rablási scriptek átdolgozása - bankrablás

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

popek

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:672
Dexter Sosa

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Rowan / carnage#0704 «

Ötleted leírása

» @arabmafia már szóvá tette, hogy nem az igazi a bankrablás. Hatalmas a kockázat, rengeteg időt és nyersanyagot felhasznál és közel sem elég, hogy megérje az egész. Ott kezdeném, hogy ahol jelenleg a bank áll az egy jó támpont. Egy high risk hely, amit nem akarunk hogy heti szinten kifosszanak. Viszont ez azt is jelenti, hogy fél évente talán van egy bankrablás. Az ötletet pár pontba szedem, hogy egyszerű legyen átlátni és hozzászólni egyesével a részletekhez.

1. Loot variációk: Jelen pillanatban csak pénzt kapnak akik elvállalják a bankrablás kockázatait. Ezt megérné szinesíteni. Léttére is egy bankról beszélünk, nagy páncélszobákkal. Vannak erre native megoldások amik jól mutatnak és jól működnek. Például ilyen az arany. A végső terembe lehetne 2 hátizsáknyi arany aminek úgyszint lenne árfolyama, bár az stabilabbnak kell lennie. A fakkokban amiket egyesével kiflexelnek a playerek abban is lehetne különféle ritkaság, ezzel is csak élvezetesebb lesz az amúgy monoton flexelgetés. Ha van 100 spot akkor abból lehetne max 10db amiben 50-50 hogy lenne valami értékesebb. Egy egyedi óra amit a player felvehet, egy egyedi nyaklánc, arany pisztoly, cayo pericos antik dolgok amiket az ékszerboltban is lehetne találni.

2. Több lehetőség a szituáció eljátszásához: Ez pont az a script lenne, amibe sokat kell befektetni hogy tényleg egyedi legyen. Minden szerveren van, kevés helyen kellően egyedi. A több lépcsős, komplexebb playereknek ez remek hely lenne. Van egy bazi nagy páncélajtó. Miért akarom kifúrni, ha fix kóddal működik? Van fent pár iroda, illetve tömérdek gép. Az egyikben csak megtalálnám a széf kódját. A gépeket meghackelve pár minigamet megcsinálva megkapnám a kód egy részletét. Legyen 3x3x3 szám ami kell a széfhez. Ergó 3 gépen kell megtalálnom a részletet. Legyen ez az egész procedúra ha jól megcsinálom mert ügyes vagyok akkor kevesebb mint maga a fúrás. Ezzel is támogatva és megajándékozni azokat, akik ügyesek. Ha nincs olyan ember aki jó lenne minigamekben, az megy a nehezebb úton.

3. A PD-nek segítség: Van egy jól kiképzett rendőrsége a szervernek aki igenis kapható RP-re ha úgy adja a helyzet. Van egy hatalmas bank amiben bent vannak a rablók. Miért nem füstölik ki őket ha elfajul bent a helyzet? A nagy bank tetején tele ilyen nagy szellőző gépekkel. Egy jó dobás és bent a füst az épületben. Előre leszögezem hogy ez rendkívül erős és korlátozni kell hogy ne az legyen hogy "nem válaszolnak 2 perce, füstöljük ki őket dandártábornok". De biztos vagyok benne, hogy legalább ennyire érett aki PD-be jelentkezik. A füstülés hatására minden player aki bent van az kb. animba esne, animba esés nélkül. Legyen az, hogy ez altatógáz és elalszik a terrorista a bankban. + bónusz van egy lift az egész bankban, azt mindkét fél szerintem szeretné használni. Magas kockázat, de hatásos lehet ha megjátszák a kártyát. A PD felmegy a tetőre, majd berohamoznak és egyből a bankban kötnek ki, vagy az illegálosok is tudnak onnan hatásosan menekülni. Még egy helileszállót is el tudnék képzelni, hogy ne legyen katasztrófa minden fel-le szállásnál. Olyan jeleneteket is tud ez szülni, hogy akár egy PD-s beöltözik rablónak, gyorsan bemegy a tetőn keresztül és el is van vegyülve. De vica-versa is megtörténhet, de az macerásabb a dutyruha miatt.

4. Menekülés: A legégetőbb kérdés ami mindig feltevődik az a menekülés. Csak pár kijárat van, és egy meréknyi lehetőség, hogy meglógjon az illegál. Itt szerintem egyrészt a szabályzatot kell átrágni, hogy kellő teret adjon az illegálnak de a PD se maradjon eszköz nélkül. Egészen elborult ötletek is mgfogalmazódtak bennem, mint egy "földalatti alagút" ami egyszerű lenne. A liftet ha lefelé vinnénk kiválaszható lenne pár menekülési pont. A közelben letenni pár CP-t ahol kijöhetnétek. Jön a kérdés, hogy ez hogy balanszolt. Egyszerüen. Ha mindenképp ezt a lehetőséget választják az rendkívül kockázatos, hisz legjobb tuomásom szerint a bankrablás ideje alatt egy elég nagy rádiuszban mindent lezárnak a PD-sek. Valamint feltünő lenne, hogy egy csomóponton pont bankrablás ideje alatt áll pár kocsi. Ha valaki lábbusszal akar megszökni van rá lehetőség, több tucat búvóhely van a városban. Ez az az rész ahol nagyon kell a közösség segítsége, ki mit lát élvezhetőnek és egy csöpp realitás is legyen benne. «


Csatolmányok

» - «

Egyéb megjegyzések

» A bankrablás lenne a nagy finálé egy rablási rendszerben. Csak az ütné ekkora fába a fejszéjét aki tud és mer veszíteni, kockáztatni és feláldozni több órát és energiát az egészbe. Nem akarom könnyűvé tenni, hisz az adja az egésznek a lelkét. De! Abban megegyezhetünk, hogyha túl nehéz, az már nem vicces semelyik félnek se. Ezzen kell dolgozni. Úgyszint megkérek mindenkit, hogy az IRL példálózásokat hagyjuk el, fókuszáljunk a játékélményre. 👋 «



 

Diló

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Üzenetek:90
Mark Damon
Szia kifejezetten tetszik az ötleted jó pár gondolata, viszont
A füstülés hatására minden player aki bent van az kb. animba esne, animba esés nélkül. Legyen az, hogy ez altatógáz és elalszik a terrorista a bankban.
Ezt egy kicsit túl OP-nak gondolom számunkra, még akkor is, ha szabályokhoz lenne kötve, egy altatóbomba az épületbe és mindenki elalszik egyszerűen túk "könnyű"

"földalatti alagút"
Tetszik ez a menekülési mód, mert jelenleg csak két felé menekülhetnek és nagyon monoton, hogy minden bankrablásnak ugyanaz a vége. Viszont akkor rendelkezzen a GOV, vagy PD egy alaprajzzal, talán jó drágán az illegálosok tudnának egy olyan régi alaprajzot venni az illegális NPC-től (50-50 eséllyel) ami feltüntet egy olyan alagutat amiről a PD nemtud, de ne legyen 10 utcával arrébb, hanem csak mondjuk 3-4-el.

Több lehetőség a szituáció eljátszásához
Hatalmas pacsi, esetleg elötte lefizetni egy banki alkalmazottat, hogy megadja a szükséges kódokat, hogy betudjanak lépni a számítógépekbe, ez több felkészülést ígényelne, de könnyebb lenne a bejutás a hackelés helyett.
 

popek

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:672
Dexter Sosa
Ezt egy kicsit túl OP-nak gondolom számunkra, még akkor is, ha szabályokhoz lenne kötve, egy altatóbomba az épületbe és mindenki elalszik egyszerűen túk "könnyű"
Maybe gázmaszk? Van a szerveren, azzal esetleg késleltetni lehetne az egsézet, úgy mondjuk 10-15 perc is lehetne akár. Vagy az gáz csak a felső szintet altatná el, nemtudom. Ilyenen gondolkodtam, hogy én hogy állnék az egészhez ha PD-s lennék. Biztos van még több lehetőség és megközelítés, csak rá kell jönni, hogy mit is akarunk.

Hatalmas pacsi, esetleg elötte lefizetni egy banki alkalmazottat, hogy megadja a szükséges kódokat, hogy betudjanak lépni a számítógépekbe, ez több felkészülést ígényelne, de könnyebb lenne a bejutás a hackelés helyett.
Igen-igen. Ilyeneken gondolkodtam régen, hogy lehetne ezzel is megspékelni a dolgokat, hogy az egyik alkalmazott esetleg a számkód egy részét előre megadja. Jó ötlet.

Tetszik ez a menekülési mód, mert jelenleg csak két felé menekülhetnek és nagyon monoton, hogy minden bankrablásnak ugyanaz a vége. Viszont akkor rendelkezzen a GOV, vagy PD egy alaprajzzal, talán jó drágán az illegálosok tudnának egy olyan régi alaprajzot venni az illegális NPC-től (50-50 eséllyel) ami feltüntet egy olyan alagutat amiről a PD nemtud, de ne legyen 10 utcával arrébb, hanem csak mondjuk 3-4-el.
Na erre nem is gondoltam. Ez is egy jó megoldás lenne. A tervrajzon lenne pár csatorna, olyan kb. szinten megjelölve, hogy mégis hol lyukadnánk ki. PD is fel tud készülni az esetleges menekülésre, ha fel is állít mindenhova embert azt le lehet rohamozni.
 

arabmafia

Fórum Mester
Játékos
Üzenetek:199
Henó, henó, sziasztok!

Köszi a taget, össze is foglalom a tapasztalataimat és reflektálok a brainstormingra is.

Első körben, rengeteg olyan dolog fogalmazódott itt meg most, amit nem, vagy nem nagyon látni a globál hírnévvel rendelkező RP szerverek környezeteiben sem és kétszer sem mondom azt, hogy akkorát ütne, mint Mike Tyson egy becuccozott éjszakai tivornya után, de ezekről majd később.

Kezdjük az eredeti poszttal:

Intro - Valóban sok időt, tervezést és szervezést igényel a Nemzetire való felkészülés. Anno voice-on úgy tudtuk kényelmesen lehozni, hogy hálóval fogtuk össze a PD-seket a rablás megindítása előtt, és másfélszeres túlerőben voltunk. Kényelmesen lehoztuk, 7 PD vs 12 illegálban, de voltak veszteségeink így is.
Jelenleg a text-es erőviszonyokat nézve egyedül egy frakció sem tudná lehozni, csak és kizárólag szövetkezve, max létszámmal.
Időben 5-8 órával számolni kell tokkal-vonóval, beleszámolva a text dialógusok lassabb mechanikáját. (alapanyagok gyártása/vásárlása; terv kidolgozása; IC tervek prezentálása; túszok elfogása, maga az akció RP és a menekülés)
Ha jól emlékszem 400-800 pénzkazetta van amit ki kell flexelni (erre pontosan nem emlékszem), tehát minimum 3 fűrészes kell, sok koronggal megáldva…stb. Ezek beszerzése vagy sok pénz, vagy sok idő.
A hely valóban high risk, a reward mostani economyval kicsit karcsú. Nyilván ha itt valami megvalósul és balanszoltabb lesz a dolog, többen kapnak kedvet majd, viszont minden nap egy bankrablást sem engedélyeznék (1 hó/fraki aki indította)

1. Loot variációk:
Szerintem hatalmas hozadék lenne amit írsz, a meglepetést sokan szeretik, sokkal izgalmasabb lenne az egész rabló RP, ha nem csak pénzt hanem valami értékes tárgyat lootolsz.
Hozzáteszem vannak olyan pénzkazetták is, amiből 0$ jön by default, erre is van esély.

2. Több lehetőség a trezorhoz:
Ez zseni ötlet, nem kellene kutatni beszállítót, vagy értékes frakciótagokat bányászni küldeni. Ebben a formában meg is valósítható és jó is lenne, de a választás is megmaradna, aki maradna a lassabb, de megszokott módszereknél.

3. PD lehetőségei:
Szintén támogatós. Nekik is színesebb a történet, nem csak a régi megszokott: Heli, X-Ray, RBS, Sniperes Gumipukkasztós megoldások. De gázmaszkkal együtt. Aki nem vitt magával, magára vessen, aki pedig mindenre felkészült egy akadállyal kevesebb.

4. Menekülés:
Ugyanezen a lehetőségen gondolkodtam én is. Elő RP-vel, kisebb befektetéssel. Kicsivel ha megemeljük a prep költséget, biztosabb a menekülés. Ide pedig még behoznám az egyszerű, de olcsó trükköt, a lehetőséget, hogy beöltözz rendőrnek. Rizikós, csakis erős idegzetűeknek, de egy jó alakítással lehet egy jó kis plan belőle.

Bankrablás ha ezeket a fejlesztéseket megkapná, akkor nagyot szólna. Grande Finale, pontosan ezért engedném egy frakciónak 30 naponta csak egyszer, és nem menetrendet csinálni belőle. Aki akarja kihasználja úgyis, aki nem az amúgy sem fogja. Szövetségesként pedig egy másik frakcióval aki még nem indított bankot azzal úgyis elmehet akár.
 

arabmafia

Fórum Mester
Játékos
Üzenetek:199
Szia kifejezetten tetszik az ötleted jó pár gondolata, viszont

Ezt egy kicsit túl OP-nak gondolom számunkra, még akkor is, ha szabályokhoz lenne kötve, egy altatóbomba az épületbe és mindenki elalszik egyszerűen túk "könnyű"


Tetszik ez a menekülési mód, mert jelenleg csak két felé menekülhetnek és nagyon monoton, hogy minden bankrablásnak ugyanaz a vége. Viszont akkor rendelkezzen a GOV, vagy PD egy alaprajzzal, talán jó drágán az illegálosok tudnának egy olyan régi alaprajzot venni az illegális NPC-től (50-50 eséllyel) ami feltüntet egy olyan alagutat amiről a PD nemtud, de ne legyen 10 utcával arrébb, hanem csak mondjuk 3-4-el.


Hatalmas pacsi, esetleg elötte lefizetni egy banki alkalmazottat, hogy megadja a szükséges kódokat, hogy betudjanak lépni a számítógépekbe, ez több felkészülést ígényelne, de könnyebb lenne a bejutás a hackelés helyett.
A te ötleteid nagyon jók, ezzel kiegészítve tudnám én is elképzelni popek nagy fejlesztési javaslatát.
 

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:6,547
-
Head of Staff hozzászólás
Szia! Felírva a tervek közé.
 
Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó