben játékos hiány végett vagy érdeklődés hiányában az éttermek nem lennének töltve (ami nagyon elkeserítő lenne, és bebizonyítaná, hogy mindezen erőfeszítések, amiket itt felhozunk gyakorlatilag fölöslegesek), drágábban legyen lehetőség megvásárolni az ételt és italt scriptesen más forrásból. De jóval drágábban, hogy a játékosok érezzék, hogy szükség van rá is csinálják! Ha attól tartotok, hogy nem érné meg, hát Istenem, ott a fórum GOV, értékteremtő támogatás stb stb. Csak akkor legyen levezetve, hogy tényleg alapanyagra megy a dolog.
Farm cégek: Legyenek szerelők. Lennének szerelőtelepek a gettóban is, La Mesán is, sok helyen. Valamelyik csak nyitva lenne... A verseny is érdekesebb lenne. ÉS LEHETNE MELLETTE LEGÁLIS/ILLEGÁLIS ÉLETETEK!!!!!!!!!!

Az infláció alapvetően kurva nagy. Dolgozni kell rajta, hogy kevesebb legyen. De fent szerintem jó ötleteket írtam. Úgy kell ezeknek a dolgoknak árat/bért szabni, hogy működhessen. Ebben igazából nem hiszem, hogy érdemben tudnék ötletet mondani. Fáj az $500-os pizza szelet, de nincs jobb ötletem rá.
 
Utoljára szerkesztve:

Az Elisz

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:398
Yana Timurovna
Henló!
Ááááh az adók témája :) A leggyönyörűbb dolog, amit 'Murica ilyen jól csinál. Az agyonadóztatás.
Ezzel szemben itt nincs is agyonadóztatva kb senki.

Van egy tonna tütüm (igen, nálam 6 is már túl soknak számít, de ezzel a karival nem tudom úgy eladni őket h RPsnek érezzem, kringének érezném Turismo S-sel kereskedni)
nem adózok utánuk kutyakakit sem kábé :), és még forgalomban is vannak.. de ha nem lennének? Vagy ha mindet bedobálnám a két használatban lévő olcsó vackom kivételével? Áh, akkor dőlne a lé így is, pedig csak egy kis támogatást kapok. Halálosan stabilan éldegélek, az RPimért pedig még egy vasat nem kértem.

Ez vagyok én, frakció és cég nélkül. Na de akkor ott vannak azok, akiket említettetek. Én amikor pénzt akartam keresni, agyonRPztem magam egy frakcióban, mert ott legalább a többi emberrel interaktálhattam :>
Valahogy a scripthunter dolgokba körülbelül 30 perc alatt beleunok, így a töközés és társai kicsukva.
Na de mint páran már leírták, ha jól olvastam, ezek a céges dolgok, nagyon nagy részt teljes mértékben kizárják az interaktálást a többi emberrel. Miért?
Igazából full felesleges az alap dolgok elmondása után bármit kommunikálni azzal, akit elküldesz kapálni, vagy aki a cégedben második monitoron sorit nézve nyomja a fuvart. Amíg ezek a napi grindok mennek, addig ezzel az átlagosan 30 emberrel nem találkozol, még egy szó erejéig sem. Talán a PD-nek van kevéske interakciója 1-2 megrögzött W nyomóval, de azon kívül teljes a csönd.

És igen, szerintem EZ az egyik legzavaróbb dolog az egész cégesdiben, hogy amíg ezekkel foglalkoznak tegyük fel harmincan a kilencven playerből, addig a maradék hatvan már szinte elenyésző szám, alig van esélyed ebben az amúgy nem kicsi városban találkozni velük. Mit tesz a player ilyenkor? Bulikat és autóstalikat hirdet, hogy legalább valamivel a farmtulajt, egyéb már valahogy betegre gazdagodott emberkét odavonzza.
Azonban mint Demzsi is írta többek között, az ilyen helyszínekkel és eventekkel is van pár bajos dolog. Az egyik a lean4 afk, a másik helyen a dance22 afk.
HA pedig valami véletlen folytán mégis interakciót kezd valaki, az jó eséllyel egy konfliktus kierőszakolása. Ne tagadja senki, egyre több alkalommal történik meg, hogy unalomból egy réteg konfliktust kezdeményez PONT az egyetlen napi esemény helyszínén.
Azonban ezek, pl az autóstalis események sokszor a legtöbb résztvevő számára max nyugisan kell teljenek, hisz nem kiálthatnak egy illegális gyorsulási versenyt, mivel az ilyen embik nagyrésze konkrétan legálfrakiban van és őszintén hogy nézne ki, hogy pl a mentős nekiáll veretni 180-nal. Nyilván nem teheti, reálisan nem is tenné, sőt, reálisan az első dolga lenne, hogy ő maga hívja a zsarukat.

Adók..
Érdekes téma. Ha sok, az a baj, ha kevés, akkor meg az.
Csak sokan maguknak nem verik bevallani, hogy a több jobb volt régen.
Az én Paletoi PBMO könyvelői fizetésemnek elég szép részét vitte el az adó egyébként, mindezt úgy, hogy annak idején közel nem rendelkeztem 6 kocsival, vagy épp 8-cal (a mostani limitem) és nem volt 2 házam sem. Sőt.. volt nulla házam, legtöbb esetben másnál laktam, mert gazdag csövesnek lenni, hát azt nonnak éreztem.
Dutyznom kellett szép órákat naponta, és nem csak azért, mert be kellett hoznom az adókat, hanem azért is, mert bőven akadt feladat minden napra.
Frakció RP-t kellett vállaljak azért, hogy a pénzt arra a rém egyszerű autóra, amit akartam, megkeressem, plusz életben tartsam a virtuális létformát, amit karakternek hívunk.
Véleményem szerint az adórendszer több téren is hibás.
Van egy Regina Sedanom. Az papíron ugyanaz az entitás, mint egy Nero.
"Jármű". És ezzel le is írtam a tulajdonomat, pedig míg az enyém százezerbe se kerül, a másikat ha egyáltalán valaki eladja, jópár !millió! dodóért megy el.
Kezdve a ténnyel, hogy nem egymillióról beszélünk, hanem jópár misiről, ez borzalmas állapot. Ez a változás körülbelül 1 év alatt zajlott le az árak terén, azóta pedig már szinte hozzá is szokott mindenki, sőt, elvárt dolog, hogy egy egyébként IRL tucatkocsiért az emberek többszázezret, ha nem minimum 1misit adjanak neked (Pl Buffalo STX, amiből RL köpsz egyet és kettő gurul melletted gyönyörűen brummogva a vényóccal).
Szerintem a kocsikra minimum kategória, ha nem, akkor a kocsi bolti értékének megfelelően kellene adózni.
Ez X helyen egy bevált dolog volt. Aki egy szerencsétlen, teljesen átlagos polgárt RPzett és volt mondjuk egy Blista compactja, szinte meg sem érezte az adót, de volt egy járműve, amivel eljutott A-ból B-be (ami muszáj, hogy legyen, mert a város ugye gigantikus, kevesen sétálták át LS-t szerintem, én próbáltam, tényleg nagy)
Az, hogy ugyanannyit adózok, mint az, akinek van 50 autója, hangyányit nonszensz, persze IC ügy (IS) egyben, mivel ezen a gov tudna változtatni, dehát ahogy le is írtátok, nem fognak, mert akkor ki lesznek fújolva a rengeteg ilyen 50 autó / 4 garázsosok által. Na de ha az autó értéke számítana.. ugye ugye :) Meg ha akár a házak értéke is számítana..


Említettétek a Digasstert. Őszintén, szerintem halálosan fölösleges, amikor bejött, az első gondolatom az volt, hogy "Na, minusz egy feladat a govnak.."
Annak idején a PBMOban legalább ha üresjárat volt, akkor is volt egy melóm. Kimenni a kutakra minden áldott nap, ellenőrizni az állapotot, tartályt, ha kellett, egy kis gépeléssel és kattintgatással elintéztük, hogy a kút rendben legyen. Telerendeltük naftával, ha kellett, nem kis pénzből javítottuk, minden oké.
Amint ez készen volt, vissza VH, ácsorgás, ügyfélfogadás, hosszú erpék, a legtöbb embernek még csak meg se kottyant az, hogy akár másfél-két órán keresztül kellett RPzni azért, hogy valamilyen támogatást kapjon, vagy bejegyezzük a cégét.
Ez volt az egyetlen valódi feltétele annak, hogy cége legyen amire majd támogatást kap, hogy RPzzen, interaktáljon másik játékossal.
Azóta valahogy ez kb megszűnt, nincs rá igény, jobb az online felület, amit oké, megértek, de sokszor ez azért is van ,mert a játékos nem ér rá, több esetben azért nem ér rá, mert a tök nem öntözi meg magát, másik esetben meg a fű nem adja el magát az NPC-nek.

Egy komplett frakció, ami majdnem ugyanazt csinálja, amit a fuvarozó cégek. Scriptekkel interaktál, meg néhanapján a szerelőkkel (akik szintén fogynak, bár ez bizti betudható a nyári szünetnek is), de lényegében scripthunt. Nem őket savazzuk itt, ahogy senki mást sem, hanem a concept ellen hozunk fel dolgokat , senki se értse félre kérem <3
Ezeket a feladatokat konkrétan szétdobhatnánk, újra egyszerűsítve az üzemanyagos részt, bár nyilván ez nem fog megtörténni.
A kút töltögetést és karbantartást vissza a govnak, az alkatrészek rendelését pedig maguknak a szerelőknek.
A szerelők mondjuk 1 napos várakozás után megkapják a panelen rendelt cuccocskákat, a naftát pedig mondjuk ahogy régen is, instant töltenék az öltönyös bácsik és nénik egy jó öreg tabletről. Plusz feladat a VH előtt ácsorgó titkárnőnek, valamint plusz felelősség a szerelő leadershipnek.
Most ne essenek nekem a digassteresek légyszi <3 Szeri van

Továbbá köszönöm Demzsinek, hogy megemlítette a Total Ride-ot. (Shoutout to Total Ride) Véleményem szerint egy hatalmas concept, a karakterben, aki ott melózik, valami iszonyat RP potenciált láttam már több alkalommal, pedig még nem mentem oda karbantartani (tervben van, mert hát regina sedan), de már most látszik IC az az elhivatottság a lerobbant ócska vackok iránt, átérzem a dolgot, sokszor próbáltunk szegényesebb dolgot hozni, nem volt rá igény, bár erre ahogy látom, még van (szerencsére!)
A Szerelők, mint cégek? Egész érdekes felvetés, talán még jobb is, bár már mindenki megszokta a jelenlegi megoldást, én ezt az ötletet is támogatnám.

Az inflációról annyit, hogy ez konkrétan csak az embereken múlt eddig is..
A kezdetektől fogva voltak emberek, akik irreálisan drágán kezdtek el adni dolgokat, és aki megvette, majd aztán pár hétre rá el akarta adni, nem akart bukni rajta egy vasat sem, így legalább egy százassal emelt rá, mint a pókerben..
CSAK rajtatok múlik, hogy mit mennyiért adtok el. Ez nem a vezetőségen múlik, Legenden végképp nem, ezt a playerbase csinálta és csak a playerbase felelőssége visszacsinálni. Az, hogy vannak megvehető dolgok rohadt drágán, szép dolog, de amikor az egyszeri player eladja, még drágábban akarja eladni, mert #profit.
Ezt a merchant mentalitást kéne teljesen elengedni. Az áru, amennyiért nagyon sokan közületek eladják, nem ér annyit szimplán.
Láttam már embert megvenni !nem limites! kocsit az alap ára két és félszereséért, pedig ha beslattyog az autókerbe, vesz egyet, "kifullozza" (mert a traktort is kifulloznátok, ha lehetne, valljátok csak be! xd) , legalább 500k-t spórolt volna.
Ha pedig limites, akkor a szabott ár határa a csillagos ég.. és még meg is veszik.. mert van pénz lóvéra.
Kérdem én: De miért?
A cucc amit eladtok érjen annyit, amennyivel többet ráköltöttetek. Ha livery, fulltuning, stb van rajta, számoljatok rá annyit, amennyibe került. Ha kifullozni egy kocsit 250k motorikusan, számolj rá annyit. Ne még 5 milliót, hanem 250k-t. vagy mondjuk legyen 300, és akkor van 50k profitod.
Akinek eladod, csak használni fogja. Ne azzal számolj, hogy profitod legyen, hanem azzal, hogy a másik örülni fog annak az értéktárgynak, legyen kocsi, legyen házikó.
Gondoljatok bele, hogy mennyit is ér az a cucc, az alapján kereskedjetek és ha ezt elegen csinálják, csökkenni fog a dolgok ára is, az értéküknek nagyjából megfelelőre.
Tegyünk érte emberek! Se a script, se a gov, se senki más nem tud!

Bocsánat a rengeteg szövegért, remélem valaki ezt el is fogja olvasni, annak viszont köszönöm a figyelmet és csodás napot <3
 
Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó