Halálkor fegyverek elvesztése.

Botosjeti

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Üzenetek:103
Jorge Carlos

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Carlos Vega / Botosjeti «

Ötleted leírása

»
Jelenleg a szerveren halálkor 50–50% esély van arra, hogy a játékos elveszíti a fegyverét, vagy magánál marad. Ez önmagában működőképes rendszer, viszont bizonyos helyzetekben komoly RP- és immerzióbeli problémákat szül.

Vegyünk példának egy nagyobb lövöldözést: az érintett személy elhalálozik, majd a kórházban spawnol, a fegyver viszont nála marad. Eközben a PD összegyűjti a kilőtt golyókat a helyszínen, beazonosítja a sorozatszámot, de az ügy itt gyakorlatilag megakad, hiszen az elkövető hivatalosan halott.

A gond ott kezdődik, amikor egy későbbi incidensnél ugyanaz a személy, ugyanazzal a fegyverrel kerül elő, majd ismét elhalálozik. Ez egy végtelen körforgást eredményez, amely nemcsak az RP hitelességét rombolja, hanem a rendőrségi nyomozásokat is teljesen kiüresíti.
Javaslat: halál esetén – főleg fegyveres konfliktusok után – a fegyvereket el lehessen veszíteni, hogy az eseményeknek valódi súlya és következménye legyen.
«

Csatolmányok

» - «

Egyéb megjegyzések

» Várom a konstruktív kritikákat, kielemezéseket a témával kapcsolatban. «

Greg89

Átlagos Forumozó
Játékos
Üzenetek:26
Chandice Crooks ||| Jared Kamau Crooks
Teljes mértékben egyetértek az általad leírtakkal, de szerintem nem véletlenül jött be ez az újítás kicsit több, mint két hete, hogy legyen egy kis balansz az illegál javára is.

A tavalyi év közepe táján volt szerencsém egy nagyon jó illegálos csapathoz csatlakozni a fő karakteremmel, meg később a másodlagossal is egy másik konszernbe (pár taggal a fő csapatból). Voltak nagyon jó pillanataink is, meg kevésbé szerencsések is egy-egy akció során és hát olyankor azok a fegyverek 100%-ban mentek a levesbe és a mi oldalunkon nem spawnoltak újra, hanem be kellett szerezni/legyártani, a fegyvert, a lőszert, az alapanyagokat, egyéb cuccokat.
Akkor éppen nem jelentett problémát számomra a több napos farming/crafting szimulátorozás egy-egy akció előtt/helyett, de nem mindenki teheti meg (jelenleg én sem). Szerintem amúgy néhány volt tagunk kedve emiatt is ment el az illegáltól akkoriban.

A fő karimmal ismét civilkedek (már amikor tudok lenni), másodlagos meg ideiglenesen pihenőn van, szóval engem nem érintene, de én személy szerint nem támogatom ezt az ötletet.

Nem hiszem, hogy ennyire ragaszkodni kellene a valósághoz, mert azzal szintén rombolva lenne a játékélmény az illegál részéről, amiből meg az lenne, hogy hirtelen csökkenne az aktív illegálosok létszáma és ez azt szülné, hogy a rendvédelmisek kedve is megcsappanna. Az meg senkinek sem jó. Kicsit hagyni kellene kiforrni ezt az újítást, aztán ha tényleg nem működik, akkor változtatni rajta.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó