Jogtalan Diana Nores - Leroy Derren ellen

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Fricc

Haladó
Játékos
Üzenetek:17
Lilly Meier
panaszkonyvj.png

Neved: Diana Nores
Játékos(ok) neve: Leroy Derren
Panasz oka: Nagy értékű céggel való átverés
Panasz kifejtése: Már régóta beszélgettem vele discordon mert tapasztalt ebben a körben és felajánlotta a segítségét is. Alapból a bontómban dolgozott onnan ismertem meg és jó arcnak tűnt ami a napokban megváltozott negatív irányba. A story kb 2 hónapja kezdődött amikor egy fakitermelőcég hirdetését megláttam, hogy eladó egyből rá is írtam, hogy megéri-e és egyéb szokásos dolgok amiket kérdezhet valaki egy olyan pályán amit még nem ismer. Már régóta, mondta, hogy ha gondolom nevére írjuk a céget mert ő lvl 50+ én pedig akkor voltam vagy lvl 10 se. Végül a céget megvettem 12 millióért és a nevére is írtuk. Dcn beszélgettünk közben, hogy mi hogyan működik stb. Derren is ott volt amikor kifizettem a céget mivel ugye az ő nevére ment a cég. Hirdetést írtam, hogy keresek cégvezetőt mivel lvl 30 nem voltam meg illetve, hogy mg se legyen, hogy oda téved és egyből a nevére megy egy cég. 1 hónapig semmi gond nem volt, segítettük egymást pl ő kölcsönadásival adott autót meg ilyenek én cserébe a tetteiért PPztem tuningot is neki tehát balanceolva volt szerintem a dolog, hogy mindenki jól jár. Nemrég 2 hete több ideje volt a szerverre így ő is beállt dolgozni. 45%-ot kapott papíron abból amit ő elad. Itt történt az első átverés, hogy végül egyszer csak naplóban annyit látok, kasszából kivesz 700ezret illetve még ugye ami az ő része amit zsebbe kapott npctől eladáskor. Itt fekérdeztm, hogy mégis mi történt és semleges válaszokat kaptam, mintha ő nem is értene a cégekhez úgy tett. Mondom magmban jó legyen, úgy sem volt a szerverhez sok kedvem IRL gondok miatt mondtam neki legyen, most az egyszer a 700k az övé ami a cégeskasszában kellett volna, hogy maradjon. Napokban haverom eladta a mezőgazdasági cégét és jött hozzám. Ő lvl 30 megvan és akkor mondom írjuk a nevére mert már őszintét megvallva tököm ki volt, hogy pénzt leveszi meg hasonló és nem lehet vele valamiért megbeszélni semmit sem, mint régen meglehetett. Írtam neki, hogy adja át a céget haveromnak mert nekem a gépem nem a legjobb és nemtudok mit intézni IC, találkozott haverommal valahogyan és ugye megkért haver, hogy írja át a nevére. Erre Ő olyanokat ír, hogy ő az új tulaj stb stb. Ma elvette haveromtól ma jogok fontosabb részét és megint ráírtam, hogy mi folyik? Válaszul azt kaptam, hogy semmi. Leírtam neki a dolgokat, meg felkérdeztem, hogy mit csinál kaptam egy ilyen választ: "Kinek a nevén van a cég? Hányadik karaktereddel volt megbeszélve és mi volt megbeszélve? Szerintem IC ügy, ami történik jelenleg." Vázoltam neki mindent, hogy mi alapján talált rám IC hirdetés stb válaszként kaptam ezt: "PK-t akarsz írni?". Itt ismét vázoltam neki mindent és végül ennyi válasz jött: "Én beszéltem már adminnal". Szerintem nem kicsit ütközik szabályba ez a dolog. Ha a karakterét nézzük előrp megvolt? Tudja, hogy az ő nevén van a cég és egy céggel ha lehúzna akárkit RL bármilyen módon mi a következménye? Már csak ha ezt nézem az utóbbi sorokat nem igazán van rendben a dolog.

Bizonyíték (kép, log, videó): Leírtakat szerintem nem tagadja ő sem, illetve screenshotokat nem osztanám meg itt amiket dcn beszéltünk max egy ügyet kezelőnek privátban.
Megjegyzés: MEGJEGYZÉS

balint5768

Moderne Verne
Játékos
Üzenetek:158
panaszkonyvj.png

Neved: Diana Nores
Játékos(ok) neve: Leroy Derren
Panasz oka: Nagy értékű céggel való átverés
Panasz kifejtése: Már régóta beszélgettem vele discordon mert tapasztalt ebben a körben és felajánlotta a segítségét is. Alapból a bontómban dolgozott onnan ismertem meg és jó arcnak tűnt ami a napokban megváltozott negatív irányba. A story kb 2 hónapja kezdődött amikor egy fakitermelőcég hirdetését megláttam, hogy eladó egyből rá is írtam, hogy megéri-e és egyéb szokásos dolgok amiket kérdezhet valaki egy olyan pályán amit még nem ismer. Már régóta, mondta, hogy ha gondolom nevére írjuk a céget mert ő lvl 50+ én pedig akkor voltam vagy lvl 10 se. Végül a céget megvettem 12 millióért és a nevére is írtuk. Dcn beszélgettünk közben, hogy mi hogyan működik stb. Derren is ott volt amikor kifizettem a céget mivel ugye az ő nevére ment a cég. Hirdetést írtam, hogy keresek cégvezetőt mivel lvl 30 nem voltam meg illetve, hogy mg se legyen, hogy oda téved és egyből a nevére megy egy cég. 1 hónapig semmi gond nem volt, segítettük egymást pl ő kölcsönadásival adott autót meg ilyenek én cserébe a tetteiért PPztem tuningot is neki tehát balanceolva volt szerintem a dolog, hogy mindenki jól jár. Nemrég 2 hete több ideje volt a szerverre így ő is beállt dolgozni. 45%-ot kapott papíron abból amit ő elad. Itt történt az első átverés, hogy végül egyszer csak naplóban annyit látok, kasszából kivesz 700ezret illetve még ugye ami az ő része amit zsebbe kapott npctől eladáskor. Itt fekérdeztm, hogy mégis mi történt és semleges válaszokat kaptam, mintha ő nem is értene a cégekhez úgy tett. Mondom magmban jó legyen, úgy sem volt a szerverhez sok kedvem IRL gondok miatt mondtam neki legyen, most az egyszer a 700k az övé ami a cégeskasszában kellett volna, hogy maradjon. Napokban haverom eladta a mezőgazdasági cégét és jött hozzám. Ő lvl 30 megvan és akkor mondom írjuk a nevére mert már őszintét megvallva tököm ki volt, hogy pénzt leveszi meg hasonló és nem lehet vele valamiért megbeszélni semmit sem, mint régen meglehetett. Írtam neki, hogy adja át a céget haveromnak mert nekem a gépem nem a legjobb és nemtudok mit intézni IC, találkozott haverommal valahogyan és ugye megkért haver, hogy írja át a nevére. Erre Ő olyanokat ír, hogy ő az új tulaj stb stb. Ma elvette haveromtól ma jogok fontosabb részét és megint ráírtam, hogy mi folyik? Válaszul azt kaptam, hogy semmi. Leírtam neki a dolgokat, meg felkérdeztem, hogy mit csinál kaptam egy ilyen választ: "Kinek a nevén van a cég? Hányadik karaktereddel volt megbeszélve és mi volt megbeszélve? Szerintem IC ügy, ami történik jelenleg." Vázoltam neki mindent, hogy mi alapján talált rám IC hirdetés stb válaszként kaptam ezt: "PK-t akarsz írni?". Itt ismét vázoltam neki mindent és végül ennyi válasz jött: "Én beszéltem már adminnal". Szerintem nem kicsit ütközik szabályba ez a dolog. Ha a karakterét nézzük előrp megvolt? Tudja, hogy az ő nevén van a cég és egy céggel ha lehúzna akárkit RL bármilyen módon mi a következménye? Már csak ha ezt nézem az utóbbi sorokat nem igazán van rendben a dolog.

Bizonyíték (kép, log, videó): Leírtakat szerintem nem tagadja ő sem, illetve screenshotokat nem osztanám meg itt amiket dcn beszéltünk max egy ügyet kezelőnek privátban.
Megjegyzés: MEGJEGYZÉS
Szerintem azt kihagytad belőle, hogy azóta leCK-ztál, ami kivon téged minden szálból, ami történt. Ha az a karaktered lenne, akivel történt az eset, jöhetnél IC és számonkérhetnél, hogy na, add már oda a céget. Ha tartozol valakinek és meghalsz, akinek tartoztál nem fogod a halálodból vissza adni a tartozásod.

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:7,781
-
Szia!

Több kérdésem is lenne első körben.

- 2 hónap után most jutott eszedbe ezt PK-ra vinni?
- Saját felelősségre kijátszátok a szintrendszert és utána PK-ra teszed a másikat? Nem véletlen van benne szintkövetelmény.
- Ebből a teljes történetből mi zajlott le IC és mi OOC?

Fricc

Haladó
Játékos
Üzenetek:17
Lilly Meier
Első kérdésre reflektálnék: Igen mivel most történt ez az egész dolog. Szimplán hirdetés lett feladva IC cégvezető miatt. 2 hónapja lett meg a cég amikor semmi gond nem volt.
Második kérdés: Szerintem elsőben válaszoltam rá. Szintkövetelmény ha nem lett volna nem történik ez meg. Jó rendszer szerintem de egy kezdő játékos aki élelmes simán tud nagyobb pénzekre szert tenni így neki is lehessen szerintem azt csinálni amit szeretne.
Harmadik kérdés: IC igazából annyi zajlott, hogy amikor nevére írtuk ugye mint írtam hirdetésből írt rám. Voltak IC részek közben jópár pontosan nem emlékszem mik de azon, hogy hirdetésből történt a dolog nem változtat szintúgy azon sem, hogy 12 millió értékkel számolva. Illetve HA így el lehet venni egy player kedvét és szabályzat nem tiltja régen gond SZERINTEM.

balint5768

Moderne Verne
Játékos
Üzenetek:158
IC az történt, hogy megint friss karaktere volt. Hírdetett, hogy keresne fakitermeléshez értő embert. Megvolt az információcsere, a nevemre vettem a céget. Mivel az IC szál azzal megszakadt, hogy leCK-zott szivem joga, hogy mit csinálok a céggel. Nem?
Szia!

Több kérdésem is lenne első körben.

- 2 hónap után most jutott eszedbe ezt PK-ra vinni?
- Saját felelősségre kijátszátok a szintrendszert és utána PK-ra teszed a másikat? Nem véletlen van benne szintkövetelmény.
- Ebből a teljes történetből mi zajlott le IC és mi OOC?
A szintrendszer kihasználást én nem venném magamara, én csak egy céget vettem a nevemre.

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:7,781
-
Head of Staff hozzászólás
Kezdjük ott, hogy kihasználtátok a rendszert, ami nem véletlen van bent. Úgy gondolod, hogy a rendszerkihasználás felett el lehet menni? Arról nem beszélve, hogy azóta CK-ztál. Megbíztál valakiben a saját felelősségedre, ami nem róható rá a szerverre és a szabályzatra semmilyen formában.

A szabályzatból idézve: Amennyiben két vagy több játékos között részletfizetéssel / hitelezéssel / egyéb hasonlóval történő kereskedelem áll fenn / szakad meg / megy végbe, azért a szerver csapata semmilyen módon nem vállal felelősséget.

Ide sorolható az, hogy "egyéb hasonló", ami bőven lefedi azt, hogy saját felelősségre megbízol másban 12 millió dollár értékben. Nem a szerver szabályzatra kell mutogatni, főleg nem 2 hónap távlatából - egy CK után, mindezt úgy, hogy rendszert használtok ki, amit pedig 1/1 szankcionálunk is.

Szerintem mindenki jól jár, ha úgy döntünk, hogy ez a PK meg sem történt, tekintettel a rendszerkihasználásra és társaira - mert ezzel vesztetted hitelét a PK bárminemű formában történő jogosságának. Legszívesebben törölném a teljes céget a nevetekről mindenféle kompenzáció nélkül, tanulópénz gyanánt.

A PK jogtalan, legközelebb pedig a rendszereknek megfelelően járjon el mindenki, nem pedig kiskapuval megkerülve azt.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó