Jogtalan Wybert Huxleye - Csirmász

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

cukigumi

Haladó
Játékos
Üzenetek:18
1
panaszkonyv.png

Neved: Wybert Huxleye
Adminisztrátor(ok) neve: Csirmász
Panasz oka: Jogtalan kitiltás
Panasz kifejtése:

Autóalkatrész eladása után a bankba tartva, egy fekete terepjáró elkezdett követni és megpróbált megállítani. Egy másik játékos hívta a rendőröket, akik ki is jöttek és elmondták, hogy a rablókat elkapták. Visszatérve a boltba, a fekete kocsi újra megjelent, és azt kiabálták, hogy feltörik a furgonomat. Hívtam a rendőrséget, akik kiérkeztek. A rablókat körbevették, de ahelyett, hogy megállították volna őket, tétlenül nézték, ahogy maszkos emberek pakolják ki a furgonomat. Így kétszeri rendőrségi hívásra sem segítettek.

Mivel a rendőrök nem tettek semmit, karakterem önvédelemből elővett egy körfűrészt és rátartotta a fegyvertelen rablóra, aki dobozokat vett ki a kocsiból. Erre a rendőrök a rablók helyett engem sokkoltak le, a rablók pedig elmentek. A sokkolás után kérdéseket tettem fel a rendőröknek a cselekedetükről, mire hátrarántották a kezem, megkérdezték /do-ba, hogy ellenkezek-e, amire azt válaszoltam, hogy "nem". Ezután jött az admin, Csirmász, aki azt állította, a cselekedetem elégtelen volt, és az RP-t megtagadtam.

Az adminisztrátor azt állította, hogy a helyszín nem minősül forgalmasnak, holott korábban már kaptam innen kick-et forgalmas helyen való AFK miatt. A szabályzatban nem szerepel egyértelműen, hogy forgalmas helynek minősül-e, viszont nem lenne logikus, hogy lecampelnék az alkatrész eladót és így rabolnának, feltételezhetően eddig megtörtént volna, ha szabályos lenne.

Körfűrész rá volt tartva a rablóra, akinek doboz volt a kezébe, a rendőrök nem szólítottak fel engem, ahogy a rablókat és kockáztatták a sokkolásomat, amikor rádőlve megsérülhetett volna a rabló, a rabló ezzel PG-t követett el, amikor rá volt fogva a fűrész és továbbment.
Az admin azt kérdezte, hogy a körfűrész "elfér-e a zsebedben", "én előbb ijednék meg egy pisztolytól." Ez az érv ellentmond a Fear RP, PG szabálynak, hiszen a rabló az autóba fegyvertelennek tűnt, a másik aki pakolta a kocsit, doboz volt a kezébe.

Az adminisztrátor az "ellenkezik?" kérdésre adott "nem" válaszom miatt vádolt RP megtagadással, de a szabályzat nem ad iránymutatást arra, hogy egy ilyen válasz miért lenne elégtelen. A karakterem a log szerint a hátamon térdelő rendőrökkel beszélgetett, ami teljesen reális. Az a vád, hogy "felálltam, mintha mi sem történt volna", alaptalan, mivel a log szerint a rendőrök a hátamon térdeltek, és a játék animációja okozhatta a vizuális félreértést.

Az adminisztrátor folyamatosan a szerveren végzett autóbontó munkámra terelte a szót, és azt állította, hogy ez "nem minőségi RP", és hogy a játékkal kapcsolatos hozzáállásom miatt nem illek a szerverre. Ez a kritika személyes jellegű volt, és a szabályzatban nincs olyan pont, ami tiltaná az ilyen tevékenységeket, vagy azt írná elő, hogy csak a HCRP a megfelelő. Miért vannak ezek a munkák, miért kerülnek be új járművek a boltba? Az bontós munkámmal más játékosoknak is segítettem: fát és vasat adtam el nekik a borász és egyéb munkájukhoz, és több mint százezer PP-t költöttem arra, hogy olyanok járműveit tuningoljam, akik már napok óta vártak rá.

Ahelyett, hogy reagált volna mi volt az elégtelen a "nem" válasszal, Csirmász a szerveren folyt tevékenységemet kezdte kritizálni, "Egész nap az Ottosban és a Warehouse-odban afkolni, az árfolyamot várni minőségi szerepjátéknak számít a te szemedben?" "Úgy gondolod hogy erről szól a RolePlay? Bontózni egész nap?" a tevékenységem "nem minőségi szerepjáték". A szerveren rengetegen végeznek hasonló munkákat, mint a kamionozás vagy a bontózás, mert ezek a játék részei.

A játékélményükkel kapcsolatos panasz teljesen alaptalan. A rendőrök arra hivatkoztak, hogy a viselkedésem miatt "elveszi a kedvünket a dolgoktól". Ezzel szemben ők azok, akik a szabályokat figyelmen kívül hagyták: kétszeri rendőrségi hívásra is tétlenül nézték, ahogy kirabolnak, ezzel tönkretéve az én játékélményemet és több órányi munkámat. Az admin is erre az érvre hivatkozott, és "közösségromboló magatartással" vádolt.

Az adminisztrátor nem a szabályok, hanem a saját véleménye alapján döntött, figyelmen kívül hagyva a rendőrök és a rablók viselkedését. Az érveimre cinikusan és irreleváns módon válaszolt. Véleményem szerint a kitiltás indokolatlan, és a probléma IC ügy keretein belül történt.

Bizonyíték (kép, log, videó):

[INFO-success] Sikeresen beraktál a kasszába ennyit: $760000
Maszk 7620 ordítja: Állj meg köcsög!
Maszk 7620 ordítja: Állj meg!
Maszk 7620 ordítja: Szállj ki köcsög!
Maszk 7620 ordítja: Hé köcsög!
*** Tárcsázta a segélyhívót. [Elias Potter]
Maszk 7620 ordítja: Állj meg!
*** Elias Potter eltesz egy telefont.
*** Elias Potter beindított egy járművet.
*** Elias Potter kiengedi a jármű kézifékét.
Maszk 7620 ordítja: ÁLLJ MEG!
Elias Potter ordítja: Halo.
Elias Potter ordítja: Az ment el maga mellett.
Elias Potter ordítja: Üldözték ezt a furgonost.
Elias Potter ordítja: Ott van.
*** Elias Potter nevet.
Heather Rodriguez mondja: Szép napot, minden rendben van?
Wybert Huxleye mondja: Halo, elakarják lopni az árut.
Heather Rodriguez mondja: Officer Rodriguez vagyok az LSPDtől.
Heather Rodriguez mondja: Arr azért megkérhetném hogy ha lehet ne a járdán parkoljon?
Wybert Huxleye mondja: Itt üldüznek, igy tudok csak elmenekülni.
Wybert Huxleye mondja: Miért nem kapják el?
*** Kimberly Moore elővesz egy telefont. (Arany színű iFruit)
Heather Rodriguez mondja: Az a nagy furgon üldözi önt ami mögöttünk volt?
Wybert Huxleye mondja: Igen.
Heather Rodriguez mondja: Vagyis csak mögöttem.
Heather Rodriguez mondja: És azt tudja hogy miért szerethetné önt kirabolni?
Wybert Huxleye mondja: Látták hogy adom el az alkatrészeket és a maradékot megakarják szerezni.
Heather Rodriguez mondja: Rendben van utána nézünk.
Heather Rodriguez mondja: Na már le is kapcsolják ahogy hallom.
Heather Rodriguez mondja: Egy nevet kérhetnék öntöl?
Wybert Huxleye mondja: Wybert Huxleye.
Heather Rodriguez mondja: Rendben van, Megkérhetném megint hogy a frugonnal ne a járdán parkoljon?
Wybert Huxleye mondja: Oké.
*** Wybert Huxleye bezárta egy jármű ajtaját. ((31502))
Heather Rodriguez mondja: Köszönöm.
*** Wybert Huxleye kinyitotta egy jármű ajtaját. ((31502))
*** Wybert Huxleye leállított egy járművet.
Maszk 7620 ordítja: Most feltörjük a kocsid köcsög!
*** Wybert Huxleye elővesz egy telefont. (Kék színű iFruit)
Ha vissza szeretnéd mondani a szolgáltatást, használd a /deletecall [1] parancsot!
[INFO-success] A bejelentést sikeresen megtetted! Maradj a helyszínen!
*** Tárcsázta a segélyhívót. [Wybert Huxleye]
[oneRP] A vészhívásodat (Los Santos Police Department) elfogadták. Maradj a helyszínen!
*** Wybert Huxleye belenéz egy jármű csomagtartójába.
[Megafon] [LSPD] Taylor Hayes: Vegyék le a maszkot
*** Maszk 7620 felnyit egy csomagtartót. ((32626))
*** Maszk 7620 berak egy tárgyat a csomagtartóba. [Alacsony minőségű lökhárító]
*** Wybert Huxleye elővesz egy körfűrészt.
*** Taylor Hayes elővesz egy fegyvert. (Sokkoló)
*** Wybert Huxleye le lett sokkolva. [Taylor Hayes]
*** Taylor Hayes térdel rá a hátára.
*** Taylor Hayes elveszi a fűrészt és odébb tolja azt.
Wybert Huxleye mondja: Uram, engem rabolnak ki.
*** Wybert Huxleye eltesz egy körfűrészt.
Wybert Huxleye mondja: Kirabolták a furgonom, mit művelnek?
Taylor Hayes mondja: Tegye hátra kezét mot!
Taylor Hayes: (( Most ))
Wybert Huxleye mondja: Kirabolták a furgonom, mit művelnek?
Taylor Hayes mondja: Fűrésszel ment neki a személynek, tegye hátra a kezét.
Taylor Hayes mondja: Ez nem így müködik.
Taylor Hayes mondja: Elő lesz állítva.
*** Taylor Hayes elrak egy fegyvert. (Sokkoló)
Wybert Huxleye mondja: Akik rabolták a furgonom, minek engedték el?
Rex Morton mondja: Fűrészel támadt az elkővetőkre! tegye hátra a kezét MOST!
*** Rex Morton elővesz egy fegyvert. (Sokkoló)
Wybert Huxleye mondja: Mi a neve, bese mutatkozott?
Taylor Hayes mondja: Mivel egy kibaszott fűrésszel szaladgált.
Taylor Hayes mondja: Sergeant Hayes 2166.
Wybert Huxleye mondja: Ember, ott rabolták előtte a furgont nem csináltak semmit.
Taylor Hayes mondja: Dehogynem.
Taylor Hayes mondja: Csak maga önbíráskodik.
Wybert Huxleye mondja: Hivva lett a segélyhívó, miért engem sokkol, amikor parkolták a furgont?
Taylor Hayes mondja: Szóval, ez nem így müködik.
Wybert Huxleye mondja: Oké, jelentve lesz.
Wybert Huxleye mondja: Mi a másik neve?
Taylor Hayes mondja: Maga teljesen bolond?
Taylor Hayes mondja: Nem fogja fel, hogy egy fűrésszel esett a személyeknek?
Wybert Huxleye mondja: Oké, majd eldönti a nagymester.
*** Wybert Huxleye rátekint Rex Morton jelvényére.
Taylor Hayes mondja: El ám, kezeit tegye hátra most.
*** Wybert Huxleye rátekint Taylor Hayes jelvényére.
Rex Morton mondja: Maga nagyobb veszélyt csinált mint a többiek!
Taylor Hayes mondja: Remek Morton nemt tesz eleget az utasításnak, fog a kezét akkor mi tesszük hátra neki.
Rex Morton mondja: *megfogja Wybert jobb kezét* most tegye hátra nehogy nekem keljen!
*** Rex Morton elrak egy fegyvert. (Sokkoló)
Wybert Huxleye mondja: Hívják ide a főnököt, mesélték el neki mint művelnek.
*** Taylor Hayes ráfgog a bal kezére és hátra kezdi húzzni.
*** Rex Morton elővesz egy bilincset majd hátra huzza a másik kezét majd rázárja a bilincset!
*** ellenkezik? [Rex Morton]
*** nem. [Wybert Huxleye]
Csirmász: (( Sziasztok. ))
Csirmász: (( Mi a harci helyzet? ))
Rex Morton: (( csáó ))
Wybert Huxleye: (( rendőrök előtt pakolták ki a furgonom, engem visznek el ))
Taylor Hayes: (( Szeva, nos, mondom mi a szitko, le lett sokkolva ketten RPzünk rajta és nem akar semmire reagálni, egy /do-t engedett el eddig. ))
Taylor Hayes: (( az is, annyi volt, hogy "nem" ))
Wybert Huxleye: (( és az nem elég? *** Rex Morton elővesz egy bilincset majd hátra huzza a másik kezét majd rázárja a bilincset!
*** nem. [Wybert Huxleye] ))
Taylor Hayes: (( Illetve ki be zárja a vedát, úgy hogy rajta vagyunk a hátán ))
Wybert Huxleye: (( ha a hátamon vagy akkor miért én tegyem hátra a kezem? ))
Csirmász: (( Miből indult ez az egész? Meséljétek el részletesen. ))
Wybert Huxleye: (( kiakartak rabolni, követtek, kihívták a rendőröket, elkezték követni, visszajöttek ide és kipakolták a furgonom rendőrök előtt és engem kapnak el ))
Taylor Hayes: (( Rablás volt, és mikor kiértünk fel szólítottuk a srácok, akik maszkban voltak, erre kijött a Wybert egy nagy fűrésszel és nekik támad, ekkor lesokkoltuk ))
Csirmász: (( Aha, értem. ))
Wybert Huxleye mondja: Pakolták ki a furgonom fegyver nélkül és nem csináltak semmit.
Csirmász: (( Volt RP a sokkolásra? ))
Wybert Huxleye mondja: (())
Csirmász: (( Mármint Wybert részéről. ))
Taylor Hayes: (( Az ő részéről? "annyi, hogy mi a neved". ))
Csirmász: (( Ez volt a reakció a sokkolásra, Wybert? ))
Wybert Huxleye: (( sokkolás animba tesz, mit kellene rpzni? ))
Csirmász: (( Nem gondolod hogy ebbe kicsit részletesebben bele kellett volna menni? ))
Csirmász: (( Az anim egy dolog, de nem kelsz fel utána 10 másodperccel. ))
Wybert Huxleye: (( nem, lesokkoltak animba kerültem és utána kérdeztem ))
Wybert Huxleye: (( fekve nem lehet kérdezni? ))
Csirmász: (( Értem, szóval neked teljesen korrekt, hogy lesokkolnak, és 10 másodperc múlva felállsz, mintha mi se történt volna, miközben 50.000 Volt megy át a testeden. ))
Wybert Huxleye: (( hol keltem fel? ))
Csirmász: (( Nem volt semmi RP arról, hogy mit éltél át a karaktereddel a sokkolás után? ))
Wybert Huxleye: (( most is fekszek, ők akarják hogy hátrategyem a kezem, miközbe rajtam fekszenek ))
Taylor Hayes: (( Csak térdelünk rajtad, de emelett a kocsit nyitod meg zárod is. ))
Csirmász: (( Miért nyitogatod a kocsit ki-be, miközben két rendőr fekszik rajtad? ))
Wybert Huxleye: (( ki-be lett zárva, nem befolyásolt semmit ))
Wybert Huxleye: (( mennyire reális amit csináltak? forgalmas helyen törik a kocsim, körbevették őket a rendőrök, ők simán elmentek, engem kapnak el ))
Csirmász: (( Ez nem minősül forgalmas helynek. ))
Csirmász: (( Az, hogy elkaptak a rendőrök, meg IC ügy. ))
Taylor Hayes: (( Mutassak videót Csirmi mivel támad rájuk, ami igényelte a sokkolást? ))
Wybert Huxleye: (( akkor miért kickeltek eddig, hogy forgalmas helyen afk amikor itt voltam? ))
Rex Morton: (( ic náluk doboz volt nem fegyver, te kirohantál egy kőrfürészel! ))
Wybert Huxleye: (( kétszer lett hivva rendőrség, egyszer sem kapták el őket ))
Csirmász: (( Mert olyan helynek számít ez, ahol találkozhatsz emberekkel ))
Wybert Huxleye: (( ordította, hogy feltöri a kocsim, kihívtam a rendőröket, akik nem csináltak semmit, maszkosok pakolták ki a kocsit ))
Taylor Hayes: (( EL lett fogadva a hívás ki is értünk, fel lettek szólítva. ))
Csirmász: (( Ha tudatosan és hosszabb ideig nem tervezel a számítógép előtt tartózkodni, akkor próbálj olyan helyet keresni, ahol a legkisebb az esély arra, hogy szituációba keveredhetsz. [Interiorok] ))
Wybert Huxleye: (( és simán elmentek, mert engem sokkolgattok ))
Taylor Hayes: (( Az, hogy te IC őnbíráskodást követesz el, az már nem a mi gondunk ))
Csirmász: (( Parancsolj, idéztem a szabályzatból. ))
Wybert Huxleye: (( akkor miért nem sima afk miatt kickeltek miért forgalmas hely miatt? ))
Csirmász: (( Szóval. Miért nyitogatod ki-be a kocsidat miközben fekszenek rajtad. Valamint miért panaszkodsz OOC egy IC ügyre? ))
Csirmász: (( Ki tudnád ezt magyarázni IC, ha nem a legminimálisabb szerepjátékot tanúsítanád a srácok felé. ))
Wybert Huxleye: (( nem befolyásolta hogy ki-be csuktam, missclickenk is minősülhet, irreális amit műveltek ))
Csirmász: (( Már miért ne befolyásolná? Két rendőr fekszik rajtad, és mindkét kezed hátrahúzták ))
Csirmász: (( Te meg kedved módjára nyitogatod össze-vissza, hol reális ez? ))
Wybert Huxleye: (( mit befolyásolt hogy ki-be lett csukva akár véletlen a kocsi? ))
Csirmász: (( Körfűrésszel a kezedben ne csodálkozz, ha elfog a PD, még ha félreértés is van a dologból. ))
Taylor Hayes: (( Illetve nem Rpzted a sokkálást, milyen hatással volt rád, nem volt semmi olyan ami segítette volna az RPneket ))
Wybert Huxleye: (( alapból, hogy futottak al a rablók, amikor körfűrászt tartottam rá? ))
Csirmász: (( Hát úgy, hogy elfutottak. ))
Wybert Huxleye: (( az nem irreális? ))
Wybert Huxleye: (( az nem gond? ))
Csirmász: (( Miért, a zsebedben tartod a körfűrészt? ))
Csirmász: (( Az reális? ))
Csirmász: (( Meg lekéne merevedni egy körfűrész láttán? ))
Csirmász: (( Én előbb ijednék meg egy pisztolytól. ))
Wybert Huxleye: (( amit én csinálok az rossz, amit más az reális, nekem rpznem kéne a sokkolás utáni hatást, nekik semmit ))
Taylor Hayes: (( Az mennyire megodlható, hogy mi ezek után nem szertnénk vele folytani a IC, mivel OOC is csak a próbélmákat keresi, illetve IC sem volt partner ))
Wybert Huxleye: (( amit én csinálok ic, az occ ügy amit ők az ic ügy ))
Csirmász: (( Olvastam az UB kérelmedet. Milyen feltétellel lettél visszaengedve, Wybert? ))
Wybert Huxleye: (( mit nem rp-ztem, ic kérdezgettem, közbe mondták tegyem hátra a kezem, amikor do-t írtak arra válaszoltam, mi a gond? ))
Csirmász: (( Te ezt állítod, a srácok azért hívtak ide, mert állításuk szerint nem vagy hajlandó RP-zni velük. ))
Csirmász: (( A két dolog kicsit üti egymást. ))
Wybert Huxleye: (( mit nem rp-ztem le amit kellett volna? ))
Taylor Hayes: (( Az, hogy doba írsz egy "nem" ez illetve sokkolásba még a nevünket kérdezed. ))
Taylor Hayes: (( ez nem igen RP az én szememben ))
Wybert Huxleye: (( *** Rex Morton elővesz egy bilincset majd hátra huzza a másik kezét majd rázárja a bilincset!
*** nem. [Wybert Huxleye] ))
(( mit kellett volna még írnom? ))
Csirmász: (( Mondjuk RP-zni, hogy a karaktered mit él át a sokkolás hatására. ))
Wybert Huxleye: (( ellenkezik? nem, mi más kellett volna még? ))
Taylor Hayes: (( Sokkolás hatását, elvettük a fűrészt közben. ))
Taylor Hayes: (( Illetve, az hogy ha ekkora "esés" amit okoz a Taser, az nem annyi, hogy megvagy, és már azon vagyok, hogy mi nem mondtunk IC nevet ))
Csirmász: (( Bilincselés közben pedig ki-be nyitogatod az ajtót, az se reális. Ha befolyásolja a dolgokat, ha nem. ))
Wybert Huxleye: (( nem bilincseltek meg amikor ki-be lett zárva, ami nem is befolyásolt semmit ))
Csirmász: (( De mégse csinálod, ha már intézkednek. Hátra volt húzva a kezed. ))
Wybert Huxleye: (( bármit befolyásol ez, beakartam ülni a kocsiba, elmenni? nem ))
Csirmász: (( Nem, de mégse RP hű cselekvés. ))
Csirmász: (( Mégegyszer feltenném a kérdést, Wybert. Milyen feltétellel ))
Csirmász: (( Engedtek vissza a szerverre? ))
Wybert Huxleye: (( pl most nem léptem le, régen leléptem volna ))
Csirmász: (( Valamint hogy bizonyítasz a közösség felé, és nem tagadod meg az RP-t. ))
Wybert Huxleye: (( nem lett megtagadva semmi, amikor do-t kérdezett válaszolva lett ))
Csirmász: (( Egy /do "nem" úgy gondolod, hogy elég ahhoz, hogy normális, mindegyik fél számára megfelelő és szórakoztató szerepjátékot nyújtson egy ilyen intézkedés során? ))
Wybert Huxleye: (( körfűrész lett tartva a rablóra, ő elmehetett, nem gond, de én nem rpztem le a sokkolás hatását, kettős mérce ))
Wybert Huxleye: (( do ellenkezik elégséges volt akkor a nem válasz is elégséges ))
Csirmász: (( A srácok komolyan veszik, amit csinálnak, és megtisztelnek téged azzal, hogy részesítenek téged ebben. ))
Wybert Huxleye: (( komolyan veszik, végignézték a rablást és engem kaptak el ))
Csirmász: (( És ahogy láttam Taylor írását, sikeresen el is vetted legalább két ember kedvét a viselkedéseddel. ))
Csirmász: (( Nem gondolod hogy ez közösségbomlasztó magatartás? ))
Wybert Huxleye: (( tőlem raboltak el 1 milliónyi alkatrészt, amit 5 órán át szedtem és nem csináltak semmit, de az ő kedvük ment el ))
Csirmász: (( Egész nap az Ottosban és a Warehouse-odban afkolni, az árfolyamot várni minőségi szerepjátéknak számít a te szemedben? ))
Csirmász: (( Úgy gondolod hogy erről szól a RolePlay? Bontózni egész nap? ))
Wybert Huxleye: (( a szerveren az emberek látható része ezt csinálja, kamionos, bontós munka, ezt nem rp-nek nézni ))
Csirmász: (( Igen, sokan csinálják, de ha egy hasonló szituációba keverednek mint Te, megtisztelik a másikat azzal, hogy normális hangvétellel reagálnak a másik fél szerepjátékára. ))
Taylor Hayes: (( Ezt mondjuk meg tudnám cáfolni, mivel nap mint nap jelen vagyunk a szerver életében mint PD és teljesen mást látunk. ))
Csirmász: (( Még ha nem is nyernek az adott szituációban, csak vesztenek. ))
Wybert Huxleye: (( mi volt a gond, az ellenkezik kérdésre a nem válasszal? ))
Csirmász: (( Az, hogy ennyit sikerült le RP-zned. ))
Wybert Huxleye: (( mit kellett volna még? ))
Taylor Hayes: (( Itt nem csak a "nem"en van a hangúly hanem a teljes képről. ))
Csirmász: (( A lehető legminimálisabb kommunikációval, csak hogy túl eshess ezen az egészen, és mehess vissza bontózni. ))
Wybert Huxleye: (( ellenkezik? kérdés elégséges volt? ))
Wybert Huxleye: (( 3 rendőr előtt rabolták ki a furgonom, úgy hogy 2x lett hívva a rendőrség, nem csináltak semmit ))
Taylor Hayes: (( Az a baj, hogy te egyetlen szavon lovagolsz, nem pedig a teljes képet nézed amit RPben észre kéne venni, mi azért vagyunk, hogy színesebb legyen az egész élet itt a szerveren ))
Taylor Hayes: (( Ilyenkor mikor ilyenbe futunk bele, az nekünk is elveszi a kedvünket a dolgoktól, illetve, nagyon ritkán hívok admin, de ezt nem éreztük fernek, hogy így zajlik ))
Wybert Huxleye: (( még mindig nem mondtátok el mi a gond, ha kérdezek, az szavakon való lovaglás, nem tudjáktok mit követtem el, mert semmi szabálytalant nem tettem ))
Taylor Hayes: (( Elmondtam az is, hogy önbíráskodást végeztél, ezért is lettél lesokkolva, ami után semmire nem volt légyeges RP-d ))
Wybert Huxleye: (( tőlem raboltak ki 1 milliónyi árut, úgy hogy végignézték a rendőrök, az nem gond, nekem nem megy el a kedvem? ))
Csirmász: (( Az előző tíz percben csak arról beszéltünk, hogy itt mi a gond. ))
Csirmász: (( Megtagadod az RP-t a mentalitásoddal. ))
Wybert Huxleye: (( nem lett megtagadva, válaszolva lett a do-ra ))
Wybert Huxleye: (( ic mit mondok, az ic ügy ))
Csirmász: (( Minőségileg alacsony szerepjátékot tanúsítottál a többi játékostársaddal szemben. ))
Wybert Huxleye: (( miért lett admin hívva? válaszolva lett a do-ra, most vittek volna be a börtönbe ))
Csirmász: (( Igen, de normál keretek között ez nem így működik. ))
Wybert Huxleye: (( kérdezte do-ba, hogy ellenkezik? válasz nem, mi nem elég ezen? ))
Csirmász: (( Nem ebből áll az egész, hogy jó elkaptak bilincs aztán cella. ))
Wybert Huxleye: (( vittek volna be a börtönbe és vége lenne ))
Csirmász: (( A srácok az LAPD eljárásait igyekeznek szerepjátszani, valódi érzelmekkel, cselekvésekkel színesítve. ))
Wybert Huxleye: (( utána ahogy ic irva lett, ment volna a jelentés ellenük ic ))
Csirmász: (( A világ nem fekete-fehér, ahogy a szerveren betöltött események, szituk sem. ))
Taylor Hayes: (( Az, hogy ment volna a jeletés IC, az teljesen mellékes. ))
Wybert Huxleye: (( nem követtem el semmit, do-ra válaszolva lett, még mindig nem derült ki mit követtem el ))
Csirmász: (( De ha neked a bontózáson kívül semmi nem számít, akkor nem érzem úgy, hogy ezzel a minőségű szerepjátékkal és hozzállással neked a szerveren lenne a helyed. ))
Taylor Hayes: (( kb csak 20 perce taglalja neked a Csirmi,hogy mi a gond. ))
Csirmász: (( Mióta unbanoltak kétszer is voltál AdminJailben. ))
Wybert Huxleye: (( fél szervert kibannolhatnád ilyen indokkal ))
Csirmász: (( Rendben, akkor itt pontot teszek a végére. Köszönjük a szerveren töltött idődet. ))
Csirmász kitiltott téged a szerverről. Indok: Minőségileg alacsony szerepjáték, RP megtagadása Lejárat: Soha
Killing network: [md]# Disconnected by server
Csirmász kitiltott téged a szerverről. Indok: Minőségileg alacsony szerepjáték, RP megtagadása Lejárat: Soha

Megjegyzés: (VÁLASZ HELYE, ZÁRÓJELET TÖRÖLD KI)

Csirmász

Lelkes Pötyögtető
Adminisztrátor
Üzenetek:69
Ryan Doakes
Üdv.

Taylor Hayes írt nekem PM-et, hogy a segítségemre lenne szükségük, mert a srác, aki ellen intézkedtek (Te) nem hajlandó normálisan RP-zni.
Az általad sérelmezett rendőri intézkedés, azaz a tény, hogy az intézkedést veled szemben, és nem a kirablóiddal szemben kezdeményezték, úgy gondolom teljes mértékben IC ügy, amire a frakciónak van Belső Ügyosztálya, ez az alosztály foglalkozik az Officerekre tett panaszokkal, így minden jogod meglett volna arra, hogy az intézkedés végeztével panaszt tegyél a veled szemben eljáró rendőrökkel.

"Körfűrész rá volt tartva a rablóra, akinek doboz volt a kezébe, a rendőrök nem szólítottak fel engem, ahogy a rablókat és kockáztatták a sokkolásomat, amikor rádőlve megsérülhetett volna a rabló, a rabló ezzel PG-t követett el, amikor rá volt fogva a fűrész és továbbment."

Ahogy olvastam az érvelésed, ez kiszúrta a szemem, téveszmében élsz a PowerGaming definíciójával kapcsolatban.

PG (PowerGaming) definíciója:

PowerGaming az, amikor egy játékos irreálisan, a valóságtól elrugaszkodva cselekszik, vagy olyan dolgokat tesz, amelyekkel más játékosokat megfoszt a választási lehetőségeiktől. Röviden: olyan cselekedetek végrehajtása, amelyek a való életben nem lennének lehetségesek, vagy amelyek erőszakosan rákényszerítik az akaratodat másokra.

Az, hogy egy körfűrészt tartasz a másikra, az Ő karakteralakításától függ, hogy hogyan reagál rá. Ha egy kemény alvilági arcot alakító játékostársaddal állsz szemben, nem fogja összevizelni magát egy körfűrész látványától, ezért reflektáltam arra, hogy egy pisztoly talán nagyobb félelmet keltett volna a karakterében.

Az a tény, hogy egy akkora körfűrészt rántottál ki 0 RP-vel a zsebedből, amekkora a karaktered, az már kitölti a PowerGaming definícióját, valamint idéznék még egy pár sort a szerver szabályzatából:

"A karakteredet ért nagyobb sérüléseket és animba esést / járművel történő nagyobb ütközéseket minden esetben kötelező szerepjátékozni, még akkor is, ha nincs körülötted más játékos."

"In-Character és szituáció függvénye, hogy milyen helyzet(ek)ben és hogyan van alkalmazva az adott nem halált okozó fegyver. Sokkoló és Beanbag esetén köteles a játékos a sérülésnek megfelelően RP-zni, illetve a fegyvert használó játékosnak a fegyver elővétel és elsütés között legalább 3 másodperces reakcióidőt kell hagynia."

Az LSPD tagjai lesokkoltak téged, amit Te semmilyen formában nem reagáltál le karakterhűen, sőt, mondhatni szinte meg se kottyant, hogy közel 50.000 Volt haladt át a testeden, ilyenkor úgy gondolom nem az az első gondolatod, hogy megkérdezd az ellened intézkedő Officer nevét. Erre az volt a válaszod, hogy:

Wybert Huxleye: (( sokkolás animba tesz, mit kellene rpzni? ))

"Az adminisztrátor azt állította, hogy a helyszín nem minősül forgalmasnak, holott korábban már kaptam innen kick-et forgalmas helyen való AFK miatt. A szabályzatban nem szerepel egyértelműen, hogy forgalmas helynek minősül-e, viszont nem lenne logikus, hogy lecampelnék az alkatrész eladót és így rabolnának, feltételezhetően eddig megtörtént volna, ha szabályos lenne."

Az Otto's Parts nem számít forgalmas helynek, mivel nem tér rá ki a szerver szabályzata. Viszont több szabálypont is kitér arra, hogy hol AFK-olhat az ember, és hol nem. Idézek:

"A szerveren tartózkodás alatt minden esetben kötelező a karaktereddel szerepben maradni. Ez alól nincs kivétel semmilyen esetben. Figyelembevéve, hogy egy Roleplay szerveren tartózkodsz, úgy köteles vagy minden egyes cselekedetet / történést megfelelően és a környezethez hűen szerepjátékoznod."

"Ha egy adott szituációba kerültél, köteles vagy azt részletesen és teljes komolysággal szerepjátékoznod.".

Az Otto's nem számít forgalmas helynek, de mivel a bontózás nagy hírnévnek örvend a szerveren, így playerek által gyakran látogatott létesítménynek számít. Így szinte teljességgel elkerülhetetlen, hogy ne bonyolódj valakivel RP szituációba, ha ott tartózkodsz.
Nem egy példa volt arra, hogy sok percet, akár órát az Otto's-ban AFK-oltál a pult előtt, dobozzal a kezedben.

"A játékélményükkel kapcsolatos panasz teljesen alaptalan. A rendőrök arra hivatkoztak, hogy a viselkedésem miatt "elveszi a kedvünket a dolgoktól". Ezzel szemben ők azok, akik a szabályokat figyelmen kívül hagyták: kétszeri rendőrségi hívásra is tétlenül nézték, ahogy kirabolnak, ezzel tönkretéve az én játékélményemet és több órányi munkámat. Az admin is erre az érvre hivatkozott, és "közösségromboló magatartással" vádolt."

Azt is kifejtettem neked, hogy az LSPD tagjai minőségi szerepjátékot képviselnek, hűen az RL megfelelőjéhez, az LAPD protokolljai szerint járnak el, tehát nem, nem annyiból állt volna az RP szituáció, hogy bedugnak a kocsiba, és börtönbe csuknak, neked csak ez volt a célod, de a srácok szerettek volna normális kereteken belül, és megfelelő RP szinten intézkedni ellened, az USA rendvédelmi protokolljainak megfelelően, amit Te tisztán láthatóan megtagadtál a viselkedéseddel.

Nem RP-zted azt, hogy lesokkoltak, ehelyett a kocsidat nyitottad-zártad, miközben két rendőr feküdt a hátadon, mindkét kezedet hátrahúzva, amire csak annyi volt a válaszod hogy:

Taylor Hayes: (( Csak térdelünk rajtad, de emelett a kocsit nyitod meg zárod is. ))
Csirmász: (( Miért nyitogatod a kocsit ki-be, miközben két rendőr fekszik rajtad? ))
Wybert Huxleye: (( ki-be lett zárva, nem befolyásolt semmit ))

"Az adminisztrátor nem a szabályok, hanem a saját véleménye alapján döntött, figyelmen kívül hagyva a rendőrök és a rablók viselkedését. Az érveimre cinikusan és irreleváns módon válaszolt. Véleményem szerint a kitiltás indokolatlan, és a probléma IC ügy keretein belül történt."

Ismét idézném a szabálypontokat, amik alapján a döntésemet hoztam:

• A szerveren tartózkodás alatt minden esetben kötelező a karaktereddel szerepben maradni. Ez alól nincs kivétel semmilyen esetben. Figyelembevéve, hogy egy Roleplay szerveren tartózkodsz, úgy köteles vagy minden egyes cselekedetet / történést megfelelően és a környezethez hűen szerepjátékoznod.

• A karakteredet ért nagyobb sérüléseket és animba esést / járművel történő nagyobb ütközéseket minden esetben kötelező szerepjátékozni, még akkor is, ha nincs körülötted más játékos.Ha egy adott szituációba kerültél, köteles vagy azt részletesen és teljes komolysággal szerepjátékoznod.

• In-Character és szituáció függvénye, hogy milyen helyzet(ek)ben és hogyan van alkalmazva az adott nem halált okozó fegyver. Sokkoló és Beanbag esetén köteles a játékos a sérülésnek megfelelően RP-zni, illetve a fegyvert használó játékosnak a fegyver elővétel és elsütés között legalább 3 másodperces reakcióidőt kell hagynia.

A permaban kiosztásánál figyelembe vettem az UCP előéleted is, ami enyhén szólva nem a legfényesebb, számtalanszor szankcionáltak AdminJail-lel különböző szabálysértések miatt, amik közül párat kiemelnék:

• Hanyag RP
  • Admin előli kilépés
  • FearRP hiánya, PG
  • DM, FairPlay figyelmen kívül hagyása
Valamint egy permaban, amit "Admin szavának semmibevétele, szabályzat többszörös megszegése" indokkal kaptál.

Továbbra is tartom magam ahhoz a tényhez, hogy a viselkedésed és a hozzáállásod az adott RP szituációhoz közösségbomlasztó, és a játékostársaid felé mutatott tiszteletlenség mintapéldája volt. Az intézkedés veled szemben nem személyes volt, stabil lábakon álló tények alapján szembesítettelek a cselekedeteiddel, és a tevékenységeiddel a szerveren töltött időd során.

A panasz kimenetelétől függetlenül a ban marad, és nem szeretnék többet hozzászólni a témához, várom Laca válaszát.

Köszi a figyelmet.

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:8,635
-
Head of Staff hozzászólás
Üdv,

A szerver szabályzat teljesen világosan fogalmaz arról, hogy minden szituációban megfelelően és részletesen kell véghezvinni az adott szerepjátékot, valamint arra is, hogy milyen formában kell karakterben maradni. Jelen esetben itt Wybert Huxleye részéről minden elmaradt, ami elvárt lett volna, hogy legalább a játékostársait megtisztelje azzal, hogy kiveszi a részét az adott RP-ből.

A biztonság és a teljesség kedvéért megnéztem az elmúlt pár nap logjait arról, hogy milyen szerepjátékokba keveredtél, de sajnos azt láttam, hogy az esetek 98%-ban az automatikus /me-ken kívül más nem volt benne. Végre itt volt egy lehetőség, hogy RP-be is keveredj, ráadásul civilekkel és rendőrökkel is, hogy még színesebb legyen az adott szituáció. Ehelyett történt, ami történt.

Az adminisztrátor nem a szabályok, hanem a saját véleménye alapján döntött, figyelmen kívül hagyva a rendőrök és a rablók viselkedését.
Ezt pedig kikérem minden adminisztrátor nevében. Előbb a saját "házad táján illene rendet tartani", mielőtt ilyennel vádolsz meg akár egy adminisztrátort, akár egy játékostársad.

Véleményem szerint a kitiltás indokolatlan, és a probléma IC ügy keretein belül történt.
A Te véleményed szerint lehet, azonban a szerver szabályzat értelmében teljes mértékben jogosan kaptad a kitiltást.

A panaszod jogtalan, a kitiltásod nem kerül feloldásra!

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó