Jogos Panaszkönyv Major Markov és Maszk 5078 játékosra.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

JakeFury

Fórum Császár
Játékos
Üzenetek:204
Ajredzsi Stevens
Lehet itt próbálkozni a mentéssel és a magyarázkodással, de jól ismerjük egymást. A valóság az, hogy titeket, oroszokat lehetetlen normálisan, emberi módon letartóztatni vagy leRP-zni, mert a pitiáner rablásoktól kezdve minden egyes akció kimenetlenül ugyanabba torkollik: lövöldözés, darálás, halálba rohanás. Kivétel nélkül mindig meghaltok benne jó páran, mert még a karaktereiteket sem féltitek. Ha be lenne szállítva bárki is tőletek, a legtöbbnek a füle botja sem mozdulna, ha a karakterét érintené a dolog.

Szép napot kívánok!

Nem kívánok az esethez hozzáfűzni semmit sem, mivel nem voltam jelen pont itt, ezeknél az "eseménysorozatoknál", de megkérlek, hogy az általánosítást és a minősítést mellőzd légyszíves.
Megannyi kontra érv lenne.

Köszönöm szépen megértésed, s elnézést kérek mindenkitől a hozzászólásom miatt, de ne menjünk át minősítésbe és személyeskedésbe is, burkoltan se!

További szép napot kívánok!

Zsomi

Lelkes Forumozó
Adminsegéd
Üzenetek:36
Zsomi
Szép napot kívánok!

Nem kívánok az esethez hozzáfűzni semmit sem, mivel nem voltam jelen pont itt, ezeknél az "eseménysorozatoknál", de megkérlek, hogy az általánosítást és a minősítést mellőzd légyszíves.
Megannyi kontra érv lenne.

Köszönöm szépen megértésed, s elnézést kérek mindenkitől a hozzászólásom miatt, de ne menjünk át minősítésbe és személyeskedésbe is, burkoltan se!

További szép napot kívánok!
Helló-Szép napot! Köszi hogy írtál erre a PK-ra és hogy elmagyaráztad hogy valamennyire minősítésnek számítod ezt. Meg is értjük hogy miért gondolod ezt, viszont én is szeretném azt tisztázni hogy eddig szinte egyszerse kaptunk el titeket IC mivel egyfolytában dara lett a vége, nem szeretnék minősíteni senkit sem félre ne értsétek. Minket egyedül az zavar hogy mi a vége az akciónak. Tény és való, ismerjük egymást annyira hogy tudjuk mire fog kimenni, de tényleg szerintem is kezd már sok lenni az hogy egyfolytában a dara. Lásd egyszer sem volt elkapva a frakciódnak egyik tagja sem jóformán(A mostani frakciót értve) Illetve nem szeretném beleírni ide a PK-ban az hogy egyszer vagy többszőr sajnálatos módon megtörténik egy SYNC pit, mindkettő oldalról történt ez. Ezzel sajnos nem lehet mit tenni, viszont azzal hogy kezeljük azt azzal igen. Amikor mi csináljuk a sync pit-et akkor egyből RP előtt kapjuk az OOC-n hogy "Miért pitelsz 200-nál?" Hiába próbáljuk elmagyarázni a menekülő félnek hogy sync volt, leírja azt RP-t és megy tovább. Viszont amikor minket piteltek ki sync miatt akkor mi nem kérdezünk semmi, megértjük hogy sync és visszük tovább az RP-t és elfogadjuk azt ami történt. Többszőr volt már olyan esett ahol meg se vártátok vagy várta az illető akit üldöztünk hogy megírjuk a saját RP sorunkat. Nem erre volt nyitva a PK de akkor már felhozom ezt. Az elmúlt 2 hétben szinte az összes akciót darára ment ki és nem az RP-re. Ismétlem nem akarom minősíteni így úgy az emberek csak szimplán tisztázni ami történt. Felhozom ezt, pár nappal ezelőtti autókernél is vittük az üldözés szépen mikor megjelent egy Kamacho. Majd direkt behúzta elénk a kormányt 150-nél és jóformán rammolt is. Pár perc után több mint 130-nál a lopott Arbitert is berepítette a fák közé, leírt egy RP sort, beszállt a Kamacho-ba és amikor megpróbáltuk dobozolni azt simán kiramolta magát és felment a hegybe.
Csupán azt szeretném tisztázni hogy nem minősítésre megy ki, de van némi adok kapok a kettő frakció között üldözések közt. Mindkettő frakció tagjai hibáznak, emberek vagyunk hibázunk. De részemről és társaim részéről is feltehetően kezd túl sok lenni az hogy minden akció vége a darára megy ki amikor nem tudtok elmenekülni... Sőt pár illető ott is marad a helyszínen nem féltve az életétt és kivárja azt amíg elmegy az összes rendőr. A clippeket ide is beteszem hogy lásd miről beszélek.
Ezen a clippen látszik azt hogy a Kamacho megérkezik és egyből megy rá az egységre ramolás képen vagy hogy betegye az falba. Nem hívnám én blokkádnak ezt semmilyen formában.

Ezen a clippen pedig látszik ahogy a lopott Arbiter berepül a fák közé 130 környékén majd eltünik a kocsi.

Itt pedig ahogy szó szerint kiramolja magát a "dobozból" és megy tovább.
Tisztában vagyok vele hogy nem erre az esett készült a PK és valószínűleg meg is fogom kapni azt az üzenetett hogy nem erre nyílt a PK. Viszont szerettem volna beletenni ezt az esetett is. Csak szerettem volna tisztázni azt hogy amikor mi rontunk el valami, legyen az a pit akkor egyből megy az OOC.
Köszi a megértésed és sajnálom hogy így kellet megfogalmaznom ezt.
Többet nem szeretnék hozzáfűzni a PK-hoz.

Henzó

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:361
-
Adminisztrátor hozzászólás
A beküldött videók fényében a Panaszkönyvet kibővítem, ettől a ponttól kérném az összes videón szereplő személy hozzászólását.

JakeFury

Fórum Császár
Játékos
Üzenetek:204
Ajredzsi Stevens
Helló-Szép napot! Köszi hogy írtál erre a PK-ra és hogy elmagyaráztad hogy valamennyire minősítésnek számítod ezt. Meg is értjük hogy miért gondolod ezt, viszont én is szeretném azt tisztázni hogy eddig szinte egyszerse kaptunk el titeket IC mivel egyfolytában dara lett a vége, nem szeretnék minősíteni senkit sem félre ne értsétek. Minket egyedül az zavar hogy mi a vége az akciónak. Tény és való, ismerjük egymást annyira hogy tudjuk mire fog kimenni, de tényleg szerintem is kezd már sok lenni az hogy egyfolytában a dara. Lásd egyszer sem volt elkapva a frakciódnak egyik tagja sem jóformán(A mostani frakciót értve) Illetve nem szeretném beleírni ide a PK-ban az hogy egyszer vagy többszőr sajnálatos módon megtörténik egy SYNC pit, mindkettő oldalról történt ez. Ezzel sajnos nem lehet mit tenni, viszont azzal hogy kezeljük azt azzal igen. Amikor mi csináljuk a sync pit-et akkor egyből RP előtt kapjuk az OOC-n hogy "Miért pitelsz 200-nál?" Hiába próbáljuk elmagyarázni a menekülő félnek hogy sync volt, leírja azt RP-t és megy tovább. Viszont amikor minket piteltek ki sync miatt akkor mi nem kérdezünk semmi, megértjük hogy sync és visszük tovább az RP-t és elfogadjuk azt ami történt. Többszőr volt már olyan esett ahol meg se vártátok vagy várta az illető akit üldöztünk hogy megírjuk a saját RP sorunkat. Nem erre volt nyitva a PK de akkor már felhozom ezt. Az elmúlt 2 hétben szinte az összes akciót darára ment ki és nem az RP-re. Ismétlem nem akarom minősíteni így úgy az emberek csak szimplán tisztázni ami történt. Felhozom ezt, pár nappal ezelőtti autókernél is vittük az üldözés szépen mikor megjelent egy Kamacho. Majd direkt behúzta elénk a kormányt 150-nél és jóformán rammolt is. Pár perc után több mint 130-nál a lopott Arbitert is berepítette a fák közé, leírt egy RP sort, beszállt a Kamacho-ba és amikor megpróbáltuk dobozolni azt simán kiramolta magát és felment a hegybe.
Csupán azt szeretném tisztázni hogy nem minősítésre megy ki, de van némi adok kapok a kettő frakció között üldözések közt. Mindkettő frakció tagjai hibáznak, emberek vagyunk hibázunk. De részemről és társaim részéről is feltehetően kezd túl sok lenni az hogy minden akció vége a darára megy ki amikor nem tudtok elmenekülni... Sőt pár illető ott is marad a helyszínen nem féltve az életétt és kivárja azt amíg elmegy az összes rendőr. A clippeket ide is beteszem hogy lásd miről beszélek.
Ezen a clippen látszik azt hogy a Kamacho megérkezik és egyből megy rá az egységre ramolás képen vagy hogy betegye az falba. Nem hívnám én blokkádnak ezt semmilyen formában.

Ezen a clippen pedig látszik ahogy a lopott Arbiter berepül a fák közé 130 környékén majd eltünik a kocsi.

Itt pedig ahogy szó szerint kiramolja magát a "dobozból" és megy tovább.
Tisztában vagyok vele hogy nem erre az esett készült a PK és valószínűleg meg is fogom kapni azt az üzenetett hogy nem erre nyílt a PK. Viszont szerettem volna beletenni ezt az esetett is. Csak szerettem volna tisztázni azt hogy amikor mi rontunk el valami, legyen az a pit akkor egyből megy az OOC.
Köszi a megértésed és sajnálom hogy így kellet megfogalmaznom ezt.
Többet nem szeretnék hozzáfűzni a PK-hoz.
Szia Zsomi!

Részemről abszolút nincs semmi ellenszenv irányodba, se irányotokba. Megértem, s elfogadom amit írsz.
Az a baj, hogy mi is kaptunk hideget-meleget, hogy mi illik a koncepciónkhoz, s mi nem. Milyen felfogás leginkább. Személyszerint soha nem voltam dara párti.
Legtöbb esetben elmondható, hogy mindig a meneküléssel próbáltunk érvényt szerezni, de egy autókert követően 168km/h-val nem sok esély van a 227km/h-val szemben. Ilyenkor jön a szögelés, vagy az átszálásos technika amennyiben kivitelezhető.
Nem kaptatok el minket IC... - én szíves elnézéseteket kérem innen is, de kiváltképp örülök neki! Teljes mértéken IC kereteken belül múlik minden, valamint hozzáálláson mindkét fél részéről. Eddigi frakcióimban kellően mérlegelve soha nem mentem bele darába (mivel nem is élem, jó se vagyok benne..) - talán rólam mondható el leginkább, hogy tudok veszíteni! Legutóbbi frakcióban is 16-szor koptattam minimum a széket a kihallgatóban. Nekem az is RP, nyilván a frakció alatt van vágva a fa, de az is RP.. - mindig ezt mondtam.
Nem szeretnék az "Orosz maffiára" hivatkozva emögé bújni.. - de mi eleinte pont azt a mentalitást tartottuk, hogy nem kívánunk "erőszakosabbak" lenni, jelenleg ennek alapból sok értelme nincs, nem a kedv elvétel a fő szempont azon még itt lévő embereknek, akik aktívak. Aztán visszahangok érkeztek, hogy nem reálisan alakítjuk az oroszokat, mentalitás és egyéb téren. Bekeményítünk, nem hagyjuk magunkat elkapni nyilván, ahogy a való életben sincs így.. - legyen szó maffiáról, vagy egy gettós üldözést követően, ki alakulnak lövöldözések. Lásd.. - elmúlt napokban ki is lettünk lőve többnyire. Ügyesebbek voltatok.
Nem célunk lövöldözni, pláne nem értelmetlenül. Legtöbb rablásra eleinte még fegyvereket se vittünk. (Amíg nem jöttek a háttérhangok.)
Itt a legjobb lenne, ha végleg eltudnánk dönteni, hogy akkor miként is álljunk a dolgokhoz, mert jelenleg olyan, mikor nem tudja a bal kéz mit akar a jobb, s fordítva.
Továbbra is, ha nem látunk ki utat, menekülési esélyt.. - hisz elég sokáig üldöztetjük általában magunkat olykor esélytelenül is, pláne bizonyos újabb járművekkel szemben akkor tűzharcba fogunk keveredni, mert nektek míg a célotok a mi elkapásunk, nekünk pedig a megmenekülés, s, ha nem látunk huzamosabb ideig más megoldást, meg kell lépnünk. Fontos megjegyeznem, legvégső esetben csak! Továbbra sem ez a célunk!
Ahogy írtad is, mindkettő "frakció" között vannak hibák. Én jelenleg a PD oldaláról egyet se hoztam fel, direkt. Nem célom a mutogatás, s tudom nem ide tartozik.
A szóban forgó PK esetén sem firtatom meg annak jogosságát, legalábbis ami a bokros dolgot illeti, de mivel, hogy ott sem voltam, mert lábamba lövést kapva menekültem, s RP-ztem másutt így rálátásom sincs, ebben véleményt formálni nem kívánok.
Remélem sikerül a bíráló adminnak megfelelő döntést hozni, valamint egyik fél oldaláról sem marad keserű szájíze senkinek sem. Reménykedem, hogy nem voltam sértő senki felé, s a továbbiakban nem szeretnék hozzászólni, ezzel zavarva a megbeszéléseteket.
Annyit tudok hozzátenni még részemről, hogy sosem volt célunk élményt rontani senkinek sem, sőt.. - igyekszünk nagyobb hangsúlyt fektetni, hogy élménnyel és kellő aktivitással tudjunk szolgálni számotokra, s mindenki számára is.
További szép napot kívánok és eredményes megbeszélést!

𝓢𝓶𝓲𝓵𝓮𝔂

Fórum Betyár
Játékos
Üzenetek:142
-
[a] A beküldött videók fényében a Panaszkönyvet kibővítem, ettől a ponttól kérném az összes videón szereplő személy hozzászólását. [/a]
Ehhez annyit tennék hozzá a felhozott videókra, hogy egy gyári kamacho nem fog 200-zról 1 perc alatt le lassulni, illetve ahogy a videón is látszik van benne szinkron hiba.. - Csak ezt most ide csatolni ehhez a PK-hoz nem tartom nagyon helyesnek, akkor is meg lehetet volna nyitni a PK-t és nem ehhez csatolni.. Illetve, Kamacho gépjármű jelen pillanatban szerintem sokkal erősebb mint a kisebbik sport kialakítású rendőrségi gépjármű épp ésszel nem probálnám azzal dobozolni főleg nem egy nála 4x nagyobb gépjárművet.. de hogy ez a szituáció ide lett csatolva ehhez a PK hoz lassan arra megy a játék hogy ember/játékosok felé való kiszurás.. Pov: Illetve nem tartom reális hogy a gépjármű varázs szerűen el tűnik a eltűnik a player alól ami eléggé irreális szituáció..

majorka_official

Lelkes Forumozó
Játékos
Üzenetek:43
Major Stanislav
Maszkos ember voltam, aki beszállt a kocsiba,(kamacho-ba).
Úgy gondolom minden szabályt betartottam, mikor én ezt csináltam.
Le rpztem minden egyes sérülést az ütközéseknél illetve utána is, sőt, még kórházba is bementem utána, nyilván nem akkor mikor rendőrök is körül vették a helyet.
A szinkron hiba miatt történt meg az ütközés mikor én "belehajtottam" az arbiterrel, nála ez az ütközés nem történt meg, ezért írtam OOC chatbe mivel informáltak engem arról hogy náluk nem történt ütközés.
Ahogy azt sem tartom reálisnak hogy a kocsi idő lejárta után kitörlődik alólam miközben számtalan rp lehetőségem lett volna még.

Nos, én ezt is leerpztem, mivel innen is köszönöm, hagytatok időt nekem rá.

Miután én beszálltam a kocsiba, onnantól én már sodródtam az árral igazából.

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:10,045
-
Bírálatig vagy felmerülő kérdésig zárom.

Henzó

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:361
-
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást és a korrekt hozzáállást. Megpróbálok részletesen, mindenki számára érthető módon alátámasztva az álláspontomat bírálatot hozni.

Csak és kizárólag tényekre alapozott döntést fogok hozni, a feltételezéseket és fiktív szituáció feltárásokat kizárom.

A bírálat meghozásához és a szituációk rekonstruálásához a mindenkori szerver szabályzat, általatok közzétett videók, a két általam megkért személy logrészlete, szerver log, kill logok voltak a segítségemre.

Továbbá annak ellenére, hogy átminősítettem a panaszkönyvet a Zsomi által közzétett videókat és szituáció leírásokat csak és kizárólag saját magam részére használtam annak érdekében, hogy jobban megtudjam érteni egy-egy fél állítását a hozzászólásokban, de a döntésemben ezek nem lesznek mérvadóak.

Szeretném felhívni mindkét fél figyelmét arra, mivel sokszor hagyatkoztok sync által megtörtént ütközésekre, hogy a szerver szabályzat kimondja az alábbit:
"Semmilyen esetben nem törhetsz meg szerepjáték szituációt, még akkor sem, ha szabálytalanságot vélsz felfedezni közben."
Erre hivatkozva a jövőben szeretnék mindenkit megkérni arra, hogy tartózkodjatok a szerepjáték szituációk megszakításától sync és egyéb OOC dologra hivatkozva, a megfelelő eljárás ilyenkor az, hogy megfelelő bizonyítékkal felkerestek egy adminisztrátort, aki ha úgy ítéli meg megszakítja, vagy felfüggeszti a szerepjáték szituációt.

1. Szituáció

Major Markov, Anastasia Romanov és a PD által leírt sikátoros eseményekről a következő észrevételeket tettem:
  • Major Markov a lopott autóval megállását követően le lett sokkolva, aminek reagálására a szabályzat pontos kitételt tesz:
    - "Sokkoló és Beanbag esetén köteles a játékos a sérülésnek megfelelően RP-zni, illetve a fegyvert használó játékosnak a fegyver elővétel és elsütés között legalább 3 másodperces reakcióidőt kell hagynia."
    Sokkolásra tett reakció: *** Major Markov felkel a földről, majd mivel nem lát hátra, és adrenalin hatására fut meggondolatlanul elkezd futni.
    Majorka által beküldött kép, ahol tisztán látszódik, ezáltal számára is látható volt, hogy rátartanak egy fegyvert:
    IMG_6855.jpeg

Szabályzat Powergaming-re és FearRP-re vonatkozó pontja pedig kimondja, hogy:
    - "Tilos minden olyan cselekedet, melyre fizikailag a karaktered nem lenne képes. Tilos más játékosra ráerőltetni bármilyen cselekedetet. Tilos hősködni túlerővel szemben. Egy vagy több fegyveressel szembenállva hősködni fegyvertelenül." (Ebben az esetben eltett fegyverrel sokkolás után, mivel a logjában nem található fegyver elővétel ebben az időben.)
    - "Kötelező minden olyan helyzetben és cselekményben félelmet RP-zni, amitől a valóságban általánosan tartózkodna bárki. A karaktered cselekedeteinek következményeit mindig minden esetben figyelembe kell venni. A szerveren kötelező életben maradni akarást RP-zni."
    Az ezt követő szituációra, ahol Major Markov felkelt és elszaladt, beült egy olyan kocsiba, amire ketten tartottak éles fegyvert a szabályzat szerepjátékra vonatkozó szabályozások pontja a következőket mondja:
    - "A szerveren tartózkodás alatt minden esetben kötelező a karaktereddel szerepben maradni. Ez alól nincs kivétel. Figyelembevéve, hogy egy Roleplay szerveren tartózkodsz, úgy köteles vagy minden egyes cselekedetet / történést megfelelően és a szituációhoz hűen szerepjátékoznod."
  • Anastasia Romanov-ra tett panaszt a következő videóból elemeztem:
    A betört ablakkal kapcsolatosan felmerült a sync lehetősége, ellenbizonyíték nem lett bemutatva, tehát a videóban látható betört ablakot vettem figyelembe.
    Anastasia járművén túlhaladt egy villogó rendőrautó, mellé a sikátorból érkezett Major Markov, maga mögött egy, vagy több egységgel, ezalapján annak lehetőségét, hogy Anastasia karaktere nem vehette észre a környezetében lévő rendőri jelenlétet kizárom.
    Erre a szituációra a szabályzat három pontját hoznám fel a videó alapján, ami a Powergaming, szerepjátékra vonatkozó szabályozások és FearRP:
    - "Tilos minden olyan cselekedet, melyre fizikailag a karaktered nem lenne képes. Tilos más játékosra ráerőltetni bármilyen cselekedetet. Tilos hősködni túlerővel szemben. Egy vagy több fegyveressel szembenállva hősködni fegyvertelenül."
    - "A szerveren tartózkodás alatt minden esetben kötelező a karaktereddel szerepben maradni. Ez alól nincs kivétel. Figyelembevéve, hogy egy Roleplay szerveren tartózkodsz, úgy köteles vagy minden egyes cselekedetet / történést megfelelően és a szituációhoz hűen szerepjátékoznod."
    - "Kötelező minden olyan helyzetben és cselekményben félelmet RP-zni, amitől a valóságban általánosan tartózkodna bárki. A karaktered cselekedeteinek következményeit mindig minden esetben figyelembe kell venni. A szerveren kötelező életben maradni akarást RP-zni."
2. Szituáció

Major Markov és a PD által bemutatott bokorban és környékén történt esetnél a következő észrevételeket tettem:

• A megkapott logrészletek alapján Major Markov saját logjában a következő sort találtam:
    [2026.07.26. 22:54:31] Angel Cardenas kiabálja: LSPD! Bárhol vagy, adj életjelet!
    Ezalapján azt, hogy Major Markov karaktere nem kapott felszólítást kizárom.
    A megkapott videók egyikében a következő látható:
    Itt látszik a bokorban mozgó Major Markov karaktere, ahogy a következő videóban is:
    Ezek által azt, hogy a karakter nem volt látható kizárom, a PD oldaláról a keresés egy részletes RP alapján ment végbe.
  • Crawford által a PK benyújtásakor közzétett videóban a következő látható:
    Összevetve az előző pontban leírtakkal a szerver szabályzat Powergaming és Fear Roleplay pontjai vonatkoznak ide:
    - "Tilos minden olyan cselekedet, melyre fizikailag a karaktered nem lenne képes. Tilos más játékosra ráerőltetni bármilyen cselekedetet. Tilos hősködni túlerővel szemben. Egy vagy több fegyveressel szembenállva hősködni fegyvertelenül."

Adminisztrátor hozzászólás
Összegezve, a fent leírtak alapján a panaszkönyvet jogosnak ítélem meg, a szankciók pedig a következők:
  • Anastasia Romanov NonRP, PG, FearRP hiánya miatt 240 perc adminjailt fog kapni.
  • Major Markov NonRP, PG, Fear RP hiánya, sokkolásra vonatkozó szabálypont megsértése miatt 450 perc adminjailt fog kapni.
Amennyiben nem értetek egyet a bírálatommal és a kiosztott szankciókkal panaszkönyv nyitási jogotokkal tudtok élni az adminisztrátorok elleni panaszkönyv szekcióban.

Megjegyzés: Mindkét félnek joga van panaszkönyvet nyitni, vagy adminisztrátort hívni, ha olyat tapasztal. Utólagosan, napok, vagy hetek elteltével egyik admin sem fog tudni igazságot tenni egy olyan szituációban, amire nem tetteket panaszt, ezért kérlek titeket, hogy tegyétek meg legközelebb a megfelelő időben. Mivel ide keveredett a Csernije Volki frakció több tagja is Zsomi által beküldött videó alapján, ezért külön csak az én sajátos észrevételem alapján szeretném megkérni a frakció vezetőjét, hogy üljenek össze a frakció tagjaival és beszéljék át a dolgokat, hogy önismeretet gyakorolva a tagok mit véthettek a múltban és függetlenül az ért sérelmektől megpróbáljanak a szerepjátéknak megfelelő változást hozni a frakció életében. Nem szerettem volna beküldeni az elmúlt egy hét killogját ide, mert nem a PK része, de magukért beszélnek. A videókat továbbítottam Lacának, ahogy a hozzászólásokat is.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó