Üzenetek:456
Lack Elek
Neve: Isaiah Lambard
Becenevek: Isa, Kölyök, Ázsia, Takony
Születési év és hely: 2006.02.10. , Los Santos
Nem: férfi
Súly: 75kg
Testmagasság: 178cm
Testalkat: Átlagos
Szeme színe: Szürkés-barna.
Külső leírása: Fiatal afro-amerikai srác, haját rasztában hordja. Szemei szürkék, szúrósak. Fogai hó fehérek, mosolya szemtelen. Arcvonásain valamikori kokain függőség jelei mutatkoznak. Hasán 4 begyógyult késszúrás nyomait hordozza. Ránézésre 16-20 év közötti.
Pozitív tulajdonságok: lojális, őszinte, barátságos,
Negatív tulajdonságok: felelőtlen, slendrián, lusta
*A pendriveot felismeri a rendszer, két videót talál rajta a felhasználó*
*A felhasználó megnyitja az első videót*
*A file megnyílik, kis töltés, majd sercegés után elindul*
*Egy fiatal, 16-20 év körüli gyerek ül egy kempingszéken, bámul a kamerába, kényelmetlenül feszeng*
Hát öhm… Szerintem már megy. Szóval bele is kezdek! Heló! A nevem Isaiah Lambard. Tizenhatodik életévemet töltöm, iskolába járok, és mindezek mellett az életem egy teljes káosz – természetesen a jó értelemben. Hosszas gondolkodás után rászántam magam, hogy kamera elé üljek és elmeséljem a történetemet, megmagyarázni minden jó és rossz döntésemet, ha esetleg a jövőben szükség lenne rá. Senkit nem akarok semmire sem buzdítani, a felvétel csupán tárgyias, tényközlő jellegű. Semmilyen felelősséget nem vállalok semmilyen olyan eset iránt, ahol esetleg ez a kiszivárgott felvétel lett volna a felbujtó, ötlet adó.
*A kamera serceg kicsit, kibillen a fókuszból, a fiú feltolja magát és igazít rajta*
Szóval a gyerekkor… Sokat nem tudok róla mesélni… A nagyjára az ember nem emlékszik, valahol pedig még mindig abba vagyok – hivatalosan. Mirror Parki kölyök vagyok, a szüleim fogorvosok. Igen, mind a ketten – képzelheted mennyi édességet kaptam, annak idején. Semmit. Tehát éldegéltünk Mirror Parkban, csendeskén. Én és a szüleim, a tökéletes családi idill. A környéken jártam oviba, általános iskolába is. A tanulmányaimmal sosem volt probléma, a szüleim fogtak erősen. Anyám mindig azt monda, hogy „Isa, nem várom el tőled, hogy minden tesztet A-ra írj meg, de a B legalább meglegyen”. TV-t csak jó jegyek mellett nézhettem, az Xboxot nem is említem. Szorgosan tanultam, ügyelve arra, hogy szüleim örömet leljenek ellenőrzőm nézegetésében. Hétvégénként túrázgattunk, a környéken járkáltunk, étteremben vacsiztunk, éltük a tökéletes amerikai kiscsalád életét.
A nyarak… Nos az már teljesen más kategória volt. Anyai ágon a nagymamám Vespuccin élt, a Goma St.-től pár sarokra, egy kisebb apartmanban. Nem fogok hazudni, ha azt mondom, hogy az egész nyarat, az elejétől a végéig ott töltöttem. Kicsi koromban nem volt a dolog ellen kifogásom, az igazat megvallva fel sem fogtam az egészet. Csak mentem, lent voltam, legalább bámulhattam a TV-t egész nap – Nagyi sorozatait. Ám ahogy a serdülő korba léptem, a dolog elkezdte piszkálni a csőrömet. Miért kell nekem, a tizennégy éves Isának az egész nyarat lent tölteni a nagyinál, ahol senkit nem ismer? Miért kell ott szenvednem, miközben a barátaim/osztálytársaim egész nyáron programokat szerveznek és jól érzik magukat… A szüleimtől sosem kaptam egyenes választ, akárhányszor felhoztam a dolgot. Igazán sosem haragudtam rájuk. Mindent megadtak nekem és tényleg egy szavam nem lehetett, de basszus ezek a nyarak… Lehoztak az életről az egyszer biztos. Tárgytalan. Az élet ment tovább. Én befejeztem az általános iskolát, jött a gimi. Családi kupaktanács után úgy döntöttünk, valami szakmai irányzat sem ártana a későbbiekre, így mentem kertészmérnökire. A szüleim a Centralba írattak, felvételt is nyertem. Jóhírű iskola volt, szép statisztikákkal. Az egész család roppant büszke volt, avagy „lám-lám, mire vitte a kis Isa”. Az évek mentek tovább, a tanulmányaimmal továbbra sem volt gond, ha pedig jött a nyár az egyet jelentett: Rollin with Granny.
A nyarak… Nos az már teljesen más kategória volt. Anyai ágon a nagymamám Vespuccin élt, a Goma St.-től pár sarokra, egy kisebb apartmanban. Nem fogok hazudni, ha azt mondom, hogy az egész nyarat, az elejétől a végéig ott töltöttem. Kicsi koromban nem volt a dolog ellen kifogásom, az igazat megvallva fel sem fogtam az egészet. Csak mentem, lent voltam, legalább bámulhattam a TV-t egész nap – Nagyi sorozatait. Ám ahogy a serdülő korba léptem, a dolog elkezdte piszkálni a csőrömet. Miért kell nekem, a tizennégy éves Isának az egész nyarat lent tölteni a nagyinál, ahol senkit nem ismer? Miért kell ott szenvednem, miközben a barátaim/osztálytársaim egész nyáron programokat szerveznek és jól érzik magukat… A szüleimtől sosem kaptam egyenes választ, akárhányszor felhoztam a dolgot. Igazán sosem haragudtam rájuk. Mindent megadtak nekem és tényleg egy szavam nem lehetett, de basszus ezek a nyarak… Lehoztak az életről az egyszer biztos. Tárgytalan. Az élet ment tovább. Én befejeztem az általános iskolát, jött a gimi. Családi kupaktanács után úgy döntöttünk, valami szakmai irányzat sem ártana a későbbiekre, így mentem kertészmérnökire. A szüleim a Centralba írattak, felvételt is nyertem. Jóhírű iskola volt, szép statisztikákkal. Az egész család roppant büszke volt, avagy „lám-lám, mire vitte a kis Isa”. Az évek mentek tovább, a tanulmányaimmal továbbra sem volt gond, ha pedig jött a nyár az egyet jelentett: Rollin with Granny.
*Isaiah mocorogni kezd a kamera előtt, szemmel láthatóan izgul kicsit az előtte álló témák boncolgatásától*
Szóval az évek teltek, felfaltam az iskolát, nem voltak komolyabb gondjaim, csak a kémiával. Igazából még most is gondjaim vannak vele, de ez most tárgytalan. Jött a nyár. Óhh igen, huszonkettő nyara. Isaiah elvégezte a tizenegyediket is, hmm? Szuper volt, jön a jutalmad haver, vár a nagyi! Repdestem az örömtől. Mivel szakmai tanulmányok révén kötelező gyakorlatom is volt, lecipeltem hozzá a kis cókmókomat, onnan jártam dolgozni. Egy lokális kertészeti vállalatnál nyírtam füvet, ültettem virágot, mint kirendelt munkás. Az első napok laposan teltek, aztán…
*Isaiah látszólag egyre kellemetlenebbül érzi magát a kamera előtt, ahogy közelít az aktuális történésekhez*
Későre járt már, legalább este tíz volt… A nagyi éhes volt, megkért hát, hogy menjek már el a kedvenc éttermébe, ahonnan rendelni szokott. Nem akartam már késő este az utcákat járni, mondtam neki rendeljünk most is… Nem ment bele, szentül meggyőződött róla, hogy frissen sokkal finomabb a kaja. Ennyit hát a tervemről, indulhatok. Legalább egy órát csatangoltam Vespuccin, de az Istenért sem találtam meg azt az éttermet. Ekkor értem el a Bay City Avenue és a Goma St. sarkát. Ahogy befordultam, megpillantottam egy húszas éveiben járó fekete srácot, a telefonját nyomkodva. Rövid hezitálás után odaléptem hozzá, megérdeklődve, mit tud erről az étteremről. Kislányos zavaromban eldaráltam neki a sztorimat, ő pedig csak feltekintett és ennyit mondott:”Wah gwaan?”. Hogy mi? Mi a faszt mondott? Semmit nem értettem, de próbáltam karakterben maradni, szóval megismételtem a kérdést. Valószínűleg jól tettem, amit tettem, mert párbeszédbe elegyedtem vele. Megtudtam, hogy a srác neve Jahmar Green, a környéken lakik. A szülei kávézót vezetnek, ahol néha-néha besegít. Mindezek mellett tanul az ULSA-n. Hosszú órákat tudtam volna beszélgetni, érdekelt a tag sztorija, de nekem vacsorát kellett szereznem, máskülönben a nagyi felakasztott volna a fogasra.
*Isaiah elneveti magát, megdörzsöli homlokát, pozíciót vált a széken*
Miután a felfedező utam sikertelennek bizonyult, Jahmar megszánt engem pár fagyasztott virslivel, illetve hotdog bucival. Elmondása szerint „még jobb is, ha elviszem, inkább, mintsem egy DuplaD nevű spanja csinálja meg.”. Jót nevettem a dolgon, habár fogalmam sem volt, ki lehet az a DuplaD. Megígértem neki, hogy a segítségéért cserébe majd hozok a kész kajeszból, ha marad…
Szóval igen… Itt sétáltam át azon a képzeletbeli ajtón, mely megannyi lehetőséget megnyitott előttem, de rengeteget be is zárt. Erre majd kitérek a dolog végén.
Szóval igen… Itt sétáltam át azon a képzeletbeli ajtón, mely megannyi lehetőséget megnyitott előttem, de rengeteget be is zárt. Erre majd kitérek a dolog végén.
*a videó hirtelen megszakad, a kép elsötétedik, egy szempillantás alatt visszajön*
*Isa pólója teljesen kitakar mindent, a fiú káromkodva állítja be a fókuszt*
Lemerült ez a szar… Pont ilyenkor. Nem gond, majd összevágom. Szóval másnap gyakorlat alatt végig azon járt az agyam, hogy viszek pár falatot Jahmarnak, ha már megszánt engem tegnap késő este. Így is tettem: délután hazasiettem, letusoltam, összeszedtem a maradékot, és siettem is Gomára, ahol előző alkalommal találkoztam a sráccal. Ahogy befordultam a sarkon, megdermedtem. Kint ácsorogtak legalább hatan, zenélgettek, cigiztek. Mindannyian idősebbek voltak nálam, de összeszedtem minden bátorságomat és megközelítettem Jahmart. Köszöntem neki, felvázoltam ki is vagyok, átadtam neki a kaját, amit csináltam. Hamar maguk közé fogadtak, megismertem mindenkit. Nem kellett sok idő, maximum húsz perc, egy asztalnál ültem velük, kérdezgettek ki is vagyok. Megismertem Damerae-t, aki valami természetimádó füves lehetett. Mindig mezítláb járt, az anyaföldről beszélt és karate mozdulatokkal hadonászott a legvéletlenebb pillanatokban. DuplaD-t, aki Jahmar lakótársa volt – a szakács srác, aki jobb, ha nem csinál hotdogot. Ott volt még Elvin, Picúr, Isaac, akik az idők során teljesen kikoptak, és eltűntek. Később megjelent Kaylon, a srác szintén nagy hatást gyakorolt rám, sok hülyeségét tovább cipeltem magammal a hónapok során. Ott volt még Luvleen, egy feka csajszi, olyan sokat nem dumáltam vele. Millie, aki szorgos lány volt, úgy hajszolta a dollárt, ahogy tudta. Végül pedig Eto, aki egy vadállat volt. Sajnos nem sorolhatok fel mindenkit, hihetetlen hosszú lenne a lista…
*Isa kotorászni kezd zsebében, rálobbant egy cigarettára, folytatja történetét*
Szóval ők voltak a csapat. A gang. Gyakorlat után szaladtam le, hogy a lehető legtöbb időt töltsem velük. Végre nem volt teher a nagyinál lakni, sőt… Kifejezetten örültem, hogy a közelben vagyok. Ekkora meglett a jogsim is, megörököltem apa régi furgonját. A többiek csak Scooby-wagonnak hívták. Fogalmam sincs miért, ez volt a neve.
*Isaiah felnevet, hamuzik*
Jártuk a várost, olyan helyekre vittek, ahová korábban esélyem se lett volna eljutni. Lassan csöpögtették nekem az infót, utólag visszagondolva nem is értem, hogy nem esett le a dolog, a felismerés, hogy mivel foglalkoznak. Megmutatták a raktáraikat, kulcsot kaptam hozzá. Minden este szórakozás, kocsikázás, junkfood. Ez volt az életem. És én imádtam minden percét. Ápoltam mellette a csapat raktárait, öntözgettem a növényeket, gondjukat viseltem – mert, miért ne? Bátorításukra kipróbáltam a cigit, majd a füvet is. Aztán nézd meg…
*Isa a levegőbe emeli a cigit, nevetve rázza meg a fejét*
Nem mondom, hogy büszke vagyok rá, de szépíteni sem fogom a dolgokat. Szóval minden ment tovább /érthetetlen szavak, nem hallható ki tisztán/.
*Kamionok zúgása- csörgése szűrődik be, teljesen elnyomva a srác szavait*
*A kölyök ingerülten pattan fel a székből és csörtet ki megnézni, mi is történik pontosan*
Átkozott kamionok! Ki nem állhatom őket, az összesnek Santeen kell eljönnie… Hol is tartottam? Ja szóval ment minden a maga kis komótos tempójában…
Történt egy nap, hogy éppen kifelé baktattam Gomára, mikor Jahmar megállított, egy kérést szegezett nekem: Tudok-e szerezni Drisnek orvosi recepteket, amikkel kiválthatna pár adag nyugtatót a patikában?
Az igazat megvallva nagyon meglepődtem. JamJam tudta, hogy a szüleim fogorvosok, szabadon rendelkeznek a receptek felett, szóval belementem a dologba. Haza gurultam a kocsival, beosontam apa irodájába, és legalább egy borítéknyi előre kitöltött receptet csentem el. Amikor átadtam Drisnek, hihetetlen büszkeség töltött el. A büszkeséget hamar felváltotta az őszinte ledöbbenés, mikor legalább 7 rugót nyomott a kezembe – életemben nem láttam még ennyi pénzt, főleg nem az én kezemben. Innentől folyamatos beszállítója voltam D-nek, aki gondoskodott arról, hogy kompenzálva legyek a kockázat miatt.
Történt egy nap, hogy éppen kifelé baktattam Gomára, mikor Jahmar megállított, egy kérést szegezett nekem: Tudok-e szerezni Drisnek orvosi recepteket, amikkel kiválthatna pár adag nyugtatót a patikában?
Az igazat megvallva nagyon meglepődtem. JamJam tudta, hogy a szüleim fogorvosok, szabadon rendelkeznek a receptek felett, szóval belementem a dologba. Haza gurultam a kocsival, beosontam apa irodájába, és legalább egy borítéknyi előre kitöltött receptet csentem el. Amikor átadtam Drisnek, hihetetlen büszkeség töltött el. A büszkeséget hamar felváltotta az őszinte ledöbbenés, mikor legalább 7 rugót nyomott a kezembe – életemben nem láttam még ennyi pénzt, főleg nem az én kezemben. Innentől folyamatos beszállítója voltam D-nek, aki gondoskodott arról, hogy kompenzálva legyek a kockázat miatt.
*Isaiah elnyomja a cigit, belevigyorog a kamerába*
Történt ezek után, hogy a szüleim egy hónapos világkörüli útra indultak, óceánjáróval. Teljesen meghülyültem az egy hónap alatt. Kezdődött azzal, hogy megjelent Damerae, kötelezően mezítláb és közölte velem, hogy „Takony, készülj, mert megyünk tetoválni!”. Mire észhez tértem, már a szalonban ültem, és zúgott a tű a bőrömön. Bele mertem vágni, nem aggódtam a dolgok miatt, a nagyit nem érdekelte, lefoglalták a sorozatok. Szavamra, tökéletes idők voltak! Hordtam a recepteket Drisnek, a srácokkal lógtunk, iszogattunk, betéptünk. Az eddig jó tanuló tizenhat éves Isa megindult a rontás lejtőjén, és még csak nem is sejtette, hogy milyen mélyre vezethet a dolog. Persze a kémiát itt se említsük, légyszi!
*Isaiah őszinte mosollyal bámul a kamerába, szemmel láthatóan átjárja a nosztalgia, melynek minden percét élvezi*
Nem tudom már a pontos dátumot, de volt egy sötét éjszaka… Kint ültünk a srácokkal, amikor megjelent egy srác a környéken, leállt velünk beszélgetni. Totál be volt narkózva, csak lökte a süketet. Fogalmam sincs ki volt a tag, de mikor Dris megjelent, elég savanyú képet vágott. Félre hívott, közölte velem, hogy a tag komoly summával tartozik neki. Meglepődtem, nem állt össze a kép… Hogy lehet az, hogy a Junkie fel sem ismeri Drist? Nem rágódtam túl sokat a dolgon, rábíztam magam D-re, ha tehetek valamit, most mondja. És baszki…. A kezembe nyomott egy kilenc miliset… Érted? Totál lefőttem. Nem mertem visszalépni, belementem a dologba. D szólt Isaacnek, hozza a furgont, összeszedtük a Junkiet, gurulni kezdtünk az éjszakában. Egyre sötétebb és sötétebb helyekre értünk, amikor Dris szólt, hogy itt húzódjak félre. Úgy tettem, ahogyan kérte. A Junkie kiszállt, értetlen pislogott, keveset fogott fel abból, ami történt. Követtem a többieket, közben szorongattam a fegyvert. Görcsölt a hasam, reszkettem. Kezdtem felfogni a helyzet súlyát, féltem a gyilkolástól, magától a gondolattól is. Megemeltem a fegyvert, a srácra tartottam. Pár másodpercet hezitáltam, Dris biztatására azonban megtettem. Pakk-pakk-pakk. Három lövés, három találat. A srác a földre zuhant, ruhája vérben ázott. Én pedig… Nos behánytam. Az undortól, a stressztől, vagy saját magamtól. Nem tudom… Haza már D vezetett, én képtelen voltam rá. Isaac csendesen ült hátul, én az anyóson, totál letargiában.
*Isaiah arca teljesen elkomorul, a földet bámulja*
Aznap este teljesen kifordultam magamból. Csak ültem a széken, csendesen a többiek között. Nem firtatták a történteket, nem erőltettek semmit. Damerae törte meg a csendet, közölte, hogy hoz valamit. Fellépett a lakásba, kihozott egy apró ZIP tasakot, elém dobta. Kokain volt benne. Elbizonytalanodtam. Biztos voltam benne, hogy az éjszakámon már nem ronthat semmi, de valahol mégis úgy voltam vele, hogy talán erre most szükségem van. Kiszórtam hát az anyagot az asztalra, majd egy határozott szippantással felszívtam az egészet. Azt az érzést, amit akkor átéltem, képtelen vagyok szavakba önteni. Hihetetlen jó volt – rá is kaptam az anyagra.
*Isaiah szippantást imitál, rázza a fejét*
A dolgok mentek tovább. Immáron lógtam a kokón, a füvön, a cigin, az alkoholon. Testemet további tetoválásokkal díszítettem, zülleni kezdtem. De nem érdekelt, büszke voltam arra, aki vagyok és arra, amit csinálok. Mindezek mellett szerencsére a magánéletem is megmaradt, megismertem egy csupaszív japán nőt, Aikot. Hihetetlen szoros, szinte testvéri kötelék alakult ki közöttünk. Imádtam őt, mikor kezdtem besokallni, ő volt a mentsváram. Minden mocskos dolgomról tudott, és eleinte ezt nehezen fogadta, mégis megbirkózott a dologgal. Nem dobott fel, mindent elmondhattam neki, kibeszélhettem neki. Ő azóta visszament Japánba. Millió dolgot átéltünk együtt, hiányzik is nagyon. Remélem valamikor viszont láthatom.
*Isaiah folyamatosan mosolyog, miközben Aikoról beszél. Feláll, a kamera mögé lép, ellenőrzi az akkumulátort*
Teltek-múltak a napok, kezdtem megbarátkozni azzal, aki vagyok/lettem. A srácokkal tervezgettünk, fantáziáltunk, de mindenekelőtt éltünk. A dolgok mégis hirtelen éles fordulatot vettek, amikor driveby áldozatai lettünk. Hiába senki nem sérült meg, borzasztóan megijedtem. Korábban sose fordult velem elő, hogy fegyvert emeltek volna rám, elképzelni sem tudtam hasonlót. Hamar vendettába fordult a dolog. Habár hetekbe telt kideríteni a tettesek kilétét, a szó gyorsan terjedt az utcán, lángra kapott az infó. Megtettük a válaszlépéseket, amire ismét érkezett válasz. Totál kikészítette a dolog az idegeimet. Toltam a kólát, a füvet, minden eddiginél többet ittam. A többiek is észrevették ezt rajtam, szóvá is tették – változtatni kellett.
*Isa második cigarettáját gyújtja meg, a történetet félbeszakítja egy telefonhívás. A hívás után a srác a kamerába pillant, gyorsan ledarálja a mondandóját, majd kikapcsolja a kamerát*
Hé, van egy kis dolgom! Biznisz. El kell mennem pár órára, de ti ebből csak egy vágást fogtok érezni!
*A kép ugrik egyet, a srác ismét a székben ül, teljesen más szettben*
Na hol is tartottam? Ja igen, a vendetták! Egyre gyakoribbá váltak Vespuccin a shootoutok. Nem volt biztonságos egyedül róni a környéket, ki kell mondani. A dologra idővel az LSPD szervei is felfigyeltek, összefüggéseket kezdtek felfedezni az esetek között. Egy Anna Brown nevű Officer helyszínelt sokat Vespuccin, Shep nevű kutyájával. Megértette a problémáinkat, kommunikált velünk. Kaylon és közte ki is alakult valamiféle kapocs… Már-már civilben is meglátogatott minket, patrol car nélkül. Olyan volt, mintha Anna a mi malmunkra hajtaná a vizet, persze ez a kijelentés teljesen abszurd. Ami viszont biztos, hogy a lövöldözések megritkultak, majd teljesen abbamaradtak.
*A srác nevetve rázza a fejét, sóhajtozik, pumpálja a cigit*
*A kamera képét kissé elhomályosítja a füst, ront a minőségen. *
Mindegy is! A dolgok kezdtek újra pozitív irányba fordulni, fellélegezhettünk. Az én életem is pozitív fordulatot vett, Aiko bátorítására beláttam, hogy kábítószer függő vagyok. Orvosi segítségért nyúltam. Hosszú és fájdalmas harc volt, de végül én kerültem ki győztesként. Ahogy telt az idő, fel-fel bukkant Jana is. Idősebb, harmincas éveiben járó szláv nő volt. Valamilyen üzlet révén került kapcsolatba a srácokkal, ám ez olyan erős barátsággá forrta ki magát, hogy a szabadidejét rendszeresen velünk töltötte. És jah, ez hatalmas dolog, mert a nőnek van egy komplett kertészete Vice Cityben.
*Isa tapsolni kezd, megrázza fejét. *
Nem volt okunk a panaszra. De üröm az örömben… Jahmar. Napról napra egyre furcsábban viselkedett. Folyamatosan a telefonját nyomkodta, nem mondta el kivel beszél. Időről-időre eltűnt, szó nélkül. Vidéken aludt. Hát mi a fasz? Megosztottam aggályaimat Drissel, aki eleinte nem vette komolyan azokat. Aggódtam a barátomért, segítettem volna neki, ha elmondta volna mi a gond. JamJam egyébként is zárkózott figura volt, de akkor…
*Isaiah összecsapja tenyereit, belebámul a kamerába*
Most pedig jöjjön pár melléksztori, amelyek kiegészítik a történéseket. Előfordult párszor, hogy Kaylonnal róttuk az utakat, kocsikáztunk, szó szerint kerestük a bajt. Félre is állítottak minket, kérték az iratokat. Egy ici-pici gond volt csak: Kaylont ekkor már kereste a rendőrség, mert összevert valakit a Bahamasban. A srác az én irataimmal igazolta magát. Johny meg is ette a trükköt, de jött egy másik Officer, aki egy korábbi verekedésből felismerte a spanomat. Elhajtottunk. Közvetlen nem volt még dolgom a hatóságokkal, sose kerültem velük összetűzésbe. Kay ügyesen forgatta a kormányt, gyorsan elmenekültünk, a többiek pedig összeszedtek minket. A kocsi Eto nevén volt, neki még el kellett magyarázni, miért van rendőrségi körözés az autóján.
*Isaiah már a harmadik cigit pumpálja, tekintete egyre keserűbb*
Valahol itt összecsaptak a hullámok a fejünk fölött. Minden egyszerre, szó szerint. Az LSPD hosszas nyomozások után bizonyítékot tudott felmutatni ellenünk – tudtuk meg Annától. Valahogyan tudtak a raktárainkról, a kábítószerről, amit termesztettünk. Razzia razzia hátán, minden napra jutott legalább egy. Egyre több konfliktus, balhé… Pár utcányira Gomától lakott pár fiatal árja gyerek. Rendszeresen átjártak, rongálták a kocsikat, firkálták a falainkat. A dolog addig fajult, még Damerae le nem lőtte az egyiket… A srác úgy felhúzta magát, hogy elfelejtette takarni az arcát. A két árja közül az egyik megmenekült, most stresszelhettünk azon, hogy vajon köpni fog-e? Dam biztosra ment, letúrta a haját, szakállát és teljes átalakuláson ment át a ruháját illetően.
*Isaiah nagy levegőt vesz, percekig csak bámul a kamerába, készíti fel magát a következő jelenetre*
Aztán jött a legrosszabb...Én már csak fekete vasárnapnak hívom. Átlagos vasárnap reggel lehetett. Álmosan másztam ki Dris kecójából, a ház előtt már Damerae várt engem kocsival. Szinte felszólított, hogy pattanjak be a kocsiba, mert beszélnünk kell. Úgy is tettem, ahogy kért. Elképzelni sem tudtam mit akarhat ilyen korán. Csendben vezetett el egyenesen a Police Departmentig. Megállt az út szélén, rámutatott egy lakókocsira. „Tudod ki lakik abban a lakókocsiban?” – kérdezte tőlem. Elképzelésem nem volt a dologról. Bután ráztam a fejemet. „Jahmar. A srác belépett a tanúvédelmi programba, feldobott mindent és mindenkit, ami korábban kedves volt neki. Most mindenkire vadásznak. Mindenkire!” – fakadt ki Dam. Szóhoz sem jutottam. Csak ültem az ülésen és kapkodtam a levegőt. Totális zavar volt a fejemben. Siettünk haza, mindenkinek tudnia kellett a dologról. De csak Kaylont és Janát találtuk. Aggódtunk a többiekért, nem tudtuk elérni őket. Megegyeztünk hát, hogy váljunk szét és ne mutatkozzunk együtt.
Eltelt pár óra, Drissel nyomtuk a Playstationt-t, amikor Key csörgött a telefonon. Közölte velünk, hogy Damerae bekokózva és bepiálva nekicsapódott egy falnak, kétszázzal. Azonnal a kórházba siettünk, de barátunk addigra már életét vesztette. A legfájóbb az volt, hogy nem maradhattunk mellette, mert megjelentek az LSPD detektívjei. Még a végén faggatóztak volna. Otthon szétváltak útjaink. Kay elment Etoval valami ügyet intézni, én a nagyihoz indultam. Csendben ültem mellette, szóhoz sem jutottam, barátom hiánya tépdeste mellkasomat.
Eltelt pár óra, Drissel nyomtuk a Playstationt-t, amikor Key csörgött a telefonon. Közölte velünk, hogy Damerae bekokózva és bepiálva nekicsapódott egy falnak, kétszázzal. Azonnal a kórházba siettünk, de barátunk addigra már életét vesztette. A legfájóbb az volt, hogy nem maradhattunk mellette, mert megjelentek az LSPD detektívjei. Még a végén faggatóztak volna. Otthon szétváltak útjaink. Kay elment Etoval valami ügyet intézni, én a nagyihoz indultam. Csendben ültem mellette, szóhoz sem jutottam, barátom hiánya tépdeste mellkasomat.
*Isaiah dob egy keresztet, nagy levegővétel után folytatja a sztorit*
Órák telhettek el, amikor csipogott a telefonom. Hirtelen utána kaptam, tudni akartam ki az és mit akar. Dristől jött egy üzenet. „Kaylont és Etot lelőtték, mikor menekültek volna a five-0 elől. Ugyan azzal a kocsival voltak, amelyikkel ti menekültetek, ezért mentek rájuk.”. Totálisan kiborultam. DuplaD és én teljesen tanácstalanul ültünk egymással szemben, ötletünk sem volt, mi lesz. A csapat, az anyag, minden eltűnt, semmivé lett. Napokig csak az ágyamon feküdtem, elutasítva bármiféle interakciót a külvilággal. Még a nagyinak is feltűnt, ami nagy szó! Napok telhettek el, de lehet hetek. Fogalmam sincs még utólag sem.
Megcsörrent a telefonom, Aiko keresett. Tudni akarta mi van velem, napok óta semmit nem hallott rólam. Az igazat megvallva jó volt vele beszélgetni... Mindent elmeséltem neki, ő pedig meghallgatott, hiába tanáccsal szolgálni nem tudott.
Megcsörrent a telefonom, Aiko keresett. Tudni akarta mi van velem, napok óta semmit nem hallott rólam. Az igazat megvallva jó volt vele beszélgetni... Mindent elmeséltem neki, ő pedig meghallgatott, hiába tanáccsal szolgálni nem tudott.
*Isát szemmel láthatóan megviselte a történet ezen szakasza, csendesen feláll, a kamerához lép, kikapcsolja azt*
*A felhasználó a videó végére ért, a gép felajánlja a második felvétel lejátszását, a felhasználó el is indítja azt*
„Ázsia, hol a faszomba van a kocsikulcs? Nem láttad? -ismeretlen férfi hangja szűrődik be egy másik szobából. „Tudja a faszom Kopasz, menjél és keresd meg! -kiállt vissza Isaiah. -Éppen dolgozom! – kiáltott vissza Isa. -Dolgozol mi? Takony!
Na, most, hogy végre Doshi is lelépett, folytatom a dolgot ott, ahol abbahagytam. Hol is tartottam? Ja igen! Beszéltem Aikoval, sok időt töltöttem vele azokon a napokon. Jó érzés volt kicsit visszacsöppenni a normális világba, olyan volt, mintha visszakaptam volna a régi életemet! A szüleim már hazaértek az útról, de nem sűrűn jártam haza. Mikor anyám meglátta a tetoválásaimat, körbe kergetett egész Mirroron. Jobb volt kerülni őket. Nem tudom, hogy viselték a dologot, nem is nagyon izgatott. Élveztem a csendet. Össze kellett szednem magam. Muszáj volt, mert jött az üzenet Dristől. Felkereste egy régi spanja, Kudo volt a neve. Santee Alleyn lógott a társaival, és hódítani akartak. Mindenki tudta, hogy D anyaga volt a legjobb, egész Los Santosban. Így fogtuk magunkat és összeálltunk velük. Sok-sok arcot megismertünk, javarészt ázsiaiakat. Kudo, Yuyu, Neeko, Shima, Beny,Mae, Joe, Moon. Szerencsére Jana is velünk tartott, neki aztán mindegy volt, hogy Vespucci vagy Santee Alley. Nem sorolhatok fel mindenkit, a végtelenségig tartana. Eleinte kicsit idegenben éreztem magam, hiányzott a régi csapatom. Mint kiderült, Drisnek is. De nyomtuk az anyagot, izomból készítettük. A lányok mellette futtattak egy ilyen fagyis bizniszt, szóval, ha éppen nem a raktárakban görnyedtünk, akkor tömtük magunkba a fagylaltot. A többiek, az új csapatunk teljesen rendben volt, jól éreztem magamat mellettük. Csak idő kellett. Ám a balhé itt is megtalált minket...
Na, most, hogy végre Doshi is lelépett, folytatom a dolgot ott, ahol abbahagytam. Hol is tartottam? Ja igen! Beszéltem Aikoval, sok időt töltöttem vele azokon a napokon. Jó érzés volt kicsit visszacsöppenni a normális világba, olyan volt, mintha visszakaptam volna a régi életemet! A szüleim már hazaértek az útról, de nem sűrűn jártam haza. Mikor anyám meglátta a tetoválásaimat, körbe kergetett egész Mirroron. Jobb volt kerülni őket. Nem tudom, hogy viselték a dologot, nem is nagyon izgatott. Élveztem a csendet. Össze kellett szednem magam. Muszáj volt, mert jött az üzenet Dristől. Felkereste egy régi spanja, Kudo volt a neve. Santee Alleyn lógott a társaival, és hódítani akartak. Mindenki tudta, hogy D anyaga volt a legjobb, egész Los Santosban. Így fogtuk magunkat és összeálltunk velük. Sok-sok arcot megismertünk, javarészt ázsiaiakat. Kudo, Yuyu, Neeko, Shima, Beny,Mae, Joe, Moon. Szerencsére Jana is velünk tartott, neki aztán mindegy volt, hogy Vespucci vagy Santee Alley. Nem sorolhatok fel mindenkit, a végtelenségig tartana. Eleinte kicsit idegenben éreztem magam, hiányzott a régi csapatom. Mint kiderült, Drisnek is. De nyomtuk az anyagot, izomból készítettük. A lányok mellette futtattak egy ilyen fagyis bizniszt, szóval, ha éppen nem a raktárakban görnyedtünk, akkor tömtük magunkba a fagylaltot. A többiek, az új csapatunk teljesen rendben volt, jól éreztem magamat mellettük. Csak idő kellett. Ám a balhé itt is megtalált minket...
*A kölyök feláll a kamera előtt, megmutatja 4 begyógyult szúrását a hasán*
Őket pár héttel a beköltözés után szereztem. Akkoriban rendszeresen jártak le hispán bangerek a környékre, izmozni a lányoknak. Az egyik belém állt, amit nyilván nem hagyhattam annyiban. A lényeg, hogy leléptek, de mint megtudtam később Kudotól, hajtóvadászat indult ellenem. Örültem neki, időm sem volt felkészülni. Egyik percben még Janával beszélgettem, a másikban meg... Hát elmondanám, ha lenne bármi emlékem. Az intenzíven feküdtem becsövezve, négy késszúrással a hasamon. Totál egyedül. Sehol senki. Saját felelősségemre elhagytam a kórházat. Sikerült rábeszélnem az orvost, hogy a szüleimet hagyja ki a dologból. Ha tudomást szereztek volna a dologról, a pályafutásomnak ott nyekk. Elindultam hát egyedül, teljesen összeszakadva. Dris talált rám, kómásan feküdtem az aszfalton. Nem kellett volna eljönnöm az intenzívről. Bevittek Yuyu házába, elláttak. Napokig lábadoztam, felülni is nehezemre esett. A srácok pontosan tudták kik voltak a támadók, mivel magukra vállalták a dolgot. Gondolom el is lett intézve. Nem firtattuk a témát. Én felépültem, folytattam tovább mindent, ott, ahol abba hagytam. Mikor már lecsendesedett minden, és azt hittem rendben vagyunk, jött az utolsó pofon. Beny bajba keveredett a five-0-val, és én is benne voltam ebbe a szarságba. Garázdaság, vagy minek nevezték. Bevittek, és mivel szerepeltem az adatbázisukban – a Kaylonnal való menekülésem miatt – előzetes letartóztatásba helyeztek. Másnap reggel a szüleim jöttek értem, képzelhetitek milyen kínos sztori volt. A vádakat ejtették, mivel kiskorú vagyok és a szüleim felelősséget vállaltak mindenért. Jobbnak láttam, ha egy ideig megint nem megyek haza. Ezt tartom azóta is! Jelenleg egy szórakozóhely kanapéján alszom. De legalább nagy és kényelmes.
*A srác sóhajt egyet, összedörzsöli tenyerét, húz egy félvigyort*
És hát azóta? Minden klappol, komolyan mondom! Dris összespórolt drogpénzéből belekezdett saját vállalkozásába, a Vinlysmbe! Hangtechnikai cég. Őszintén örültem a srác sikerének, végre azt csinálja, amit szeret! Még boldogabb voltam, mikor megkért dolgozzak ott is a keze alá és segítsek be neki! Vagyis jelen pillanatban az iskolában pörgetem az utolsó évemet, mellette hivatalos szerződéssel vagyok a Vinylism-nél. Nehéz, de megoldom. Kémiából perpill bukásra állok, de majd valahogy megoldom. Mae segít, ő okos! A cuccal sem hagytam fel, mivel Drisnek már kevesebb az ideje ezekre, Benyvel folytatjuk a dolgot. Pozitívan állunk a jövőhöz, úszunk a lehetőségekben és a tervekben.
*Isaiah önelégült képet vágva sóhajt fel*
Szóval igen... Itt tartunk most. Hogy bánom-e a tetteimet? Egyelőre nem, ez a legkorrektebb válasz! Fogalmam sincs mit hoz majd a jövő, de bizakodó vagyok! Feltaláljuk majd magunkat, úgy, mint eddig!
*Isa felpattan a székről, a kamerához lép és kikapcsolja azt*
*Elsötétedik a kép*
((OOC megjegyzés: Tisztában vagyok vele, hogy a karakter már egy hosszabb ideje aktív része a város közösségének/a szerver életének. Pár napja azonban eljutott a fülembe, hogy a 16 éves karakter RP-hez karakterlap leadása szükségeltetik. Bátorkodtam így megírni ezt a lapot, a szerveren történt események felhasználásával. A teljesség igénye nélkül írtam-e sorokat, mivel majdnem három hónap rpjét pontosan visszaidézni sajnos képtelenség. Dolgokat hagytam ki, valamit dolgokat írtam át a sztori és az üres foltok betöltése érdekében, ám ezek az eltérések nem változtatnak a fő történetszálon. Remélem ez nem probléma. Az olvasáshoz jó szórakozást kívánok!
UI: A három képből kettő Blunt, egy pedig Csani érdeme. Köszönöm, hogy felhasználhattam! 🗿 ))
Utoljára szerkesztve: