Novaya Gruppa©

Sanyi

cogito ergo sum
Játékos
Üzenetek:187
Eugene Miller
DCssNoP.png



Novaya Gruppa Mafia




2007-ben Mikhail Grzukov vezetésével a Moskovskaya Bratva nagyjából 1500 főt foglalkoztatott az utcákon, így felkerült az FBI által vezetett potenciális fenyegetések listájára. A Grzukov féle testvériség olyan szintet ért el, hogy nem csak a Szovjetunió leányállamaiban volt jelen, hanem terjeszkedni látszott Európában, majd később az Egyesült Államok területén is. A nagyobb terület több bevételhez, ami nagyobb figyelemhez vezetett. 2018. február 15-én Párizsban egy tranzakció során a francia Gendarmerie (GIGN) rajtaütést szervezett az ottani klikk ellen. Boris Chernenkov, a Bratva franciaországi képviselője egy nagyszabású cserét bonyolított le a helyi bűnszervezettel, azonban egy besúgónak köszönhetően a francia hatóságok tudomást szereztek a helyszínről, így közbeavatkoztak, melynek következtében Boris-t előállították, majd átadták az Interpol tisztjeinek, akik visszaküldték őt Oroszországba. Sajnálatos módon a képviselőt meggyilkolták a cellájában, azonban már későn. Vallomásának segítségével az orosz állami rendőrség razziát tartott a Bratva legtöbb tagjánál, vezetőjénél.



A tisztogatást követően a Bratva több vezetője is emigrált, többek között az Államokba is. Az egyik ilyen klikk volt Vladimir Lukhaschenkov (Pakhan), Bogdan Ivanich (Obshchaka), és az Igor Malenkov (Authoritet) által vezetett társulat is, akik előbb New York városában raktak új alapot szövetségüknek, majd a sikertelenségek következtében Los Santos területére kerültek. Az LSPD akkori erőssége miatt a színfalak mögött maradtak, így ennek következtében nagyobb aktivitást nem mutattak az illegális palettán, új nemzedék után kutattak.




Az orosz „Bratvá”-k sok dologban hasonlítanak az olasz- vagy szicíliai maffiákra. Felépítésüket és hatásköreiket tekintve szinte megegyeznek, azonban lehetőségeik merőben különbözőek. A politikai korrupció, a kizsákmányolások, vagy a rendőrség tehetetlensége tápanyagban gazdag föld volt az ilyesfajta bűnszervezeteknek. A nép mentalitásának köszönhetően pedig eszközeik, eljárásaik, metódusaik pedig igencsak brutálisak. A Novaya Gruppa (vagy Malenkiy Bratva) nevéből adódóan egy „leszakadás” az anyaszervezettől, így kénytelen voltak alkalmazkodni létszámbeli és területi hátrányukhoz az eljárásaikban és tevékenységeikben egyaránt. Fő portfóliójuk a fegyverkereskedelem, drogbiznisz, bérgyilkosságok a jövőben pedig a politikai befolyás növelése lesz.



Ahogyan a Novaya Gruppa köztudatban elterjedt, azonban nem hivatalos emblémája mutatja, a csoport az ortodox felekezethez tartozik. Neve, az ortodoxia az „igaz hit” jelentése. A szervezet részesei nem vallási fanatisták, és nem is szent-lelkek, annál inkább egyfajta lelkiismeret tisztítást jelent náluk. Rendszeresen járnak templomba, sőt még a beavatásuk során is jelen van. A keresztség szentsége közepette zsoltárokat énekelnek, s a pap (aki egyébként gyakran a Provodnik) háromszor vízbe meríti a megkeresztelendőt. Egyszer az Atya, másodjára a Fiú, harmadjára pedig a Szentlélek nevében. Ettől a pillanattól fogva a szervezet tudja, és látja, hogy az új Vor (tolvaj, vagy beavatott) elkötelezett a Gruppa irányába, így teljes jogú tagként tekintenek rá.
 

Kinézet személyre szabása

Top Alsó