Medium ötlet pack!!!

boldogdani11

Pletykafészek
Játékos
Üzenetek:127

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Vladislav Voronov «

Ötleted leírása

»

💡 Ötletcsomag – Új rendszerek, fejlesztések és javaslatok​

Sziasztok!

Összegyűjtöttem néhány ötletet és fejlesztési javaslatot, amelyek szerintem érdekesebbé, változatosabbá és bizonyos esetekben kényelmesebbé tehetnék a szerveren való játékot.

🧲 1. Fémdetektor és mágneshorgászat – EXP rendszer​

A vadászathoz vagy más hasonló tevékenységekhez hasonlóan a fémdetektor és a mágneshorgászat is működhetne EXP-alapon.

Lennének 0–30 közötti szintek, amelyeket tárgyak kiásásával/kifogásával és EXP gyűjtésével lehetne elérni.

📈 Szintek és drop rate-ek​

Bizonyos szintek elérése után egyes tárgyak drop rate-je fokozatosan növekedne. Például:

• 5. szint: könyvek drop rate-jének növekedése
  • 10. szint: bronz láda esélyének növekedése
  • 15. szint: ezüst láda esélyének növekedése
  • stb.
A legerősebb lootbónuszok csak a 30. maximális szinten aktiválódnának, például:

• aranyládák
  • fegyverládák
  • event alatt kiásható ládák
  • eventes kulcsok
  • egyéb ritka tárgyak

⭐ EXP rendszer​

Összesen 30 szint lenne, egy szintlépéshez pedig 200 EXP szükséges.

Ez azt jelenti, hogy a maximális szint eléréséhez:

30 × 200 = 6000 EXP

Egy tárgy kiásása/kifogása után 2 EXP járna, amit bizonyos drogok, szivar vagy egyéb hatások segítségével akár 3 EXP-re is fel lehetne tornázni.

Így még a maximális szint elérése is komoly időbefektetést igényelne: nagyjából 2000–3000 kiásott/kifogott tárgy után lehetne elérni a 30-as szintet.

Szerintem ettől sokkal érdekesebbé válna maga a tevékenység is. Nem csak azért csinálná az ember, hogy éppen mit tud kiásni, hanem lenne egy hosszú távú cél és fejlődési rendszer is mögötte.

🎟️ 2. Event rendszer átalakítása + járművek kipróbálása​

Az eventek teljesítése során továbbra is lehetne ládákat találni, azonban a ládákból bizonyos eséllyel Event Pont kuponokat is lehetne nyitni.

Ezekre rákattintva például 100 Event Pont kerülne jóváírásra a játékos számláján.

Az aktuális Event Pont-egyenleg a Home gombnál, a PP-hez és a többi hasonló értékhez hasonlóan lenne látható.

🎫 Event Pont kuponok​

A kuponok átadhatóak lennének más játékosoknak, így akár kereskedni is lehetne velük.

🚗 Eventes járművek​

Az autókereskedésben megjelenhetne egy új kategória:

EVENTES JÁRMŰVEK

Ebben az adott event alatt elérhető járművek lennének megvásárolhatók, kizárólag Event Pontért.

A járművek természetesen nagyon sok pontba kerülnének, így rengeteg ládát kellene kinyitni, illetve akár több kupont is vásárolni ahhoz, hogy valaki összegyűjtse a szükséges mennyiséget.

💰 Mi történjen az Event Pontokkal az event után?​

Szerintem az Event Pontoknak nem kellene eltűnniük az event végén, hanem megmaradhatnának a játékos számláján.

Ennek több előnye is lenne:

• Ha valakinek nem tetszik az adott event járműve, tovább gyűjtheti a pontokat.
  • A következő event során felhasználhatná a korábban összegyűjtött pontokat.
  • Ha valaki nem tud elegendő pontot összegyűjteni az event időtartama alatt, nem veszítené el az addigi munkáját.
  • Hosszú távon lenne értelme az Event Pontok gyűjtésének.
A rendszer természetesen továbbra is balanszolható lenne azzal, hogy az eventes járművek nagyon magas pontértékbe kerülnének.

Szerintem ez sokkal jobb megoldás lehetne a jelenlegi rendszerhez képest, ahol előfordulhat, hogy valaki akár 200 ládát is kinyit, és mégsem kapja meg az adott járművet.

🏎️ Járművek kipróbálása​

Az event teljes időtartama alatt az adott eventes járművet az autókereskedésben ingyenesen ki lehessen próbálni, a többi járműhöz hasonlóan.

Ez azért is hasznos lenne, mert a játékosok még a hatalmas mennyiségű Event Pont elköltése előtt megtudhatnák, hogy valóban tetszik-e nekik az adott jármű.

🏆 3. Több és nehezebb Achievement + új jutalmak​

Szerintem rengeteg új Achievementet lehetne behozni, könnyebb és kifejezetten nehéz feladatokkal egyaránt.

Például:

• Palackozz le X liter bort.
  • Palackozz le X liter pálinkát.
  • Pörgesd meg 20 / 50 / 100 alkalommal a kaszinó szerencsekerekét.
  • Tölts fel 100 000 / 200 000 PP-t.
  • Craftolj X darab fegyvert.
  • Érj el meghatározott mennyiségű XP-t különböző tevékenységekből.
Ezek mellett rengeteg egyéb, kreatív Achievementet is be lehetne vezetni.

🎁 Új Achievement Pointos jutalmak​

Néhány új, kizárólag Achievement Pointból megvásárolható tárgy is bekerülhetne.

Emellett akár néhány autó vagy motor is csak AP-ból lenne megvásárolható.

Itt természetesen nem arra gondolok, hogy néhány Achievement teljesítése után bárki könnyedén megvásárolhasson egy ilyen járművet.

A cél inkább az lenne, hogy aki rengeteget játszik, nagyon sok feladatot teljesít, és hosszú időn keresztül gyűjti az Achievement Pontokat, az megfelelő mennyiségű pont összegyűjtése után végül meg tudjon vásárolni magának egy ilyen különleges járművet.

Így az AP-nak hosszú távon is lenne értéke, és lenne egy olyan jutalom, amiért tényleg megéri kitartóan játszani.

🍷 4. Borászat – kisebb fejlesztés​

Ha már a pálinkafőzésnél be lett vezetve az, hogy 10-esével lehessen palackozni az elkészült anyagot, akkor szerintem semmi akadálya nem lenne annak, hogy ugyanez a lehetőség a borászatban is elérhető legyen.

Nem nagy változtatás, viszont jelentősen kényelmesebbé tenné a folyamatot.

💊 5. Drog kivétele tasakból – mennyiség megadása​

Jelenleg, ha például van 10 darab Meth a tasakunkban, akkor azt csak egyben lehet kivenni.

A „+” jel mellett lehetne egy másik gomb vagy ikon, amelyre kattintva megjelenne egy beviteli mező.

Itt a játékos megadhatná, hogy hány darabot szeretne kivenni az adott mennyiségből.

Például:

Tasakban: 10 Meth

➡️ Kivétel mennyisége: 3

➡️ Tasakban marad: 7

Nem egy hatalmas fejlesztés, de szerintem sok esetben nagyon hasznos és kényelmes QoL változtatás lenne.

🏝️ 6. Cayo Perico – több állat​

Nem kell túlragozni: szerintem nagyon jól illenének a szigethez a különféle állatok.

A Cayo Pericón lehetne többféle vadállat, amelyekre a játékosok vadászhatnának.

Ez még változatosabbá tenné a szigetet, és egy újabb lehetőséget adna azoknak, akik szeretnek vadászni.

💵 7. Készpénz elvesztése halál után​

Szerintem a halál után a készpénznek is ugyanúgy a karakteren kellene maradnia 10 percig, ahogy például a fegyvereknél működik.

A halál után 10 percen keresztül más játékosok kiszedhetnék az elhunyt karakter készpénzét.

Ennek főleg bizonyos RP-s szituációkban lenne értelme.

Például egy Dark Web-es üzletelés során kialakuló tűzharcban szerintem teljesen életszerűtlen, hogy az elhunyt játékostól egyáltalán ne lehessen megszerezni a nála lévő készpénzt.

A 10 perces időkorlát szerintem megfelelő megoldás lenne a visszaélések elkerülésére is, hiszen ez nagyjából megegyezik a kórházi idővel.

Így például nem lehetne egyszerűen saját magunkból visszaszedni a pénzt, miközben RP szempontból továbbra is lenne értelme annak, hogy a tűzharcban elesett játékosnál lévő készpénzt meg lehessen szerezni.

⛽ 8. Üzemanyagkanna – új felhasználási lehetőség​

Az üzemanyagkannából lehessen a földre locsolni a különböző típusú üzemanyagokat.

Az így kiöntött üzemanyagot bizonyos módon, például lövéssel meg lehessen gyújtani.

Ez rengeteg különböző szituációban használható lenne, és szerintem érdekes új lehetőségeket adna az RP-hez.

«

Csatolmányok

» ----- «

Egyéb megjegyzések

» Megkérek mindenkit, hogy a véleményét kúltúrált hangnembe fogalmazza meg az adott ötletekkel kapcsolatban. «

JakeFury

Fórum Császár
Játékos
Üzenetek:216
Ajredzsi Stevens
Sziasztok!

2-8. -ig tökéletesen egyetértek pontról pontra. Ezeket támogatom!

Fater

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:1,617
Üdv.
Nem nagyon szoktam ötletekhez hozzászólni. Vannak pontok amikkel még tudnék azonosulni. Például a vadászat. Viszont az ötletcsomagot átnézve, eléggé a grindra épül. Egyes pontnál, kifarmolom a szinteket, aztán körülbelül azt szeretnéd, hogy minden az öledbe essen, mert kifarmoltad a szintet? Aki meg például eventezni szokott annak a szontrendszer miatt még annyi esélye nincs eventezni.
Nálam az eventrendszer átalakítás ami jobban szemet szúrt. Ha grindeolni akarok egy seasonpasst, vagy eventpasst, nevezzük ahogy akarjuk, akkor elmegyek mással játszani. Szerintem egy ilyen rendszer nem való egy szerepjáték szerverre.

boldogdani11

Pletykafészek
Játékos
Üzenetek:127
Üdv.
Nem nagyon szoktam ötletekhez hozzászólni. Vannak pontok amikkel még tudnék azonosulni. Például a vadászat. Viszont az ötletcsomagot átnézve, eléggé a grindra épül. Egyes pontnál, kifarmolom a szinteket, aztán körülbelül azt szeretnéd, hogy minden az öledbe essen, mert kifarmoltad a szintet? Aki meg például eventezni szokott annak a szontrendszer miatt még annyi esélye nincs eventezni.
Nálam az eventrendszer átalakítás ami jobban szemet szúrt. Ha grindeolni akarok egy seasonpasst, vagy eventpasst, nevezzük ahogy akarjuk, akkor elmegyek mással játszani. Szerintem egy ilyen rendszer nem való egy szerepjáték szerverre.
Ha ennyire a szerepjáték dolognál akarunk maradni, akkor már eleve sokminden jelenleg is meglévő rendszerre rá lehetne fogni azt hogy *nem egy szerepjáték szerverre való.* Nem arról volt szó hogy szint nélkül nem esnének a ládák, hanem hogy bizonyos szint után pici extra eséllyel. Ennyi erővel akkor a jelenlegi cégrendszerekből is kikellene venni a fejlődési lehetőséget, meg sokminden másból. Igenis élvezetesebbek lennének ezek a tevékenységek, ha minél többet csinálja a játékos, annál inkább jutalmazná a rendszer érte.
Ennyi erővel akkor töröljük el a cégrendszereket, meg a jelenleg is aktiv Achivement pont rendszert, meg az összes NPC-t akinek drogot lehet eladni/venni lőport, stb. Ilyen logika mentén haladva akkor azok is felesleges dolgok. A másik dolog az, hogy lehetsséges van akinek csak 1-2 pont nem tetszik az adott ötlet csomagból, azt ha esetleg lehetséges, megkérném arra hogy ne az egészre toljon egy le nyilat, hanem fejtse ki kommentbe, hogy az ő meglátásai, érvei szerint mit látna bent szivesen, és mit nem. Szerintem itt sokak csak hobbiból is instant LE nyilat nyomnak.

Altos123

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:453
Khira Love
Ezt szerintem úgy lenne jó kivitelezve, hogy aki pl nem grindol ne legyen hátránya. Aki meg szeret pl én. Az jobban járjon. Mert akinek nincs pl ideje és csak néha tudd fel jönni azzal ki szúrás lenne. Akinek meg 0-24 ideje van az meg jól járna. Ezért szerintem ez csak úgy lenne jó ha a másik féllel akinek nincs ideje azzal ne legyen kiszúrva. Másik meg. Aki xp rendszer nélkül grindol az xp rendszerrel is fog. Aki meg nem szeret grindolni az akkor se fog ha van xp rendszer. Pláne ha csak eventezni jár fel akkor még arra se fog mert nem fog időt feccőlni bele tudjon eventezni. Mert ha most a 6000xp nézzük amit írtál és cucconként 2xp az mágnesezésnél az 3000 cucc ami droggal 3000 perc meg szerezni drog nélkül 6000 perc ami rengeteg annak főleg akinek nincs ideje erre. Más idejét meg nem tudod befolyásolni és nem is lehet, hogy 1-2 embernek jobb legyen mert neki ideje van. Így is könnyű grindolni sok drog és legális dolog is segít ebbe. Csak idő mind. Ha így nincs az embernek ideje / kedve grindolni úgy se lesz főleg mivel ez nehezítés lenne, hogy 100-200 óra múlva könnyebb legyen egy kicsivel. Ha meg nem szeretsz grindolni vannak olyan emberek akik igen és tőlük be lehet szerezni mindent.

Az állatokat meg cayora teljesen nem értem. A fő sziget tele van állattal. Egy detektoros helyet ami főképp csak arra van mért kell még állattal megnehezíteni? Nem elég aggódsz az illegáltol / civiltől mikor jön kirabolni még meneküljenek az emberek a medvétől / egyéb állattól? Ez full olyan eh... minek ez dolog? Mert tudni illik a szarvas is támad és megöl egyedül a madarak nem támadnak szerencsére. Detektorozni akarsz ki menni és vadásznod kell, hogy tudj ez olyan felesleges. A fő szigeten tudsz vadászni Cayo meg maradjon a detektor és a illegál szigete nem kell még oda több dolog ami csak szívatná a népet 99%-ba.

Pénzes dolog meg olyan, hogy megint felesleges. Napokba mentem 50-l megálltam egy embernek és telibe vert 228-l és ment tovább. Ha az még benne lenne, hogy még ki is venné a pénzt nem elbukná az ember akkor sok ember akaratlanul vagy akarattal csinálná. Mint ahogy van ember aki a bugokat is ki használja mint, hogy szólna érte. # minek szóljak úgy se lesz kijavítva címszóval.

Végszónak ebből a sok ötletből amit személy szerint tudok támogatni és jónak is látom az a 4-s pont.

8-s pont értelmét az olyan 50-50% mert van Molotov koktél meg lehet vele oldani. Ne legyen az mindenki 0-24 a másik kocsiát gyújtogassa / ingatlanát mert 20 karival ezelőtt össze vesztek és nem tudta kiheverni.

Mielőtt bárki is megsértődne mindig tisztelet a kivételnek minden pontnál. Mert sajnos vannak és lesznek olyan emberek akik ilyenek és ezt csinálnák.

Viszont a borászatos dolgot támogatom. A 3-s és 4-s és 5-s pontot.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó