Jogtalan Naeem Wallace - Lance Herrera és Jack Rock ellen

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Erkan

Pötyögtető
Adminsegéd
Üzenetek:58
Dariel Caballero
panaszkonyvj.png

Neved: Naeem Wallace
Játékos(ok) neve: Lance Herrera és Jack Rock
Panasz oka: Nonrp
Panasz kifejtése:

Barrio 18 és a Grape Street Crips közötti konfliktus után a két említett játékos úgy jött be (Lanche Herrera és Jack rock) a banda területünkre, mintha ez teljesen természetes lenne, ami véleményem szerint irreális egy ilyen helyzetben. Egy ekkora mértékű beef után, ha valaki mégis be merné tenni a lábát egy rivális banda központi területére, biztosan nem ketten tennék, és nem ilyen magabiztossággal tennék. Csak úgy besétáltak a területre nagy kaliberekkel és semmi kéz feltétellel. Elég egyértelmű volt szerintem, hogy készülünk valamire mert ahogy megérkeztek elkezdtünk izomból sprintelni ketten és hárman ott maradtak a PD-sekkel foglalkozni az meg, hogy a hoodon zéró rpvel a többiek előtt elkezdtek rádiózni semmi /me csak egyszerűen: [Jack Rock mondja (rádióba): Rock, azzal folytassák a helyszínelést , hogy mielőbb el lehessen onnan távolítani] Ez számomra egyértelműen azt mutatta, hogy a karaktereik életét egyáltalán nem vették figyelembe, és ez a számomra teljesen problémás.
A videón tisztán látszik, hogy szándékosan lábon lőttük őket, nem volt célunk azonnal kiiktatni őket. A felvétel alapján az is egyértelmű, hogy Lance Herrera karakter megindulása után kezdtem el jobban tüzet nyitni, mert úgy tűnt, hogy nem igazán akarnak összeesni. Miután végül mindketten összeestek, felkeltek, és egyértelműen darálásba kezdtek, Azt is figyelembe szeretném venni, hogy az incidens során a PD-sek olyan tagokat is lelőttek, akiket nem kellett volna. Három banda tag ugyanis egyáltalán nem avatkozott bele az eseményekbe, csak álltak és nézték a történéseket, amit a videófelvétel alátámaszt.
Én megértem, hogy bejönnek felkérdezni minket de itt kiemelném a "aktív bandaterületeken fokozott fearRP van érvényben és úgy kell kezelni ezeket a területeket, hogy napszaktól független aktivitás van az utcákon [a fearRP elmulasztása esetén nem minősül DM-nek, ha egy bandatag életét veszi egy játékosnak] Még ha ezt a szabálypontot is nézzük nem jönnétek be ketten csak úgy besétálni nagy kaliberekkel rádiózva a hoodon mivel elég sokan lennénk ott és rögtön szitává lennének lőve főleg az előző esemény után.
Bizonyíték (kép, log, videó): Megjegyzés: -

Utoljára szerkesztve:

fater

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:1,147
Adminisztrátor hozzászólás
Sziasztok!
A panaszt én fogom kezelni az érintett feleknek. @Bendyyy @Ashrad (Jack Rock) 24 órátok van a válaszadásra. Továbbá @Erkan amennyiben egyéb hozzáfűzni valód van a panaszkönyvhöz 24 órád lesz kifejteni.

Ashrad (Jack Rock)

Újonc
Játékos
Üzenetek:15
Jack Rock
Gondolkodtam, hogy reagáljak e mert méltatlan volt az egész szituáció ...., de annyira vad dolgok vannak benne amire muszáj.
Nagy magyarázkodást nem szeretnék, viszont non-szensz az egész és mind a mi mind a PD renoméja miatt akkor tegyük tisztába a többi player felé is:

- Ez itt nem Fallujah 15 évvel ezelőtt, hanem pontosan amit írtál "AKTÍV BANDATERÜLET"
- A szabály erre vonatkozóan nem arra van, hogy háborús területet csináljon belőle bármelyik bandás frakció! Arra van, hogy se civil se rendőr ne amperkodjon és rúgja fel a racionálisan elvárható FEAR RP -t .

- Egy komoly összetűzés történt a szomszéd utcában. A PD DIREKT nem kívánt beleköpni, hagyta, hogy lemenjen a játék és az RP. Ezt követően a mentőket hívta ki egy személy, a mentők pedig minket. A PD egyszerre több egységgel összevárva a mentőkkel közösen érkezett ki még így is, hogy a FEAR RP -t tartsuk. Ezt követően megkezdtük a helyszínelést szabály szerint, szépen RP -zve. Közel 8-9 hulla volt a területen ha jól emlékszem.
- Mivel a helyszín biztosítás megtörtént, a halott vizsgálat zajlott, a két SGT. benézett a szomszédos utcába, a kukákat megnéztük, RP -ztünk..
- Herrera meglátott titeket ott beszélgetni, IC egyeztettünk és rádión is szóltunk a kollegáknak, hogy megpróbálunk információt gyűjteni kellő körültekintéssel
- Hangsúlyozom NEM balhézni NEM letartóztatni NEM keménykedni mentünk oda, ez az összes logban megvan. Minden fegyverünk a tokban és a hevederen volt. Úgy mentünk oda hogy MONDTUK, hogy csak beszélni szeretnénk és 2 féle mutogatást is beraktam amikor közelítettünk.
- Ahogy odaértünk valóban elrohant két személy, de mondtad is, ez egy bandaterület, az hogy valakinek valami vaj van a füle mögött és elhúz ha zsarut lát bőven reális, de az, hogy ebből nekünk az kellene következzen, hogy itt Kelet-Ukrajna kezdődik fél percen belül.... ne röhögtess.....
- Nem akarom számolni a lövéseid a videón, de az sem áll össze hogy csak lábra lőttél állításod szerint és csak amikor ellenállást észleltél akkor testre, mert gyönyörűen végig lettünk testre is szórva látszik a vidin.
- Amikor elkezdtünk beszélgetni egyrészt még /me ztem is, hogy nézelődik aktívan, hogy az izgatottság és a félelem érezhető legyen, a rádiózásom pedig a többi egységnek szólt, és pont arról szólt hogy igyekezzenek a holttestekkel, hogy mielőbb el lehessen hagyni a területet, nem is értem ennek mi köze a FEAR RP hiányához.
- Időm és esélyem sem volt fegyvert elővenni, az én karakterem összeesett és meg is halt, úgyhogy szintén fals a "felugrik és darál"

A végét azzal zárnám amivel kezdtem, és a legfontosabbal. A BANDATERÜLET NEM HÁBORÚS ÖVEZET ! RP-zni MENTÜNK BE , EZT JELEZTÜK! Ha bemegyünk egy sereggel akkor az a gond, ha bemegyünk néhány mellénybe karabéllyal, de elrakott fegyverekkel integetve és jelezve hogy beszélni szeretnék az is gond. Azért ne jussunk el ha lehet egy fogócska szintjére, hogy ha bárki a Grovera menekül akkor oda be se lehet menni. Ezt az RP -t most TI romboltátok darabokra, bármilyen ésszerű indok nélkül. Gondolkodjon már mindenki kicsit racionálisan.

Erkan

Pötyögtető
Adminsegéd
Dariel Caballero
A lővések után is csak felkeltetek és futni kezdtetek mint akinek semmi baja nincsen (egyik karakter sem sántitot, script alapján sem!) előkaptatok egy nagykalibert és darába kezdtetek. Az hogy több lővést is leadtam nem hiába volt... teljesen látszik, hogy lábra lőttem és nem esett össze a karakteretek, lemerem fogadni ha csak is láb lővést hagytam volna nem estetek volna össze magatoktól sőt igazából ezt a videó is igazolja... ha annyira össze akartatok volna esni akkor script közben ott maradhattatok volna.

fater

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Jack Rocktól, vagy Lance Herreratól logot szeretnék kérni a zsákutcában történő szerepjátékról onnantól, hogy a videón látható személyekkel szóba elegyedtek.

Bendyyy

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Üzenetek:99
Lance Herrera / Jaden Ayers
Sziasztok! Fater felé továbbítottam a logokat az indulástól a lövöldözés pillanatáig. Ha ő szeretné majd nyilvánossá hozza nektek.
Jack Rock leírtha előttem a javát. Én csak minimálisan fogok reflektálni a többi a logokra és Faterre bízom.
A napokban konkrétan megsokszorozódott az ilyen és ehez hasonló esetek hogy ha a PD "bandaterületen" van akkor "Shot on Site" lép érvénybe azaz bármit akar bármi van rajta bármit mond konkrétan kérdés nélkül lövünk. Ez szerintem nem egy bandaterületet reflektál így hanem vagy bagdadot vagy Iraqo-t... de közel sem egy LA-ben "bandaterületként" kijelentet negyedet. Én megértem a ti oldalatok is nem akarjátok a PD-t az utcában és igen többen laknak meg vannak ott mint az épp ott RP-ő 10-15 ember tegyük fel, és igen IRL sem egy, egy fős egység fog kimenni oda igazoltatni 2-3 ember hanem akkor 2-3 két fős 6 fővel... ha még így is gebaszba keverednek jeleznek a továbbiaknak. Nekünk a PK-ban említett esetnél a következő történt:
Nagyjából 20:14-kor a GEORGE-771-es egység, az én vezetésem alatt, egy fővel, Lance Herrera névre keresztel karakteremmel Davis Avenue egyik házának a tetejéről tisztes távolból figyeltem az épp kibontakozó tisztességes verekedést. Ez a bunyó egy tapasztalt rendőrnek nem egy intézkedés amire habzó szájjal ugrik ki, inkább egy tökéletes pont az infó gyüjtésre. A karakterem is így tett figyelt, nem avatkozott közbe, sőt még le se jelentette csak azt hogy az egységek KERÜLJÉK a környéket. A bunyó elfajult, tömegessé vált, majd fegyverek kerültek elő, megtörtént a sikátorban a lövöldözés, ezt én végig néztem. Protokollal szembe menve NEM JELENTETTEM, se nem kezdtem intézkedésbe, tehettem volna de felmérve a helyzetet inkább nem tettem.
20:30 elindult a PD raktártöltő szállítása.
20:35-40 Az FD jelez a rendvédelmi szervek felé hogy biztosításra van szüksége a korábban történt Grove Street-i lövöldözésen. Visszajelzek hogy leghamarabb 5 perc mulva lesz szabad egységünk, ha lesz indulunk.
20:45(kb.) Az első két egység kiérkezik a helyszínre, a FIRE már látja el a sérültet, további 7 test amit találtunk, megkezdődik a teljes sikátor lezárásra, bizonyitékok begyüjtése.
Pár percre rá, megtörténik Rock és én általam rádiózott szöveg, "[20:46:15][js] ** [CH: 1, FREQ: 9111] Lance Herrera (Sergeant I): Herrera, Rock-al lenézünk a block déli részére szemtanukat kérdezni." (Eközben már további 3 egység érkezett a helyszínre)
Talán egy perc se telik el lesétálunk az ott álló 5 taghoz, kettő ebből elszalad marad 3. 2 a 3 arány lép fel. Beszélgetünk kérdezzük az ottaniakat, nem kaptunk érdemleges választ, nem is akartunk soakt ott időzni, ha nem kapunk választ gondoltom visszanézünk, nemfogok akadékoskodni Grove Street szívében bandatagokkal!
Nagyjából 7 sor RP után a golyók pattognak és elindul a full káosz. Bombák földjén vagy Falujah-ra hasonlító szituáció lép fel, lő mindenki mindenkit akit tud...
A továbbiakat nem taglalom mert én 10 percre rá inkább visszamentem a PD-re és leléptem mint sem fent maradjak.

Lényeg az egészben, ezzel 2 dolgot fog és tud majd elérni egy banda:
1. Teljesen IC kezelve a dolgot, tekintve hogy tömeges gyilkosság történt, köztük békefenttartó is meghalt napok kérdése és IC alapon egy "Gang Injuction"-t kap a frakciótok, mellé egy raidet, ahol kő kövön se marad, minden ház, autó személy átnézésre kerül, aki olyan letartóztatásra. És ez a séma addig ismétlődik még lenyugszanak kissé a kedélyek és az ekkora káoszhoz képest csak a negyede lesz, melyhez nem fog kelleni akár egy katonai/félkatonai szervezet bevonása hogy csillapodjon a helyzet, hanme elég a város által fenttartótt LSPD/LSSD egységei és személyzete. (Hozzáteszem ha ez történik meg, szinte biztos vagyok hatalmas botrányok lesznek, és sértődések, melyet elég egyszerűen el lehetne kerülni pár nyugodtabb pillanattal)
2. Ráunnak a tagok a rendvédelem oldalán ezekre a konkrétan semmi alappal nem rendelkező erőfitogtató lövöldözésekre, és szimplán "fekete zónáknak" lesznek tekintve a bandaterületek, se hívásra se semmire nem fog kimenni még a kutya sem, tekintve hogy egy a vége: teljes mészárszék. A bandák el RP-nek egymagukban vagy egymással, de nem lesz következménye, pár hét és unalmassá fog válni... (tapasztalatból írom, volt már hasonlóra példa)

Röviden ennyit fűznék hozzá a PK-hoz, szerintem javarészt részletesen leírtam a történteket és mi miért történt így a Jack és általam véghez vitt cselekedetekben.
Én többet a bíráló admin kérdésén kívül nem fogok és nem szeretnék hozzáfűzni a panaszkönyvhöz. Faterra bízom mi lesz a végkimenetele.
Köszönöm.

CruelCry

Aktív Forumozó
Játékos
Üzenetek:33
Mivel érintett voltam az ügyben,csak annyit szertnék hogy mi ez a méregetés és feltevés Hogy mi van ha a pd nem jön le és reagál? Mi van ha a bandatagok ezt megunják? Ez egyáltalán nem ide tartozik. Ennyi erővel ha banda nem lenne, pd nek sem lenne rp je és afkolnának a kockaparknál. Ez szerintem egyáltalán nem az esethez tartozik.

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:7,612
-
Mivel érintett voltam az ügyben,csak annyit szertnék hogy mi ez a méregetés és feltevés Hogy mi van ha a pd nem jön le és reagál? Mi van ha a bandatagok ezt megunják? Ez egyáltalán nem ide tartozik. Ennyi erővel ha banda nem lenne, pd nek sem lenne rp je és afkolnának a kockaparknál. Ez szerintem egyáltalán nem az esethez tartozik.
Ez a komment sem, így légy oly kedves mellőzni. Nem vagy a panaszban megszólítva.

fater

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
A kérdésem @Erkan felé szól.
A kapott logok alapján, végig szerepjátszva volt, hogy a fegyvert úgy tartják, hogy az fenyegetést nem jelent rátok. Úgy lép oda a két officer hozzátok, hogy nem akarnak semmi rosszat, és a három társatokkal szemben egy békésnek mondható szerepjáték kezdett el kibontakozni, és úgy kezdtek el lövöldözni, hogy három társatok tűzvonalban van, konkrétan mellette áll a két officer. Mi volt itt az elképzelés?
Továbbá megkérem mind a két felett, hogy a hozzászólásaikban a panaszkönyv tartalmához szóljunk hozzá, nem kellenek a felesleges hozzászólások amik egymás hergelésére szolgálnak!

Erkan

Pötyögtető
Adminsegéd
Dariel Caballero
Egy TS beszélgetés valamint egy hosszas gondolkodás után beláttam, hogy hibáztam és elismerem, hogy ezt a helyzetet másképp is meglehetett volna megközeliteni.
Várom a bírálatot és köszönöm az ide szánt időt!

fater

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Adminisztrátor hozzászólás
Sziasztok
Pontról pontra reflektálnék a felhozott állításokra.

I, Egy ekkora mértékű beef után, ha valaki mégis be merné tenni a lábát egy rivális banda központi területére, biztosan nem ketten tennék, és nem ilyen magabiztossággal tennék. Csak úgy besétáltak a területre nagy kaliberekkel és semmi kéz feltétellel. Elég egyértelmű volt szerintem, hogy készülünk valamire mert ahogy megérkeztek elkezdtünk izomból sprintelni ketten és hárman ott maradtak a PD-sekkel foglalkozni
Bendy elküldte nekem a logot. Ahol kivehető az, hogy Gus Hoyos társuk biztosította őket, akiről ti nem tudtatok, illetve rádiózták, hogy lemennek az utcába Rockkal. Illetve kommunikálnak egymás közt is, hogy nem jó környék meg figyeljenek mindenre, és egymásra, miközben haladnak lefelé.
[20:46:47][js] *** Lance Herrera leengedi a fegyverét.
[20:46:48][js] *** Lance Herrera elrak egy fegyvert. (CAR-15)
[20:46:54][js] *** Jack Rock [Kavics] int.
[20:46:55][js] Lance Herrera ordítja: Nyugalom-nyugalom.
[20:46:58][js] Zyrah Campbell mondja: Yo!
[20:47:01][js] Lance Herrera ordítja: Senkit nem nyomunk falhoz.
[20:47:04][js] Trayvon Banks mondja: Yo! MNi a geci van?

Itt a három bandatag, és a két officer közt elkezdődik a szerepjáték, egy békésnek mondható párbeszéd.
II. Jack Rock mondja (rádióba): Rock, azzal folytassák a helyszínelést , hogy mielőbb el lehessen onnan távolítani
Itt Jack Rock valóban kivitelezhette volna szebben a rádiózást, esélyt adva a másik félnek, hogy tudjon reagálni.

III. A videón tisztán látszik, hogy szándékosan lábon lőttük őket, nem volt célunk azonnal kiiktatni őket. A felvétel alapján az is egyértelmű, hogy Lance Herrera karakter megindulása után kezdtem el jobban tüzet nyitni, mert úgy tűnt, hogy nem igazán akarnak összeesni.

Jack Rock kezdett a ház irányába jobbra futni. Ez a mondat részlet, azért lőttem testre meg fejre mert nem akartak összeesni, ez bennem ellentmondást szül, hogy nem akartuk kiiktatni.

IV. Azt is figyelembe szeretném venni, hogy az incidens során a PD-sek olyan tagokat is lelőttek, akiket nem kellett volna. Három banda tag ugyanis egyáltalán nem avatkozott bele az eseményekbe, csak álltak és nézték a történéseket, amit a videófelvétel alátámaszt.

A videófelvétel azt támasztja alá, hogy 9-ik másodpercnél a ház kosárlabda pálya felé eső oldalán Khalil kibújik. Szemben Naeemmel, és a videó utolsó másodpercében Lance Khalil felé kezd el lőni, ami úgy tűnhet a videón, mintha a három bandatagra lőnének akikkel rpztek.

V. Én megértem, hogy bejönnek felkérdezni minket de itt kiemelném a "aktív bandaterületeken fokozott fearRP van érvényben és úgy kell kezelni ezeket a területeket, hogy napszaktól független aktivitás van az utcákon [a fearRP elmulasztása esetén nem minősül DM-nek, ha egy bandatag életét veszi egy játékosnak]

A tegnap aktuális szabályzat szerint ha az officer felméri a helyzetet, és bevállalja azt, hogy attrocitás éri az adott területen, akkor saját döntése, hogy besétál vagy nem. Mivel nem egyedül ment, és több egység is volt az utcában íígy ennek a pontnak is eleget tettek.

Összegezve:
- Lance Herrera és Jack Rock semmilyen szabálysértést nem követtek el azzal, hogy bementek a területre.
- Jack Rock az rp-t megtörve rádióztál, nem adtad a környezetednek tudtára, hogy a karaktered mit fog tenni.
- Továbbá felhívnám mindenki figyelmét, hogy ne hirtelen felindulásból írjon panaszkönyvet, hanem gondolja végig, hogy ő maga jól járt el abban a szituációban?
- Illetve a későbbiekre tekintve ha egy panaszkönyv nyílik akkor ne egymás hergelése, és vádaskodás menjen, illetve mi lenne ha jellegű téma körök feszegetését mert ezek teljesen feleslegesek.
A panasz jogtalan

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó