Sven Sawyer /karakterlap/

Cruise

Újonc
Játékos
Üzenetek:7
Sven Sawyer
sngine_6f1fed365b772a8e211aaba1a6dd53cf.png

Leírás
Sven Sawyer magabiztos, katonás tartású férfi, akinek minden mozdulata a kontrollt és a céltudatosságot sugallja; vállai egyenesek, járása határozott, testtartása feszes. Körülbelül 185 centiméter magas, erős, testalkata 95–100 kilogramm körül mozog, arcvonásai markánsak. Bal arcfelén kettő körülbelül öt centiméteres, függőleges heg húzódik — egy repeszgránát emlékét viseli —, melyet enyhe borosta részben takar; rövidre nyírt, szőkésbarna haja még inkább kiemeli a kemény vonásokat. Mindkét karját és lábát tetoválások borítják, hátán pedig egy különös jelentőségű kereszt emelkedik ki, amely jelképként formálja személyes történetét. Hangja mély, enyhén rekedtes és határozott, artikulációja precíz, minden szava célzott és tiszta; megjelenését a Tom Ford Tobacco Vanille finom, orientális, édes-fűszeres illata koronázza meg, amely kifinomultságot és tekintélyt kölcsönöz neki.
Sven alapvetően barátságos és megközelíthető; katonás tartása mögött szívélyes, emberséges attitűd rejtőzik. Nem nyafogó, nem cukormázas, de őszintén törődik másokkal, és ezt cselekedeteiben is megmutatja. Beszéde határozott és tiszta, mégis meleg tónusú; hangja rekedt, de kedvességet sugároz. Szavai céltudatosak, ugyanakkor gyakran tükröznek empátiát és humorérzéket. Kritikát nem sértő módon ad, és képes úgy hallgatni, hogy a másik érezze: valóban megértik. Baráti kapcsolataiban lojális és védelmező; egyszerű gesztusokkal, jelenléttel és gyakorlati segítséggel fejezi ki törődését. Új ismeretségekben hamar bizalmat ébreszt, de nem tolakodó; régi barátainál kitartó és megbízható támasz.

Erősségek és gyengeségek összefonódása
Megbízhatósága és védelmező természete egy erős felelősségtudatban összpontosul, empátiája révén gyorsan felismeri és kielégíti mások szükségleteit, ugyanakkor ez a túlzott vállalási hajlandóság érzelmi terhet ró rá, ami kimerüléshez és magányossághoz vezethet. Pontossága, katonás önfegyelme és gyakorlati problémamegoldó képessége stabil támaszt jelent a környezetének, de merev szabályai és hagyománytisztelete időnként csökkentik rugalmasságát, lassítva az alkalmazkodást váratlan helyzetekben. Humorérzéke és hallgatni tudása oldja a feszültséget és erősíti a kötelékeket, ugyanakkor a mélyebb érzelmi megnyílástól való tartózkodása miatt mások néha távolságtartónak érezhetik őt.
A fizikai sebezhetőségek — az arcon húzódó, öt centiméteres repeszgránát-heg és a karjain sorakozó hegek — nemcsak emlékeztetők a múltbeli sérülésekre, hanem pszichológiai gyengeségek forrásai is; ezek a hegek időnként fájdalmat, álmatlanságot vagy traumás emlékeket idézhetnek elő, amelyek befolyásolják döntéshozatalát és érzelmi stabilitását. A külső sérülések miatt óvatosabb, néha túlvédekező magatartást tanúsít, ami megnehezíti számára a sebezhetőség megosztását és a közelebbi kapcsolatok kialakítását. Összességében Sven erősségei hatékony cselekvést és biztonságot nyújtanak másoknak, de a fizikai és érzelmi hegek miatt fennáll a veszélye, hogy saját jólétének rovására vállal túl sokat.

Háttértörténet

Sven Sawyer már fiatalon elkötelezte magát a katonai pálya iránt; Detroitban végezte el a katonai iskolát és ott formálódott ki benne a fegyelem és a kötelességtudat. Többször bevetésen volt, részt vett iraki és afgán missziókban, továbbá különböző, magas kockázatú feladatokban, ahol tapasztalata és vezetői képességei gyors elismerést hoztak. Századosként vezette társait, de egy robbanás során szerzett sérülések miatt kénytelen volt leszerelni; a sebesülések nemcsak testileg rongálták meg, hanem lelkileg is mély nyomot hagytak. A felépülés után Los Santosba költözött, hogy újrakezdje az életét távol a katonai kötelékektől és a harcmezők emlékeitől.

Névtelen.png

Anna Sawyer Sven gyermekkorának érzelmi központja volt; gyakran ő volt a higgadt, empatikus hang a családban, aki próbálta összetartani a családi életet a nehézségek közepette. Türelmes, praktikus természetű nőként korán dolgozni kezdett, hogy eltartsa a családot, és ez a példamutatás nagy hatással volt Sven értékrendjére: a felelősségvállalás és a mások iránti gondoskodás nála is központi erény lett. Anna döntései, különösen a család széthullása idején hozott lépései, részben meghatározták Sven későbbi útját és motivációit: miért választotta a szolgálatot, miért fontos számára a védelem és a segítés.

John Sawyer keményebb, gyakorlati hozzáállású férfi, aki katonai vagy rendvédelmi múlt sugallatát hordozza viselkedésében; a fegyelem és a szabályok tisztelete az ő neveltetéséből eredő értékek egy része, és ezen keresztül hatott Svenre. Kapcsolatuk vegyes volt: John követelményei és elvárásai formálták Sven katonai ambícióit, ugyanakkor a családi trauma és a későbbi távolságtartás miatt a köztük lévő érzelmi kötődés bonyolultabbá vált. John jelenléte a múltban fegyelmet és célt adott, ugyanakkor a megromlott családi dinamikák további feszültségeket hagytak maga után.

Jelen
Sven ma Los Santos utcáin él, pszichésen rokkant, nyugdíjazott katona, aki a szolgálat után kapott rokkantsági ellátásból és alkalmi munkákból tengődik. Rendszeres gyógyszeres kezelés alatt áll; a fájdalomcsillapítók, altatószerek és hangulatstabilizálók tartják mozgásképesen és segítik elviselni a nappalok és éjszakák közti töréseket. A gyógyszerek ugyan működnek, de mellékhatásaik — időnkénti álmosság, tompaság és a koncentráció ingadozása — gyakran akadályozzák abban, hogy teljesen jelen legyen.
Apró, alkalmi munkákból tengődik: néha pincérként vagy biztonsági kisegítőként vállal műszakot, máskor kisebb javításokat végez, illetve olyan feladatokat vállal, amelyek nem igényelnek hivatalos háttérellenőrzést. Ezek a munkák elégségesek a megélhetéséhez, de nem adnak hosszú távú biztonságot vagy érzelmi stabilitást.
Szociális körét szűkre szabta; kevesen ismerik igazán. Barátságos természetével könnyen teremthet emberi kapcsolatot, mégis ritkán enged be valakit közel magához. Azok, akik közel kerülnek hozzá, megbízható, csendes támogatót találnak benne, aki szükség esetén határozottan cselekszik. Napjai nagy részében a rutin, a megfigyelés és az önkontroll uralkodik, a magány és a belső küzdelmek azonban gyakran felszínre törnek, különösen akkor, ha a hegek vagy a robbanás emlékei előjönnek.
Praktikus és visszafogott, viselkedésén látszanak a lelki terhek, a gyógyszeres kezelés miatt gyakran bizonytalanul mozog a társadalmi kapcsolatok és az érzelmi kötődések között. Los Santos számára egyszerre menedék és emlékeztető, hely, ahol újrakezdhetne, de ahol a múlt sebei nap mint nap megkérdőjelezik, hogy lehetséges-e ez a valódi újrakezdés.

Mellékletek

• sngine_dbdb036c95e7ac8accabb1a10c4e6b78.png
    sngine_dbdb036c95e7ac8accabb1a10c4e6b78.png
    87.8 KB · Megtekintések: 4

Cruise

Újonc
Játékos
Sven Sawyer
2025.10.23

20:00

Sven az esti forgalomból kiszállva egyedül indul neki a Kockapark mellett lévő egyik neves étterembe. Nem megy a belső térbe, lassan kifordul az ajtón, a hideg levegő felé veszi az irányt, és a teraszra sétál, ahol egy számára kényelmes, biztonságos ponton foglal helyet. A kültéri asztaloknál kihalt az élet, csak Ő maga tartózkodik, a város zaja tompa zöreje a háttérben, a lámpafények sárgás tükröződései a kövezeten.

Névtelen.png

20:10

A teraszon ülve is éberen figyel, a gyógyszerek tompa, megnyugtató réteget adnak gondolatainak, de nem altatják el az ösztönét.
A pincér halkan lép a terasz kövezetéhez, léptei finoman simulnak a jazz üteméhez, egy pillanatra megáll, megadva a teret, majd udvariasan meghajolás nélkül, de tisztelettel közelebb hajol. Keze könnyedén tartja a jegyzetfüzetet, arca profi, figyelmes mosollyal. A fény megcsillan a csuklóján lévő kis fémgombon, miközben a hangja halk és tiszta. Megáll két lépésnyire Sventől, szeme röviden végigfut rajta és az arcon húzódó hegen, majd visszatér a vendégre, készen a feladatra.

Pincér: Jó estét, uram — hozhatok valamit a teraszra?
Sven: Tacot és egy kolát, legyen szíves.
Pincér: Csípősen kérné a Tacot, vagy inkább simán?
Sven: Nem kell túl csípős. Köszönöm.
Pincér: Cukormentes, vagy rendes kólát?
Sven: Rendes kóla, jéggel.
Pincér: Rendben, azonnal hozom. Egyéb kérése még?
Sven: Semmi. Köszönöm.
Pincér: Minden jót, mindjárt visszajövök.

20:30
A pincér halkan visszatér, egy tálcán a Taco és a pohár kóla, leteszi őket Sven elé, finoman elé tolja az evőeszközöket. A Taco illata fűszeres, friss koriander és grillezett hús keveréke, a kóla buborékjai csiklandozzák a pohár oldalát. Sven lassan elfordítja a fejét, keze gondosan megfogja a Tacot, majd egy nagyot beleharap, e közben a teste megnyugszik egy rövid pillanatra.
A harapás közben a tekintete automatikusan végigsiklik a teraszon: először csak periférián egy árnyék, aztán a vonások, amelyek a memóriában élesednek. A felismerés nem ordít, inkább csöndes, rideg és pontos: ez a férfi egykor vele harcolt.
Ahelyett, hogy azonnal szavakba törne, kényelmesen megfordítja a Tacóját a csomagoláson, egy apró gesztussal jelzi, hogy nem tart fegyvert, csak jelenlétet kínál.
A férfi először mereven néz maga elé, aztán lassan oldalra fordul, és rekedtes, fáradt hangon megszólal: "Sven?" Sven bólint, a hangja nyugodt, mégis vékonyan feszültséget rejt: "Igen. Régen láttalak." , majd ekkor az ismeretlen csatlakozik az asztalhoz...

Névtelen.png
A jármű és Sven előtti fal takarásában egy ismeretlen alak foglalt helyet, aki egykoron Sven egyik beosztottja és egy közeli barátja is volt.

20:35
Egy párbeszéd veszi kezdetét köztük..
Régi társa: Sven?! Sven Te vagy az?
Sven: Igen..
Régi társa: Nem gondoltam, hogy még látlak valaha így — itt, nyugiban.
Sven: Nyugiban? Ne viccelj. Csak ülök. Te meg mit keresel itt?
Régi társa: Dolgom volt a környéken. Hallottam, hogy Los Santosba költöztél.
Sven: Hallani lehet rólam — jó hír ez?
Régi társa: Attól függ, mit jelent számodra. Jól nézel ki... ha a háborút tekintjük mércének.
Sven (szűkszavúan, félmosollyal): Köszönöm. Te hogy bírod?
Régi társa: Megvagyok. Többet láttam, mint akartam. Láttam, mit tett veled az a robbanás.
Sven (később, higgadtan): Nem kell részletezni. Megvan, ami kell.
Régi társa: Hallottam, hogy nyugdíjaztak, rokkantellátás, apró munkák. Nem szégyen.
Sven: Nem kértem sajnálatot. Miért jöttél?
Régi társa (elnyomott feszültséggel): Információt hoztam. Valaki kérdezősködött utánad. Nem a jóindulat szólította fel.
Sven (szeme megfeszül): Ki? Mondd vagy felejtsd el.
Régi társa: Nem annyira egyszerű. A név egy helyi üzletkötőhöz kapcsolódik, azt akarják tudni, meddig maradsz itt.
Sven (halkan): Mennyit tudnak?
Régi társa: Eleget, hogy veszélyes legyen. Eleget, hogy figyeljenek.
Sven (nyugodtan, de határozottan): Nem érdekelnek, nem megyek el innen.
Régi társa: Tudom. De azt is tudom, hogy neked vannak dolgok, amik ha kiderülnek, menekülnöd kell!
Sven: Én intézem. Nem kérek segédkezet, és főleg nem teremtek több bajt.
Régi társa (részvéttel): Akkor vigyázz. Nem csak te vagy itt, vannak, akik számolnak veled.
Sven (kényszeredett mosollyal): Mindig is jól számoltam. Köszönöm, hogy szóltál.
Régi társa: Ha szükséged lesz valamire — infó, fedezék — szólj. Nem mindenki fordult el.
Sven (egyszerűen): Értettem. Most elmegyek.
Régi társa: Óvatosan.

20:50
Sven feláll, zsebébe csúsztatja a tárcát, lassan elindul a terasz felé vezető úton, a kettőjük között maradt csend több mindennél.

Járda.png

Utoljára szerkesztve:

Cruise

Újonc
Játékos
Sven Sawyer
I. 2025.10.24
A nap már magasan járt, a város még nem forrósodott fel teljesen, amikor Sven megérkezett a Veluxe-Rent & Ride központjához. A kora délutáni fények élesen tükröződtek az üvegfalakon, a levegőben pedig enyhe benzingőz és friss kávé illata keveredett — tipikus Los Santos-i hétköznap. A recepción már várták Svent és néhány perc múlva egy világos, modern tárgyalóban találta magát, ahol Max Meyer, a Veluxe vezérigazgatója kézfogással üdvözölte.

Business.png
/ Max és Sven éppen a szerződéskötés pillanatában a Veluxe központban /
Max: Szia, Sven. Örülök, hogy beugrottál. Minden oké a papírokkal?
Sven: Megnéztem. Tiszta sor.
Max: Rugalmas beosztás, főleg esti körök. Figyelembe vettük, amit mondtál.
Sven: Köszi! Nem kell külön bánásmód, csak legyen korrekt.
Max: Az lesz. Itt a szerződés, két példány. Ha aláírod, ma este már indulhatsz is.
Sven (aláírja): Melyik kocsit kapom?
Max (félmosollyal): Mindent a maga idejében. Első fuvar 18:00-kor, reptér.
Sven: Rendben. Vezetek, figyelek, hozom, amit kell.
Max (komolyabban): Nem akármilyen fuvar. Egy magasrangú külföldi politikust viszel. Diszkréció, pontosság, semmi felesleges kérdés.
Sven (bólogat): Értettem. Csak az út, semmi más.
Max: Pontosan. Ez nem csak munka — ez bizalom. Ne okozz csalódást!
Sven: Nem szokásom.

Sven 17:30-kor már a reptér közelében volt. A Veluxe gépjárműje csendesen gurult a főúton, a GPS pontosan jelezte a találkozási pontot. A nap már lemenőben, a város fényei lassan felgyulladtak. Sven figyelt, tükrök, forgalom, mögötte haladó járművek — semmi szokatlan.
Már a kijelölt várakozási ponton állt, a reptér forgalma csendesebb volt, mint szokott, de a távolban egy gép épp leszálláshoz készült.
A szélvédőn át figyelte, ahogy szép lassan ereszkedik, a futómű kinyílik és a test megfeszül a levegőben. Nem volt nehéz kitalálni, ez hozza az utasát. Nem volt kérdés, hogy fontos személy érkezik.

Airport (2).png
/ A szóban forgó személy érkezése a Los Santosi reptérre /
A gép megállt, a lépcsőt leengedték, és néhány perc múlva megjelent az utas: magas, elegáns férfi, két testőr kíséretében. Sven kiszállt, kinyitotta az ajtót, nem szólt — csak biccentett.

Politikus: Kérem, diszkréten!
Sven: Rendben. Indulunk!

Sven lassan bekanyarodott a hotel előtti körforgalomba. A biztonsági személyzet már várta az érkezést, diszkréten jeleztek, hogy minden rendben. A politikus csendben kiszállt, biccentett Sven felé, majd testőrei kíséretében belépett az épületbe.
Sven nem szólt, csak figyelte, ahogy eltűnnek a forgóajtó mögött. A motor halkan duruzsolt és a GPS automatikusan lezárta a fuvart 18 óra 15 perckor...

Utoljára szerkesztve:

Cruise

Újonc
Játékos
Sven Sawyer
II. 2025.10.24 - 10.25

21:05
Hazaérve leállította a motort, kiszállt, és egy pillanatra megállt a sötét utcában.. A környék csendes volt, az ablakban halvány fény derengett. Belépett, levette a kabátját, lerúgta a cipőjét, és leült az ágy szélére.
A telefonját elővette, megnyitotta a Facenetworkot, ahol Alice neve volt a legutóbbi beszélgetések között. Rápillantott, de nem írt. Csak nézte egy pillanatig.

Eszébe jutott a szerelőtelep. A Rebla GTS, ahogy Alice lehajolt a motortér fölé, és félhangosan magyarázta, mit cserél ki. Az a pillanat, amikor Sven először mondott ki valamit, amit eddig magában tartott.:
„Néha nehéz elmondani, mi van az ember fejében.”

Alice ezt nem reagálta túl. Csak figyelt. És ez többet ért, mint bármilyen tanács.

Sven (magában): „Ma nem történt semmi. De jó lenne, ha tudná, hogy ez is számít.”

22:30
Már majdnem elaludt, amikor a kijelző halványan felvillant.
Alice: „Nem tudom miért, de most eszembe jutottál.”

Sven egy pillanatig csak nézte az üzenetet. Nem volt benne semmi különös , de mégis visszaírt.
Sven: „Én is gondoltam rád. Ma volt az első fuvarom. Csendes volt.”
Alice: „A csend néha többet mond, mint a zaj. Jó volt?”
Sven: „Nem történt semmi. És ez most jó érzés.”
Alice (rövid szünet után): „Ha van kedved, gyere ki. Tudok egy helyet, ahol néha megállok, ha nem tudok aludni.”

22:40
Nem volt cím, csak pár irány. Sven tudta, merre van. Nem volt messze, de nem is volt közel. Felöltözött, zsebre tette a kulcsot, és elindult.
Az utcák üresek voltak, a város aludt. A Rebla GTS hangtalanul gurult, csak a lámpák vibráltak a szélvédőn. Sven nem sietett. A gondolatai halkak voltak, mint az út maga. Megérkezett, de Alice már ott volt.
Sven leállította a motort, kiszállt, és egy pillanatra megállt a csomagtartónál.
Kivette a táskát. Egy régi katonai darab — kopott vászon, erős varrás, belül még ott volt egy jelzés, amit csak Ő maga értett. Sokáig használta. Szerette. Nem volt divatos, de volt benne történet.
Odament Alice-hez, és szó nélkül leült mellé. A táskát letette közéjük.

Képernyőfelvétel (29).png
/ Alice és Sven beszélgetése, Alice vállán Sven ikonikus táskája, amit ajándékba vitt neki, rajta Sven teljes nevével, valamint azonosító számával. /

Alice (mosolyogva, ahogy Sven megérkezik): „Azt hittem, csak írsz, nem jössz.”
Sven (leül mellé, kezében a táska): „Nem tudtam aludni. És... hoztam valamit.”
Alice (meglepetten): „Mi ez?”
Sven (leteszi a táskát közéjük): „Régi katonai táskám. Sokáig velem volt. Most már legyen nálad.”
Alice (óvatosan megérinti): „Ez komoly? Látszik, hogy fontos neked.”
Sven: „Az is. De nem csak a tárgy. Ami benne van... az emlék, a súly, a csend. Te meg... valahogy tudod kezelni ezt.”
Alice (halkan): „Köszönöm. Nem tudom, mit mondjak.”
Sven: „Nem kell mondani semmit. Csak tudd, hogy nem szoktam ilyesmit adni. Ez vagyok Én!"
Alice (bólogat): „Megőrzöm. Nem csak a táskát.”

Sven tudta: most már nem csak nála van, hanem valakinél, aki érti.

Sven: „Nem sok ember van, akinek el tudom mondani, mi van velem. De te... valahogy nem akarod megérteni, csak elfogadod. Ez ritka.”
Alice (halkan): „Nem kell mindent tudni ahhoz, hogy ott legyek.”
Sven: „Az állapotom... nem látszik, de ott van. Voltam katona. Volt egy baleset. Azóta gyógyszert szedek. Nem azért, mert gyenge vagyok. Hanem mert nélküle szétesnék.”

Alice nem szólt. Csak figyelt. Nem sajnálta, nem faggatott. Sven folytatta.
Sven: „Néha nehéz. Nem fizikailag. Hanem fejben. Van, hogy csak ülök, és nem tudom, mi tart össze. De most... itt vagy. És ez elég."
Alice (halkan): „Köszönöm, hogy elmondtad.”

Sven bólintott, majd elővette a gyógyszeres dobozt a nadrágzsebéből. Egy mozdulat, amit már ezerszer csinált — de most először nem egyedül.
Sven: „Kérhetek egy kis vizet? Be kell vennem.”

Alice szó nélkül elindult egy pohár vízér, Sven elvette, majd bevette a gyógyszert.

Sven: „Köszi. Ez most más volt.”
Alice: „Mert nem voltál egyedül.”

00:15

A beszélgetés lassan indult, de mélyre ment, az idő pedig lassan telt. A város alattuk aludt, az ég sötét volt, de tiszta.
Nem volt nagy búcsú. Nem volt ölelés, nem volt ígéret, csak egy halk, őszinte pillanat.
Sven megállt Alice előtt, egy pillanatra ránézett.

„Köszönöm, hogy itt voltál. Jó volt... nem egyedül lenni.”
Alice bólintott, halvány mosollyal. „Bármikor.”

00:30
Sven elindult. A Rebla GTS hangtalanul gurult vissza az üres utcákon. A táska már nem volt nála — de valahogy könnyebb lett minden.
A gyógyszer már hatott, de ami igazán számított, az nem a tabletta volt — hanem az este, és az, hogy most először nem volt teljesen egyedül.

Sven pozitív gondolatai a történet végén
1. „Nem kell mindig egyedül vinni mindent.”
2. „Lehet, hogy nem vagyok hibás, csak ember.”
3. „Van bennem érték, amit érdemes megosztani.”
4. „A csend nem mindig veszélyes.”
5. „Talán lehet másképp is élni.”

6. „Ha egyszer újra szétesnék… már tudom, hova lehet menni.”

Mellékletek

• Képernyőfelvétel (29).png
    Képernyőfelvétel (29).png
    1.9 MB · Megtekintések: 1

Kinézet személyre szabása