A magyar roleplay mindig jó pár lépéssel le volt maradva a nemzetközihez képest - nem, ez nem azt jelenti, hogy kint minden rendben van. Ezzel
nem biztos, hogy gond van. Amivel viszont egyértelműen gond van, hogy a magyar közösség a legkisebb érdeklődést és akaratot sem mutatja, hogy megpróbálja EGYÁLTALÁN MEGÉRTENI azt, hogy mi lehetne, ha... És a vezetőségnek esze ágában sincsen változtatni ezen az átlag játékos szinten, beéri az MTA rpvel.
Mert egyszerűbb:
- az RP-t felfogni grind szimulátornak
- az anyagi javakat az rp fölé helyezni
A frakció pályázatok, amiket olvastam sok esetben nem 2018-at nem ütik meg, annál sokkal régebbi stílusokat pályáznak meg. És ez totál oké és elfogadott.
- Kötelező jelleggel jelen kell lennie a keménykalapos maffiának - olasz a legnépszerűbb, abból mindig lennie kell egynek.
- A bandát nem pályázzuk, mert buta babdással ki akar rpzni - fejben még mindig baseball ütővel nyomják a /what1-et, addig meg mit is szeretnénk kezdeni az egésszel?
- Az illegális pályázók nagy része MEG SEM PRÓBÁLJA felépíteni a frakcióját, egyből a közepébe akar vágni.
- Unott, basic sémákat mutatnak fel az emberek, amik egykoron működtek, de már nem.
És ebben kapnak támogatást a játékosok. Ez az irány. Ez jó, elfogadott és működőképes. A fentebb felsorolt scriptek is mind ezt az irányvonalat mutatják.
Dehogy van. Az utóbbi időben lett, végső elkeseredésből. Előtte nem volt. Vagy grindoltál, vagy "színes rpket próbáltál csinálni".
És nekem senki ne mondja, hogy nem próbáltunk meg megtenni mindent, hogy alternatívát mutassunk.
Annak ellenére, hogy sok emberrel nem volt felhőtlen a viszonyunk, mindenkit szívesen láttunk rpre mindenhol és mindenkor. Bele volt fosva az egészbe. Cakkon-pakk. Megannyi ötletünk volt, megannyi frakción belül. Üres fülekre találtunk- vagy aki akart nem tudott nekünk segíteni, mert...
Hosszú lenne még a sor, de nem vagyok hozzá elég összeszedett. A lapok ki lettek szórva, a prioritások meg lettek mutatva. Rossz látni, hogy megnyitom a discordon a játékos listát és nem látom azokat az arcokat, akik aktívan segítettek
volna, kivették
volna a részüket a dologból. Akik ötletekkel, hosszas gondolatmenet levezetésekkel próbálták javítani/turbózni a dolgot. Mert kiégtek.
Nincsenek már itt, mert üres fülekre talált a mondandójuk. Le se voltak szarva. Leléptek és elmentek. (Páran bűnbaknak lettek kikiáltva) És akkor feltesszük a kérdést, hogy miért mentek el ezek a játékosok? Összeszedem pár pontban, lássuk tisztán a dolgot:
- Lófasz supportot nem kaptak a vezetőség részéről. (tisztelet a kivételnek)
- Megannyi ötletük ki lett baszva a kukába - mondván belsősön fent van (azóta is fent van belsősön, de zongoránk legalább van).
- Meg sem próbáltuk rp fele teregetni az embereket, tökéletesen beértük azzal, hogy a játékosok el kamionoznak meg tököznek - jóvanazúgy.
- De illegál meetingen megkaptuk: legyünk kreatívak, igyekezzünk színes rpket kitalálni -
hát ez tök jó, csak a semmit senki nem szereti hosszú távon valaminek rpzni. - Change my mind.
- Legalább 1.1 óta az illegál semmi olyan rendszert nem kapott, amit érdemben csinált volna. -Pedig voltak ötletek - chopshop többek között. Írtam egy teljesen újra gondolt drogrendszer vázlatot is - elméletileg továbbítva is lett a vezetőségnek, mégis nagy a csend körülötte.
- Meg sem próbáltunk olyan lépéseket tenni, amik esetleg a játékosokat össze hozta volna - ideje elrugaszkodni a buliktól, van az a pont, amikor már drasztikusabb lépéseket kellene tenni.
De nem értjük miért nincs ember a szerveren. Főleg olyan, aki rpzik is. Nagyon komoly és nagy frakciók voltak a szerveren, olyanok, amiknek jó volt pörgetni az élménykép topicját és a mai napig jók, mivel olyan minőséget hoztak. Többek között ide lehet sorolni a régi BHB-t, Florenciát, Outcast Motorcycle Clubot vagy a K-Townt- csak, hogy boostoljam kicsit az egómat.
Nem hiányoznak ezek? Nem tűnik fel senkinek? Nem érzitek a különbséget? Vagy totál oké, még van helyette UK Mandem? Sokezredik MC? Újabb és újabb maffia - más nemzetiségre felhúzva, de gyakorlatilag UGYAN AZZAL a koncepcióval? Nem kellemetlen?
És mi van a fél tucat adminnal, aki leadta? Őket is hozzuk fel akkor. Nem gyanús? Nem rossz érzés? Valami rossz irányba megy. Nem tűnik fel, hogy az adminok, akik leadták, mind olyanok, akik hajlamosabbak voltak az rpt előtérbe helyezni? Emelni kell fel az AS-eket, mert nincs elég admin. Elkerülhető lett volna.
Nem, nem kellett volna tömeges átnevelő tábort csinálni a szerverből, hogy mindenkit kötelező jelleggel az rp-re ösztönözzünk. Maradhatott volna bent az összes hülyeség, kamiontól kezdve juharon, boron és tökön át. Az összes MTA-s grinder dolog, amit vannak akik rp-nek neveznek. Maradhatott volna.
De hát fegyver raktár, illegális NPC, mindent a gépnek eladni, mert ez egyszerű. De ja, be lett nyelve, el lett mondva nincs változás. Le lett volna nyelve, ha....
Bármi érdemlegeset kaptunk volna cserébe. Olyat, amit tudunk csinálni és scriptel fogható lett volna. De semmit nem kaptunk. Semmit. Vagy nevezzetek meg valamit, ami kézzel fogható volt. (Az autó feltörés nem volt rossz, elismerem). Nem egyszer lett hangsúlyozva, hogyha gyökeres változást nem akarunk eszközölni, akkor adjunk a másik oldalnak is valamit.
Legend azt mondta, a szerveren a két réteg mindig megfért egymás mellett. A nagy faszt xd Az egyik oldal sorra kapta a fejlesztéseket, rendszereket, felújított ilyen-olyan dolgokat. De az illegál, kiváltképpen azok az emberek, akik rpztek volna az illegálban és nem érték volna be egy fegyóraki utáni Cockatoosal, semmit nem kaptak.
A játékosok a szerver mozgató rugói. De ha nincsen megteremtve nekik a lehetőség, a talaj, amin alkothatnak, akkor abból lószar sem lesz. Ennél egyszerűbben nem lehet elmondani.
Elmentek ezek a játékosok. Leléptek, ennyi volt. Magatoknak köszönhetitek. Senkinek másnak. Hallatták a hangukat, de nem lettek meghallgatva. És azóta van az, ami. Nem kell bemutatni, látja mindenki. Nem tudom, hogyan lehetne javítani a dolgokon innentől. Szerintem sehogy. Vannak még páran, akik próbálkoznak, de fáradnak el. Sok sikert nektek!
Összességében szeretem amúgy a OneRP-t. Sok jó/szép játékélményt szereztem itt, olyan emberekkel, akikkel a játékon túl is jó baráti/haveri kapcsolatokat tudtam kialakítani. Ez valahol a ti érdemetek is, mivel ti biztosítottátok az alapvető helyszínét ennek a dolognak. Ezért hálás vagyok nektek. Sajnálom, hogy így el lett baszva és ilyen irányba megy a dolog.
Késő van már, kicsit fáradt vagyok. Lehet összeszedetlen...