Hallgatói Önkormányzat

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

meister

Újonc
Játékos
Üzenetek:15
Thomas Crawford

Logó.png
University of San Andreas, Los Santos
Hallgatói Önkormányzat

I. Alapinformációk
A Student Council, vagyis a Hallgatói Önkormányzat a University of San Andreas, Los Santos azon szerve, mely a hallgatói érdekek képviseletével és védelmével foglalkozik. Tevékenységét az egyetemi vezetőséggel együttműködve végzi. Legfőbb feladata a hallgatók jogainak védelme és érdekeinek képviselete tanulmányi, térítésekkel és juttatásokkal kapcsolatos, kollégiumi és egyéb egyetemi ügyekben, valamint programszervezési tevékenységet is folytat, hogy a hallgatók kikapcsolódása is biztosítva legyen tanulmányaik mellett.

A Student Council tisztségviselőit és képviselőit a hallgatók választják meg, ami azt jelenti, hogy minden ULSA-s hallgató választó és választható.

A Student Council munkája kiterjed az egyetemi döntéshozatalban való részvételre, szorosan együttműködik az Elnöki Hivatallal.

A szervezet továbbá lehetőséget biztosít a hallgatók számára egyet nem értésük kifejezésére is a hallgatói jogokat befolyásoló kérdések esetén. A Student Council ezen felül kiemelt hangsúlyt fektet az egyetemi élet, a kulturális és tudományos tevékenységek összehangolt támogatására, finanszírozásuk biztosítására. Központi költségvetésből valósul meg a működése, illetve a nagy, összegyetemi rendezvények megszervezése is. A Student Council különböző szabadidős tevékenységeket kínál a hallgatóknak, rendezett programokon és bulikon keresztül.

Az ULSA-n jogviszonnyal rendelkező hallgatók az egyetemi ügyekhez kapcsolódó problémájukkal bizalommal fordulhatnak a Student Council szervezeteihez.



II. Tisztségviselők
Elnök --
(vacant)
Alelnök -- (vacant)
Kabinetfőnök -- (vacant)


III. Választás
A már említettek szerint a Student Council tagjait a hallgatók választják; minden hallgató választó és választható. A választást a Student Council és az Elnöki Hivatal közös bizottsága bonyolítja le, melyen legalább 3 főnek kell egy csoportban indulnia, ez a három fő közül kell kikerüljön a Student Council elnöke, alelnöke és kabinetfőnöke.

A Student Council struktúráját és működését autonóm módon szervezi, így a minimum 3 fős létszám felett akárhány hallgató csatlakozhat a csoporthoz, akár a Student Councilban és a hallgatói életében közvetlen szerepet betöltő pozícióban, akár képviselőként.

A Student Council mandátuma alapvetően határozatlan ideig szól, azonban a Student Council elnökének utasítására, bizonyos nyomatékosan indokolt esetekben (jogi összeférhetetlenség, szabálysértés, etc.) az Elnöki Hivatal utasítására, avagy az egyetem hallgatóinak legalább 50%-nak aláírásával kezdeményezhető új választás.
 
Utoljára szerkesztve:
Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó