GSA képviselő

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

popek

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:661
Dexter Sosa

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» popek «

Ötleted leírása

» A leader tudja kezelni a képviselőket. Jelenleg egyáltalán nem lehet semmit kezdeni, nincs erre rendszer. Szeretném, ha a leader tudná állítani a képviselőket kedve szerint. «


Csatolmányok

» - «

Egyéb megjegyzések

» - «



 

r0xtar

Fórum Betyár
Játékos
Üzenetek:133
Romain Bordeaux / Prudence Laveau
Ha torolni vagy hozzaadni szeretnel kepviselot, ugy ertelmet veszti az, hogy mikor partot alapítasz hozzaadj kepviseloket, mert oket a jatekosok szavazzak meg.
 

Noblesse

Fórum Mester
Játékos
Üzenetek:185
Trinity Hope
Helló, ahogy Bandosz is megírta egy kicsit hiányos a leírás. Sajnos nem derül ki semmi ebből, hogy mire is lenne használva, illetve mi indokolja azt, hogy a leader tudná állítani kedve szerint.
Maga a rendszer, mivel lényegében havonta bárki átveheti a teljes FK-t, úgy lett kitalálva, hogy mindenki aki a választáson bekerül, kirúghatatlan a frakcióból. Ezt ugye csak egy főadmin és afelett lehet megoldani.
Amennyiben arra gondolunk, hogy lehessen csak úgy képviselő jogokat osztani, szintén problémás a helyzet mivel scriptileg meg van határozva a képviselői helyek száma, ha jól tudom most 6 képviselő lehet + a leader.
Amennyiben az utóbbiról van szó úgy visszaélésre adna jogot egy választás után a párthoz közelálló személyek képviselővé tétele így az ellenzék teljes ellehetetlenítése már amennyiben van.
Mint ahogy először is leírtam, nehéz úgy reagálni az ötletre, hogy semmi konkrétumot nem tudunk, így szerintem egy bővebb leírás után mindenki megfelelően tudna reagálni.
 

popek

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:661
Dexter Sosa
Úgy cserélődnek a képviselők, mintha zoknik lennének. Minden is közbejött a jelenleg is fronton lévő két pártnak. IRL dolgok, banok, szimpla leadások. Jelenleg legendnek kell írogatni, hogy kit vegyen ki/be a képviselők közé. Egy leader ezt a feladatot simán el tudja végezni.
 

Noblesse

Fórum Mester
Játékos
Üzenetek:185
Trinity Hope
Érthető probléma, bár anno csak akkor kerülhetett be képviselő ha nyert a választáson, ciklus közben nem volt jog addolva. Tény és való, hogy néha jól jönne, de sosem lehet tudni egy-egy ciklusban ki kapja meg a leadert, mert ugye a választásnak hála nincs egy állandó vezetősége az FK-nak. Aztán ha egy olyan személy kerül ilyen pozícióba, a végén összekap egy képviselővel és kirúgja, amiből utána admin ügy kerekedik. Igazából én úgy fejleszteném, hogy lehessen ciklus közben az nép által új képviselőket választani ugyen a 6-os limiten belül, a jogok levételét meg hagynám a jelenlegi rendszer szerint működni.
 

popek

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:661
Dexter Sosa
Ha torolni vagy hozzaadni szeretnel kepviselot, ugy ertelmet veszti az, hogy mikor partot alapítasz hozzaadj kepviseloket, mert oket a jatekosok szavazzak meg.
ez csak kényelmi funkciót töltene be. Ez után is lenne párt, képviselő választás. Viszont hamár egy ilyen megtörtént, és a mi esetünkbe is 1 hónap után valaki leadja, akkor nyekk. Ilyenkor kell felvenni legendel a kapcsolatot, írkálni neki. Csak az utóbbi 2 hétben számtalanszor írtam neki és az én pofám ég emiatt. Itt is minden közbejött, egyszerüen nem adta ki a képviselőknek. Az meg hogy a leader visszaél ezzel, szabályzozni lehet vagy totál IC ügyként kezelni. Független a helyzettől, amúgy is akárkivel ki tudok baszni ha annyira rosszba vagyunk, nem kell ehhez semmi extra.
 

Bohóc

Moderne Verne
Játékos
Üzenetek:163
David Stewart
Az meg hogy a leader visszaél ezzel, szabályzozni lehet vagy totál IC ügyként kezelni.
Inkább a szabályozás, az IC-val az a gond, hogy a bíróság semmilyen formában nem jelenik meg a szerven, így esélytelen lenne ezt IC-ba átvezetni.
Független a helyzettől, amúgy is akárkivel ki tudok baszni ha annyira rosszba vagyunk, nem kell ehhez semmi extra.
Ez megmagyarázta számomra, hogy pontosan milyen "kényelmi" funkciókat segítene elő.
Viszont hamár egy ilyen megtörtént, és a mi esetünkbe is 1 hónap után valaki leadja, akkor nyekk. Ilyenkor kell felvenni legendel a kapcsolatot, írkálni neki. Csak az utóbbi 2 hétben számtalanszor írtam neki és az én pofám ég emiatt. Itt is minden közbejött, egyszerüen nem adta ki a képviselőknek.
Ezzel egyet tudok érteni, bár nem is tudom miért unják meg a dolgokat, mikor kampányidőszakban is csak annyit hallunk a pártokról, hogy vannak és pont. Nem nehéz így elképzelni, hogyha a GSA egyik legizgalmasabb részében, a kampányidőszakban ennyire nincsen semmi aktivitás és kreativitás, mi lehet ezen kívül.
 

Noblesse

Fórum Mester
Játékos
Üzenetek:185
Trinity Hope
Inkább a szabályozás, az IC-val az a gond, hogy a bíróság semmilyen formában nem jelenik meg a szerven, így esélytelen lenne ezt IC-ba átvezetni.

Bíróság IC nem egy kivitelezhető dolog, ezt inkább fórumon lehetne megoldani.

Ezzel egyet tudok érteni, bár nem is tudom miért unják meg a dolgokat, mikor kampányidőszakban is csak annyit hallunk a pártokról, hogy vannak és pont. Nem nehéz így elképzelni, hogyha a GSA egyik legizgalmasabb részében, a kampányidőszakban ennyire nincsen semmi aktivitás és kreativitás, mi lehet ezen kívül.

Az az egyetlen gond, hogy csak a kampány időszak az izgi. Utána kellene járni, hogy mi az oka annak, hogy 1-1 párt indul csak a választásokon és nem élnek az emberek a lehetőséggel. Eddigi tapasztalatok alapján 2 féle vezetés van jelen mindig a GOV-ban. Az egyik aki megpróbál realisztikus lenni és IRL-hez hasonlóan terelgetni a dolgokat, ami után jönnek a panaszok, hogy a GOV miért szól bele mindenbe. A másik aki élvezi, hogy ott van és nagyon minimálisan egyengeti az államot ami után szintén mennek a panaszok, hogy a GOV nem csinál semmit. Hiányoznak a fékek és ellensúlyok a szerverről. Körülbelül ott tartunk, hogy mindenki elvan a saját kis fk-jába és ennyi. A GOV meg öntse a pénzt a frakcióknak mindenféle elvárás nélkül és kussoljon.
 

Az Elisz

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:398
Yana Timurovna
Bár úgy érzem ezen a ponton inkább a GSA-ról, mint frakitípusról ülünk fórumot, a fraki egyszer fenn, egyszer lenn..
Van, amikor egy adott gárda szívvel-lélekkel csinálja, pont, ahogy Noblesse is mondta, aztán van, amelyik gárda tök megelégszik az oszlop támasztásával és a segélyek, valamint frakitámogatások kérdés nélküli szórásával, mindezt bármiféle komolyabb ICzett érintkezés nélkül is akár.

Én speciel halálosan örülnék, ha lenne politikai élet a szerón, hisz azért nem egy 11 évesekből álló fájvem szeróról beszélünk, hanem egy elég komolynak tartott textRPről. Lenne mit csinálni, csak azt engedni is kell, abba minden félnek bele kell egyeznie, hogy márpedig ez ilyen. Interakció kell a szervezetek közt és nem klikkekként tekinteni a frakcióinkra. Mi anno amikor Noblesse-el és a többiekkel próbáltunk fejleszteni, egy kis ideig ez a beszűkült gondolkodás mintha változni látszott volna, majd a következő csapattal mintha ismét mindent kukáztak volna.
(Ismerős érzés, nem először történt ilyen.)

Na de hogy tényleg a témához is hozzászóljak, a képviselőnek a legjobb lenne, ha tényleg képviselői feladatai lennének.
Hogy mit jelent ez? Mondjuk tartani egy tényleges pártállást, valamelyest egyáltalán körülírni pártokon belül, hogy mik a célok, miért más, mint a másik párt. És ez lehetőleg ne azt jelentse, hogy magyar parlament módjára a tárgyalásokon kiröhögik a másik pártot, vagy FN posztokban fröcsögnek.
Az, hogy a leader tudjon matatni a képviselőkkel, csak akkor támogatom, ha arról legalább az aktuálisan rájuk szakosodott FA/SA-val egyeztet, hogy miért is akarja John Smith képviselői státuszát pl tiltani. Tegyük fel John Smith nyíltan fröcsögött FN-en, anyázza a komplett ellenzéki oldalt, stb stb, de mondjuk úgy teszi ezt, hogy konkrét törvényt nem is sértett.
Mit lehet vele tenni? Jelenleg semmit, max kidobod a frakiból, de hát egy megszavazott képviselő, hogy néz ez ki kívülről? Úgy, hogy kidobtál 1 képviselőt, aki nem a te pártodban van..
Rosszul fest, nem? Hja, de miután Mr Smith megcsinálta ezeket, eszében nincs bejárni egyébként dutyzni és tárgyalni. A képviselő nem lenne rossz,ha pl cserélhető lenne egy hozzáértőbbre, így a mandátumát megkaphatná ugyanazon pártból másik valaki, aki nem fröcsög FNen, hanem tök komolyan veszi az egész rendszert. Akkor tökjó lenne, egyébként meg nem.

Kelljen ténylegesen bejárni megtárgyalni a dolgokat és tényleg szavazniuk kelljen. Legalább valahogy, tartózkodó szavaz is szavazat, csak legyen kötelező pl a panelen minden párt képviselőjének minimum odapillantva kattintani, ne legyen elég, hogy az aktuális kormányon lévők kattintanak, hisz akkor minek vannak pártok, de tényleg?

Legend megírta ezt a pártosdit. Rózsás, úgy gondolom, hogy ez tökjó dolog, na de miért is nem használjuk? Szerintem a 2 hónapra emelt választásos dolog hiba volt, de ez másik téma megint.
Az egész govosdit úgy kéne játszatni, hogy az minimum csábítsa a játékosokat, hogy pártpolitizálni akarjanak. Ehhez legalább egy kicsivel több szabad kezet kéne adni magának a frakciónak, valamint személy szerint akár a szerver struktúrájában leírnám, hogy márpedig a gov az gov és nem egy segélyszervezet, amelyik csak aláírkál engedélyeket, bejegyzéseket és okádja a milliókat.
 

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:6,519
-
Head of Staff hozzászólás
Nem hiába van szavazás a képviselőket tekintve.
 
Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó