Üzenetek:685
Dexter Sosa
Szerverrel kapcsolatos ötletek
In Game Neved/Discord Neved
» Rowan / carnage#0704«
Ötleted leírása
» Visszanézve amikor beindult a szerver, még legálosként is bezsongtunk amikor minden patchel újabb és újabb scriptek jöttek be illegálba, mert egy rettentő fontos eleme a szervernek. Ez mára szerintem elhalt. Régóta nem jött olyan script ami beindítaná az illegál és pd közötti versengést és kellő interakciót. Van rengeteg ötlet ami ezt szerintem újra beindítaná. Az ékszerbolt szinte minden fivemes szerveren megtalálható mint rablási lehetőség. Amiért ez annyira felkapott, mert minden nagyágyú aki gyorsan szeretne pénzt keresni egy olyan városban mint los santos, besétál egy sarki óráshoz és elhoz több százezret. Aki játszott a singel-el tudja, hogy milyen elképzeléseim vannak. Ezzel a scriptel lehetne valami újat mutatni, és megmutatni, hogy tényleg egyedit is lehet alkotni. Amit eddig én nagyon hiányoltam az az, hogy én dönthessem el, hogy hogyan is akarok belevágni ebbe (pl. payday2). Az első, hogy leszögezem tényleg akárhogy lehet ezt csinálni. Ha valaki nem akar sokat tökölni a tervezés felett és a kisebb nyutalommal is beéri akkor hajrá, viszont ha valaki belefekteti az időt, azt jól meg kell jutalmazni ezért.
Az első lépés a tervezés lenne. Van egy tök jó NPC rendszer ami folyamat változtatja a helyét az illegálok tudják már ezt. Nála lehetne információt vásárolni. Az információ nem tartalmazna sok mindent, csak egy dolgot: mi a főnyeremény. Ez a rész opcionális, ha valaki nem szeretne ezért pénzt kiadni, ő dolga. A másik eldönteni, hogy nagyot akarsz-e kaszálni vagy sem. Ha igen akkor előbb kell szerezned egy üvegvágót (h4_prop_h4_cutter_01a és táska hozzá h4_prop_h4_bag_cutter_01a). Ezt a bányából lehetne craftolni. A vas már megvan mint item, már csak gyémánt hiányzik. Ha ez megvan, igazából készen állunk az egészre. Mostmár mint egy megszokott script menne tovább. Bementek az ékszerboltba majd amikor valaki elkezdi kifosztani a pultokat indul a riasztó. Ahhoz hogy balanszolt legyen nem használhatjuk az eredeti animációkat. Az ékszerbolt rabláshoz van nagyon sok animáció, viszont azok rövidek. A karakter a fegyverrel beveri az üveget, benyúl és volt nincs ékszer. Na mi nem használjuk az animációt, helyette van egy progressbar ami ha végbemegy megkapjuk a jutalmat ez olyan 1 perc lenne. Ez azért fontos, mert az ékszerbolt lenne a bolt és a bank közötti híd, amivel azért jót lehet kaszálni viszont nehezebb is. Na de mi van a főnyereménnyel? A főnyeremény az ékszerboltban elhelyezett fülke lenne a benne lévő tárgyal. Aki kivitte a cayo pericos missionokat az tudja, hogy mire gondolok. Lenne egy gyámánt, egy nyakék, egy antik alkoholos üveg valamint a fő-fő ritkaság egy arany párduc tele kis safírokkal. Minden főtárgynak más és más ára lenne, ezért érdemes először tájékozódni az NPC-nél és akkorra tervezni amikor valami nagyfalat van terítéken. Ha minden megvan és ellógtak a rablók az ócskásnál vagy ahol az információt vetted, annál az NPCnél tudnád eladni jó drágán. (úgy drágán, hogy az az egy item adja az egész rablás súlyát)«
Csatolmányok
» - «
Megjegyzés
»Egy valamit kérek, hogy ne menjen "de ez IRL nem így van" próbáljunk meg egyszer tényleg a játékélményre adni ne a realitásra. A szabályozás része érdekes ennél az ügynél. A hely ahol ez az egész zajlik elzárt helyen van és csak két úton lehet megközelíteni vagy elhagyni a helyet. Ebbe én annyira nem szólnék bele, biztos vagyok benne, hogy kellő érettséggel most tudunk közösre jutni, ami tényleg élvezetes. ui: tudom nem valami szépen lett megfogalmazva, átláthatatlan de egy nagyon régi ötletből dolgoztam, amit sose terveztem, hogy majd így kell megfogalmaznom. «