Üdvözlöm a tisztelt egybegyűlteket!
Mint jelenleg megbízott HCRP karakterlap elbíráló, szeretném gondolataimat megosztani az alábbi témával kapcsolatban. A napokban igen sok konzultálok a vezetőséggel. Különféle változásokat igyekszünk bevezetni. Van olyan változás, ami már bevezetésre került a hetekben. Van olyan, ami még megbeszélés és projekt státuszban áll.
Nézzük a jelenlegi plusz lehetőségeket, amit kínál egy HCRP minősítés:
… +1000$-ban fognak részesülni minden egyes eltöltött óra után a szerveren. …
Ez minden bizonnyal arra elegendő mindösszesen, hogy a hosszas cselekmények mellett a karakter ne kerüljön mínuszba. Eléggé rosszul hangzik, de tényleg csak erre jó.
További jutalmak merültek fel, például tárgyilagos jutalmak. Egyet tudok érteni a felvetéssel, ha rendelkezik a karakter megfelelő háttértörténettel. Amennyiben helytálló az, amit leírt az író a történetben, approválni tudom a tárgyilagos jutalmat is egy bizonyos összegig. Olyan karaktert, aki villával rendelkezik a Vinewoodon önerő nélkül (külső OOC segítség) azt nem tudom elfogadni. Így senki ne várja el a jövőben, hogy véletlenül is villát kaphat egy jól sikerült lap esetén.
Fontos megjegyeznem, hogy a jelenlegi elvárások a szerveren elérhető játékosközösségnek mérten vannak felállítva.
Követelmények:
- Személyes információk – személyleírás
- Pozitív/negatív tulajdonságok (ezeket inkább fűzzük bele a történetbe, felsorolás helyett)
- Erősségek/gyengeségek – esetleges betegségek/fóbiák (ha vannak)
- Következetes történet felépítés (próbáljuk kerülni a klisés történeteket/karaktereket)
- Megfelelő formázás (lásd: „Kinézetre/tartalomra vonatkozó követelmények”)
- Minimum 400 szó
Igazából ezekkel a követelményekkel bárki tud kapni egy csillagot a neve mellé, illetve a bónusz ezer dolláros főnyereményt is megkaphatja óránként. Átalakítás esetén őszintén, én szigorítanék ezen és többet várnék/várok el a karakterek lapjaiból. A lapok írása közben pedig segítségül lehet hívni az
alábbi leírást.
Szó esett arról, hogy lehetnének HCRP mentorok. A jelenleg megbízott HCRP karakterlap elbírálók felérnek egy mentorral is. Bármikor lehet keresni személyüket segítség, tippek miatt. Hisz azért vannak megbízva, hogy segítsék ezzel kapcsolatban a oneRP játékosait.
Doctor Juantól idézném a következőt:
... a karakteredhez hű járműved és ingatlanod legyen vagy grindolnod kell az alapmunkákat, vagy az illető a legális rp felé veszi az irányt ami sajnos sokszor unalmas és monoton. ...
Egyetértek ezzel a gondolattal. Jómagam sem töltenék el elfogadott karakterrel, sem anélkül alapmunkával időt. Grindolni meg főleg nem fog olyan ember, aki a karakterével foglalkozik. A legális RP részével nem tudok egyetérteni. Egy remek
leírást tettem közzé magyar nyelven, ami arról szól, hogy miért érdemes például újságírónak lenni. Jelenleg én is ezt a vonalat viszem a karakteremmel és számomra teli van jó dolgokkal, élvezem csinálni. Emellett úgy gondolom a karakterem folyamatosan fejlődik valamilyen szinten.
Szumma szummárom, bizonyos gondolatokkal egyet tudok érteni és én is nagyon szívesen benne lennék a dologban, amennyiben bárkinek megfordulna a fejében egy elfogadott karakter. Eredményül pedig várható részemről a szigorítás, amikor ugyanis több lesz elvárva a karakterlapból.
Amennyiben bárkinek akad kérdése a hozzászólásommal kapcsolatban, ne tartogassa magában sokáig!