Fémdetektor rendszer – tapasztalatok és fejlesztési javaslat (2.0 után)

JakeFury

Fórum Mester
Játékos
Üzenetek:200
Ajredzsi Stevens

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» jake_heke «

Ötleted leírása

» Sziasztok!

Az elmúlt napokban több játékossal együtt aktívan teszteltük a fémdetektorozás jelenlegi működését a 2.0-s frissítést követően, különösen a Sandy Shores sivatagos részén, illetve Cayo Perico szigetén.

Tapasztalatok:

• Sandy terület:
    Továbbra is nagyon alacsony a loot találási esély, így gyakorlatilag nem éri meg itt detektorozni.

• Cayo Perico (lezárt villás rész és környéke, ahol eddig is lehetett keresgélni):

Bár itt elméletileg magasabb a spawn esély, a gyakorlatban több probléma is fennáll:
    • A loot respawn nem működik megbízhatóan (30 percenkénti újraspawn nem érzékelhető).
    • Gyakran egyáltalán nincs loot, vagy csak 1-2 darab található.
    • Többször előfordul, hogy a loot:
      • vízben spawnol,
      • sziklák alá kerül,
      • vagy egyéb elérhetetlen helyen jelenik meg.
    • Több időpontban, több játékossal tesztelve is ugyanaz az eredmény: alacsony vagy hibás spawn.
Összegzés:
Érezhető, hogy történt némi finomhangolás a 2.0-val, viszont a rendszer jelenleg még nem nyújt stabil és élvezhető gameplay élményt.

Ötlet javaslatok:

1. Opció – Globális fémdetektorozás bevezetése

• A detektorozás működjön minden ásásra alkalmas területen (városon kívül).
  • Előnyök:
    • Nem korlátozódik egyetlen problémás területre.
    • Növeli a játékélményt és a változatosságot.. - értem ezalatt akár az illegális tevékenységet, a talált tárgyakkal való kereskedést.
    • Elkerülhető a spawn hibák koncentrálódása egy helyen.

2. Opció – Cayo Perico bővítése

• Ne csak a villa környéke legyen aktív, hanem a teljes sziget (legalább a reptérig).
  • Előnyök:
    • Nagyobb terület → több spawn pont → kisebb esély bugokra.
    • Jobban eloszlanak a játékosok.
    • Reálisabb és élvezetesebb keresési élmény.

+ Kiegészítő javaslatok:

• Spawn pontok ellenőrzése (ne kerülhessen loot vízbe vagy terep alá).
  • Minimum loot mennyiség biztosítása adott időközönként.
  • Respawn rendszer stabilizálása (valós, érzékelhető újraspawn).

Zárás:
A jelenlegi rendszer alapja jó, viszont a gyakorlatban még nem működik megfelelően. A fenti javaslatokkal szerintem jelentősen javítható lenne a játékélmény és a rendszer kihasználtsága.

Köszönöm, ha átnézitek! «

Csatolmányok

» - «

Egyéb megjegyzések

» - «

Altos123

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:408
Khira Love
1,Annyit hozzá fűznék Cayon nem csak a villa környékén van. Majdnem a lenti reptérig lehet rendesen találni. 2.0 óta kint voltam 4-5 alkalmat Teli inventory és 2 táska lootal jöttem vissza.
2, Kint viszont tényleg rossz a loot. Sivatagot végig jártam, erős terület, partok mindent. 1-2 loot ha jött. Hegyekbe nem mentem mert ott szerintem felesleges.
Ezeket nem csak napközbe néztem hanem hajnalban is. Amikor egyedül voltam fent. Szóval nem lehet azt mondani kiszedte valaki előlem. Vagy nem spawnolt vissza.

JakeFury

Fórum Mester
Játékos
Ajredzsi Stevens
1,Annyit hozzá fűznék Cayon nem csak a villa környékén van. Majdnem a lenti reptérig lehet rendesen találni. 2.0 óta kint voltam 4-5 alkalmat Teli inventory és 2 táska lootal jöttem vissza.
2, Kint viszont tényleg rossz a loot. Sivatagot végig jártam, erős terület, partok mindent. 1-2 loot ha jött. Hegyekbe nem mentem mert ott szerintem felesleges.
Ezeket nem csak napközbe néztem hanem hajnalban is. Amikor egyedül voltam fent. Szóval nem lehet azt mondani kiszedte valaki előlem. Vagy nem spawnolt vissza.
A probléma forrása pontosan ez volt többek között eddig is, hogy legtöbb esetben a kora reggeli órákban, ha már leszedésre került a sziget, akkor a nap hátralevő részében már vajmi kevés értelme, valamint esélye volt annak, hogy megfelelő mennyiségű lootra tegyen szert respawnra való tekintettel, noha nem is ugyanoda, de random helyekre dobálnia kellett volna.
Természetesen nem a villa területére gondoltam, hanem a parti szórakozóhely utántól számítva, ahol a sorompó van befelére a villa irányába. Eddig is ez a terület volt csak szedhető.
A sivatagon annyira személyszerint nem akadok fent, mert azt elmondták amúgy is már, hogy ott alapból "rosszabb" a találati esély a szigethezképest.
A fentebb leírtak személyes, s társaim, ismerőseim tapasztalásai nyomán íródtak, valamint maga az ötlet is.

Altos123

Fékezhetetlen
Játékos
Khira Love
Hát nem tudom. Tegnap délután 4 felé is szép zsákmányt szedtem ki. Este olyan 10 felé is. Ma is eléggé szép lootot szedtem ki. Szerintem Cayoval személy szerint nincs baj. Napi 1-2x le lootoltam és mindig tele jöttem ki. Olyan is volt láttam eljönni a szigetről embert és előttem szedte le. Régebben úgy volt 1-2 óra múlva újra spawnol a loot. Tegnapelőtt egymás után 2x szedtem le szigetet. Mert ameddig körbe értem megint és megint találtam lootot. Nem csak úgymond szemetet. De dc-n elküldöm mit találok általában egy kör alatt.

JakeFury

Fórum Mester
Játékos
Ajredzsi Stevens
Hát nem tudom. Tegnap délután 4 felé is szép zsákmányt szedtem ki. Este olyan 10 felé is. Ma is eléggé szép lootot szedtem ki. Szerintem Cayoval személy szerint nincs baj. Napi 1-2x le lootoltam és mindig tele jöttem ki. Olyan is volt láttam eljönni a szigetről embert és előttem szedte le. Régebben úgy volt 1-2 óra múlva újra spawnol a loot. Tegnapelőtt egymás után 2x szedtem le szigetet. Mert ameddig körbe értem megint és megint találtam lootot. Nem csak úgymond szemetet. De dc-n elküldöm mit találok általában egy kör alatt.
Természetesen nem kell elküldened semmit, én elhiszem, hogy találtál és ennek örülök is. Feltehetőleg akkor mi vagyunk "szerencsétlenek" ebben a helyzetben, hogy akárhányszor megyünk ki eltérő időpontokba, de mégsem járunk sikerrel. Noha az ötlet része ami a globált illeti pont erre lenne talán orvoslat, hogy más is "kitudná használni" ezt a rendszert.
Régen tudom milyen volt.. - csaknem másfél évig jártam ki és szedtem ki, akár egy nap többször is a lootokat úgy, hogy másnak is volt rá ettől függetlenül esélye, s kereskedtem.
Mindenesetre ez csak egy javaslat volt részemről, részünkről.. - természetesen köszönjük innen is, ha a vezetőség megnézi ennek lehetőségeit! :)

Altos123

Fékezhetetlen
Játékos
Khira Love
De részemről és ismerőseim részéről is egy ami jó lenne kicsit javítani a looton a fő szigeten. Mert ott kb 0 az esélye találni is bármit. Bár itt is benne van ott meg mi vagyunk szerencsétlenek. :D

Kinézet személyre szabása

Top Alsó