Gym rendszer fejlesztése

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

RoTTeN

Fékezhetetlen
Very Important Person
Üzenetek:382

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Federico D Cortez // Rotten | Mr.Cortez «

Ötleted leírása

»

A következő ötletet többen beszéltük át, én csak összefoglalom a dolgot itt.
A Gym rendszert lehetne kicsit jobban fejleszteni, több animációval, több lehetőséggel a teremben.
Magát az erőszintet véleményem szerint úgy kellene megoldani mint a craftolás rendszerét, tehát bizonyos időközönként igenis kelljen lejárni a terembe
és fejleszteni, fenntartani az erőszintet. Ebből több RP lehetőség születne a szerveren és így maga a verekedés is reálisabb lenne ezáltal.
Jelenleg ha valaki csak RP-vel megy le edzeni heti 2, 3 - szor, ugyanannyi eséllyel indul neki a verekedésnek mint az, aki egész nap a kamionban ül de már egyszer kihúzta pár perc alatt az erőszintjét. Ez talán még motivábió is lenne a player-eknek, hogy ismerősökkel, barátokkal lejárjanak a terembe és egy jó kis RP szituáció alakuljon ki. Ha most megnézzük például a La-Fitness egy igazán frankó kis terem, mégsincs kihasználva egyáltalán...Arra is nagyobb az esély, hogy a teremben IC ismerősöket szerezzünk, hiszen nagy lesz rá az esély, hogy a teremben több játékos is megjelenik egyszerre.
Szerintem így maga a rendszer is sokkal reálisabb lenne, rengeteg frankó kis RP születhetne a dologból.«

Csatolmányok

» - «

Utoljára szerkesztve:

Danesz

Pletykafészek
Játékos
Üzenetek:115
Jason Hawk

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Federico D Cortez // Rotten | Mr.Cortez «

Ötleted leírása

» A Gym rendszert lehetne kicsit jobban fejleszteni, több animációval, több lehetőséggel a teremben.
Magát az erőszintet véleményem szerint úgy kellene megoldani mint a craftolás rendszerét, tehát bizonyos időközönként igenis kelljen lejárni a terembe
és fejleszteni, fenntartani az erőszintet. Ebből több RP lehetőség születne a szerveren és így maga a verekedés is reálisabb lenne ezáltal.
Jelenleg ha valaki csak RP-vel megy le edzeni heti 2, 3 - szor, ugyanannyi eséllyel indul neki a verekedésnek mint az, aki egész nap a kamionban ül de már egyszer kihúzta pár perc alatt az erőszintjét. Ez talán még motivábió is lenne a player-eknek, hogy ismerősökkel, barátokkal lejárjanak a terembe és egy jó kis RP szituáció alakuljon ki. Ha most megnézzük például a La-Fitness egy igazán frankó kis terem, mégsincs kihasználva egyáltalán...Arra is nagyobb az esély, hogy a teremben IC ismerősöket szerezzünk, hiszen nagy lesz rá az esély, hogy a teremben több játékos is megjelenik egyszerre.
Szerintem így maga a rendszer is sokkal reálisabb lenne, rengeteg frankó kis RP születhetne a dologból.«

Csatolmányok

» - «

Köszi hogy összefoglaltad amiről dumáltunk többen. Részemről most is +1

Janiivok16

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:78
Dex van den Berg
Én szerintem is egy nagyon jó ötlet, főleg ha a Karakteren látható lenne hogy tornázik, illetve "nagyobb RP-ket" is lehetne ott létrehozni, nagyon es támogatom. +1

Taktikaiteknős

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:504
és fejleszteni, fenntartani az erőszintet.
Erre ugyan azt tudom mondani továbbra is, mint minden eddigi ilyen ötlethez. Mindig elfelejtitek, hogy az emberek nem úgy működnek, hogy vagy eljárnak kondizni és úgy néznek ki, mint Arnold Schwarzenegger vagy nem járnak el és pálcikák/dagadtak. Rengeteg, ismétlem rengeteg olyan hobbi, munka és egyebek vannak, amik bőven felérnek azzal, mintha te kondizni járnál. Gondolj bele mennyi erőfeszítést igényel a szakácsnak a hetven literes kaják készítése, a péknek a dagasztás, a kórházi dolgozó betegeket mozgat ha nagyobb halakat fogsz ki, akkor a horgászat, van aki otthon edz gépek nélkül, vannak akik Airsoftoznak ami szintén kondiban tart, van aki tornázik/gimnasztikázik.. szerintem megérted mit akarok mondani, nem kell többet írjak. Ez mind-mind olyan tevékenység, ami kiváltja a konditermet és ugyan olyan hatást ér el. Aki szeretne ilyen RP szálat az úgyis elmegy a kondiba, aki nem az meg biztos hogy utálni fogja, hogy kötelezve van rá a szerveren.
Kifejezetten rossz ötletnek tartom emiatt.

Kis edit:
Ebből több RP lehetőség születne a szerveren
Ezzel meg nem értek egyet, mivel ha kényszerből járna el a player, akkor nem beszélgetne és nem RPzne veled csak megcsinálná a napi kötelezőt és szaladna is el. És igen, természetesen van kivétel, de aki kivétel ezalól az elmegy kondizni akkor is, ha nem kötelező csak RPt szeretne.

RoTTeN

Fékezhetetlen
Very Important Person
Erre ugyan azt tudom mondani továbbra is, mint minden eddigi ilyen ötlethez. Mindig elfelejtitek, hogy az emberek nem úgy működnek, hogy vagy eljárnak kondizni és úgy néznek ki, mint Arnold Schwarzenegger vagy nem járnak el és pálcikák/dagadtak. Rengeteg, ismétlem rengeteg olyan hobbi, munka és egyebek vannak, amik bőven felérnek azzal, mintha te kondizni járnál. Gondolj bele mennyi erőfeszítést igényel a szakácsnak a hetven literes kaják készítése, a péknek a dagasztás, a kórházi dolgozó betegeket mozgat ha nagyobb halakat fogsz ki, akkor a horgászat, van aki otthon edz gépek nélkül, vannak akik Airsoftoznak ami szintén kondiban tart, van aki tornázik/gimnasztikázik.. szerintem megérted mit akarok mondani, nem kell többet írjak. Ez mind-mind olyan tevékenység, ami kiváltja a konditermet és ugyan olyan hatást ér el. Aki szeretne ilyen RP szálat az úgyis elmegy a kondiba, aki nem az meg biztos hogy utálni fogja, hogy kötelezve van rá a szerveren.
Kifejezetten rossz ötletnek tartom emiatt.
Nem feltétlen arra élesedik ki az ötlet, hogy a karakter izmos legyen. Leginkább csak az erőszintre, amint különböző munkák is adhatnak. Ezt a részét alá is írom. De az aki nem solgozik, vagy olyan munkát végez IC, annak ne legyen annyi esélye egy olyan személlyel szemben aki olyan munkát végez és / vagy heti talán kétszer eljár edzeni. Leginkább az RP motiváció és maga a Gym kihasználása lenne itt a legnagyobb lényeg.

Edit: Ha egyszer kitanulsz egy fegyvert levraftolni, azt is el fogod felejteni a szerveren, arra is kötelezve van a játékos, hogy azt csinálja. Tehát az, hogy akinek nincs kedve, szerintem itt nem helytálló. Enni és inni is kell a szerveren, sok embernek ahhoz sem lenne kedve egy RP szituáció közben, mégsem kell ezért törölni a rendszert (szélsőséges példa, de megfogalmazza a mondandó lényegét). Ha valaki “erős” akar lenni a szerveren, igenis kelljen érte tennie. Plusz pont, hogy ebből tényleg jó kis RP-k alakulhatnak ki.

Taktikaiteknős

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:504
Nem feltétlen arra élesedik ki az ötlet, hogy a karakter izmos legyen. Leginkább csak az erőszintre, amint különböző munkák is adhatnak. Ezt a részét alá is írom. De az aki nem solgozik, vagy olyan munkát végez IC, annak ne legyen annyi esélye egy olyan személlyel szemben aki olyan munkát végez és / vagy heti talán kétszer eljár edzeni. Leginkább az RP motiváció és maga a Gym kihasználása lenne itt a legnagyobb lényeg.
Ezt megértem, viszont scriptesen nem igazán megoldható szerintem, hogy minden, aminek "erőt" kéne adnia az adjon is, emiatt nem tudom támogatni ezt az egészet. Teljes mértékben egyet értek veled, hogy jobb lenne, ha egy verekedés mondjuk ilyen szinten reálisabb lenne, viszont erre inkább azt látom reális megoldásnak, hogy RPs legyen a verekedés ne csak balklikk spam. Tudom, megesik, hogy van balklikkes verekedés, viszont amit leírtam, amiatt nem támogatom, hogy csak ezért bekerüljön ez. Plusz azt is vedd figyelembe, hogy scripthez is kell az erőszint, pl a player felvevéshez.

KabukiYAJ

Veterán
Játékos
Üzenetek:252
Szerintem ha van egy pont ahol biztos vagy benne hogy megfordul player (közösségi hely) és ott van tényleges tevékenységi lehetőség (ezesetben kondizás) már több Rp fog születni. (Karácsonyi event kockapark, más küldetéses eventek templom stb)
Valahova ideje volna koncentrálni a playereket.

RoTTeN

Fékezhetetlen
Very Important Person
Sajnos néha kényszeríteni kell a játékosokat, mert hajlamosak ellustulni. Ami számomra a legzavaróbb, hogy rengeteg RP lehetőség lenne, rengeteg hely nincs kihasználva a szerveren. Többek között ilyen hely a Gym is. Szerintem nem okés, hogy valaki lemegy edzeni 5 percet és aztán soha többet nem kell neki. Ez nem csak a Gym-re értendő, ez csak az egyik megoldás lehetne talán a kihasználatlanságra.

Szerintem ha van egy pont ahol biztos vagy benne hogy megfordul player (közösségi hely) és ott van tényleges tevékenységi lehetőség (ezesetben kondizás) már több Rp fog születni. (Karácsonyi event kockapark, más küldetéses eventek templom stb)
Valahova ideje volna koncentrálni a playereket.

Ezzel meg lett fogalmazva a mondandóm egyik része, így van. Kerestem a szavakat, Kabuki találta meg 🙂

Danesz

Pletykafészek
Játékos
Jason Hawk
Egy játékosra OOC jelleggel BÁRMIT kényszeríteni végzetes !!!
Ez pont hogy IC irány, nem OOC. A különböző erőviszonyok több szituban is részletesebbé tehetnék az RP-ket, és ez csak egy plusz, jó játékosforgalom terelés egy "központi részre", és lehetőség RP-k kialakulására. Ja oké rálehet mindenre mondani hogy azt RPzel amit akarsz, de néha a Motiváció se rossz arra, hogy valamit fenntarts, hogy erősebb legyél a másiknál. Lássuk be nem reális hogy kigyúrod magad 1x és ennyi, olyan erős vagy mint az aki komolyabban develi a karakterét.
Egy RP szerveren szerintem a karakterek develésére is kellene több hangsúlyt fektetni, bizonyos rendszerekkel.

Anubis30

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:505
Hector
Ez pont hogy IC irány, nem OOC. A különböző erőviszonyok több szituban is részletesebbé tehetnék az RP-ket, és ez csak egy plusz, jó játékosforgalom terelés egy "központi részre", és lehetőség RP-k kialakulására. Ja oké rálehet mindenre mondani hogy azt RPzel amit akarsz, de néha a Motiváció se rossz arra, hogy valamit fenntarts, hogy erősebb legyél a másiknál. Lássuk be nem reális hogy kigyúrod magad 1x és ennyi, olyan erős vagy mint az aki komolyabban develi a karakterét.
Egy RP szerveren szerintem a karakterek develésére is kellene több hangsúlyt fektetni, bizonyos rendszerekkel.
A karakter "development"jét, ahogy írod, van/volt/lesz, aki PP-ből oldja meg. (Jómagam is abból intéztem.) Nyílván, lehet a fegyverskillt etc skill húzni könyvekkel, szintén PPért (is), amely csökken. Nem azonos a kettő, tisztában vagyok vele. Az ötletet magát, hogy valamilyen formában menedzselve legyen egy karakter támogatom. Ellenben azt, hogy ez bármilyen formában rá legyen kényerítve bárkire is, aki esetleg erre PP-t költött, vagy tudja a fene, azt nem támogatnom.
Ahogy talán Reaper írta, hogy vannak munkák, amikkel szintén lehetne az erőt szinten tartani... Kivitelezhető lenne, de akkor értelmét veszi a konditerem. Valamint, hogy valaki IRL lemegy heti szinten 4-5 alkalommal kondizni és GymSuleimanra gyúrja magát, egy játékban nem feltétlen nézné mindenki jó szemmel. (Piszkafa vagyok én is, koromnál fogva dagadok csak, de sosem kondiztam, a munkahelyem és a munkaeszközeim megoldották, hogy szintentarthassam magam!)
A véleményem sarkalatos lehet, ellenszenvet tükrözhet, ám ez messze van a valóságtól! Minden ötlet jó, ami RP-t teremt. :)

Danesz

Pletykafészek
Játékos
Jason Hawk
A karakter "development"jét, ahogy írod, van/volt/lesz, aki PP-ből oldja meg. (Jómagam is abból intéztem.) Nyílván, lehet a fegyverskillt etc skill húzni könyvekkel, szintén PPért (is), amely csökken. Nem azonos a kettő, tisztában vagyok vele. Az ötletet magát, hogy valamilyen formában menedzselve legyen egy karakter támogatom. Ellenben azt, hogy ez bármilyen formában rá legyen kényerítve bárkire is, aki esetleg erre PP-t költött, vagy tudja a fene, azt nem támogatnom.
Ahogy talán Reaper írta, hogy vannak munkák, amikkel szintén lehetne az erőt szinten tartani... Kivitelezhető lenne, de akkor értelmét veszi a konditerem. Valamint, hogy valaki IRL lemegy heti szinten 4-5 alkalommal kondizni és GymSuleimanra gyúrja magát, egy játékban nem feltétlen nézné mindenki jó szemmel. (Piszkafa vagyok én is, koromnál fogva dagadok csak, de sosem kondiztam, a munkahelyem és a munkaeszközeim megoldották, hogy szintentarthassam magam!)
A véleményem sarkalatos lehet, ellenszenvet tükrözhet, ám ez messze van a valóságtól! Minden ötlet jó, ami RP-t teremt. :)
Egyáltalán nem vagy ellenszenves, PRO - CONTRA! Ezekböl jönnek ki a jó ötletek a végén, vagy döntések.

RoTTeN

Fékezhetetlen
Very Important Person
Amennyiben a munka is adná az erőszintet, attól a gym nem vesztené el az értelmét, hisz általában kik végzik az alapmunkát, a kezdők. Viszont ha azok a játékosok akik nem végeznek efajta munkákat, legalább heti egyszer, kétszer kelljen eljárni edzeni, ha “erőben” akarnak maradni. Aki viszont ezt nem szeretné, nem ér meg neki ennyit a dolog…az egyszerűen nem megy le edzeni. Nem feltétlen kell mindenkinek kigyúrnia magát, vagy maxos erőszinttel rendelkeznie ha nem akar. Így nincs kényszerítve erre senki, csak akkor ha szeretne erőszintet és nem lusta ezért tenni is (lásd craft rendszer példaként). IRL sincs mindenki kigyúrva, nem egyenlőek az erőviszonyok, így ez az RP-be is átkerülne. Színesebb lenne a dolog, RP-t is alakítana ki a játékosok között, közösséget és talán új IC barátságokat is hozhatna. Máshol ez már bejött, itt sem lenne gond belőle véleményem szerint.

Mercikee

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Üzenetek:92
Blaire Duncan | Eleonora Greek
Ezt az ötletet már leírták egyszer.

lolyou

Fórum Császár
Játékos
Üzenetek:207
Durk Massey
Ezért lett újra leírva, hogy most lehet foglalkoznának vele. - Támogatom, jó ötlet.

RoTTeN

Fékezhetetlen
Very Important Person
Hátha változik a vélemény 😉

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó