Illegál - Rendvédelem beszélgető

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Relay

Fékezhetetlen
Very Important Person
Üzenetek:1,109
-
Mindig is érdekes és felettébb idegtépő téma szokott ez lenni. Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás abban, hogy a két oldal megfelelően tudjon együtt működni?

Esetleg van valami amiben kellene változtatni az illegálnak hozzáállás terén? Esetleg scriptek vagy szabályzat terén?
Esetleg a rendvédelemnek van valami amiben kellene változtatnia hozzáállása terén? Esetleg scriptek vagy szabályzat terén?

Szerintem mindig a kommunikáció volt a kulcs. Bár a legnagyobb "hátrány", hogy sokan csak kizárólag az egyik oldalt erősítették egész életükben. Amivel amúgy probléma nincs, csak kizárja azt a lehetőséget, hogy a másik helyébe képzeljük magunkat.

Szerintetek?

Megkérem a hozzászólókat, hogy kulturált, tiszteletteljes módon közölje a mondandóját, véleményét. Köszönöm a megértést.

fater

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:1,481
Mind a két oldalon a mentalitásnak kell változtatni. El kell engedni azt hogy csak win helyzet alakuljon ki. Törekedjünk a win win szituációkra. Legegyszerűbb példa. Autóker kivisznek két autót az egyiket leadja az illegál a másikat a rendvédelem. Onnantól egyik sem egy el keserű szájízzel. Illetve illegál oldalon a legnagyobb baj, hogy mindenki félti, és menteni akarja a megszerzett "vagyont", mondván jó lesz az másik későbbi koncepcióba.

Klaudia.

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:742
Leighton Dowler
Ja. Roppant megosztó kérdés amúgy. Szerintem a megoldás az a kollektív rálátás lenne mindkét fél részéről. Elég sokan voltak már a vonal mind a két oldalán, mégis úgy érzem, hogy elfelejtik. Ahogy érzékelem, döntő többségben nem azok a személyek a neheztelő tényezők akik már voltak mindkét oldalon, hanem azok akik mindig csak az egyik oldalt erősítik. Nem azt mondom, hogy a megoldás az lenne ha mindenki itt is és ott is legyen, hanem az hogy kicsi rálátással döntsön és mérlegeljen mindegyik fél.

Az rendvédelem ne hősködjön, niggerezzen, gyapotszedőzzön, ruszkizzon, koszosozzon... az illegál pedig ne azt higyje hogy postások a rendvédelmisek. Vagyis nekem ez szúrja a legjobban a szemem.
Nem fogom a davisit leniggerezni vagy gyapotszedőzni, mert kiszedik a vesém. De ne nézzenek semminek, ha a falhoz állítom mikor a súlyosbító jelvény viszont rajtam van. (Ami persze nem véd, de mégis jobban meghúzkodják érte a bíróságon, ha messzebb nézünk.) Ez volt a legegyszerűbb példa és semmi szálka nincs a szememben, mert a jelenlegi bandák munkáját a (hibák ellenére is) támogatom és szimpatizálok velük.

Szerintem, bőven van elég szabályunk és scriptünk a mostani módosítások viszont mindig is segítő jelleggel voltak jelen. Hiába korlátozád nejem a rendvédelemben, támogatom és támogattam is.

valakimostmar

Kivételes Tehetség
Adminsegéd
Üzenetek:224
Jordan "Trigger" Brown
Én is fater féleményét osztom, mind két félnek a mentalitásával kellene valamit kezdeni, beleértve tőlünk is néhány tagot, néha engedhetnék hogy csak elkapva legyenek, de más illegáloknál is ugyan így. Értem hogy nem akarnak nagy csekkeket, de úgy vettem észre esetek 70%-ban ha normálisan rpzünk a rendvédelemmel a csekken is meg fog látszani, de valószínűnek tartom hogy nagy részünknek inkább az a viszonylag nehezen meg szerzett fegyver "fáj" amikor elveszítik.

Botosjeti

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Üzenetek:99
Jorge Carlos
Körülbelül másfél hete kezdtem el újra RP-zni, többéves kihagyás után. Egy átlagos Davisi benzinkutast alakítok, amely lehetőséget ad arra, hogy mindkét oldallal interakcióba lépjek – természetesen felszínesebb szinten –, illetve hogy felmérjem a szerver „RP-éhségét”: ki mennyire nyitott egy átlagos beszélgetésre vagy bármilyen más szerepjátékos helyzetre.

Az első benyomásom – vagy inkább meglátásom – az, hogy a rendvédelem részéről több olyan személy is van, akik láthatóan „kiégtek”. Úgy érzem, sok esetben már nem tudnak érdemi, tartalmas RP-interakcióba belemenni. Elképzelhető, hogy ez a befásultság abból fakad, hogy folyamatosan csak fegyverropogás, lövöldözések és kórházi RP-k zajlanak, bár ennek pontos okát nem ismerem, csupán feltételezem.

Az illegális oldalról eddig kizárólag a Rollin’ 70’s South Side Bangers tagjaival volt lehetőségem valóban tartalmas,- vicces és értelmes RP-re. Más illegális szervezetekkel eddig csak futólag találkoztam, például egy ázsiai „maffiával(vagy nem is tudom kik ők)”, ahol egy-két személy be is tért RP-zni, de összességében inkább azt láttam, hogy az afro bandát gyakran mészárolják Davisben, én pedig jobb híján bújtatom őket.

Lehet, hogy erősen fogalmazok, de véleményem szerint mindig szem előtt kellene tartani, hogy egy roleplay szerveren vagyunk. Ennek a célja elsősorban az RP, nem pedig az, hogy mindenhová NPC-t hívjunk, látva és olvasva az ötlet topicot, vagy hogy a grindolás legyen az elsődleges szempont. Eddig alig találkoztam olyan karakterrel, aki egy „átlagos” autóval közlekedne, vagy átlagos "életet visz". Ehelyett azt látom, hogy szinte mindenki többmilliós járművekkel járja céltalanul a várost, természetesen ALS-sel.
De ez csak az én véleményem / tapasztalatom, mint külsős személy.

Bolondmike

Individuum
Játékos
Üzenetek:317
bolondmike
Régebben ugyebár nagyon sokat menekültem, de én személy szerint nagyon hamar észrevettem azt, hogy kivel lehet a sok butaság mellett is valami „komolyabb” szerepjátékot tolni, és azt is hamar észre lehet venni szerintem, hogy ki vevő bármiféle RP-re, ki pedig semmire. A mostani rendvédelemben is vannak olyan emberek, akikkel tényleg tök jól el lehet lenni, és ha ad engedményt, nyilván visszafelé is kap bármiféle lehetőséget. Nagyon sokan nem ismerik ezt a lehetőséget, csak a ticketre megy kategória, semmire nem vevő és társai. Szerintem ezen kellene változtatni elsősorban, és még azon is, hogy aki sosem volt PD-s, meg OOC-utálatot használ fel a karakterek játéka között, az ne kerüljön a rendvédelem kötelékébe, mert sosem lesz oda való. Illetve szerintem az sem eléggé korrekt, hogy valaki egyik karakterrel rendvédelmi szervben van, a másikkal meg illegálban, mert mindenki szövegel, hogy meg tudja különböztetni a két szálat, aztán ebből a fele sem igaz. Nyilván vannak kivételek, azoknak pedig hatalmas tisztelet innen is.

UI – Saját véleményem, de ahogy egy-két embert hallottam, sokan ugyanazon a véleményen vannak.

Cesar

Fórum Betyár
Játékos
Üzenetek:142
Gabriel Solarin
Szerintem az egyik legnagyobb probléma az, hogy mindkét fél egy rossz helyzetben inkább a szabályzatot lapozza, és azt keresi, miben hibázott a másik.Nyilvánvalóan ez egy olyan közeg, ahol sem a szabályok teljes hiánya, sem a túlzottan részletes, túlszabályozott rendszer nem működik jól. Szabályokra szükség van, ez nem is vitatható, azonban a túl sok megkötés és a külső hatások jelentősen beszűkítik a játéktér kreatív részét.A sok megkötés főleg az illegál oldalt fogja vissza,(vagy ha nem fogja vissza nem is akarja csinálni)
ami miatt a rendvédelem sem kap új, izgalmas helyzeteket. Így maradnak a megszokott üldözések , boltrablás hegyek és a hétfői hajó. Ritkán látni igazán kreatív RP-ket, például jól felépített emberrablást vagy rendesen kivitelezett bankrablást vagy bármi amihez egy picit gondolkodni kellene.
A kétkarakteres rendszer is furcsa számomra. Az, hogy valaki egyszerre illegál és rendvédelmi karaktert visz, elméletben működhet, de a gyakorlatban nehéz teljesen elválasztani a kettőt a kisördög mindenkiben ott van.

Botosjeti

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Jorge Carlos
Szerintem az egyik legnagyobb probléma az, hogy mindkét fél egy rossz helyzetben inkább a szabályzatot lapozza, és azt keresi, miben hibázott a másik.Nyilvánvalóan ez egy olyan közeg, ahol sem a szabályok teljes hiánya, sem a túlzottan részletes, túlszabályozott rendszer nem működik jól. Szabályokra szükség van, ez nem is vitatható, azonban a túl sok megkötés és a külső hatások jelentősen beszűkítik a játéktér kreatív részét.A sok megkötés főleg az illegál oldalt fogja vissza,(vagy ha nem fogja vissza nem is akarja csinálni)
ami miatt a rendvédelem sem kap új, izgalmas helyzeteket. Így maradnak a megszokott üldözések , boltrablás hegyek és a hétfői hajó. Ritkán látni igazán kreatív RP-ket, például jól felépített emberrablást vagy rendesen kivitelezett bankrablást vagy bármi amihez egy picit gondolkodni kellene.
A kétkarakteres rendszer is furcsa számomra. Az, hogy valaki egyszerre illegál és rendvédelmi karaktert visz, elméletben működhet, de a gyakorlatban nehéz teljesen elválasztani a kettőt a kisördög mindenkiben ott van.
A túlzott szabályozás nem most kezdődött, hanem még régebben, amikor sok volt a „kreatív player” és inkább kiskapukat kerestek. Emiatt érthető módon egyre szigorúbb lett a szabályzat, viszont ezzel együtt a valóban értelmes, történetközpontú RP-k is háttérbe szorultak.
A kreatív RP-ket alapvetően a játékosok és az illegál oldalon lévő szervezetek hozzák létre, itt tényleg csak a fantázia szabna határt. Nekem viszont az olyan dolgok, mint a random bankrablás vagy emberrablás, önmagukban nem igazán adnak hozzá semmit az RP-hez. Nem látom sok értelmét annak, hogy valakit csak úgy, ok nélkül elrabolnak pl. Mirror Parkból, kifosztják, aztán otthagyják.

Teljesen más lenne a helyzet, ha lenne mögötte sztori. Például ha az illetőről kiderül, hogy informátor, snitchelni akar, vagy konkrétan gondot okoz egy bűnszervezetnek. Ilyenkor az emberrablás már nem öncélú, hanem a történet része.
Szerintem rengeteg olyan RP-lehetőség van, amit nem kellene feltétlenül scripthez kötni, hanem simán meg lehetne oldani egyedi, custom RP-ként. Ha ez normálisan le van kommunikálva, az adminok is tudnak mérlegelni, és általában segítenek, ha az egész mögött valódi RP-szándék van.

KOSZTA

Haladó
Játékos
Üzenetek:23
Isaiah Baldomero
Oda vagyunk kerűlve, hogy bandásként ocsmárolnak, minden szart szembe mondanak nekem tűrni kell mindent mert ha fegyvert rántok egy emberre és le lövöm akkor DM nek van minősítve. Ide most tudnék néhány shorts ot be tenni RL taknyos 15 éves néger gyerekekről akiket el küldtek melegebb éghajlatra és ezért le lővik az illetőt 30 ember szeme láttára, ilyet azért nem csinál senki itt a szerveren kellenek a szabályok de mai napig nem értem, hogy miért van el várva tőllünk, hogy minden egyes fegyverrántást indokoljunk meg? Itt nagyrésze az embereknek nem érzi a súlyát annak, hogy mi történik amikor szembe niggerezel egy bandással példáúl, vagy mi van akkor ha egy maffiás tagot át versz.

web11hoyer

Pletykafészek
Játékos
Üzenetek:128
Alejandra Medina
Rengeteg olyan eset történik, ami során admint lehetne hívni. Nem írok konkrét eseteket, mert nem az a célja. Én az RP-t preferálom az értelmetlen dara helyett, de ha esetleg darára kerül a sor, sok ember előtt telefonon vagy másik monitoron meg van nyitva a szabályzat, ha esetleg az ellenfél bármit vét, azt jelenti.

Ha nagy a probléma, nyilván tegye. Hisz ha nem jelentesz egy szabálysértést, te magad is szabálysértést követsz el.

Úgy gondolom, hogy minden akció arra megy ki, hogy az éppen aktuális csapat, amit erősítek, győztesként kerüljön ki. Ha nem megy IC, akkor admint hívok, és jelentek néhány szabálytalanságot, hogy legalább OOC jöjjek ki jól belőle.

Ezeket szerintem el kell engedni. Valóság szerűen kell eljárni minden esetben, mivel RP szerver. FairPlay-el, és odafigyeléssel kell játszani. Nem CS-zünk, vagy DM szerverezünk. Ez egy RP szerver.

Botosjeti

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Jorge Carlos
Véleményem szerint, a hozzászólásokat olvasva itt már belenyúlik egy kicsit az OOC viszály is. Javasolnék egy legál-illegál meetinget, nagyobb rangú adminokkal jelenlétben és át lehetne beszélni a szerveren levő problémákat, eseteket. Valamint észrevételeket, hogy hol lehetne javítani a szabályzaton / RP szitukban levő reakciókat.
Bár ahogy ezt írtam, ez csak az én meglátásom.

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:9,265
-
A szabályzaton módosítás várható a mai este folyamán, amit DC-n fogunk publikálni. Akinek a másikkal pedig OOC viszálya van, javaslom, hogy próbálják meg egymás között rendezni. A legál-illegál meetingek esetében 90%-ban egymás torkának ugrás lett a vége a múltban, így ezt nem preferáljuk, tekintettel az indulatokra.

Összegezve - nézzük meg a helyzetet a szabályzat módosítást követően, illetve igyekezzen mindkét fél máshogy állni egymáshoz, mert a viselkedésen és a hozzáálláson csak saját magatok fogtok tudni változtatni.

A témában született ötleteket és kifejtéseket köszönjük, reméljük a több ponton módosított szabályzat nagyobb teret fog tudni engedni az illegálnak is.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó