Diego Muerta

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Rúni

Klaviatúra Gyilkos
Adminisztrátor
Üzenetek:105
Diego Muerta

IMG_1499__23726.jpg
Született: 1963.05.16, Mexico, Chihuahua


[ Fejezet 1.: Kezdetek 1958. ]


Idősebb Gonzalo és Gabriel Muerta szegényebb körülmények között éltek. Keresztény családból származtak mindketten, így egybe kötötték az életüket és családalapítást terveztek, jobb jövő reményében. Bízva benne hogy a kormányuk támogatni fogja a frissen alakuló családokat. Gonzalo édesanyjánál éltek Chihuahuaban, Maria Muertanál, másnéven Muerta nagyinál, Gonzalo 3 testvérével és az ő családjaikkal. Egy szerényebb parasztház volt, 4 családdal, 16 éhes szájjal, felnőttek és fiatalokkal együttvéve. Idősebb Gonzalo forró vérű volt, illegális tevékenységekből hozta haza a családnak a kenyérre valót mivel nem tudott elhelyezkedni legális pályán. Sose volt nekifekvő az az élet, illetve nem szerette azt se ha valaki parancsolgat neki. Egy nap Gonzalo bekerült a Mexikói Cartel rétegeibe, ahol elég jól teljesített így elég hamar feljebb is lépett a ranglétrán. Egyre jobban mentek Gonzaloék dolgai, így betervezték az első kicsit, ifjabb Gonzalo Muertat. Elköltöztek édesanyjától, egy előkelőbb helyre, saját ranchra. Teltek múltak az évek, az öreg több területre is kiterjeszkedett, és a felsőbb rétegeknek az utasításainak eleget tett.


[ Fejezet 2.: Zűrök 1962.09. ]


Egyik este Gonzalo és a felsőbb réteg kivonult terepre üzleti céllal, ahol összetűzésbe keveredtek az Állam határ mellett a DEA-vel. Hatalmas lövöldözések, fegyverropogások dörrentek el órákon át, aminek a vége az lett, hogy leszámoltak az egész Cartelnek a jelenlévő rétegével. Ennek a hírnek a hallatán Gabriel azonnal elkezdett összepakolni, magához emelte ifjabb Gonzalot és Muerta nagyihoz igyekeztek megoldásért, a testvérekhez, kik azt javasolták azonnal hagyják el az országot. Gonzalo egyik testvére szervezett egy autót ami hetente 1x átjár a határon "árúszállítás szándékkal", közben pedig embereket csempésznek be az országba. Ez egy nagyon kockázatos út, viszont akinek nincsen veszteni valója, annak minden pénzt megér. Gabriel minden mozdítható pénzüket magához emelt és benevezett az útra fiával, ifjabb Gonzaloval. Forró nyári napsütéses délután van, kint a világ végén a sivatagban áll Gabriel, egy bőröndnyi cuccuk és ifjabb Gonzalo. Várják az autót, miközben Gabriel hirtelen rosszul lesz. Hányingere van, levert lett hirtelen és erős szédelgései vannak. Nem hátrálva, megérkezik az autó és felszállnak a kicsivel. Az autón több család is utazik, idősebb, közép és fiatal korúak is. Megindulnak a határ felé, ahol szerencsére át is tudnak kelni, és az autó Las Venturas felé veszi az irányt. Megállnak kora reggel a sivatagban, kinyitják a rejtett ajtót és útnak engedik az embereket jobb életet kívánva nekik. Leszállva az autóról Gabriel rögtön szállást keres, egy közeli hotelban meg is találják. Fájdalmai, szenvedései nem szűnnek meg, így egy város széli magánkórházba betévednek ahol kivizsgáltatja magát mitől is lehet ez az egész. Közlik vele hogy várja második gyermekét, Diego-t. Gabriel hirtelen nem tudja mit tegyen, teljesen meglepett mert még az első szülött fiának se tudja hogyan biztosítson jövőt.


[ Fejezet 3.: Diego 1963.05. ]


2.pngMegszületik Diego, ki már Amerikai állampolgárságot kap, viszont édesanyja nem élte túl a beavatkozást. Gabriel időközben a maradék pénzükből vásárolt egy házat Las Venturas egyik kieső ipari részén, ahol az MS 13 nevezetű társaság tanyázott. Ez a kieső lakónegyed régen egy elit negyed volt, saját motellel, apartmanokkal, templommal, ám az idő múlásával és a város növekedésével egyre többen hagyták el, amit átvettek az alsóbb rétegek. Az egykori motelből boxklubbot alakítottak ki, az apartmanokat szét graffitizték, és minden vagyont ami a lakónegyedben szereztek az emberek, azt közös vagyonként tartották nyílván. Származásuknak köszönhetően és földönfutóként hamar befogadást nyertek. Diego és Gonzalo itt is nőttek fel, viszont a gettó életen kívül nem sokat tanultak, így is nőttek fel. 1973-ban Diego, Gonzalo és legjobb barátjuk Jesus Garcia elkezdtek bejárni a városba bringájukkal és csínytevéseket csinálni. Kizsebelték a túristákat rendszeresen, figyelmet tereltek el petárdákkal ahogy a tömegek közé gurították, és rengeteg pánikot keltettek az emberek körében. Ám egyszer lebuktak, és nyakon csípték Jesust, amire Diego és Gonzalo agresszívabban reagált, kést rántott és elkezdte addig szúrni az illető lábát, amíg el nem engedte barátjukat. Ezután megpróbáltak elmenekülni, de elég hamar elkapták őket. Bevitték mindhármójukat a helyi rendőrségre, ahol javító intézetbe küldték őket.


[ Fejezet 4.: Felnőtté válás 1984. ]


Kikerülnek mindhárman a javító intézetből. Első utuk a városba szállítás után vissza volt a "gettóba". Ahol Jesus bátyja volt a főnök. Ő adta az utasításokat az egész társaságnak. Ám az utca végére beköltözött egy másik lakónegyedbe egy Afró Amerikai utcai banda. Egyre több veszélyt jelentettek a srácokra és társaikra, többnél több összetűzésekbe keveredtek egymással, aminek az lett a vége hogy egyik este sortűzben meghalt Jesus bátyja. Jesus vette át az irányítást a banda felett, lezárta az utcák bejáratait kocsikkal és csak ismerős arcokat engedett be, kit nem ismertek azonnal kivégeztek kérdezés nélkül. Egyre gyakrabban jártak feléjük rendőrök,7.png1.png mindig sikertelenül, megadva magukat távoztak. A srácok fölényben és túlerőben voltak. Egyik nap Jesust meglátogatja Zach a helyi motorosbanda vezetője, kivel közös munkába kezdenek a jövőre nézve. Diegoék segítenek eladni Zachék cuccait, illetve besegítenek nekik a nagyobb akciókban, cserébe ők is ott vannak ha kell. Egyre több éjszakába nyúló box meccseket szerveznek az elhagyatott motelba, elég nagyszámú rendezvény lett az illegál élet körében. Zachék szerveznek egy bulit a város másik felén a saját klubjukban, ahol Jesus rengeteget iszik, és egyedül ücsörögve meglátogatja egy hölgyemény, Zachnek a barátnője. Egyre jobban nyomul Jesusra, izzik köztük a levegő. Eleinte elutasító vele szemben, majd megadja magát, mire rájuk nyit Zach az irodában, és egy nagyobb volumenű nézeteltérés alakul ki közöttük. Fegyverek rángatása, hangos szavakkal való dobálózások következtében a srácok hazamennek. Másnap délelött jön egy telefon ahol békét kínálnak a motorosok, elmennek a telephelyükre a srácok, leülnek az irodában, egyszercsak a baráti kézfogásnál hirtelen hangos robbanás, mindent betelít a vér, Jesus pedig elborul egy mesterlövész puska golyója által. Diego és Gonzalo dermedten állnak, Zach meredten néz, letörli a vért az arcáról majd feláll az asztaltól. Erre a testvérpár egymásra néz, kiveszik a zsebükből a kést és Diego hirtelen elvágja Zach torkát, Gonzalo pedig az ajtóban álló őrét. Elkezdenek durranni a fegyverek az iroda felé, a kint álló motorosok sortüzet nyitnak rá, mire megjelenik kint a klub előtt a SWAT. Túlerőben vannak, leverik a motorosokat, párukat és a testvérpárt pedig beviszik a helyi rendőrségre. Elítélik őket többszörös illegális tevékenységekért, emberölésért és számos vádakkal. A testvérpárt szét szakítják egymástól, a gettó széthullik.


[ Fejezet 5.: Egy új kezdet 1999. ]


Diego kijön a börtönből. Los Santos felé veszi az irányt, testvéréről semmit nem tud. Bent a városban megismerkedik a Mayans MC Vice Presidentjével, Rooney Averayal. Elég erős barátságot kötnek, Diego mindent 5.pngmegoszt magáról barátjának, ki felajánlja hogy bevezeti őt a családba. Diego leköti magát a Mayans MC-ért, a klubnak az udvarán a motorszerelő műhelyükben állást kap, és betanítást. Esténként6.png Diego egyedül érzi magát, haza telefonál Muerta nagyihoz, kinek egy egész éjszakás beszélgetés alatt elmeséli hogy nem bírja tovább, elkezdett besokalni. Muerta nagyi az első adandó alkalommal átjön a határon, és meglátogatja Los Santosban unokáját. A klub tagjai örömmel fogadják, adnak neki egy saját lakókocsit is, ahonnan ellátja őket állandó jelleggel süteménnyel, és házi koszttal. Diego és Rooney barátsága megszakíthatatlan, mindenhova párban mentek. Egy délután motorozás közben Diego elgondolkozott az egész életén, annak értelmén és azon hogy ha nem változtat, szörnyű végkimenetele lehet a dolgoknak. Egyik este Muerta nagyi nem jött ki a közös esti összeülésre a klubba, sörözésre, sütizgetésre, ami gyanút fogott a csapatnak. Bementek hozzá és az ágyában holtan találták. Diego erre teljesen összeomlott, depresszióba esett, és pár héttel késöbb kisunnyogott a telepről, majd elvonult egy a várostól kieső rehabilitációs központba.


[ Fejezet 6.: Az új Diego 2003. ]


Diego buszra száll, majd Sandy Shores felé veszi az irányt. Betér a város szélén lévő gyorsétterembe a Chihuahua Foodshoz. Találkozik Maverick Carter, és Dr Ronnie Nikekal a két baráttal akik viszik a helyet. A két fél 3.pngbarátságosan közelít Diego felé, kik munkát és szállást ajánlanak neki. Eddigi életében soha se érezte jobban és biztonságban magát. Úgy érzi megtalálta a helyét, csak Tres Hermanosnak szólította magukat. Diego felajánlotta a srácoknak nagyanyja, Muerta nagyinak a taco receptjét, a Muertacot. Ezt a srácok örömmel fogadták majd feltették az étlapra, melynek egyre nagyobb sikere lett. Dr. Nike visszavonulást fúj, mert hívja a kötelesség, bevonul a háborúba, viszont fiát Ronnie Nikeot küldi az étterembe a helyére. Egy idő után Carter is visszavonulót fúj, a gyengébb forgalomba beleőrül, és elindul egy óceán járó hajóra dolgozni. Így Diego és Ronnie maradnak az étteremben. Ronnie két gyerekkori barátját is hívja dolgozni az étterembe, Marcust és Junior Floydot. Hárman sikerekkel viszik az éttermet, teljes beleadással. A vidék leghirhedtebb étterméhez kötik a nevüket. Diego teljesen elengedte a múltját, és a fiatalokat állandó jelleggel bíztatja és motiválja az élethez.





[ Fejezet 7.: Visszatérő hullámvölgy 2005. ]


Ronnie megbetegedik, diagnosztizálják nála a rákot. Az orvosok nem fűznek hozzá sok reményt, ennek híre földhöz vágja az egész csapatot. Dr. Nikeot nem érik el sehogy se telefonon, ki a fronton van, nem tudnak szólni neki. A feleségét értesítik, ki kérvényezi férje hazaszállítását. Sajnos Dr.Nike nem ér oda fia utolsó napjára, így csak koporsóban tud elbúcsúzni tőle. Mindannyiójuk legrosszabb időszaka következett az életükbe, Diego depresszióba esett barátja elvesztése által. Dr. Nike megígéri neki hogy nem megy már sehova, letelepedik Grapeseedbe és itt lesz mindig Diego mellett. Az étterem egyre nehézkesebben megy, majd lehúzzák a rolót és teljesen bezárják a vendéglátóegységet. Diego teljesen kikelve magából, nem kontaktál barátjával, egyik este egy kamion megfogásán gondolkozik az autópálya mentén. Szerez magának egy pisztolyt, majd a sötétben várva kiáll a kamion elé és azt megfékezve agyonveri a sofőrt, belöki az árokba és elhajt a kamionnal. Sajnos a térfigyelő kamerák ezt mind rögzítették, és máris küldtek egy egységet rá. Elkapják a fiút, majd Sandy Shoresi büntető intézetbe bezárják.


[ Fejezet 8.: Az élet múlása 2023. ]


diegoescarter.pngDiego szabadul a börtönből. Megöregedve, bölcsen Grapeseed felé indul barátja házához, ahol szembesül vele hogy már nem ő él ott. Telefonját nem veszi fel, minden közös kapcsolatuk megszűnt. Az egyik farmon4.png leint egy farmert, kérvén vigye be a városba, ki eleget tesz neki. A város felé haladva az autópályán minden második plakáton feltűnik előtte a Chihuahua Foods plakát, rajta Carterrel. Útvonalát módosítja a PillboxHill felé, ahol régi barátjával találkozik ki újjongva fogadja. Carter munkát ajánl Diegonak és szállást a VineWood Hillsen. Teljesen lenyugodva, megöregedve beállt az étterembe a MuerTaco™ sütésére. Rengeteg átbeszélgetett, lelkizett műszakon és estén, bulin és számos programokon vannak túl Carterrel. Egyszercsak megjelenik a képben Dr. Nike is, ki büszkén kijelenti hogy visszatért a haza szolgálatából. Dr. Nikenak ekkor már elvolt borulva az agya, és egy komolyabb beszállási lehetőséget ajánl Diegonak. Felvázolja neki nagyvonalakban a Háttérhatalmi szervezetének a dolgait és hogy milyen szerepet tudna elképzelni barátjának. Viszont megköti a kezét, mert Carternak egy szót se szólhat róla, és az étterembe se vihet be semmi infót róluk. Diegot a Latinos MC társulásába helyezi be, ahol Deeb és társaival megkezdi a közös munkáját.




Az élet pedig megy tovább, a történetnek pedig nincs vége...

szabadulás.png
böri.png


 
Utoljára szerkesztve:
Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó