Ig chat 170-es karakter korlátozásának átgondolása + különleges karakterek a chaten

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Maki

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:648

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Svetlana Grigorenkov / Maki#4012 «

Ötleted leírása
» Jelenleg a szerveren 170 karaktert lehet a fő chatbe írni. Ez több okból is technikai problémakat okoz a játékosoknak.

1. eset: Elkezdünk egy hosszabb /me-t, say-t leírni, ami túl menne a 170 karakteren, ilyenkor, vagy ...-al jelzi, hogy még írni szeretne, vagy egyszerűen vissza kell törölnie a chatről egy jó adag karaktert. Ha ez nem történik meg értelmetlen lesz a mondat. Én személy szerint folyamatosan beleütközök ebbe főleg a /me írásoknál, hogy technikailag levagyok korlátozva, hogy milyen hosszú /me-t /say-t írhatok le.
Alternatív megoldást jelentett nekem eddig a console használata, amiben 4-5 soros /me-ket letudtam írni és még egy jó páran ezt a megoldást használták. Viszont itt felmerül az a probléma, hogy a console nem ismeri fel a vesszőket. És valamilyen szinten az emberen az látszik, mintha nem ismerné a vesszőket, ami természetesen nem igaz, csak egybe akarja leírni a /me-t, nem 2x-3x szétbontva.

2.eset: Frakció govok közben zavaró. Itt konkrétan a Weazel News govokra gondolok, de más frakcióknak is jelenthet problémát. A frakció készít élő bejelentkezéseket, hirdetéseket. Ezeket kivétel nélkül a console-ba vitelezzük ki (a 170-es korlátozás miatt), ahol nem lehet vesszőt használni és így amatőrnek hathat a dolog. Nagyon szívesen raknánk bele vesszőt, de nem lehetséges a consoleba. A fő chatre szétbontva hirdetést annyira nem érdemes rakni, mert közben mire kimásolod a másik részét a hirdetésnek elpörög a chat és nem lesz egybe a hirdetés. Egy hirdetés átlagosan 250 karakter hosszú, de lehet hosszabb is volt már rá nem egy példa. A govok tekintetében pedig az ember egy gondolatmenetet/ választ egybe ír le, így szintén ez lehet, akár 400 karakter hosszú is bőven. A fő chaten jeleneg a 170 karakter korlátozással ez sok sok visszatörlést jelent, valamint agyalást, hogy fog kiférni az adott dolog. Plusz munka a játékosoknak és sokszor elég zavaró is, ezért is használjuk a console-t, ahol nincs korlátozás.

Egyéb chat dolgok: Különleges karaktereket nem jeleníti meg a fő chat gondolok itt: @, [ ] jelekre, de lehet van még több is. Az rp-k folyamán többször is kérnek e-mail címet, ekkor zavaró, ha nincs @ jel. [ ] jelek pedig alternatív helyettesítői a ** ** csillag karaktereknek. PL: [JPN], [SRB] [ESP] nyelv kifejezéseknek. Valamint govolás közben is fontos lehet a bármelyik frakciónak a [ ] -jelek használata. Pl: [RENDKÍVÜLI HÍREK] , [RENDKÍVÜLI FELHÍVÁS]

Javaslat: A különleges karaktereket lehessen használni a fő chaten is. A fő chat karakter korlátozása 170 karakterről 400, vagy akár 500 karakterre emelése. Kivételét nem tudom javasolni, mert kihasználhatják egyes emberek, hogy végtelen karaktereket küldenek be.

Mi lesz a változástól jobb?: Mivel a chat megjeleníti a különleges karaktereket is, így, azokat mindenki hasznosan feltudja használni. Ez sokszor előjön, zavaró a @ jel hiánya. A játékosoknak nagyobb szabadságuk lesz az rp terén a megemelt karakterszámok miatt. Konkrét példa: egy adott szerelő szeret hosszan fogalmazni, de a 170 karakter lekorlátozta őt ebben és ezért abbahagyta a tényleges hosszú kifejtéseket a szerelés közben, de, ha 400 karakter hosszú lesz a chat, akkor sokkal részletesebben letudja rpzni a szerelést és nem kell szétszednie több sorban, nem kell folyton visszatörölgetnie a chatről, hogy értelmes legyen a mondat. Ugyanez a mentősöknek és minden legális szervezetnek hasznos lenne szerintem, nem beszélve az illegális szervezetek részletes rp-seinek is. A Weazel News Govok-ban és hirdetéseket lehetne a fő chatre írni vesszővel együtt egybe igényesen és nem a cosole-ba vesszők nélkül a fő chat rövidsége végett. «


Csatolmányok

» --- «
 

LACI

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Főadmin
Üzenetek:788
Sean Bennett
Nem támogatom, így is van hogy elpörgeti a chatem a weazel news-os kiírás a hossza miatt teljesen. Néha be is akad a chat. Szerintem nem kötelező mindent egy darab /me-be leírni. Aki akar így is tud részletes RP-ket írni.
 

Danó

Veterán
Játékos
Üzenetek:261
-
Szerintem nem rossz alapjában az ötlet, mivel én is sokszor kevésnek érzem azt a 170-et (főleg a /me kapcsán), viszont 400-500 karaktert rengetegnek gondolok. 200-250, nagyon max. még 300 türhetőbb lehet.
 

Pigi

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:65
.
A fentebbi hozzászólás összefoglalja a véleményem egy részét. Nincs baj a több karakter írás lehetőségével, de az a négyszáz csöppet sok, a kétszáz - kétszázötven valóban príma lenne. :sneaky:

Amit meg LAC! írt, részben valahol igaz, vagyis - szerintem ne az legyen a fő szempont, hogy a Weazel News több - hosszabb szöveget tudjon kiírni. Olykor így is elég zavaro tud lenni, hiába hatalmas a chat-em, közel a legnagyobb méreten van, így is el tudja pörgetni a roleplay-eket, a szemem elől. :oops: Azzal a kétszázötven karakterrel, már bőven tudtok tömör - összefoglaló kiírásokat szórni a chat-re. ;)

Az meg, hogy nem kötelező mindent egy /me-be írni, való - igaz, lehet úgy is írni több /me-t, hogy az a lényeget tömöríti össze, akár több ilyen /me-t egymás után. Részletes azonban konkrét, akkor így fogalmazok. :sneaky:
 

Boxos

Veterán
Játékos
Üzenetek:251
Amunet Khalifa
Én is TÁMOGATOM az ötletet, nekem is elég fontos lenne hogy egy /me-t ne keljen ketté szedjek. Mert annyira kevés a 170 karakter. Én pl szeretem részletesen le írni a /me-t és ahhoz a 170 kevés.
 

Az Elisz

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:398
Yana Timurovna
Úgy érzem, hogy így is néhányan ezzel a konzolos vacakolással tönkreteszik azt, amit amúgy képesek lennének több govban, sayben, MeDo stb-ben megkomponálni tényleg szépen.
Az, amikor engem megkért a WN munkatárs, hogy konzolba plíz, azt hittem, falnak megyek. Hát komolyan Mr, nincs vessző abban, amit írok :(
Egy odahányt trehányul megkomponált szövegtörzs, ezért inkább átálltam arra, hogy tőmondatokban írtam le azt, amit végül akartam mondani. És még rosszul éreztem magam három sornyi szöveg miatt :D
A 400-500 karaktert soha nem fogom tudni támogatni, de az emelése valóban időszerű lenne.
Ahogy fölöttem szóló is írta, egy 200-250 karakteres limit már pont megadná azt, amire szükségünk lenne sokszor egy komolyabb govolásnál, vagy akár egy atom részletes /do-nál, ami össz-vissz egy /do-ba kéne beleférjen.

Sokszor 170 karakterrel nem tudom a karakteremet leírni, nem tudom az állapotát és kinézetét leírni, való igaz, anélkül, hogy konzolt használnék (amire allergiás vagyok személy szerint, s bűntudatom van, amikor konzolba firkálok).
Az emelést szükségesnek érzem, de nem drasztikusan. Szerintem 250 karakterbe már azért bele kell férjen minden összetett mondat, még WN bejelentések és hosszabb híradós szövegek is. Nem egy enterrel kell egy híradást megcsinálni, hisz ha úgy vesszük, nem egy szusszra mondod el az egész szöveget, ami abba az adott konzolban összerakott vesszőt mellőző kompozícióba belefért. Előfordult a múltban is, hogy a news fraki konzolba írt le akkora szöveget (vagy épp pastelte discordról előre megírt cuccát), hogy az sem tűnt fel, hogy az ICm nem áll, hanem megölte a chatemet az amúgy a chat ablakot kétszer kitöltő időjárásjelentés :D
Lényegében TÁMOGATOM, de ne 500 :p
 

Maki

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:648
Többen írtátok a 250-t, már az is jelentősen jobb. 300 még szerintem beleférhetne. Arról mit gondoltok? Az már jelentősen növelné a max értéket és nem is lenne 500.
 
Utoljára szerkesztve:

varga.

Haladó
Játékos
Üzenetek:18
-
1; Személy szerint problémásnak érzem, hogy valaki több, egymástól eltérő, de tartalmilag összefüggő cselekvést fogalmaz meg egy darab /me-ben, gondolom "majd" szavakkal elválasztva. Ez több okból is körülményes, de a legfőbb dolog az, hogy nem ad lehetőséget a feleknek a korai, vagy a cselekményt megelőző reagálásra. Az RP nem attól lesz szép, hogy hosszú, ezt meg kellene tanulni. Az sem esztétikus, hogy valaki hosszú mondatokat ír le egyszerre IC beszéd formájában, hiszen egy általános small talk során ilyen aligha következik be.
 

pdf

Fórum Mester
Játékos
Üzenetek:182
zsim zsum
1.) Szerintem alapvető dolog, hogy nem írunk 3-4 vesszőnél többet tartalmazó me-t/bármit. - Alapvetően senki nem akar verseket 250 karakternyi szöveget olvasni, amikor legtöbbször 100-120 is elég/sok.
2.) Ok, ezt is szerintem össze tudjátok foglalni.
 

Pigi

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:65
.
1; Személy szerint problémásnak érzem, hogy valaki több, egymástól eltérő, de tartalmilag összefüggő cselekvést fogalmaz meg egy darab /me-ben, gondolom "majd" szavakkal elválasztva. Ez több okból is körülményes, de a legfőbb dolog az, hogy nem ad lehetőséget a feleknek a korai, vagy a cselekményt megelőző reagálásra. Az RP nem attól lesz szép, hogy hosszú, ezt meg kellene tanulni. Az sem esztétikus, hogy valaki hosszú mondatokat ír le egyszerre IC beszéd formájában, hiszen egy általános small talk során ilyen aligha következik be.
Nem feltétlenül, szükséges /majd/-al sorozatos /me-t írni. :geek: Vesszőkkel tökéletesen le lehet vezetni egy cselekvés sorozatot, nyilván nem ezzel kell elkerülni a reagálás lehetőségét. :sneaky: Tény, hogy van olyan roleplay, amikor egy túl hosszas /me - már ellehetetleníti a másik felet a reagálástól, mert konkrétan választ - reakciót ad saját magának, de ez a probléma nem attól a plusz kétszázötven karaktertől lesz továbbra is jelen. :confused:
 

varga.

Haladó
Játékos
Üzenetek:18
-
Vesszőkkel tökéletesen le lehet vezetni
Az eszköz jelen esetben irreleváns, a mondataim esszenciája ettől függetlenül ugyanaz.
de ez a probléma nem attól a plusz kétszázötven karaktertől lesz továbbra is jelen.
Ellenben lehetőséget ad ennek a bekövetkezésére. A játékosok mentalitását nem lehet szabálypontokkal sem megváltoztatni, viszont potenciál van arra, hogy az ehhez hasonló visszás helyzeteket ellehetetlenítsük, a szabályzat is ebből a célból lett megfogalmazva. Továbbra sem tartom célravezetőnek, hogy többsoros cselekvések jelenjenek meg a chaten, hiszen a roleplay részletessége nem ilyen formában kellene, hogy visszatükröződjön a játékosok felé. Nem tudom, mikor lett ez divat, hogy minden jelentéktelen és apró mozdulatot szavakba öntenek az emberek, de ettől csak unalmas és elnyújtott lesz a szerepjáték, és közel sem stílusos.
 

Pigi

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:65
.
Az eszköz jelen esetben irreleváns, a mondataim esszenciája ettől függetlenül ugyanaz.

Ellenben lehetőséget ad ennek a bekövetkezésére. A játékosok mentalitását nem lehet szabálypontokkal sem megváltoztatni, viszont potenciál van arra, hogy az ehhez hasonló visszás helyzeteket ellehetetlenítsük, a szabályzat is ebből a célból lett megfogalmazva. Továbbra sem tartom célravezetőnek, hogy többsoros cselekvések jelenjenek meg a chaten, hiszen a roleplay részletessége nem ilyen formában kellene, hogy visszatükröződjön a játékosok felé. Nem tudom, mikor lett ez divat, hogy minden jelentéktelen és apró mozdulatot szavakba öntenek az emberek, de ettől csak unalmas és elnyújtott lesz a szerepjáték, és közel sem stílusos.
Lehetőséget ad, benne van a pakliban. Akik meg megfelelően használnák a több karakteres kifejtett RP-ket, ilyenkor ki vannak zárva. Ez azért nem egy drasztikus változtatás lenne, az a kétszázötven karakter emelés - semmiség. :oops:

Ennyire nem kell ezt túl húzni, nem lett divat - sem szokás az, hogy kifejtett - tömör /me-k is megfordulnak a chat-en. Így megmarad az arany középút, NewEra és Old school átmenetben. Nyilván nem a "jobb és bal kéz" RP-re utalok most. Akik gazdagabb szókinccsel fogalmaznak meg egy /me-t, vagy bármilyen RP-t, kihasználnák azt a kétszázötven karaktert. Nem feltölteni kell egy mondatot, /és/ - /majd/-okkal, meg a többi kötéssel, szimplán konkretizált mondat is lehet részletes, olvashatóságba ez nem rondít bele. :sneaky:
 
Utoljára szerkesztve:
Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó