LSPD - Q&A

Poqu

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:621
Maurizio Mancini
Sziasztok! Itt fogjuk megválaszolni a kérdőívben feltett kérdéseket!

Kérdések itt tudtok feltenni nekünk:
https://forms.gle/yx7rCAr1eKz6m8Pi9

1. Széfet feltudjátok nyitni házkutatásnál? Nem tudjuk scriptesen, ugyanakkor RPvel és egy főadminnal igen.

2. Lesz Field Training Program? Jelenleg is van Field Training Division a PD-n belül. Ők felelnek a Cadetok kiképzéséért és a Traineek levizsgáztatásáért.

3. Miért büntetik a rendőrök folyamat a kezdőket? Eléggé elriasztja a kezdőt, ha instant kap egy 10-30ezer dolcsis ticketet A napokban szigorítottunk, így a kézikönyvbe is bekerült, hogy nem büntetünk kezdőket pénzbírsággal, ugyanakkor szabadságvesztéssel igen.

4. Rádiózás át lesz dolgozva? Úgy gondoljuk, hogy nincs szükség a 10-es kódokat módosítani, hiszen régóta bevált, illetve ha szeretnénk, hozzácsatolunk akármikor egy újat, azonban ha a kérdező a tagok rádiózásának stílusára gondolt, azon folyamatosan dolgozunk.

5. Feketelistáról le lehet kerülni? Nem lehetetlen, természetesen ez függ a szankció okától, és az illető viselkedésétől is.

6. XY mikor lesz leader? Egyelőre nincs tervben, sem kilátásban, hogy az említett személy ilyen pozíciót töltsön be.

7. A helikopter használatához, illetve az azzal való közlekedéshez tartozik-e valamiféle szabályzat? Amennyiben igen, ezt a szabályzatot mennyire gondolja a vezetőség szigorúnak, tervezik-e a módosítását? (sajnos eddig többnyire csak negatív tapasztalatom van ez ügyben, ezért kérdem) Alap esetben, ha van fent Air Support Division tag, akkor ő vezetheti a helikoptert, azonban ha nincs (elég sokszor megesik sajnos, mivel kevesen jelentkeznek az alosztályba) akkor akárki vezetheti, aki valamennyit konyít hozzá. A legtöbb esetben szükséges a légi erősítés és támogatás, így nem engedhetjük meg magunknak, hogy mindig várjunk egy Air Supportos kollégára. Ha többen jelentkeznének és lennének tagjai, valószínűleg eltörölnénk azt, hogy akárki használhassa. (Az alosztály bővítése folyamatban van!)

8. Marchetti meddig lesz még a PD leader? Jelenleg alleaderi pozícióban van.

9. Miért nem megfelelőek az eljárásaitok? Emberből vagyunk, sokat hibázunk, viszont azt senki nem állíthatja, hogy nem próbálunk ellene tenni. Folyamatosan igyekszünk a hibákat átbeszélni, hogy legközelebb ezek ne fordulhassanak elő. A szankció nem mindenre megoldás, ugyanakkor megesik, hogy gyűlnek a büntetőpontok egyes személyeknél.

10. A jelenlegi rendszerben mennyire veszik komolyan a feljelentéseket, panaszokat, fektetnek-e bele a vezetőség szerint megfelelő mennyiségű energiát? (sajnos eddig csak negatív tapasztalatom van ez ügyben, ezért kérdem) Két csoportba osztjuk a feljelentéseket. Azok, amiket átvesznek a nyomozók és azok, amik kisebb kaliberűek és a nyomozókon kívül akárki foglalkozhat vele. A nyomozókhoz juttatott csoportban egy külön felületen vezetjük őket és mindegyikhez egy-egy detektívet osztunk ki. Nagyon sok esetben marad félben egy efféle nyomozás CK vagy olyan dolgok miatt, hogy az illető már nem aktív a szerveren, vagy elakadunk információ hiányában (bár mindenkit biztatunk mindenféle bejelentésre, hiszen nem egyszer jutottunk el komplett bűnszervezethez akár egy rendszám alapján..) ugyanakkor a nyomozóknak az a prioritásuk, hogy aktához köthessük ezeket a feljelentéseket. Emiatt egy ügy elhúzódhat 1-2 hónapig is a buktatásig, de minden tőlük telhetőt megtesznek napi szinten azért, hogy a végére juthassunk az ügyeknek. A második csoportban azok az ügyek maradnak, amik nem olyan kaliberűek mint a súlyosabbak (a feljelentés ahol lőfegyvert említenek az nagyobb prioritás a DD-nek, mint az, ahol ököllel történt a támadás), ezek közül pedig sok olyan van, amin nem tudnak elindulni a kollégák. Példa gyanánt, ha jelentve van, hogy XY helyen egy fehér autóból kilőttek X órakkor, nincs lehetőségünk utána járni, kamerákat nézni azon kívül, hogy szemtanúkat keresünk vagy megfigyeljük a helyet pár napig. A panaszokat illetően természetesen utánajárunk a történteknek és meghallgatjuk mindkét felet. Amennyiben a panasz jogos úgy szankcionáljuk az érintett feleket. Sajnálatos módon sokszor olyan panaszokkal érkeznek a személyek ahol nagyon látszik, hogy csak kicseszésre megy a panaszt tevő személy. Senki sem tökéletes, de ne akarjunk mindenkit bepanaszolni minden apró dolog miatt. Mindezek mellett továbbra is azt javasoljuk mindenkinek, hogy amennyiben úgy érzi igazságtalanul jár el például egy igazoltatásnál az Officer, még ott kérjen supervisort és akkor azonnal hitelt kaphat a panasza.

11. A jelenlegi csapat tagjai nagyságrendileg mennyire a BTK leírásának megfelelően járnak el? Illetve amennyiben nem eszerint járnak el, kapnak-e ezért valamiféle szankciót? (sajnos volt már negatív tapasztalatom ez ügyben, ezért kérdem) A napokban átálltunk a Penal Code-ra. A régi BTK-val az volt a probléma, hogy az alap bűncselekményekre (mint pl. a fenyegetés) nem volt meghatározva szankció, így nem tudtunk megfelelően eljárni. Emellett sok olyan dologban is hiányt szenvedett, amikért IRL is büntetnek a rendőrök. A Police Department tagjai a jelenleg használt kézikönyv szerint járnak el, de a Penal Code alapján büntetnek. Nem kötelező kívülről-belülről megtanulni a PC-t, így sokszor meg kell nyitniuk a böngészőt, hogy megbizonyosodjanak a büntetés mértékéről és megfelelő használatáról. A tapasztalatunk az, hogy a megszabott büntetés összegét és idejét betartják, esetleg azért lehet nagyobb végösszegű a ticket és a börtönbüntetés, mivel összeadódik minden elkövetett pont. Amennyiben valaki eltér ettől, mindenféleképpen a fülünkbe jut, így a hiba mértékétől függően járunk el vele szemben.

12. Az LSPD mennyire hajlik arra, hogy a kevésbé agresszív, nem bal klikkes frakciókat kisebb, szükséges rosszként tartsa számon az agresszívabb frakikkal szemben, amikre jobban odafigyel? Az LSPD állománya jelen helyzetben is azon szervezetekre fordít nagyobb figyelmet akik bank illetve emberrablásokat végeznek, esetlegesen fegyveres bűncselekményt követ el. A szerveren vannak olyan kisebb bandák vagy szervezetek akik elvannak a saját kis környékükön és mondjuk drogot terjesztenek. Ezen szervezetek általában fel sem kerülnek a rendőrség radarjára míg valaki bejelentést nem tesz ezen bűncselekményekről.

13. Tervezitek-e a Penal Code-ban az officerek számára biztosítani, hogy a szituációnak, az RP OOC és IC élvezeti értékének megfelelően szabhassák ki a büntetést az adott vádakra? Jelenleg is figyelik a kollégák azoknak az RPjét és viselkedését, akit éppen előállítanak. Amennyiben együttműködő a személy IC és OOC is, vagy elhúzódik nagyon az előállítás része, igyekszünk odafigyelni rá, hogy csökkentsük a büntetésének mértékét.

14. Jelenleg szerintetek milyen állapotban van az LSPD átlag állománya? gondolok itt arra, hogy sokszor látni olyan igazoltatásokat, ahol akár 4 járőrautó is áll egymás mögött, pedig nem biztos, hogy szükséges. Esetleg nagyobb a stressz most a PD-seken, mint eddig? Egy olyan rendszert szerettünk volna használni, melyben a tagok hamarabb elérhetik azt a rangot, amit szeretnének. Sajnos az utóbbi időkben úgy tapasztaltuk, ez a próbálkozás elbukott, mivel az állomány tagjai nem szereztek kellő tapasztalatot a valódi ranglépéshez, emiatt történtek galibák, főleg magasabb rangokon. A helyzetet orvosoltuk, új alosztályvezetőket neveztünk ki, akiknek köszönhetően már a tegnapi napon elkezdődött/elkezdődtek a kiképzések, ismétlések, gyakorlások. Mindezek mellett az előző hetek szigorításai reményeink szerint jó hatással lesznek az állomány tagjaira. Mindezek mellett nemrég érkeztünk el ahhoz a ponthoz, hogy supervisori pozícióba olyan embereket tehessünk fel, akik rendelkeznek kellő tapasztalattal és tudással.

15. Miért van szükség a lövedékálló mellények folyamatos viseletére? Gondolok itt arra, hogy minden egyes Officeren rajta van, minden területen eseménytől függetlenül. A no-go zonákban ez nyilvánvaló, viszont a többi területen miért szükséges ez amikor nincs közvetlen veszély? A ruha alatti kevlár teljesen elfogadható, de így úgy fest (számomra) mint ha az Officerek egy háború közepén lennének. (HA) a való életben is létező LAPD-t vesszük alapul, ott is a ruházat alatti lövedékálló mellény viselete van meghatározva az általános járőrfeladatok ellátása közben. (METRO-SWAT, akció csoport-nál ez evidens, hogy viselik) Az alap felszerelési szabály szerint kötelező a kevlár viselése, jelenlegi megbeszélés szerint a ruházat alatti kevlárok használata engedélyezett a járőrszolgálat esetén. A különböző alosztályok, mint a K9 és METRO illetve indokolt esetben pl nagyobb akciók során, lövöldözések alkalmával a lövedékálló mellény használata is meg van engedve.

16. Van bármilyen elvárás a karaktereket illetően? Nagyon szép és ápolt fiatal karakterek vannak a PD-be, ez nem kétség. De bármilyen szabályozás elvárás van erre szolgálat közben? Gondolok itt a szépen befont hajakra, (hajviselet) sminkekre, tetoválásokra amik látszódnak, ruházatra mondjuk egy Detective-nél. Életkort illetően bármilyen meghatározás, követelmény létezik? Huszonéves fiatal karakterek már Sergeant I-II Detective rendfokozatban lehetnek mikor hivatalosan csak 21-éves kortól lehetséges a jelentkezés Gondolkoztunk szigorításon ilyen téren is, hogy szabályozzuk a hétköznapi öltözetet, hajviseletet, hajszínt, sminket és egyebeket, de végezetül arra a döntésre jutottunk, hogy nem érezzük szükségesnek mindet. Amire jelenleg odafigyelünk az a hajszín, arctetoválás, illetve van néhány hajviselet, ami feketelistán van nálunk. Talán érthető módon, bennünk van, hogy nem szeretnénk megszabni egy játékban, ki hogyan nézzen ki, ezen változtatni véleményünk szerint akkor változtatnánk, ha lenne lehetőség scriptesen (sminkpalettával, hajgumival) két másodperc alatt átalakítani a karakter haját és sminkjét. Amíg a valóságban valójában pár másodperc felkötni a hajunkat, addig a játékban minden szolgálatba lépés előtt fodrászhoz kellene rohangálnunk. A detectiveknek a kézikönyvben szabályozva van, hogy mit hordhatnak és milyen színekben. Ezekre odafigyelünk és jelezzük a személynek, amennyiben nem megfelelő az öltözéke. Eltérni a leírtaktól ritkán térünk el. Jelentkezni az állományba 21 éves kor felett lehetséges. Ranglépéskor nem vesszük figyelembe az életkort, mivel nem érezzük prioritásnak, így nem szeretnénk öregíteni a karaktereken. Az idősebb karakterre senkit nem kötelezünk egyrészt, másrészt pedig az a réteg, ami jobban a realitásra megy, 30 év alatti karaktert nem is szerepjátszik. A visszajelzések alapján a játékosok nem támogatják az ötletet, hogy öregedjen a karakterük, miközben a többi játékos, akik nem LSPD tagok, maradnak ugyanolyan korúak. Úgy gondolom ezt egységesen lehetne bevezetni, az összes többi frakcióval egyetemben, azonban erre nem látunk sok esélyt a jövőben. De nem csak ezekben térünk el a valóságtól, hiszen IRL a Detective rendfokozat egy Supervisor pozícióval ér fel, amíg nálunk az alatt, de az Officerek felett található meg.

17. Mennyire fiktív a szervezet? -Itt egészen pontosan arra gondolok, hogy mennyire épül fel az LSPD az LAPD alapján? -Mennyire használja a való életben alkalmazott jogszabályokat, eljárásrendeket, mennyire vannak betartva ezek, a tagok mennyire vannak tisztában egyes alkotmánymódosítással? Nagyon alap dolgok pl: Miranda v. Arizona, vagy Tennessee v. Garner. Tisztában vagyok azzal is, hogy bizonyos dolgokat nem lehet teljesen átvenni a való életből, de ha egy hiteles frakciót szeretnénk kapni, és tisztességes eljárt a játékosokkal szemben, nem árt ezeket követni és betartani. A napokban - a rangokat illetően - módosításokat hajtottunk végre, hogy valamivel jobban hasonlítson eredeti önmagához a frakció. Bár nem tudunk teljes mértékben mindent átvenni, valójában nem is szeretnénk. A korábbi kérdésre megadott válaszban is említettük, hogy például a Detective rangok is egy Supervisori pozícióval érnek fel a valóságban, amíg nálunk ez alatt található meg. Igyekszünk úgy alakítani a frakción belüli szabályokat, elvárásokat és rendszert, melyek megfelelnek a többségnek is. Ez nem azt jelenti, hogy minden az állomány tagjai szerint van eldöntve, de semmiképp nem akarjuk szembe köpni magunkat egy olyan döntéssel, melytől a 90% úgy érezné, elrontjuk eddigi játékát. (Példának hoznám fel a rendfokozatlépéskor történő öregedést.) A való élet jogszabályai, eljárásrendjei fellelhetőek a kézikönyvben, vagy a Penal Code-ban, de úgy gondoljuk ez nem csupán az LSPD-t érinti. Tapasztalataink szerint a szerver javarésze nincs tisztában, vagy nem is tud Kaliforniához méltó módon szerepjátszani. Félreértés ne essék, senkire nem mutogatunk ujjal, viszont ennél is, ha komolyabb hangvételű változtatást szeretnénk elérni, globális szinten, akkor nem elég csupán ezt a frakciót úgy alakítani. Az állományba való felvételnek nem feltétele, hogy tisztában legyenek az alkotmányban leírtakkal, tekintettel arra is, hogy a szervernek nincs saját alkotmánya. Amennyiben szükségesnek érezzük, természetesen igyekszünk utánajárni annak ami éppen aktuális, de a szerveren történt esetek többsége se indokolja ezt. A Miranda-figyelmeztetés jelenleg is szerepel a kézikönyvünkben, bár a története nem található meg benne, az állomány tagjainak kötelező a használata minden előállításkor. Mint ahogy az az előző kérdésekre adott válaszokból is leszűrhető, jobban szeretnénk egy mindenki számára élhető frakciót vezetni, mint ami a kezdetekhez is hű. Ettől eltérni valószínűleg csak akkor fogunk, ha globálisan látunk változást a hitelesebb formákra. (módosítva)

18. Mi alapján lettek eldöntve azok a rangok, amelyek jelenleg is vannak? Az LSPD vezetőségének döntése alapján. A múltban voltak olyan személyek akiknek nem tetszett a rangok neve így szerettünk volna jobban halyazni az LAPD-ben lévő rangokra.

19. Mit csinál egy Detective rangú személy? A Detective rangú személyek nyomozati tevékenységet folytatnak. Nyomoznak a bűnszervezetek illetve komolyabb bűncselekményt elkövető személyek után.

20. Milyen vizsga kell ahhoz, hogy valaki Officer lehessen? Mindenek előtt csatlakoznia kell a rendőrséghez. A csatlakozás után egy kiképzésen kell részt vennie ahol megtanítják az alapokat a frissen érkező személyeknek. A kiképzés után ki kell tölteniük egy tesztet amit ha sikeresen elvégeznek úgy Trainee fokozatba léphetnek elő és megkezdhetik a betanulást egy tőlük magasabb rendfokozatban lévő személy mellett. A vizsga letételének feltétele minimum 7 nap és 500 dutyperc eltöltése a frakcióban. Minimum 3 db pozitív értékelés, melyet a Field Training Division, illetve a Supervisory Stafftól felfelé bármi megírhat, illetve minimum egy járőrszolgálat teljesítése legalább Command Staff tag társaságában. Ezt követően lehetősége van a Trainee személyeknek vizsgára jelentkezni ahol megmutathatja, hogy mit tanult az itt töltött idő alatt. A vizsga Igazoltatás, Előállítás és Üldözés hármasából tevődik össze.

21. Miért szolgálati parkoló a kapitányság előtti rész? A kapitányság előtti rész már régen is szolgálati parkoló volt csak az erre szolgáló táblák resinél törlődnek és nem minden esetben vannak újra lehelyezve. A rendőrség körül több helyen is meg lehet állni, illetve konkrétan szembe az egyirányú utcában is van parkoló.

22. Mi alapján döntjük el, hogy megválunk valakitől? Sok féle módon dönthet úgy a vezetőség, hogy megválik valakitől. Első ilyen ha az Officer vizsgája harmadik nekifutásra is sikertelen. További esetekben figyelembe vesszük az általa elkövetett szabálysértéseket mind IC mind OOC. A rendőrségen működő büntetőpont rendszerben ha valaki eléri az 5 pontot úgy automatikusan megválunk a személytől. A múltban is történtek olyan esetek ahol a szabálysértés mértéke olyan szintű volt, hogy a BP rendszert figyelmen kívül hagyva azonnali elbocsátásban részesültek az elkövetők. Mindenkit szeretnénk megnyugtatni, az LSPD soha senkit nem rúgott ki még ok nélkül.

23. Vannak szavazások az állományon belül? Jelen pillanatban nagyon ritkán vannak olyan szavazások amik a teljes állományt érintenék. Természetesen olyan esetekben ahol szükségünk van az állomány nagy részének beleegyezésére úgy van ilyenre lehetőség.

24. Lesz törölve a fekete listából? A fekete listából már kerültek ki személyek akik csak kisebb hibát követtek el és az akkori vezetés ezen ügy miatt helyezte fel őket.

25. Milyen az LSPD FBI kapcsolata? Az LSPD és az FBI kapcsolata igazából semlegesnek mondható. Maga a két szervezet csak nagyobb akciókon közösködik egymással, illetve a PD-n belül működő Detective Divion tagjainak szükséges együttműködni nyomozati szinten az FBI frakcióval és vica versa.

26. A voicet milyen gyakran és mikor használjátok? A voice használata üldözésnél kötelező, illetve nagyobb akcióknál erősen ajánlott, azon kívül megtartjuk a text RP-hez hű formát.

27. Ha nem szeretnék voice-t használni, jelentkezhetek e? Sajnos elengedhetetlen a voice rádió használata bizonyos esetekben, így a felvételnek egyik feltétele.

28. Lagg problémákkal lehet e jelentkezni? Lehet.


Utolsó frissítés: 2022.07.28.
 

Kinézet személyre szabása

Top Alsó