Üzenetek:17
Stan Collin
Szerverrel kapcsolatos ötletek
In Game Neved/Discord Neved
Stan Collin / Sysko#4034
Ötleted leírása
Hol is kezdjem?
Kezdem az elején... Anno 0.7-be hatalmas szó volt, ha valaki nem alapmunkás robotként akart boldolulni, akkor alakíthatott vállalkozást, ahol rákászatnál akár 2, borászatnál akár 6 embert is tudott foglalkoztatni.
Ezután részemről egy hosszú kihagyás után láttam, hogy út közbe bejöttek a Kamionos és farmos cégek, amivel nem is lett volna probléma, ha rendesen balanszolva lettek volna a kifizetések.
A probléma, hogy arra jöttem vissza, hogy az elején komolynak hitt félig HC RP szerverből egy Light Rich RP szerver lett, ahol a pénz bősége végett minden mindegy és ha az ember belecsöppen egy RP-be, olyan silány minőséget kap cserébe, hogy Pandorán ezt admin bünteti...
Szóval kamionozás 60-80 ezres bevétel körönként, a farm is durván komoly hasznokkal bírt, szerencsére ezt az 1.1-be kicsit visszafogtátok (Mikor már mindenki rommá kereste magát)...
Jah igen, indoklásotok az volt, hogy "nem lett tesztelve, most tudtuk meg mennyire OP volt" (1 hete)
Mit adott nekünk az v1.1 gazdasságilag? Megfejelte a már eleve rich szervert még több pénzzel, még több közömbösséggel és konkrétan monopóliummal, ellehetetlenítéssel.
A gazdag, gazdagabb lett, a szegény meg ne panaszkodjon, hisz itt a v1.1....
Számoljunk kicsit....
Alap munkák, mindegyiket kipróbáltam és 1 óra effektív munkával lehet szerezni kb 25-35 ezer dollárt (és itt effektív munkát értek, nem kamionozást), némi extra tárgyakkal, mint fa, műanyag, vas, lőpor st.... [Ezzel nincs gond!]
Rákászat - körönként amit ha az ember jól csinál kb 45-50 perc, míg leadja válogat stb 10 perc, ergó 1 óra - 30-60 ezer értékben lehet leadni rákokat, fém hulladékokat és extrákat amihez IC keresni kell velőt [Ezzel sincs gond]
Autókereskedés - Szerintem zseniális, ahhoz kell talpraesettsége, kreativitás, kitartás és sok RP-t szül
Borászat - A legtöbb erőbefektetést igénylő vállalkozás, 1 óra alatt az ember semmire sem jut, átlagban 8 hordónál 3 óra munkával ki tud hozni olyan 76-120 ezer dollárt.
- Eddig hiánycikk volt a fa amire később kitérek
- Maga a szőlő begyűjtése és rendszerezése, préselése, a hordók és présgép kezelése rengeteg időt vesz el, amivel nem lenne baj, ha kifizetődő lenne, vagy többen lehetne csinálni.
NEM lehet 2 embernél többen csinálni, mert olyan minimális lesz a bevétel, hogy nem éri meg... Persze csinálj több hordót és jó lesz... (Igen de akkor több munka megy bele)
Ár érték arányban nem éri meg hosszú távon. 1 palack bort 300$ -ért lehet leadni; legalább 500$ az a minimum amivel fel lehetne venni több embert.
(Próbálkoztam az éttermeket felkeresni, már ahol nem NPC-k mosolyognak 0-24 -be... A soksok étteremből egyetlen egyet érdekelt 450$ / palack áron 160db, ez jó 1 hétre elég nekik vagy több...
Pálinka, vagy Moonshine - Nevetséges, ne is beszéljünk róla, senki nem csinálja, túl nagy a rizikó faktor, minimális bevételért.
Kamionozás - Még 6 emberrel is megéri vannak akár 49 ezer $ -os fuvarok is, úgy gondolom elég jól lett optimalizálva.
(Az egy másik dolog, hogy egy betanított majom is el tud vinni "A" pontról valamit "B" pontra, ez is probléma...)
A kamionozásnál lehetne például a rakományt felpakolni, lepakolni, legalább minimálisan mint a Digasstery-nél
Akkor mi a probléma?
Csupán csak annyi, hogy akár 1db fatelep is olyan mennyiségű fát tol ki magából, hogy a tulajok már nem is keresnek vevőket, viszik egyből az ócskáshoz, ami nevetséges....
2 nap alatt a 2.200$ -os fa értéke lement 500$ -ra...
Ezekből a fatelepekből van 7db... és nem hazudok ha 0 erőbefektetéssel keresnek akár napi 300-400.000$ -t.
Gyorsabban termelik ki a fát, mint ahogy az a maradék pár ember, aki hajlandó bekoszolni a kezét farmolással és borászkodni, fel tudná használni.
Anno 40 fáért az ember ölni lett volna képes, most?! vettem kb 600db fát és az ember konkrétan átnézett rajtam, meg se rebbent a szeme és kaptam a trash RP-t a számba....
Legalább HARMADÁRA kéne csökkenteni a fa kitermelését, mert NINCS értéke!!!
A gazdasságot tönkre teszi ráadásul LVL30 kell hozzá?!
A borászathoz nem kell szint és jelenleg az a legösszetettebb a munkák terén VS fakivágás LVL30?!?!?! WTF?!
A FA a borászoknak kell, nem a már eleve kamionozásból meggazdagodott szervernek amiben 0 ERŐFESZÍTÉS volt.
Összegezzük:
- Senki nem alapmunkázik, mert minek?
- A cégek 0 erőfeszítéssel rommá keresik magukat a rendesen farmoló emberekkel szemben
- A kereslet hanyatlik, a kínálat bőséges
- A pénznek nincs értéke
- A munkának nincs értéke
- A fatelepek a kis ember kellene, hogy üzemeltetni tudják nem a LVL30-as ultra milliomos, akinek minden mindegy... (LVL10 - LVL15 öt javasolnék a fatelephez)
és van egy olyan érzésem, hogy ezek a gazdassági döntések ad-hoc jelleggel, hasraütés szerűen történtek.
- A fatelepek termelését dupla annyi időre és kb harmad annyi fára korlátoznám.
Nem olyan megoldást szeretnék ahol leveszünk egy tizedes vesszőt mindenről.
Tartós stabil megoldást szeretnék, mert igaz, hogy a gazdasságot a játékosok alakítják, de a szerver fix értékei határozzák meg.
Ha ezt sikerülne megoldani, nagyon sok dolog van még ezen kívül amivel növelni lehet a játék élményt, hogy ne egy GTA5 Online-ba érezzük magunkat.
Úgy gondolom, ha most elkezdünk foglalkozni a problémákkal, még lehet újra hírneve a szervernek és nem süllyed el, mint a voice és csak remélni tudom, hogy már nem túl késő.
Ha eddig eljutottál, lehet köpködni, lehet savazni, lehet védeni a Rich RP-det, de a OneRp anno nem erről szólt, nem egy Csudapest2 akart lenni anno!
Mit javaslok?
Nagyon egyszerű!
Mérlegelnünk kell a befektetett effektív munkát az idővel és annak kitermelt profitjával.
(Közgazdasságtan első lecke)
Még egy költői kérdés:
Feltűnt, hogy az illegálok nem mennek rabolni, fosztogatni?
Hát persze, hogy nem mennek, minek?
Mennek 2 nonrp-s kamion kört és megvan ugyan az a pénz, csak nulla kockázattal; easy money...
Csatolmányok
Vannak pontosan kiszámolt ajánlataim, ha valakit érdekel meg tudom osztani, de csak annak akit komolyan érdekel nem pedig annak aki csak kötekedésből állna bele egy párbeszédbe.
Utoljára szerkesztve: