LSPD - Letartóztatások és egyéb infók.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Az Elisz

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:398
Yana Timurovna
[Ami ebbe a topicba kerül, azt az LSPD fixen megtudta eddig, vagy épp fiktív, más forrásból, pl Amarillo City PD jelentésekből kiderülő infókból adaptált előéleti ismeretet szerezhetnek.]

Amennyiben bármely infó helytelen, bátran vegyétek fel velem a kapcsolatot dcn, de amennyire tehetem, rákérdezek a dolgokra :)

Fiktív, múltbeli esemény

6mEGQQE.jpg


2019.06.22. 22:12
911-es hívást rögzít az ACPD, a hívásban egy borzalmas balesetről beszélnek, szinte összefüggéstelen az egész, Officer Charles J. Davidsonnak, az épp ügyeletes tisztnek erősen kellett figyelnie, hogy felfogja, mi is zajlik a telefon másik oldalán..

A hívás a Foundry And Steel Of Amarillo épületéből érkezett, egy halálrarémült női hang (Nora Anders, későbbiekben N. Anders) szinte sikoltozva próbálta leírni az Officernek, hogy mi a probléma..




A hívás átirata:



911: 911, Amarilloi kapitányság, milyen jellegű a vészhelyz... *ekkor a szokásos kérdést a másik oldalon félbeszakítják..*
N. Anders: A kurva istenit, zsarukat, mentőst, a tetves katonaságot, vagy akárkit csak küldjenek végre, szénné fog égni!
911: Kérem, hölgyem, nyugodjon meg és prób..
N. Anders: Ne azt mondja már, hogy nyugodjak meg, csak küldjön már valakit, a főnökről van szó!
911: Értem, kérem mondja el, mi történt. Hol történt és mi?
N. Anders: A... az öntödében vagyok.. itt van két nő.. vagyis.. igazából.. lány.. *a háttérben valaki ekkor iszonyatos kínokat élhet át, egy férfi utolsó ordítása hallható* ÚRISTEN!
911: Hölgyem, ön biztonságban van?
N. Anders: Igen.. nem... nem tudom... ezek ketten.. megőrültek.. *ahogy elhalkul az előbbi ordítás, egy mélyebb, de női hangnak tippelhető rekedtes, szinte hisztérikus kacaj hallható kissé szakadozva a távolság miatt*
911: Máris küldjük az egységeket, hölgyem. Kérem mondja el, mi történt!

N. Anders: Ha.. valami történne.. Nora... Nora Anders vagyo....



Ezen a ponton félbeszakad a mondat, s egy másik, mélyebb, rekedtebb női hang szólal fel a háttérben: "Há' temmeg ki a fassza' beszé'sz? Tegyed lefelle!" - A hívás ekkor egy csapódást követően meg is szakad...



Officer Davidson ez után teszi, amit kell, riasztja a kollégáit, s mind az égésből következtetve gyakorlatilag minden a városban fellelhető vészhelyzeti egységet is.

Az öntöde területére nem sokkal később megérkezik egy tűzoltó, két mentős rohamkocsi és három rendőrautó, mivel az Officer erőszakos bűncselekményre gyanakszik..



A feltételezett elkövetőnek nyoma sincs, azonban Norát csodával határos módon eszméletlenül, de életben találják.
A nőt eléggé meggyötört állapotban vették kezelésbe a mentők.
A jelentésben a mentőápolók másodfokú égési sérülésekről írnak, az áldozat jobb és bal vállára mintha vékony, forró tárgyat nyomtak volna, rendszertelen módon, így nem vehető ki semmilyen értelmezhető minta, ezen felül tompa tárggyal mértek csapást rá szemből, ez is okozta a rövid ideig tartó eszméletvesztést.
A tárgyat, ami egy vascső volt, még a helyszínen megtalálták, ujjlenyomat nem volt rajta, csak az áldozat vére.



A helyszínelés során nem sikerült épen találni az eredeti áldozatot, azonban sikerült azonosítani, mint az egyetlen aznap estére bejegyzett férfi alkalmazottat.
Az áldozat nem más volt, mint az esti műszakvezető, Vladimir Lukashenko, aki mint kiderült, magára haragította majdnem az összes esti műszakban dolgozó kollégáját, de senki nem mert fellépni ellene..
A halottkém jelentéséből a következők derülnek ki:


V. Lukashenko, 43 éves, az áldozat fehér férfi, 174 cm magas, 79,5 kg.
- A vérkémiája és a testén látható elváltozásokat vizsgálva alkoholfüggőség nyomai tapasztalhatók.
- Az áldozat testén végzett vizsgálatból kimutatható, hogy súlyosan bántalmazták az eset estéjén, mindkét karjában több csontja eltört.
- A törések és zúzódások egyértelműen utalnak a használt fegyverre, ami közepes vastagságú fémlánc lehetett.
- A bőrfelület több helyen megégett, másodfokú égési sérülések láthatók a hátán a gerince mentén.
- Az égési sérülései ugyanattól a tárgytól eredhetnek, mint az életben maradt N. Anders sérülései, azonban a férfi áldozat esetében egyértelműen megállapítható, hogy a támadója gátlástalan, mindenféle megbánás nélkül, indulatból cselekedett, a sérülésekben abszolút nem található semmilyen rendszer.


Az ügy kivizsgálása során az ACPD emberei átnézték az öntöde belső kameráit, ahol az egyetlen, de nem tiszta nyom egy fiatal lányhoz vezetett.
A gyanúsított neve Trudy Sawyer volt, akit bevittek az ACPD kirendeltségére, s kihallgatást kezdeményeztek.

A kihallgatás során amíg az eljáró rendőr, név szerint Lieutenant Peter Morgan, a Criminal Investigation Division tagja a szobában tartózkodott, a lány szótlan volt, csak az áldozat nevének említésekor volt vette célba Morgant tekintetével, mintha Lukashenko állapota igazán felkeltette volna érdeklődését.
Amint Lt Morgan elhagyta a szobát, a lány néha el-elpillantott egy adott pontra, s a mikrofon, ahogy a kamera is ekkor rögzítette, hogy a gyanúsított beszélni kezd.
Morgan szándékosan nem tért vissza egy jó húsz percig a szobába, nagy érdeklődéssel figyelte a benti eseményeket.

A mikrofon a következőket rögzítette:

T. Sawyer:
No' csak te kelletté' ide.. inkább aszondjad meg má', ho' hó' va' a Tilike..
Verjek a seggedre.. akkó' mi hasznom va' belölled?
Húzzá' innét... me' tégedet is itt fog basszogatni az a fasz..
Szented majd elereszt engemet, je? Akkó te is vagyol olya' krettén, mint ezzek..


A nyomozás során egyértelmű bizonyítékot nem találtak arra, hogy Trudy, vagy az említett 'Tilike', azaz Tillie Sawyer ténylegesen köthetőek lettek volna a brutális gyilkossághoz, így több hónapnyi nyomozati munka után az ACPD végül elengedte a lányt, s a városi rendőrség szégyenére nyilatkozatot tettek.


dlHdDCx.png

Captain Erick B:
,,Sajnálattal kell tudatnunk Amarillo tisztelt polgáraival, hogy bár kiváló nyomozóink éjt nappallá téve dolgoztak, az öntödében történt halálesetet, khm.. gyilkosságot, elnézést, nem sikerült felderíteni, a tettes továbbra sem került elő."

-Ekkor egy nő felteszi a kezét, feláll és választ sem várva kérdez
,,Úgy tudjuk, elfogtak egy személyt, egy kiskorút, azzal talán nem történt semmi?"
-Captain B megköszörüli a torkát, s egy kis gondolkodás után választ is ad a kérdésre
,,A nyomozás során előállított kiskorú személyről az ACPD nem nyilatkozik az ő személyes biztonságának megőrzése érdekében, azonban biztosíthatjuk önöket, hogy nem emeltünk vádat ezen egyén ellen."
-A nő leül, de a nyilatkozat felvétele alapján szkeptikus, nem hitte el, amit hallott.

Captain B:

,,Biztosítom Amarillo lakosait, hogy nincs mitől félniük, a tettes egészen bizonyosan nincs már a városban, a polgárok nyugodtan alhatnak este. Köszönjük a figyelmet!"
-A Captain ezt követően kimérten, lassan távozott a teremből, de amint az ajtón kiért, azt kollégái sietősen csukták be mögötte


A lezárt nyomozást követően Trudy és Tillie Sawyerről kizárólag ezen belső feljegyzések maradtak fenn, amit az LSPD-nek az ikerpár költözésekor továbbítottak is, csak az ellenőrzések miatt érkezik késve.
Az anyag 2022.08.01. 23:35-kor végre beérkezik az LSPD-hez, s amennyiben bármelyikük nevére a nyomozók lekérdezést indítanának, úgy mindez napvilágot lát, amennyiben egy minimum Captain I. rendfokozatú tiszt nyitja meg a file-okat s ad hozzáférést a nyomozó kollégáknak.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2022.07.31.

Az LSPD letartóztatja Trudy Sawyert
A vádpontok a következők: Lopás (LO), Rombolás (RO), Könnyű testisértés (KTS), Közúti Ámokfutás (KÁF), valamint Hatósági Személy Utasításának Megszegése (HSZUM).

Minden vádpontban bűnösnek ítélték, azonban a kihallgatás során felfedte a következőket:
A 2022.07.13-án a Los Santos Városháza előtt parkoló LifeInvader mobiladóval felszerelt járművéről két társával együtt szerelték le az antennát, valamint a későbbiekben a LifeInvader parkolójában is szintén ők rongálták meg az egyik hasonló járművet.

Megnevezte egyik társát, "Tilike" néven említve ezen személyt, de a nyomozó ekkor már tisztában volt azzal, hogy ez egy bizonyos Tillie Sawyer, Trudy által használt beceneve.
Másik társát "Ződség" néven említette, s egyelőre úgy tűnik, az LSPD nem tud "Ződség" valódi nevéről még, csak a kamerák felvételeiből ismerhetik valamelyest a szintén női elkövető kinézetét.
"Ződség" könnyed, munkára alkalmas ruházatot visel, haja szintén festett, a hajvégek vélhetően zöldek, bár a kamera túl távol volt, hogy bizonyosan megállapíthassák ezt.

Az LSPD az előállítás és a kihallgatás során kideríthette, hogy Trudy Sawyer vélhetően eléggé erőszakos, gátlástalan és a párbeszéd alapján gyanítható, hogy a nő valamilyen mentális problémával él együtt látszólag mit sem sejtve arról, hogy ez nem egy egészséges állapot.
Több alkalommal is tapasztalható volt, hogy egy mellette álló, csak számára látható személytől vár tanácsot, s ezen tanácsok nagyban befolyásolták a kérdésekre adott válaszait.

A kihallgatás félig-meddig eredményes volt, azonban arra fény derült, hogy bár a nő abszolút érzéketlen, ha másoknak okozott kárról van szó, Tillie S, az ikertestvér letartóztatásának említése egy olyan inger, amely dühödté, indulatossá teszi őt.
Az LSPD nyomozója ekkor végzett az aktuális eljárással, s Trudy S. rabosítását meg is kezdte..

iimbUXC.png

A képet készítette: Laca


Az eddigi ismeretek alapján az LSPD gyanakszik, hogy egy bandáról van szó, de még nem biztosak ebben közel sem.
 
Utoljára szerkesztve:
Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó