Üzenetek:190
Eugene Miller
Theo MacConnel
Megjelenése: Igényes, barátságos
Magassága, súlya: 183 cm, 85 kg
Tanulmányai:
- General Medical Practicioner, Trinity College, Dublin, 2015 - 2020
- Doctor in Psychology, Narcotics and Surgery, 2020-
Fóbiák:
Tériszony, Arachnofóbia, Thesszalofóbia
Jó tulajdonságok: Jószívű Barátságos Intelligens Maximalista | Rossz tulajdonságok: Akaratos Őszinte Arrogáns Laza |
Tiszteletem! Theo MacConnel az én becsületes nevem. Sokan szeretik a sajátjukat, de sokan nem. Megmondom őszintén, nekem semmi problémám nincs vele.. olyan egyszerű és hangzatos. Írországi gyerek vagyok, ott is nőttem fel, és éltem egészen mostanáig. Anno 1996. március 12-én születtem Dublin egyik kisebb kórházában a Republican avenue-n. Fain kis hely, sokat jártam oda tanulmányaim alatt.
Édesanyám Theresa Ludoven, német családból származó asszony volt, de úgy a legjavából. Akkora tökösség szorult belé, mint amit ember ritkán lát! Szülésznőként dolgozott abban a kórházban, ahol én is világra jöttem. Vicces volt, hiszen a saját kollégái, és kolléganői segédkeztek neki, akikkel nagyon sokat hülyéskedett. Szerintem erről az ágról valóak a jobbik tulajdonságaim. Szerették őt. Nyilván illik ezen a ponton néhány szót ejtenem apámról is, Mr. Edward MacConnel-ről. Nos.. nem volt egy mintaapa. Sokat szenvedett gyerekkorában a részeges nagyapámtól, úgyhogy részben megbocsáthatók tettei. Szerencsénkre sokat nem igazán tartózkodott velünk, valamint el is ment, elhagyott minket valami prostiért Franciaországban. Remélem boldogan él ott!
Szóval visszatérve anyánkra, és rám, a kicsi Theo-ra, nekünk sem adatott valami jó féle sors. Mai fejjel már tudom, hogy mi történt vele, de akkor honnan tudtam volna még?! Végtagsorvadásban szenvedett. Igen.. pontosan úgy kezdődött, ahogyan azt tanultuk. Egy egyszerű eleséssel. Elesett, de komolyabb baja nem lett akkor még. Aztán fokozódtak a számok, egyre gyakrabban hagyta el lábát az erő, mígnem tartósan maradt a földön. A 7-8 éves én hogy tudott volna segíteni, hmm?! El sem lehet hinni, de nem volt erőm felkapni őt, úgyhogy egyből szaladtam Dr. Murph-höz, a körzeti orvosunkhoz. Nagyon jó ember volt ő, amolyan apámként tekintettem rá. Annyira azért nem voltam buta, hogy ne fogjam fel: nagy a baj. Sok kezelést kapott, sokat is szenvedett szegénykém, de végül a betegség legyőzte. Alig töltöttem a 9. évemet, amikor eltemettem a saját édesanyámat, úgy, hogy az ég világon sehogyan sem tudtam neki segíteni. Sehogyan! És ez hihetetlenül megviselt.
A temetés után a hatóságok, és az állam karolt fel olyan formában, hogy bevágtak egy intézetbe. Köszönöm szépen innen is! Hatalmas élmény volt ám! Aham, persze ez irónia. Sok gyerek nagyon lentről került ide be, és tovább is folytatták az életvitelüket. Pedig tehettek volna ellene, hogy ne váljanak semmivé, és süllyedjenek el az emésztőben, de hát ez nem sikerült. Fogalmam sincs, hogy honnan szerezték azt a sok szart, de mindig volt mit tolniuk. Gyerekek! Hangsúlyozom: GYEREKEK! Csak hogy az endorfin szintem továbbra se nőjön, őket is láthattam elhullani, mint a legyeket konkrétan. Fiatal, tizenéves gyermekeket, akiket a hasonló gyerekkort megélt, kiégett senkiházik támogattak azzal a sok szarral.
Hamar rájöttem, hogy valamit tennem kell, ha bármit is el akarok érni ebben az életben. Fogtam az ír makacsságomat, és munkát kezdtem keresni, hozzáteszem körülbelül 12-13 éves lehettem akkoriban. Amikor Dr. Murph fülébe jutott, hogy munkát keresek egyből megfogta a grabancomat. Igen, az a Dr. Murph, aki igyekezett édesanyámon segíteni, de akkoriban még nem volt olyan fejlett az orvostudomány, hogy bármit is tudjon kezdeni vele.. pedig ő mindent megtett. Na szóval, felajánlotta, hogy lehetek amolyan „segédje”, és még egy kevés pénzt is kereshetek cserébe. Kaptam is az alkalmon! Nem volt olyan nehéz dolgom, hiszen kisebb sebeket kellett tisztítanom, kötözéseket feltenni, takarítani az eszközeit, és a többi. Jó meló volt, és élveztem is. Igazából szerintem itt fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy talán én is csinálhatnám azt, mint Dr. Murph. Segíteni az embereknek, gyógyítani őket testileg, és lelkileg is. Hamár én nem tudtam édesanyámnak.
Amikor felcseperedtem a nyomorból, és végre a magam ura lehettem, bártan jelentkeztem a dublini Trinity College kampuszára. Gondolkodtam rajta, hogy milyen szakot is válasszak pontosan, hiszen addigra már láttam pár dolgot Dr. Murph kezei alól. Mondta, hogy felesleges ezen gondolkoznom még, ugyanis előbb általános orvostudományt kell tanuljak. Így is alakult. 18 évesen otthagytam az otthont, és a már megkeresett pénzből sikerült egy albérletet találnom, amit egészen otthonosra berendeztem magamnak. Nagyon-nagyon hosszú idő után éreztem úgy magam, hogy végre otthon vagyok. Persze anya nagyon hiányzott még akkor. Mái napig, de az ember együtt tud a tudattal élni, és elfogadja egy idő után. Iskolás éveimet erős, kitartó és maximalista tanulással töltöttem, nem a legjobb, de jó akartam lenni a szakmámban. Nem riadtam meg a patológiától, szülészettől, de a műtétektől sem. Ha kellett takarítottam, ha kellett segédkeztem, ha kellett bármit megcsináltam. Néha kicsit beteges megfelelési kényszerrel is. Mit mondjak? Maximalista vagyok.
Az első államvizsgám ötös lett, ami kellő erőt adott ahhoz, hogy folytassam a tanulmányaimat, immáron szakosodottabb irányon. Pszichológiát, narkotikumokat és műtéteket választottam. Az elsőt azért, mert segíteni akarok azokon, akik hasonló cipőben járnak, mint én akkoriban. A narkotikumok elleni küzdelmet, és azoknak a kutatását pedig a gyerekotthonban látottak miatt. A műtétekre való specializálódást ki sem kell fejtsem… Édesanyám emlékére. Így áll tehát össze a kép.
Kellő érdeklődésemnek, és teljesítményemnek hála a félévek alatt egész jó társaságot sikerült magam köré gyűjtenem, és az utolsó félév megkezdtével lehetőséget kaptam, hogy külföldön töltsem le a gyakorlati időmet cserediákként. Egy egyszerű szerződést kellett megírjak, és az egyetem még a repjegyet is intézte nekem. Egyedül Dr. Murph-öt sajnáltam otthagyni, de egy másodpercig sem hátráltatott engem, sőt bátorított. Viszont amikor eljött a napja az utazásomnak, ejtett egy pár könnyet az öreg.. Na.. mégiscsak évekig ott voltunk egymásnak. Felszálltam arra a repülőre, és bizakodóan, ambíciózusan, és telis-tele energiával megindultam az ismeretlenbe.
Leszállásunk után az egyetem által biztosított albérletembe költöztem Vespucci Beach-en. Nagyon király az a hely, csak ajánlani tudom! Tengerpartra néző teraszok, csendes környék. Na egyszóval csodás! Viszont egy másodpercig sem húzhattam az időmet. Gyorsan felpattantam egy buszra, és az Eclipse Medical Tower felé vettem utamat, ahol egy laza interjú után már munkába is állhattam! Nagyon izgatott vagyok, hogy mit fogok itt elérni! Az biztos, hogy a félév végére ledoktorálok!
Utoljára szerkesztve: