Kukázás

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kavics

Pletykafészek
Adminisztrátor
Üzenetek:115
Alexander Gray

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Thomas Warren/Dawestone «

Ötleted leírása
» Kukázás, lehetőségének behozása.
Igazából az ötlet maga egy kétélű dolog lenne. Nyílván azon karakterek és személyek rétegére határolódna, akik anyagi háttere, vagy nézetei nem, vagy csak korlátozottan engedik számára az elgazdagodást, vagy munkát.
A script maga a mágnespeca - búvárkodás - fémdetektorozás elvére alapulna, annyi különbséggel, hogy a kukákból nem lehetne túl értékes dolgot találni (hisz ki látott már szemétből meggazdagodni bárkit..?).
A város összes kukája túrható lehetne, amelyeken a kidobás opció is megjelenik, viszont egy kukát csak egyszer lehetne szerver restartonként túrni.
Ahogy említettem is - kétélűnek képzelem el a kukázást. Tegyük fel: A kukázás során 50% eséllyel nem találsz semmit, 30% eséllyel értéktelen tárgyat találsz, 10% eséllyel valami hasznos - relatíve értékes dolgot, 10% esélyjel pedig (és lehet ezek a legérdekesebb interakciók) megharapja a karaktert egy patkány (betegséget kapna el, amit MD gyógyíthat), vagy használt heroinos tűbe nyúl a karakterünk (instant felnyomna a függőségén 10%-ot), vagy megtámadja egy mosómedve (sebződik egy nagyobbat a karakter), vagy rácsapódik a kukafedél a karakterre (30mp - 1p) mozgás és rp képtelenség egy sokkoláshoz hasonlóan.. Nyílván a felsorolt negatív dolgok összességében tennék ki a 10%-ot.

A kukázás haszontalan dolgainak 30%-ába el tudok képzelni: Romlott ételeket, egy üveg vizet, random eldobott nyugtákat és hasonló, valóban értéktelen dolgokat.

A kukázás hasznos 10%-ába: Félig elfogyasztott - még ehető ételt, italt, akár szolidabb drogot 1db-os stackbe füvet, vagy aderallt, esetleg magokat.

Nyílván ezek a saját elképzeléseim, ha pozitívan zárna az ötlet lehet, hogy újra gondolást igényelnek.

«

Csatolmányok

» - «

Egyéb megjegyzések
» A script sajnos csak bizonyos rétegekre korlátozódna, hisz aki karakterhűen játszik tudja, hogy ezt elég sarkallatos esetekben csinálja meg egy karakter, de nem kivitelezhetetlen senki számára.
Szerintem érdekes lehet akár egy új játékosnak, akár egy új karaktert kipróbálónak, illetve a konkrétan ebben az életmódban RP-zőknek is. «

Taktikaiteknős

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:504
Ezeket támogatni tudom, mivel, ha valaki szeretne ilyet RP-zni, akkor had tegye. Viszont korábban volt már rá ötlet, hogy kukából lehessen kivenni player által beledobott tárgyakat, ha az felmerülne megint valaki által, azt már rossz ötletnek tartom.

Kavics

Pletykafészek
Adminisztrátor
Alexander Gray
Ezeket támogatni tudom, mivel, ha valaki szeretne ilyet RP-zni, akkor had tegye. Viszont korábban volt már rá ötlet, hogy kukából lehessen kivenni player által beledobott tárgyakat, ha az felmerülne megint valaki által, azt már rossz ötletnek tartom.
A playerek által eldobott tárgyakat én sem tartom jó ötletnek, ezért is hoztam fel a randomizált rendszert a többi hobbihoz hasonlóan. Plusz, ha a kidobott itemeket is kukánként megjelölve mentenie kéne a szervernek, akkor az egyhamar elég horribilis adatbázist szülne.

Relay

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Főadmin
Üzenetek:792
-
A script sajnos csak bizonyos rétegekre korlátozódna, hisz aki karakterhűen játszik tudja, hogy ezt elég sarkallatos esetekben csinálja meg egy karakter, de nem kivitelezhetetlen senki számára.

Erre csak a józan ész elvét tudom felhozni. Valószínű egy maffia család feje / tagjai nem fognak a kukában turkálni, se egy jó módban élő ember.

Jó ötlet, én támogatom annak ellenére is, hogy valószínű használni nem fogom soha.

Kavics

Pletykafészek
Adminisztrátor
Alexander Gray
Kiegészítés: A kukázható tárgyak mellé még beraknám a random ruhadarabokat. Az szerintem illene még a képbe.

fater

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:1,064
Hát maga az ötlet tetszik. Viszont olyan itemeket droppoljon amit csak egy utcán élő ember tudjon hasznot venni + max kissebb értékű eladható lootokat. Például ruhák étel ócskás kacatok azon belül is antik, új házrablás rendszerbe betett lootok mint számítástechnikai eszközök dj pult stb.... Nyugodtan minden kukába legyen loot 10 perc respawn idő, ezzel is növelve a játékélményt akik ezt a rendszert használnák.

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:7,246
-
Head of Staff hozzászólás
Jó ötlet. Hamarosan várható egy balanszolt változatban.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó